Սեղմել Esc փակելու համար:
{01.07.2017 - 10.03.2018} ՀՀ ՊԱՇՏՊԱՆՈ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

{01.07.2017 - 10.03.2018} ՀՀ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ...

Ակտի տվյալ խմբագրությունը գործել է   01.07.2017  -ից մինչեւ   10.03.2018  -ը:     անցնել գործող խմբագրությանը
 

 

040.1456.101215

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

3 դեկտեմբերի 2015 թվականի N 1456-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ, ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՈՍՏԻԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԵՐԻ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ, ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՐՏԱԿԱՐԳ ԻՐԱՎԻՃԱԿՆԵՐԻ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՓՐԿԱՐԱՐԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒԹՅԱՆ ԿԱՐԳԸ ՍԱՀՄԱՆԵԼՈՒ, ԻՆՉՊԵՍ ՆԱԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 1998 ԹՎԱԿԱՆԻ ՆՈՅԵՄԲԵՐԻ 11-Ի N 706 ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(2-րդ մաս)

 

N 6. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ՍԱՀՄԱՆԻՆ ՄԱՐՏԱԿԱՆ ՀԵՐԹԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐՈՂ ԱՆՁՆԱԿԱԶՄԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

.___________________________________________________________________.

|NN |          Անվանումը              |Մեկ մարդուն|Ծանոթագրություն  |

|ը/կ|                                 |օրական     |                 |

|   |                                 |հասանելիք  |                 |

|   |                                 |մթերքի     |                 |

|   |                                 |քանակը     |                 |

|   |                                 |(գրամ)     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

| 1 |              2                  |     3     |        4        |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի|    650    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|2. |Թխվածքաբլիթ                      |     60    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|3. |Արագ պատրաստվող կիսաֆաբրիկատ     |     60    |                 |

|   |(1-ին ճաշատեսակի համար)          |           |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|4. |Մսի պահածո                       |    125    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|5. |Կիսաապխտած կամ ապխտած երշիկեղեն  |     40    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|6. |Ճարպ (սալ)                       |     20    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|7. |Մսաբուսական պահածո` տարբեր       |    300    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|8. |Պահածոյացրած 2-րդ ճաշատեսակներ   |    150    |                 |

|   |(բանջարեղենի ռագու)              |           |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|9. |Կարագ` սերուցքային               |     20    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|10.|Հալած պանիր                      |     30    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|11.|Խտացրած կաթ` շաքարով             |     50    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|12.|Հավի ձու` շաբաթական, հատ         |     4     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|13.|Շաքարավազ                        |     70    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|14.|Կերակրի աղ                       |     10    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|15.|Կետչուպ                          |     20    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|16.|Մարինադ                          |     40    |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |մայիս-հոկտեմբեր  |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|17 |Պահածոյացված լոլիկ               |     40    |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |նոյեմբեր-ապրիլ   |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|18.|Թարմ լոլիկ կամ վարունգ           |     40    |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հուլիս-սեպտեմբեր |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|19.|Խավիար                           |     50    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|20.|Թեյ                              |    1.5    |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |նոյեմբեր-ապրիլ   |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|   |                                 |___________|_________________|

|   |                                 |     1     |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |մայիս-հոկտեմբեր  |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|21.|Օշարակ                           |     28    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|22.|Խնձոր                            |    100    |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |օգոստոս-նոյեմբեր |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|23.|Կոնֆետ` կարամել                  |     30    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|24.|Ջեմ                              |     30    |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|25.|Մուրաբա                          |     20    |Հատկացվում է     |

|   |                                 |           |հոկտեմբեր-ապրիլ  |

|   |                                 |           |ամիսներին:       |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|26.|Բնական սուրճ                     |     6     |                 |

|___|_________________________________|___________|_________________|

|27.|(27-րդ կետն ուժը կորել է 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)           |

.___________________________________________________________________.

