Սեղմել Esc փակելու համար:
{01.07.2017 - 23.09.2023} ՀՀ ՊԱՇՏՊԱՆՈ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

{01.07.2017 - 23.09.2023} ՀՀ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ...

Ակտի տվյալ խմբագրությունը գործել է   01.07.2017  -ից մինչեւ   23.09.2023  -ը:     անցնել գործող խմբագրությանը
 

 

040.1456.101215

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

3 դեկտեմբերի 2015 թվականի N 1456-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ, ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՆԵՐՔԻՆ ԳՈՐԾԵՐԻ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՈՍՏԻԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՊԱՀՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԵՐԻ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ, ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՆԵՐՔԻՆ ԳՈՐԾԵՐԻ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՓՐԿԱՐԱՐԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒԹՅԱՆ ԿԱՐԳԸ ՍԱՀՄԱՆԵԼՈՒ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 1998 ԹՎԱԿԱՆԻ ՆՈՅԵՄԲԵՐԻ 11-Ի N 706 ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(4-րդ մաս)

 

|___|_____________________________________|______|________|___________|

| 1 |               2                     |  3   |   4    |     5     |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|12.|Կենդանական յուղը` հալեցրած,          |100   |        |           |

|   |մարգարինը`                           |      |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |16         |

|   |կարագով                              |      |67      |           |

|   |բուսական յուղով                      |      |100     |           |

|   |ճարպով` հումք                        |      |130     |           |

|   |սալով                                |      |100     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|13.|Պանիրը`                              |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |կարագով                              |      |50      |           |

|   |թթվասերով                            |      |123     |16         |

|   |կաթնաշոռով                           |      |250     |15         |

|   |կաթով                                |      |825     |16         |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      |165     |13.14.15.  |

|   |հավի ձվով                            |      |3 հատ   |16         |

|   |հալած պանրով                         |      |67      |           |

|   |                                     |      |        |8.16       |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|14.|Թթվասերը`                            |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      |133     |13.15.16   |

|   |չոր կաթով                            |      |100     |           |

|   |կաթով                                |      |667     |16         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|15.|Կաթնաշոռը`                           |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      |66      |13.14.16   |

|   |չոր կաթով                            |      |50      |           |

|   |կաթով                                |      |333     |16         |

|   |պանրով                               |      |40      |13         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|16.|Կովի կաթը`                           |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |չորացրած կաթով, չորացրած մածունով,   |      |        |           |

|   |թթու կաթնամթերքով` չորացրած          |      |15      |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      |20      |13.14.15   |

|   |խտացրած կաթով` ստերիլիզացված,        |      |        |           |

|   |առանց շաքարի                         |      |30      |           |

|   |բնական սուրճով և  կակաոյով`          |      |        |           |

|   |խտացրած կաթով և  շաքարով             |      |20      |           |

|   |թթու կաթնամթերքով (մածուն)           |      |100     |           |

|   |կաթի սերով                           |      |20      |13         |

|   |թթվասերով                            |      |20      |           |

|   |չոր թթվասերով                        |      |10      |           |

|   |կաթնաշոռով                           |      |30      |13.16      |

|   |կարագով                              |      |5       |12.13      |

|   |հալեցրած կարագով                     |      |5       |           |

|   |գլուխ պանրով` պինդ                   |      |12      |8.9.13     |

|   |պանրով` հալեցրած                     |      |18      |8          |

|   |հավի ձվով                            |      |0,5 հատ |8.13       |

|   |խտացրած կաթի սերով` շաքարով          |      |20      |           |

|   |«Բրինզա» պանրով                      |      |24      |8.10       |

|   |ձկով` առանց գլխի                     |      |60      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|17.|Հավի ձուն`                           |1 հատ |        |8.13.16    |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |ձվի փոշիով                           |      |15      |           |

|   |ձվի մելանժով                         |      |50      |           |

|   |պանրով                               |      |33      |8.13.15.16 |

|   |թռչնի մսով                           |      |60      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|18.|Շաքարավազը`                          |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |կարամելով                            |      |50      |22         |

