Սեղմել Esc փակելու համար:
ԳԻՏԱՀԵՏԱԶՈՏԱԿԱՆ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ ԵՎ ՍՈՐՏԱ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Չի գործում
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ԳԻՏԱՀԵՏԱԶՈՏԱԿԱՆ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ ԵՎ ՍՈՐՏԱՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐ ...

24.11.2023 -ին ուժը կորցրած ակտի տվյալ խմբագրությունը գործել է   10.10.2023  -ից մինչեւ   24.11.2023  -ը:
 

(ուժը կորցրել է 15.11.2023 թիվ 2269-Ն հրաման)

i

106.0238.141205

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «14»         12           2005 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10605467

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

5 դեկտեմբերի 2005 թվականի N 238-Ն

 

i

ԳԻՏԱՀԵՏԱԶՈՏԱԿԱՆ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ ԵՎ ՍՈՐՏԱՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆ ՆԵՐՄՈՒԾՎՈՂ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ԱՐՏԱՀԱՆՎՈՂ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՍԵՐՄԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՔԱՆԱԿՆԵՐԸ ՍԱՀՄԱՆԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

«Սերմերի մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 11-րդ հոդվածի 3-րդ կետի դրույթին և Հայաստանի Հանրապետության վարչապետի 2005 թվականի օգոստոսի 29-ի «Սերմերի մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի կիրարկումն ապահովող միջոցառումների մասին» N 659-Ա որոշմամբ հաստատված ցանկի 10-րդ կետի պահանջին համապատասխան

 

ՀՐԱՄԱՅՈՒՄ ԵՄ`

 

Սահմանել գիտահետազոտական աշխատանքների և սորտափորձարկումների համար Հայաստանի Հանրապետություն ներմուծվող և Հայաստանի Հանրապետությունից արտահանվող մշակաբույսերի սերմերի առավելագույն քանակները` համաձայն հավելվածի:

 

Հավելված

i

ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարի

2005թ. դեկտեմբերի 5-ի

N 238-Ն հրամանի

 

ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՔԱՆԱԿՆԵՐ ԳԻՏԱՀԵՏԱԶՈՏԱԿԱՆ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ(1) ԵՎ ՍՈՐՏԱՓՈՐՁԱՐԿՈՒՄՆԵՐԻ ՀԱՄԱՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆ ՆԵՐԿՐՎՈՂ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ԱՐՏԱՀԱՆՎՈՂ ՍԵՐՄԵՐԻ

 

._________________________________________________________________________.

|Հ/Հ      |Մշակաբույսի անվանում   |Չափի    |Սերմերի  |Սերմերի   |Սերմերի  |

|         |                       |միավոր  |առավե-   |առավե-    |առավե-   |

|         |                       |        |լագույն  |լագույն   |լագույն  |

|         |                       |        |քանակը   |քանակը TO |ընդհանուր|

|         |                       |        |DUS փոր- |փորձարկման|քանակը   |

|         |                       |        |ձարկման  |նպատա-    |DUS և  TO|

|         |                       |        |նպատա-   |կով(4)    |պետական  |

|         |                       |        |կով(3)   |          |փորձար-  |

|         |                       |        |         |          |կումների |

|         |                       |        |         |          |նպատակով |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|    1    |           2           |        |    3    |    4     |    5    |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|I.       |ԱՐՄԱՏԱՊՏՂԱՅԻՆ ԵՎ       |        |         |          |         |

|         |ՊԱԼԱՐԱՊՏՂԱՅԻՆ          |        |         |          |         |

|         |ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐ           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|I.I.     |Արմատապտղային          |        |         |          |         |

|         |բանջարաբույսեր         |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|1.       |Բողկ ամսական           |գրամ    |15       |200       |215      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|2.       |Բողկ տարեկան           |գրամ    |30       |470       |500      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|3.       |Գազար                  |գրամ    |20       |320       |340      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|4.       |Ճակնդեղ                |գրամ    |100      |4050      |4150     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|5.       |Ստեպղին արմատապտղային  |գրամ    |20       |600       |620      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|I.II.    |Պալարապտղային          |        |         |          |         |

|         |մշակաբույսեր           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|6.       |Կարտոֆիլ               |կիլոգրամ|150      |9000      |9150     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|II.      |ԲԱՆՋԱՐԱԲՈՍՏԱՆԱՅԻՆ      |        |         |          |         |