 

1. Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին սննդի սույն չափաքանակներով ապահովվում են`

i

1) զինված ուժերի այն անձնակազմերը, որոնք ջոկի հենակետերում ներգրավված են պետական սահմանի պահպանության գործում.

2) սպայական, ենթասպայական և շարքային կազմի պայմանագրային զինծառայողները` ոչ ավելի, քան համաձայն Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարի համապատասխան հրամանով հաստատված թվի:

3) (3-րդ ենթակետն ուժը կորցրել է 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)

(1-ին կետը փոփ. 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)

2. Անձնակազմին սույն չափաքանակներով սնունդը հատկացվում է պետական սահմանում մարտական հերթապահության մեջ ընդգրկված ամբողջ ժամանակահատվածում:

3. Ծովի մակերևույթից 2000 մետր և ավելի բարձր տեղաբաշխված ջոկերի հենակետերի անձնակազմերին, բացի N 6 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացվում են`

1) կիսաապխտած կամ ապխտած երշիկեղեն` 40 գրամ.

2) խտացրած կաթ` շաքարով` 20 գրամ:

4. Ծովի մակերևույթից 2500 մետր և ավելի բարձր տեղաբաշխված ջոկերի հենակետերի անձնակազմերին, բացի N 6 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացվում է 50 գրամ ճարպ (սալ):

5. Զինված ուժերում տոնական օրեր համարել հունվարի 1-ը, հունվարի 28-ը, մայիսի 9-ը, մայիսի 28-ը, սեպտեմբերի 2-ը (պաշտպանության բանակի զորամասերի համար), սեպտեմբերի 21-ը, երդման արարողության օրերը, և NN 1, 2, 3, 4, 5 և 6 չափաքանակներով այդ օրերին, մեկ զինծառայողի հաշվով, լրացուցիչ հատկացվում են`

1) հունվարի 28-ին, մայիսի 9-ին, մայիսի 28-ին, սեպտեմբերի 2-ին (պաշտպանության բանակի զորամասերի համար), սեպտեմբերի 21-ին, երդման արարողության և զորամասերի կազմավորման օրերին`

ա. հավի ձու` 1 հատ,

բ. թխվածքաբլիթ` 60 գրամ,

գ. շոկոլադ` 50 գրամ,

դ. ջեմ` 45 գ.

2) հունվարի 1-ին (Ամանորին)`

ա. խնձոր` 200 գրամ,

բ. մանդարին` 200 գրամ,

գ. թխվածքաբլիթ` 60 գրամ,

դ. շոկոլադ` 50 գրամ,

ե. բաստուրմա` 20 գրամ,

զ. սուջուխ` 10 գրամ,

է. ճարպ (սալ)` 30 գրամ,

ը. խոզապուխտ (վետչինա)` 50 գրամ,

թ. միս` ոսկրոտ` 300 գրամ,

ժ. գազավորված ըմպելիք (կոկա-կոլա, 200 գրամ:

ֆանտա, սփրայթ)

 

N 7. ԶՈՐՔԵՐԻ ԱՄԵՆՕՐՅԱ ԳՈՐԾՈՒՆԵՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ ՄԹԵՐՔԻ ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

Ա. Չոր օրապահիկը հավաքածուով հատկացնելու ժամանակ ապահովել`

 

._________________________________________________.

|NN |          Անվանումը              |Մեկ մարդուն|

|ը/կ|                                 |օրական     |

|   |                                 |հասանելիք  |

|   |                                 |մթերքի     |

|   |                                 |քանակը     |

|   |                                 |(գրամ)     |

|___|_________________________________|___________|

|1. |Հաց` 1-ին տեսակի                 |    470    |

|___|_________________________________|___________|

|2. |Շաքարավազ` անհատական փաթեթ       |    90     |

|___|_________________________________|___________|

|3. |Մսաբուսական պահածո               |    600    |

|___|_________________________________|___________|

|4. |Մսի պահածո                       |    350    |

|___|_________________________________|___________|

|5. |Թեյ                              |     3     |

|___|_________________________________|___________|

|6. |Ջեմ                              |    45     |

._________________________________________________.