|   |մուրաբայով, ջեմով, պովիդլոյով        |      |140     |           |

|   |մարմելադով                           |      |130     |20         |

|   |թխվածքաբլիթով                        |      |100     |2.20       |

|   |վաֆլիով                              |      |100     |19         |

|   |հալվայով                             |      |120     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|19.|Շոկոլադը`                            |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |փոշի կակաոյով                        |      |150     |26         |

|   |բնական սուրճով և  կակաոյով`          |      |        |           |

|   |խտացրած կաթով և  շաքարով             |      |200     |           |

|   |բնական սուրճով                       |      |150     |26         |

|   |մեղրով                               |      |165     |           |

|   |քաղցր սալիկով                        |      |160     |           |

|   |հալվայով                             |      |150     |18         |

|   |շաքարով                              |      |300     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|20.|Թխվածքաբլիթը`                        |100   |        |18         |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |հասարակ գալետներով` 1-ին տեսակի      |      |        |           |

|   |ցորենի ալյուրից                      |      |100     |2          |

|   |վաֆլիով                              |      |85      |2          |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|21.|Տոմատի մածուկը`                      |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |տոմատի պյուրեով                      |      |200     |           |

|   |տոմատի սոուսներով                    |      |100     |           |

|   |տոմատի փոշիով, կծու սոուսներով       |      |33      |           |

|   |տոմատի հյութով, թարմ պոմիդորով       |      |500     |           |

|   |կետչուպով                            |      |150     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|22.|Թարմ միրգը`                          |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |թարմ հատապտուղներով, նարինջով,       |      |        |           |

|   |մանդարինով                           |      |100     |           |

|   |ձմերուկով                            |      |300     |           |

|   |սեխով                                |      |300     |           |

|   |չոր մրգով                            |      |20      |24         |

|   |չորացրած մրգով և  հատապտղով          |      |20      |           |

|   |պահածոյացված կոմպոտով                |      |50      |           |

|   |պտղային և  հատապտղային               |      |        |           |

|   |բնական հյութերով                     |      |100     |23         |

|   |ըմպելիքով` մրգային                   |      |130     |           |

|   |չորացրած հյութերով                   |      |18      |           |

|   |էքստրակտներով` մրգապտղային           |      |10      |           |

|   |մուրաբայով, ջեմով, պովիդլոյով        |      |17      |18         |

|   |կիսելի կոնցենտրատով                  |      |30      |25,29      |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|23.|Մրգային և  հատապտղային               | 100  |        |22         |

|   |հյութերը`                            |      |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |բանջարեղենի պահածոյով`               |      |        |           |

|   |խորտիկային                           |      |50      |4,10       |

|   |կիտրոնի թթուով                       |      |0,5     |           |

|   |շաքարով                              |      |15      |           |

|   |տոմատի հյութով, բանջարեղենի հյութով  |      |300     |           |

|   |կովի կաթով                           |      |100     |16         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|24.|Չորացրած մրգերը`                     |100   |        |22         |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |շաքարով                              |      |75      |           |

|   |թեյով                                |      |3       |           |

|   |ձմերուկով                            |      |1500    |           |

|   |սեխով                                |      |1000    |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|25.|Կիսելի կոնցենտրատը`                  |100   |        |22,29      |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |շաքարով                              |      |50      |           |

|   |թեյով                                |      |2       |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|26.|Բնական սուրճը`                       |100   |        |19         |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |լուծվող սուրճով                      |      |40      |           |

|   |սրճային ըմպելիքով                    |      |200     |           |

|   |կակաոյի փոշիով                       |      |100     |19         |

|   |սև  թեյով` 1-ին տեսակի               |      |25      |27         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|27.|Թեյը`                                |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |լուծվող թեյով                        |      |80      |           |