|         |ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐ           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|II.I.    |Կաղամբային մշակաբույսեր|        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|7.       |Բրոկկոլի               |գրամ    |5        |180       |185      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|8.       |Գլուխ կաղամբ           |գրամ    |15       |200       |215      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|9.       |Ծաղկակաղամբ            |գրամ    |5        |180       |185      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|10.      |Կոլրաբի                |գրամ    |5        |180       |185      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|II.II.   |Համեմունքային կանաչեղեն|        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|11.      |Ծիտրոն                 |գրամ    |30       |1050      |1080     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|12.      |Կոտեմ                  |գրամ    |90       |3000      |3090     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|13.      |Համեմ                  |գրամ    |75       |2400      |2475     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|14.      |Մաղադանոս տերևային     |գրամ    |30       |1050      |1080     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|15.      |Նեխուր տերևային        |գրամ    |30       |1050      |1080     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|16.      |Ռեհան                  |գրամ    |60       |2050      |2110     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|17.      |Սամիթ                  |գրամ    |40       |2050      |2090     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|II.III.  |Պտղաբանջարային         |        |         |          |         |

|         |մշակաբույսեր           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|18.      |Բամիա                  |գրամ    |1500     |5000      |6500     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|19.      |Դդմակ                  |գրամ    |200      |4050      |4250     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|20.      |Դդմիկ                  |գրամ    |200      |4050      |4250     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|21.      |Լոլիկ                  |գրամ    |10       |220       |230      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|22.      |Հակոբուկ               |գրամ    |25       |1020      |1045     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|23.      |Սմբուկ                 |գրամ    |10       |110       |120      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|24.      |Վարունգ                |գրամ    |30       |1020      |1050     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|25.      |Տաքդեղ                 |գրամ    |10       |40        |50       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|II.IV.   |Սոխուկավոր մշակաբույսեր|        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|26.      |Բատուն սոխ             |գրամ    |40       |600       |640      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|27.      |Գլուխ սոխ              |գրամ    |50       |3000      |3050     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|28.      |Շալոտ սոխ              |գրամ    |40       |600       |640      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|29.      |Շնիտտ սոխ              |գրամ    |40       |600       |640      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|30.      |Պրասասոխ               |գրամ    |40       |600       |640      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|31.      |Սխտոր                  |կիլոգրամ|15       |250       |265      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|II.V.    |Տերևային  մշակաբույսեր |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|32.      |Հազար                  |գրամ    |15       |800       |815      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|33.      |Սպանախ                 |գրամ    |110      |6000      |6110     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|II.VI.   |Ցողունաբանջարային      |        |         |          |         |

|         |մշակաբույսեր           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|34.      |Թարխուն                |գրամ    |2        |-         |2        |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|35.      |Ծնեբեկ                 |գրամ    |40       |600       |640      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|II.VII.  |Բոստանային մշակաբույսեր|        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|36.      |Դդում                  |գրամ    |200      |4100      |4300     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|37.      |Ձմերուկ                |գրամ    |200      |4100      |4300     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|38.      |Սեխ                    |գրամ    |200      |4100      |4300     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|III.     |ԴԵԿՈՐԱՏԻՎ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐ5|        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|39.      |Հակինթ արևելյան        |հատ     |3600     |-         |3600     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|40.      |Նարգես                 |հատ     |4320     |-         |4320     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|41.      |Վարդ                   |հատ     |50       |-         |50       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|42.      |Վարդակակաչ             |հատ     |5040     |-         |5040     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|IV.      |ԸՆԴԱՎՈՐ, ՀԱՑԱՀԱՏԻԿԱՅԻՆ |        |         |          |         |

|         |ԵՎ ՁԱՎԱՐԱՀԱՏԻԿԱՅԻՆ     |        |         |          |         |

|         |ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐ           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|IV.I.    |Ընդավոր մշակաբույսեր   |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|43.      |Լոբի սովորական         |կիլոգրամ|10       |300       |310      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|44.      |Ոլոռ                   |կիլոգրամ|20       |540       |560      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|45.      |Ոսպ                    |կիլոգրամ|15       |360       |375      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|46.      |Սիսեռ                  |կիլոգրամ|20       |600       |620      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|47.      |Սոյա                   |կիլոգրամ|10       |300       |310      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|IV.II.   |Հացահատիկային          |        |         |          |         |