 

Բ. Ջրամեկուսիչ թաղանթով, ստվարաթղթե արկղով համազորային չոր օրապահիկ (N 1 օրաբաժին) հատկացնելու ժամանակ ապահովել`

 

._________________________________________________.

|NN |          Անվանումը              |Մեկ մարդուն|

|ը/կ|                                 |օրական     |

|   |                                 |հասանելիք  |

|   |                                 |մթերքի     |

|   |                                 |քանակը     |

|   |                                 |(գրամ)     |

|___|_________________________________|___________|

| 1 |               2                 |     3     |

|___|_________________________________|___________|

|1. |Գալետ                            |     200   |

|___|_________________________________|___________|

|2. |Մսի պահածո                       |     300   |

|___|_________________________________|___________|

|3. |Մսաբուսական պահածո` տարբեր       |     500   |

|___|_________________________________|___________|

|4. |Շաքարավազ                        |      90   |

|___|_________________________________|___________|

|5. |Թեյ                              |      3    |

|___|_________________________________|___________|

|6. |Սև,  աղացած պղպեղ                |      1    |

|___|_________________________________|___________|

|7. |Կերակրի աղ                       |      5    |

|___|_________________________________|___________|

|8. |Չոր սպիրտ                        |    3 հատ  |

|___|_________________________________|___________|

|9. |Գդալ` մեկանգամյա օգտագործման     |    3 հատ  |

|___|_________________________________|___________|

|10.|Անձեռոցիկ                        |    3 հատ  |

._________________________________________________.

 

Գ. Ջրամեկուսիչ թաղանթով, ստվարաթղթե արկղով հատուկ ստորաբաժանումների համար նախատեսված չոր օրապահիկ (N 2 օրաբաժին) հատկացնելու ժամանակ ապահովել`

 

._________________________________________________.

|NN |          Անվանումը              |Մեկ մարդուն|

|ը/կ|                                 |օրական     |

|   |                                 |հասանելիք  |

|   |                                 |մթերքի     |

|   |                                 |քանակը     |

|   |                                 |(գրամ)     |

|___|_________________________________|___________|

|1. |Գալետ                            |    200    |

|___|_________________________________|___________|

|2. |Մսի պահածո                       |    300    |

|___|_________________________________|___________|

|3. |Մսաբուսական պահածո` տարբեր       |    500    |

|___|_________________________________|___________|

|4. |Շաքարավազ                        |    90     |

|___|_________________________________|___________|

|5. |Թեյ                              |    3      |

|___|_________________________________|___________|

|6. |Լուծվող սուրճ                    |    2      |

|___|_________________________________|___________|

|7. |Թարմացնող ըմպելիք                |    30     |

|___|_________________________________|___________|

|8. |Սև,  աղացած պղպեղ                |    1      |

|___|_________________________________|___________|

|9. |Կերակրի աղ                       |    5      |

|___|_________________________________|___________|

|10.|Պովիդլո                          |    45     |

|___|_________________________________|___________|

|11.|Լուցկի` ջրադիմացկուն և           |    6 հատ  |

|   |քամիադիմացկուն                   |           |

|___|_________________________________|___________|

|12.|Չոր սպիրտ                        |    3 հատ  |

|___|_________________________________|___________|

|13.|Գդալ` մեկանգամյա օգտագործման     |    3 հատ  |

|___|_________________________________|___________|

|14.|Անձեռոցիկ                        |    3 հատ  |

._________________________________________________.

 

1. Հայաստանի Հանրապետության պետական բյուջեի միջոցների հաշվին սննդի տվյալ չափաքանակով ապահովվում են`

1) զինված ուժերի անձնակազմը` ամենօրյա գործունեության ժամանակ, երբ տաք սննդի պատրաստումը NN 1, 2, 3 և 5 չափաքանակներով անհնարին է.