|   |սրճային ըմպելիքով                    |      |800     |26         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|28.|Մանանեխի փոշին`                      |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |պատրաստի մանանեխով                   |      |600     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|29.|Կարտոֆիլի օսլան`                     |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |կիսելի կոնցենտրատով                  |      |100     |22,25      |

|   |թարմ կարտոֆիլով                      |      |500     |4,5        |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|30.|Քացախը` սպիրտային, բնական`           |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |քացախի էսենցիայով                    |      |5       |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|31.|Սիգարետը` 5, 6, 7-րդ կարգի`          |20 հատ|        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |5-րդ կարգի ծխախոտով                  |      |20 հատ  |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|32.|Ծխախոտը` առանց զտիչի`                |20 հատ|        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |ծխախոտով` զտիչով                     |      |20 հատ  |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|33.|Մսի պահածոն` տարբեր`                 |250   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |մսաբուսական պահածոյով                |      |500     |           |

._____________________________________________________________________.

 

3. Ծախսված մեկ չափաբաժին ճաշատեսակի դիմաց պահվում են պահածոյացված ճաշատեսակներ` հետևյալ քանակներով.

 

._______________________________________________________.

|Պահածոներ,                 |Պահվող մթերքների քանակը    |

|կիսաֆաբրիկատներ            |        (գրամ)             |

|                           |___________________________|

|                           |միս |ձավարեղեն, |կենդանական|

|                           |    |ալյուր և   |յուղ,     |

|                           |    |բանջարեղեն`|մարգարին  |

|                           |    |ձավարեղենի |          |

|                           |    |հաշվարկով  |          |

|___________________________|____|___________|__________|

|Մսաբուսական պահածո`        |    |           |          |

|տարբեր, 265 գրամ           |100 |    86     |   12.5   |

._______________________________________________________.

 

N 4. ՀԻՄՆԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՎԱՅՐԻՑ ԴՈՒՐՍ ՏԵՎԱԿԱՆ ԺԱՄԱՆԱԿՈՎ ՀԱՍԱՐԱԿԱԿԱՆ ԿԱՐԳԻ ՊԱՀՊԱՆՈՒԹՅԱՆԸ ԵՎ ՀԱՍԱՐԱԿԱԿԱՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԱՊԱՀՈՎՄԱՆԸ ՆԵՐԳՐԱՎՎԱԾ ՈՍՏԻԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

._____________________________________________________________________.

|NN |Սննդամթերքի անվանումը                           |Մեկ մարդուն     |

|ը/կ|                                                |օրական հասանելիք|

|   |                                                |մթերքի քանակը   |

|   |                                                |(գրամ)          |

|___|________________________________________________|________________|

|1. |Պաքսիմատ` բանակային կամ                         |      300       |

|   |________________________________________________|________________|

|   |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի               |      470       |

|___|________________________________________________|________________|

|2. |Մսի պահածո                                      |      350       |

|___|________________________________________________|________________|

|3. |Մսաբուսական պահածո` տարբեր                      |      500       |

|___|________________________________________________|________________|

|4. |Շաքարավազ                                       |       50       |

|___|________________________________________________|________________|

|5. |Թեյ                                             |       3        |

|___|________________________________________________|________________|

|6. |Ջեմ                                             |       45       |

._____________________________________________________________________.

 

1. Պետության հաշվին տվյալ չափաքանակներով սնունդը տրամադրվում է հիմնական ծառայության վայրից դուրս հասարակական կարգի պահպանությանը և հասարակական անվտանգության ապահովմանը 8 և ավելի ժամ անընդմեջ տևողությամբ ծառայության ներգրավված ոստիկանության ծառայողներին:

(3-րդ հավելվածը փոփ. 29.09.16 թիվ 990-Ն որոշում)

 

Հավելված N 4

i

ՀՀ կառավարության

2015 թվականի դեկտեմբերի 3-ի

N 1456-Ն որոշման

 