|         |մշակաբույսեր           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|48.      |Աշորա                  |կիլոգրամ|20       |1200      |1220     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|49.      |Գարի                   |կիլոգրամ|20       |1200      |1220     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|50.      |Եգիպտացորեն            |կիլոգրամ|3        |105       |108      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|51.      |Հաճար                  |կիլոգրամ|20       |1200      |1220     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|52.      |Վարսակ                 |կիլոգրամ|10       |1320      |1330     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|53.      |Տրիտիկալե              |կիլոգրամ|25       |1500      |1525     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|54.      |Ցորեն                  |կիլոգրամ|25       |1500      |1525     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|IV.III.  |Ձավարահատիկային        |        |         |          |         |

|         |մշակաբույսեր           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|55.      |Կորեկ                  |կիլոգրամ|2        |120       |122      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|56.      |Հնդկացորեն             |կիլոգրամ|7        |400       |407      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|57.      |Սորգո հատիկային        |կիլոգրամ|1        |40        |41       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|58.      |Քինուա                 |կիլոգրամ|1        |20        |21       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|V.       |ԿԵՐԱՅԻՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐ   |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|V.I.     |Կերային արմատապտղային  |        |         |          |         |

|         |մշակաբույսեր           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|59.      |Գազար կերային          |գրամ    |40       |1000      |1040     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|60.      |Գոնգեղ կերային         |գրամ    |100      |800       |900      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|61.      |Ճակնդեղ կերային        |գրամ    |140      |4500      |4640     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|62.      |Շաղգամ կերային         |գրամ    |50       |800       |850      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|V.II.    |Բազմամյա կերային       |        |         |          |         |

|         |բակլազգի մշակաբույսեր  |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|63.      |Առվույտ                |կիլոգրամ|5        |65        |70       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|64.      |Երեքնուկ մարգագետնային |կիլոգրամ|5        |80        |85       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|65.      |Կորնգան                |կիլոգրամ|15       |245       |260      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|V.III.   |Միամյա կերային բակլազգի|        |         |          |         |

|         |մշակաբույսեր           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|66.      |Երեքնուկ միամյա        |կիլոգրամ|3        |80        |83       |

|         |(Շաբդար)               |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|67.      |Լյուպին միամյա         |կիլոգրամ|7        |400       |407      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|68.      |Լոբի կերային           |կիլոգրամ|10       |320       |330      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|69.      |Ոլոռ կերային           |կիլոգրամ|20       |560       |580      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|70.      |Սոյա կերային           |կիլոգրամ|10       |320       |330      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|71.      |Վիկ                    |կիլոգրամ|25       |380       |405      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|V.IV.    |Կերային բոստանային     |        |         |          |         |

|         |մշակաբույսեր           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|72.      |Դդում կերային          |գրամ    |200      |4100      |4300     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|73.      |Ձմերուկ կերային        |գրամ    |200      |4100      |4300     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|V.V.     |Բազմամյա կերային       |        |         |          |         |

|         |հացահատիկային          |        |         |          |         |

|         |խոտաբույսեր            |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|74.      |Բարձր ռայգրաս          |կիլոգրամ|5        |65        |70       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|75.      |Ժիտնյակ                |կիլոգրամ|2        |50        |52       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|76.      |Շյուղախոտ մարգագետնային|կիլոգրամ|2        |50        |52       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|77.      |Ոզնախոտ հավաքովի       |կիլոգրամ|4        |50        |54       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|78.      |Սիզախոտ մարգագետնային  |կիլոգրամ|4        |40        |44       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|V.VI.    |Միամյա կերային         |        |         |          |         |

|         |հացահատիկային          |        |         |          |         |

|         |խոտաբույսեր            |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|79.      |Գարի կերային           |կիլոգրամ|20       |1200      |1220     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|80.      |Եգիպտացորեն կերային    |կիլոգրամ|3        |105       |108      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|81.      |Սորգո շաքարային        |կիլոգրամ|3        |75        |78       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|82.      |Վարսակ կերային         |կիլոգրամ|10       |1320      |1330     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|83.      |Տրիտիկալե կերային      |կիլոգրամ|25       |1500      |1525     |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|VI.      |ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐ|        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|VI.I.    |Արմատապտղային          |        |         |          |         |