2) զինվորական բեռների պահպանման, պաշտպանության և ուղեկցման խնդիրներ իրականացնող անձնակազմը.

3) հատուկ նշանակության ստորաբաժանումների զինծառայողները, ովքեր հատուկ ուսումնական կենտրոններում անցնում են կենսակայունության գործնական պարապմունքներ:

2. Նշված բոլոր դեպքերում անձնակազմին տվյալ չափաքանակով սննդի անընդմեջ հատկացումը չի կարող գերազանցել 3 օրը (բացառությամբ հատուկ նշանակության խմբերի` Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի գլխավոր շտաբի պետի հրամանով առաջադրանք կատարելու դեպքում):

 

N 9. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ԾԱՌԱՅՈՂԱԿԱՆ ՇՆԵՐԻ ԿԵՐԱԿՐՄԱՆ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

.__________________________________________________________.

|NN |      Անվանումը              |Մեկ օրում մեկ շան համար |

|ը/կ|                             |նախատեսված կերի քանակը  |

|   |                             |      (գրամ)            |

|   |                             |________________________|

|   |                             |հասունացած  |մինչև  4   |

|   |                             |շների համար |ամսական    |

|   |                             |            |շների համար|

|___|_____________________________|____________|___________|

|1. |Վարսակաձավար, կորեկաձավար    |     600    |  40-300   |

|___|_____________________________|____________|___________|

|2. |Միս` 2-րդ կարգի, կամ         |     400    |  20-200   |

|   |ենթամթերք` 2-րդ կարգի        |   1 000    |  40-500   |

|___|_____________________________|____________|___________|

|3. |Կենդանական յուղ              |      13    |    10     |

|___|_____________________________|____________|___________|

|4. |Կաթ` կովի                    |      -     | 150-500   |

|___|_____________________________|____________|___________|

|5. |Կարտոֆիլ, բանջարեղեն         |     300    |   100     |

|___|_____________________________|____________|___________|

|6. |Կերակրի աղ                   |      15    |   3-10    |

.__________________________________________________________.

 

1. Մինչև 4 ամսական շան ձագերին ամենօրյա հավասարաչափ ավելացմամբ հատկացվում են`

1) վարսակաձավար, կորեկաձավար` սկսած 40 գ.` 3 շաբաթական հասակից.

2) միս` 2-րդ կարգի, կամ ենթամթերք` 2-րդ կարգի` սկսած 20 գ` 1 ամսական հասակից.

3) կաթ` սկսած 150 գ` 2 շաբաթական հասակից:

2. Ցեղական շների համար տվյալ չափաքանակներով լրացուցիչ հատկացվում են 50 գրամ միս` 2-րդ կարգի, կամ 125 գրամ ենթամթերք` 2-րդ կարգի` մեկ օրում մեկ շան համար:

3. Հիվանդ շներին անասնաբուժական ծառայության մասնագետների եզրակացության հիման վրա թույլատրվում է 200 գրամ վարսակաձավարի կամ կորեկաձավարի փոխարեն հատկացնել նույն քանակությամբ բրինձ:

4. Անասնաբուժական ծառայության մասնագետների եզրակացության հիման վրա թույլատրվում է յուրաքանչյուր շանը մեկ օրվա համար լրացուցիչ հատկացնել`

1) հիվանդ շների համար` կաթ` 500 գրամ.

2) հղիացած էգ շների համար` միս` 2-րդ կարգի` 100 գրամ.

կամ ենթամթերք` 2-րդ կարգի` 250 գրամ.

3) կերակրող էգ շների համար` միս` 2-րդ կարգի` 100 գրամ.

կամ ենթամթերք` 2-րդ կարգի` 250 գրամ.