ԿԱՐԳ

i

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՆԵՐՔԻՆ ԳՈՐԾԵՐԻ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՓՐԿԱՐԱՐԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ԱՐՏԱԿԱՐԳ ԻՐԱՎԻՃԱԿՆԵՐՈՒՄ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒԹՅԱՆ

(վերնագիրը փոփ. 22.09.2023 թիվ 1611-Ն որոշում)

 

i

1. Հայաստանի Հանրապետության ներքին գործերի նախարարության փրկարարական ծառայության սպայական կազմի, ենթասպաների, սերժանտ-շարքայինների (այսուհետ` փրկարարական ծառայողներ) պարենային ապահովությունն իրականացվում է արտակարգ իրավիճակներում`

1) մշտական տեղակայման վայրից դուրս` արտակարգ իրավիճակների հետևանքների նվազեցման և վերացման աշխատանքների, քաղաքացիական պաշտպանության միջոցառումների կատարման ժամանակ.

2) մշտական տեղակայման վայրում հերթափոխային` շուրջօրյա, ծառայություն կատարելու ժամանակ:

(1-ին կետը փոփ. փոփ. 29.09.16 թիվ 990-Ն, 22.09.2023 թիվ 1611-Ն որոշումներ)

2. Փրկարարական ծառայողների սնունդը կազմակերպվում է համապատասխան ստորաբաժանումների (այդ թվում` դաշտային) ճաշարաններում` պատրաստի ճաշատեսակներով կամ, նման հնարավորության բացակայության դեպքում, առձեռն բնամթերքով` սույն հավելվածի չափաքանակներով:

3. Միջուկային և (կամ) ճառագայթային վթարի հետևանքով արտակարգ իրավիճակի դեպքում փրկարարական միջոցառումներ իրականացնելու և մոնիթորինգի ընթացքում փրկարարական ծառայողների հատուկ պարենային ապահովությունը կատարվում է սույն հավելվածի չափաքանակներով:

4. Փրկարարական ծառայողների պարենային ապահովումը կատարվում է պարենային վկայականների հիման վրա` համաձայն Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2015 թվականի դեկտեմբերի 3-ի N 1456-Ն որոշման N 5 հավելվածի պարենային վկայականի ձևի:

5. Թույլատրվում է 190 սմ և ավելի բարձր հասակ ունեցող փրկարարական ծառայողներին հատկացնել լրացուցիչ սնունդ` նրանց համար նախատեսված չափաքանակների կիսով չափ:

6. Սննդի հավելումը նշանակվում է ստորաբաժանման պետի հրամանով` բժշկական հանձնաժողովի եզրակացության հիման վրա:

7. Թույլատրվում է դիետիկ սնունդ կազմակերպել փրկարարական ծառայողների ընդհանուր թվի մինչև 3 տոկոսի համար:

 

ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐ ՓՐԿԱՐԱՐԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻՆ ԱՐՏԱԿԱՐԳ ԻՐԱՎԻՃԱԿՆԵՐՈՒՄ ՍՆՆԴՈՎ ՕՐԱԿԱՆ ԱՊԱՀՈՎՄԱՆ

 

1. Մշտական տեղակայման վայրում հերթափոխային` շուրջօրյա ծառայություն կատարելու ժամանակ փրկարարական ծառայողներին հատկացվող սննդի օրական չափաքանակներն են`

 

.__________________________________________________________________.

|NN |              Անվանումը                           |Մեկ մարդուն|

|ը/կ|                                                  |օրական     |

|   |                                                  |հասանելիք  |

|   |                                                  |մթերքի     |

|   |                                                  |չափաքանակը |

|   |                                                  |(գրամ)     |

|___|__________________________________________________|___________|

|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի                 |750        |