|         |տեխնիկական             |        |         |          |         |

|         |մշակաբույսեր           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|84.      |Ճակնդեղ շաքարային      |կիլոգրամ|1        |40        |41       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|VI.II.   |Ծխախոտային մշակաբույսեր|        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|85.      |Ծխախոտ                 |գրամ    |5        |105       |110      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|VI.III.  |Հացահատիկային          |        |         |          |         |

|         |տեխնիկական մշակաբույսեր|        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|86.      |Եգիպտացորեն շաքարային  |կիլոգրամ|3        |105       |108      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|87.      |Սորգո ավելային         |կիլոգրամ|1        |30        |31       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|VI.IV.   |Յուղատու մշակաբույսեր  |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|VI.IV.I. |Եթերայուղատու          |        |         |          |         |

|         |մշակաբույսեր           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|88.      |Խորդենի(5)             |հատ     |500      |-         |500      |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|VI.IV.II.|Սովորական յուղատու     |        |         |          |         |

|         |մշակաբույսեր           |        |         |          |         |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|89.      |Արևածաղիկ              |կիլոգրամ|1        |23        |24       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|90.      |Գետնանուշ              |կիլոգրամ|3        |50        |53       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|91.      |Կտավատ յուղատու        |կիլոգրամ|2        |40        |42       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|92.      |Հլածուկ                |կիլոգրամ|1        |18        |19       |

|_________|_______________________|________|_________|__________|_________|

|93.      |Քունջութ               |կիլոգրամ|1        |12        |13       |

._________________________________________________________________________.

 

ԾԱՆՈԹՈՒԹՅՈՒՆ

 

1) Գիտահետազոտական աշխատանքներ` գործողությունների և միջոցառումների համալիր, որը ներառում է`

1. բույսի սորտի պետական փորձարկումների կազմակերպումը և գրանցումը` նոր տվյալների հավաքագրման, պետական լիազորված մարմնին արձանագրված արդյունքների ներկայացման և սելեկցիոն նվաճումների պետական գրանցամատյանում, օգտագործման թույլտվություն ունեցող բույսերի սորտերի ցանկում բույսի սորտի գրանցման նպատակով,

2. բույսի սորտի գիտական գնահատումը` մոլախոտերի, հիվանդությունների ու վնասատուների հանդեպ բույսի սորտի դիմացկունության գնահատման, մշտադիտարկման և արդյունքների հաստատման, և(կամ) հանրապետության բնակլիմայական պայմաններին բույսի սորտի հարմարվողականության ուսումնասիրությունների անցկացման համար` բույսերի նոր սորտերի բուծման նպատակով, ինչը կարող է իրականացվել պետական լիազորված մարմնի, գիտաարտադրական (գիտահետազոտական) հաստատությունների կամ ՀՀ օրենսդրությամբ սահմանված կարգով լիցենզավորված բարձրագույն ուսումնական հաստատությունների կողմից, որոնք գրանցված են Հավաստագրված սերմեր արտադրողների, ներկրողների և արտահանողների հաշվառման գրանցամատյանում:

2) Պետական փորձարկումների համար մշակաբույսերի սերմերի (սոխուկների, կտրոնների) առավելագույն քանակները հաշվարկված են ամբողջ թվի ճշտությամբ` մինչև երեք գյուղատնտեսական գոտիներում պետական փորձարկումներ իրականացնելու համար: Դրանց առավելագույն քանակները հաշվարկվում են ելնելով մշակաբույսի տվյալ սորտի ցանքի նորմայից և մինչև երեք գյուղատնտեսական գոտիների թվից:

3) Տարբերիչ առանձնահատկության, միատարրության, կայունության (DUS) որոշման նպատակով պետական փորձարկման համար նախատեսված սերմերի առավելագույն քանակներ:

4) Տնտեսական օգտակարության (TO) որոշման նպատակով պետական փորձարկման համար նախատեսված սերմերի առավելագույն քանակներ:

5) Հակինթ արևելյան, նարգես և վարդակակաչ մշակաբույսերի առավելագույն քանակները հաշվարկվում են ըստ սոխուկների` հատերով, իսկ խորդենի և վարդ մշակաբույսերի առավելագույն քանակները հաշվարկվում են ըստ կտրոնների` հատերով:

 

(հավելվածը փոփ. 16.03.12 թիվ 49-Ն, 31.05.2021 թիվ 349-Ն հրամաններ)

 

 

pin
Գյուղատնտեսության նախարարություն
05.12.2005
N 238-Ն
Հրաման