4) կաթ` 500 գրամ:

 

N 10. ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՓՈԽԱՐԻՆՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

i

._____________________________________________________________________.

|NN |Անվանումը                            |Փոխա- |Փոխարին-|Բացի       |

|ը/կ|                                     |րինվող|վող     |դրանից`    |

|   |                                     |սննդա-|սննդա-  |փոխարինել  |

|   |                                     |մթերքի|մթերքի  |հետևյալ    |

|   |                                     |քանակը|քանակը  |կետերով    |

|   |                                     |(գրամ)|(գրամ)  |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

| 1 |               2                     |  3   |   4    |     5     |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|1. |Հացը` թեփահան աշորայի ալյուրից`      |100   |        |           |

|   |փոխարինել պաքսիմատով` 1-ին տեսակի    |      |60      |           |

|   |հացով` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի  |      |90      |           |

|   |հացով` ցորենի, 2-րդ տեսակի           |      |95      |2          |

|   |ցորենի ալյուրով` 1-ին տեսակի         |      |28      |2          |

|   |թեփահան աշորայի ալյուրով             |      |42      |           |

|   |չոր հացով                            |      |80      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|2. |Հացը` սպիտակ ցորենի ալյուրից, 1-ին   |100   |        |           |

|   |տեսակի` փոխարինել                    |      |        |           |

|   |պաքսիմատով` ցորենի ալյուրից, 1-ին    |      |65      |           |

|   |տեսակի                               |      |        |           |

|   |ալյուրով` 1-ին տեսակի ցորենից        |      |75      |           |

|   |հասարակ բատոններով` ցորենի 1-ին      |      |95      |           |

|   |տեսակի ալյուրից                      |      |        |           |

|   |հացով` ցորենի բարձր տեսակի ալյուրից  |      |85      |           |

|   |հացով` ցորենի 2-րդ տեսակի ալյուրից   |      |105     | 1         |

|   |հասարակ գալետներով` 1-ին տեսակի      |      |65      |20         |

|   |ցորենի ալյուրից                      |      |        |           |

|   |վաֆլիով                              |      |55      |18         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|3. |Ցորենի ալյուրը` 1-ին տեսակի`         |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |բրնձով                               |      |100     |4          |

|   |մակարոնեղենով                        |      |100     |4          |

|   |սպիտակաձավարով                       |      |100     |           |

|   |ալյուրով` ցորենի բարձր տեսակի        |      | 85     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|4. |Տարբեր ձավարեղենը` փոխարինել         |100   |        |           |

|   |եփման կարիք չզգացող ձավարեղենով      |      |100     |           |

|   |բրնձով                               |      |100     |3          |

|   |մակարոնեղենով                        |      |100     |3          |

|   |կոնցենտրացված ձավարեղենով            |      |100     |           |

|   |ցորենի ալյուրով` 2-րդ տեսակի         |      |100     |           |

|   |թարմ կարտոֆիլով                      |      |500     |5          |

|   |բնական կարտոֆիլով` կիսաֆաբրիկատ,     |      |500     |           |

|   |պահածոյացված                         |      |        |           |

|   |թարմ բանջարեղենով                    |      |500     |5          |

|   |թթու կամ աղ դրած բանջարեղենով        |      |500     |5          |

|   |կարտոֆիլով և  բանջարեղենով` չորացրած,|      |100     |5          |

|   |կարտոֆիլի ալյուրով` չորացրած,        |      |        |           |

|   |բանջարեղենի պահածոյով և  մարինացված  |      |500     |           |

|   |պահածոյով                            |      |        |           |

|   |1-ին տեսակի բանջարեղենի պահածոյով`   |      |375     |           |

|   |առանց մսի                            |      |        |           |

|   |բանջարեղենի պահածոներով`             |      |        |           |

|   |լիցքավորող                           |      |250     |           |

|   |խորտիկային                           |      |375     |10.23      |

|   |արագ պատրաստվող կիսաֆաբրիկատներով    |      |100     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|5. |Կարտոֆիլը, թարմ բանջարեղենը,         |100   |        |4          |

|   |թթու կամ աղ դրած բանջարեղենը`        |      |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |գլուխ սոխով                          |      | 50     |           |