|___|__________________________________________________|___________|

|2. |Ձավարեղեն` տարբեր` հնդկաձավար, ցորենաձավար, հաճար,|120        |

|   |բրինձ, սիսեռ, լոբի, ոսպ, ոլոռ, սպիտակաձավար       |           |

|___|__________________________________________________|___________|

|3. |Մակարոնեղեն                                       |40         |

|___|__________________________________________________|___________|

|4. |Միս, մսամթերք                                     |175        |

|___|__________________________________________________|___________|

|5. |Ձուկ` առանց գլխի                                  |100        |

|___|__________________________________________________|___________|

|6. |Կենդանական յուղ, մարգարին                         |20         |

|___|__________________________________________________|___________|

|7. |Կարագ                                             |20         |

|___|__________________________________________________|___________|

|8. |Բուսական յուղ (ձեթ)                               |20         |

|___|__________________________________________________|___________|

|9. |Պանիր                                             |25         |

|___|__________________________________________________|___________|

|10.|Կաթ                                               |100        |

|___|__________________________________________________|___________|

|11.|Հավի ձու (շաբաթվա ընթացքում)                      |4 հատ      |

|___|__________________________________________________|___________|

|12.|Շաքար, շաքարավազ                                  |70         |

|___|__________________________________________________|___________|

|13.|Աղ` կերակրի                                       |20         |

|___|__________________________________________________|___________|

|14.|Թեյ                                               |1,0        |

|___|__________________________________________________|___________|

|15.|Դափնու տերև                                       |0,1        |

|___|__________________________________________________|___________|

|16.|Տոմատի մածուկ                                     |6,0        |

|___|__________________________________________________|___________|

|17.|Կարտոֆիլ                                          |600        |

|___|__________________________________________________|___________|

|18.|Բանջարեղեն այդ թվում`                             |260        |

|___|__________________________________________________|___________|

|   |կաղամբ                                            |130        |

|   |__________________________________________________|___________|

|   |գազար                                             |50         |

|   |__________________________________________________|___________|

|   |գլուխ սոխ                                         |50         |

|   |__________________________________________________|___________|

|   |բազուկ                                            |30         |

|___|__________________________________________________|___________|

|19.|Մանանեխի փոշի                                     |0,3        |

|___|__________________________________________________|___________|

|20.|Տաքդեղ                                            |0,3        |

|___|__________________________________________________|___________|

|21.|Քացախ                                             |2,0        |

|___|__________________________________________________|___________|

|22.|Հյութ                                             |200        |

|___|__________________________________________________|___________|

|23.|(23-րդ կետն ուժը կորցրել է 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)        |

|___|__________________________________________________|___________|

|24.|Լուցկի` մեկ ամսվա համար                           |6 տուփ     |

.__________________________________________________________________.

 

2. Մշտական տեղակայման վայրից դուրս` արտակարգ իրավիճակների հետևանքների նվազեցման և վերացման աշխատանքների, քաղաքացիական պաշտպանության միջոցառումների կատարման ժամանակ փրկարարական ծառայողներին հատկացվող սննդի օրական չափաքանակներն են`

 

._____________________________________________________.

|NN |     Անվանումը                       |Մեկ մարդուն|

|ը/կ|                                     |օրական     |

|   |                                     |հասանելիք  |

|   |                                     |մթերքի     |

|   |                                     |չափաքանակը |

|   |                                     |(գրամ)     |

|___|_____________________________________|___________|

|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի    |750        |

|___|_____________________________________|___________|

|2. |Կարագ                                |20         |

|___|_____________________________________|___________|

|3. |Հավի ձու (շաբաթվա ընթացքում)         |4 հատ      |

|___|_____________________________________|___________|

|4. |Շաքար, շաքարավազ                     |75         |

|___|_____________________________________|___________|

|5. |Աղ` կերակրի                          |20         |

|___|_____________________________________|___________|

|6. |Թեյ                                  |1,5        |

|___|_____________________________________|___________|

|7. |Հյութ` բնական, գազավորված            |200        |

|___|_____________________________________|___________|

|8  |(8-րդ կետն ուժը կորցրել է 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)

|___|_____________________________________|___________|

|9. |Լուցկի` մեկ ամսվա համար              |6 տուփ     |

|___|_____________________________________|___________|

|10.|Թխվածքաբլիթ                          |30         |

|___|_____________________________________|___________|

|11.|Արագ պատրաստվող կիսաֆաբրիկատ         |60         |

|   |(1-ին ճաշատեսակի համար)              |           |

|___|_____________________________________|___________|

|12.|Մսի պահածո                           |50         |

|___|_____________________________________|___________|

|13.|Կիսաապխտած երշիկեղեն                 |40         |

|___|_____________________________________|___________|

|14.|Մսաբուսական պահածո` տարբեր           |600        |

|___|_____________________________________|___________|

|15.|Հալած պանիր                          |30         |

|___|_____________________________________|___________|

|16.|Խտացրած կաթ` շաքարով                 |50         |

._____________________________________________________.

 

3. Գիշերային մարտական հերթապահությունում (ժամը 00-ից մինչև առավոտյան ժամը 9:00-ն) ընդգրկված փրկարարական ծառայողներին, սույն չափաքանակների 1-ին կետում նշված չափաքանակներից բացի, լրացուցիչ տրվում են`

 

.__________________________.

|NN |Անվանումը |Մեկ մարդուն|

|ը/կ|          |օրական     |

|   |          |հասանելիք  |

|   |          |մթերքի     |

|   |          |չափաքանակը |

|   |          |(գրամ)     |

|___|__________|___________|

|1. |Հաց       |    100    |

|___|__________|___________|

|2. |Թեյ       |    0,5    |

|___|__________|___________|

|3. |Շաքար     |    15     |

.__________________________.

 

4. Ծովի մակերևույթից 1700-2000 մետր բարձրության վրա լեռնային բնակավայրերում հերթափոխային` շուրջօրյա ծառայություն կատարող փրկարարական ծառայողներին, սույն չափաքանակների 1-ին կետում նշված չափաքանակներից բացի, լրացուցիչ տրվում են`

 

.__________________________.

|NN |Անվանումը |Մեկ մարդուն|

|ը/կ|          |օրական     |

|   |          |հասանելիք  |

|   |          |մթերքի     |

|   |          |չափաքանակը |

|   |          |(գրամ)     |

|___|__________|___________|

|1. |Երշիկ     |    50     |

|___|__________|___________|

|2. |Կարագ     |    10     |

|___|__________|___________|

|3. |Պանիր     |    10     |

|___|__________|___________|

|4. |Հյութ     |   100     |

.__________________________.

 

5. Ծովի մակերևույթից 2000 մետր և ավելի բարձր լեռնային բնակավայրերում հերթափոխային` շուրջօրյա ծառայություն կատարող փրկարարական ծառայողներին, սույն չափաքանակների 1-ին կետում նշված չափաքանակներից բացի, լրացուցիչ տրվում են`

 

.____________________________.

|NN |Անվանումը   |Մեկ մարդուն|

|ը/կ|            |օրական     |

|   |            |հասանելիք  |

|   |            |մթերքի     |

|   |            |չափաքանակը |

|   |            |(գրամ)     |

|___|____________|___________|

|1. |Երշիկ       |    70     |

|___|____________|___________|

|2. |Կարագ       |    15     |

|___|____________|___________|

|3. |Մեղր        |    15     |

|___|____________|___________|

|4. |Թխվածքաբլիթ |    20     |

|___|____________|___________|

|5. |Շաքար       |    15     |

.____________________________.

 

6. Տաք կերակուրի բացակայության` հիմնական մթերաբաժնի մթերքով պատրաստելու հնարավորության բացակայության դեպքում ամբողջ մթերաբաժնի փոխարեն մեկ մարդու համար մեկ օրվա ընթացքում տրվում են`

 

.__________________________________.

|NN |Անվանումը         |Մեկ մարդուն|

|ը/կ|                  |օրական     |

|   |                  |հասանելիք  |

|   |                  |մթերքի     |

|   |                  |չափաքանակը |

|   |                  |(գրամ)     |

|___|__________________|___________|

|1. |Պաքսիմատ          |   300     |

|___|__________________|___________|

|2. |Մսի պահածո        |   350     |

|___|__________________|___________|

|3. |Մսաբուսական պահածո|   530     |

|___|__________________|___________|

|4. |Շաքար             |    90     |

|___|__________________|___________|

|5. |Թեյ               |     3     |

.__________________________________.

 

7. Սույն չափաքանակների 6-րդ կետում նշված չոր մթերաբաժինն անընդմեջ 3 օրվանից ավելի չպետք է տրվի:

 

ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐ ՄԻՋՈՒԿԱՅԻՆ ԵՎ (ԿԱՄ) ՃԱՌԱԳԱՅԹԱՅԻՆ ՎԹԱՐԻ ՀԵՏԵՎԱՆՔՈՎ ԱՌԱՋԱՑԱԾ ԱՐՏԱԿԱՐԳ ԻՐԱՎԻՃԱԿԻ ԴԵՊՔՈՒՄ ՓՐԿԱՐԱՐԱԿԱՆ ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐ ԻՐԱԿԱՆԱՑՆԵԼՈՒ ԵՎ ՄՈՆԻԹՈՐԻՆԳԻ ԸՆԹԱՑՔՈՒՄ ՓՐԿԱՐԱՐԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՀԱՏՈՒԿ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒԹՅԱՆ

 

1. Միջուկային և (կամ) ճառագայթային վթարի հետևանքով առաջացած արտակարգ իրավիճակի դեպքում փրկարարական միջոցառումների և մոնիթորինգի իրականացման ընթացքում փրկարարական ծառայողների պարենային ապահովությունն իրականացվում է հետևյալ չափաքանակներով`

 

._____________________________________________________.

|NN |          Անվանումը                  |Չափաքանակը |

|ը/կ|                                     |  (գրամ)   |

|___|_____________________________________|___________|

| 1 |                 2                   |     3     |

|___|_____________________________________|___________|

|1. |Կարագ                                |     20    |

|___|_____________________________________|___________|

|2. |Բուսական յուղ                        |     20    |

|___|_____________________________________|___________|

|3. |Պանիր                                |     50    |

|___|_____________________________________|___________|

|4. |Կաթի փոշի                            |     35    |

|___|_____________________________________|___________|

|5. |Ձվի փոշի                             |      5    |

|___|_____________________________________|___________|

|6. |Խոզի միս                             |     35    |

|___|_____________________________________|___________|

|7. |Տավարի միս                           |    105    |

|___|_____________________________________|___________|

|8. |Աղացած միս (ֆարշ)                    |     35    |

|___|_____________________________________|___________|

|9. |Ապխտած երշիկ                         |     25    |

|___|_____________________________________|___________|

|10.|Եփած երշիկ                           |     25    |

|___|_____________________________________|___________|

|11.|Շոգեխաշած, պահածոյացված միս          |     50    |

|___|_____________________________________|___________|

|12.|Լյարդի պաշտետ                        |     25    |

|___|_____________________________________|___________|

|13.|Ձկան պահածո` յուղով                  |     20    |

|___|_____________________________________|___________|

|14.|Ձկան պահածո` տոմատով                 |     25    |

|___|_____________________________________|___________|

|15.|Կորեկաձավար                          |     25    |

|___|_____________________________________|___________|

|16.|Վարսակի ալյուր                       |     10    |

|___|_____________________________________|___________|

|17.|Ցորեն, բրինձ                         |     10    |

|___|_____________________________________|___________|

|18.|Գարի                                 |     10    |

|___|_____________________________________|___________|

|19.|Հնդկաձավար                           |     15    |

|___|_____________________________________|___________|

|20.|Գարեձավար                            |     10    |

|___|_____________________________________|___________|

|21.|Մակարոն                              |     15    |

|___|_____________________________________|___________|

|22.|Կարտոֆիլի օսլա                       |     15    |

|___|_____________________________________|___________|

|23.|Ոլոռի ապուր                          |     15    |

|___|_____________________________________|___________|

|24.|Ապուրներ                             |     35    |

|___|_____________________________________|___________|

|25.|Շաքար                                |    175    |

|___|_____________________________________|___________|

|26.|Հալվա                                |     30    |

|___|_____________________________________|___________|

|27.|Կոնֆետներ                            |     40    |

|___|_____________________________________|___________|

|28.|Շոկոլադ                              |     20    |

|___|_____________________________________|___________|

|29.|Կոֆե-կակաո                           |     10    |

|___|_____________________________________|___________|

|30.|Կիսել-կոմպոտ                         |     50    |

|___|_____________________________________|___________|

|31.|Ընկույզ կամ չամիչ                    |     30    |

|___|_____________________________________|___________|

|32.|Կարմիր չոր գինի                      |     50    |

|___|_____________________________________|___________|

|33.|Թեյ                                  |     15    |

|___|_____________________________________|___________|

|34.|Պաքսիմատ` սև                         |     70    |

|___|_____________________________________|___________|

|35.|Պաքսիմատ` սպիտակ                     |     30    |

|___|_____________________________________|___________|

|36.|Վաֆլի (թխվածքաբլիթ)                  |     50    |

|___|_____________________________________|___________|

|37.|Աղ                                   |     15    |

|___|_____________________________________|___________|

|38.|Սոխ կամ սխտոր                        |     10    |

|___|_____________________________________|___________|

|39.|Բիբար, դափնու տերև,  տոմատի մածուկ   |     10    |

._____________________________________________________.

(4-րդ հավելվածը փոփոխվելու է 01.07.17թ` 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)

 

Հավելված N 5

ՀՀ կառավարության

2015 թվականի դեկտեմբերի 3-ի

N 1456-Ն որոշման

 

Ձև

 

ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ՎԿԱՅԱԿԱՆ

 

._____________________________________________________________________.

|ԿՏՐՈՆ N ______                      |Ներառյալ _______________ 20 թ.  |

|____________________________        |                                |

| (զորամասը (ստորաբաժանումը)         |3. Դրամական փոխհատուցում`       |

|_____________________________       |մթերաբաժնի փոխարեն`             |

|(կոչումը, անունը, ազգանունը)        |                                |

|                                    |_______ օրով` մինչև  ____ 20 թ. |

|Փաստաթղթի համարը և  ամսաթիվը        |(բառերով)          (բառերով)    |

|______________________________      |                                |

|   (գործուղման վկայականը,           |4. Ընդամենը` բավարարված է մինչև |

|_______________________________     |_________________ 20 թ.         |

|    արձակուրդային տոմսը)            |    (բառերով)                   |

|                                    |                                |

|1. Բավարարված է ________________    |Կ.Տ.                            |

|                  (զորամասը         |                                |

|________________________________    |Զորամասի (ստորաբաժանման)        |

|(ստորաբաժանումը), որտեղ             |հրամանատարի (պետի)` թիկունքի    |

|բավարարվել է)                       |գծով տեղակալ`                   |

|                                    |_________________________       |

|2. Որ չափաքանակով __________________|   (ստորագրությունը)            |

|                     (զորամասը      |_________________________       |

|____________________________________|   (անունը, ազգանունը)          |

|(ստորաբաժանումը), որտեղ             |                                |

|բավարարվել է)                       |Զորամասի (ստորաբաժանման)        |

|                                    |պարենային ծառայության պետ       |

|                                    |(պարենային գծով պատասխանատու)`  |

|                                    |_________________________       |

|                                    |   (ստորագրությունը)            |

|                                    |_________________________       |

|                                    |   (անունը, ազգանունը)          |

|                                    |                                |

|                                    |___ _________ 20 թ.             |

|                                    |                                |

._____________________________________________________________________.

(առանց ստորագրության և դրոշմակնիքի անվավեր է)

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
03.12.2015
N 1456-Ն
Որոշում