|   |չորացրած սոխով                       |      |  5     |           |

|   |կանաչ սոխով                          |      |100     |           |

|   |սխտորով                              |      | 25     |6          |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|6. |Սոխը`                                |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |սխտորով                              |      | 50     |5          |

|   |կարտոֆիլով և  բանջարեղենով           |      |200     |5          |

|   |                                     |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|7. |Խտացրած թթխմորը` փոխարինել           |100   |        |           |

|   |չորացրած թթխմորով                    |      |50      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|8. |Միսը` խոզի, տավարի, ոչխարի` ոսկրոտ   |100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |մսով` առանց ոսկորի                   |      | 80     |           |

|   |ենթամթերքով` 1-ին կարգի              |      |100     |           |

|   |ենթամթերքով` 2-րդ կարգի              |      |300     |           |

|   |հավի մսով` մաքրած                    |      |100     |           |

|   |հավի մսով` կիսամաքրած և  չմաքրած     |      |120     |           |

|   |հավի ազդրամսով                       |      |100     |           |

|   |չորացրած մսով                        |      | 33     |           |

|   |երշիկով` եփած, և  նրբերշիկով         |      | 80     |9          |

|   |ծխեցրած մսով (կիսաապխտած երշիկ,      |      | 60     |9          |

|   |խոզապուխտ)                           |      |        |           |

|   |տարբեր տեսակի մսի պահածոյով          |      | 75     |           |

|   |պահածոյով` թռչնի մսից` ոսկորներով    |      |100     |           |

|   |ձկով` առանց գլխի (սառեցրած և  աղ     |      |150     |10.16      |

|   |դրած)                                |      |        |           |

|   |տարբեր տեսակի ձկան պահածոյով         |      |120     |10         |

|   |գլուխ պանրով` պինդ                   |      | 48     |9.16       |

|   |պանրով` հալեցրած                     |      | 72     |16         |

|   |հավի ձվով, հատ                       |      |  2     |13.16      |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      | 80     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|9. |Երշիկը` հում, ապխտած` փոխարինել      |100   |        |           |

|   |եփած երշիկով                         |      |265     |8          |

|   |ծխեցրած մսով (կիսաապխտած երշիկ,      |      |200     |8          |

|   |խոզապուխտ)                           |      |        |           |

|   |գլուխ պանրով` պինդ                   |      |160     |8.16       |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|10 |Ձուկը` մաքրած, առանց գլխի (սառեցրած  |100   |        |8          |

|   |և  աղ դրած)` փոխարինել               |      |        |           |

|   |սելդով` աղ դրած և  ապխտած գլխով      |      |100     |           |

|   |բոլոր տեսակի ձկներով` գլխով          |      |130     |           |

|   |ձկան ֆիլեով                          |      | 70     |           |

|   |չորացրած ձկով                        |      | 33     |           |

|   |տարբեր տեսակի ձկան պահածոներով       |      | 80     |           |

|   |բանջարեղենի պահածոյով` խորտիկային    |      |120     |4.23       |

|   |ապխտած ձկով                          |      | 75     |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      |33.2    |           |

|   |թթվասերով                            |      |33.2    |           |

|   |հալած պանրով                         |      | 30     |           |

|   |մսով` խոզի, տավարի, ոչխարի           |      | 67     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|11.|Կարագը` փոխարինել                    |100   |        |12.13.16   |

|   |ստերիլիզացված, պահածոյացված կարագով  |      |100     |           |

|   |չոր կարագի կոնցենտրատով              |      | 70     |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով, սփրեդով,     |      |400     |           |

|   |միքսով                               |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|12.|Կենդանական յուղը` հալեցրած, մարգարին`|100   |        |           |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |կարագով                              |      |67      |           |

|   |բուսական յուղով                      |      |100     |           |

|   |ճարպով` հումք                        |      |130     |16         |

|   |սալով                                |      |100     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|13.|Պանիրը` փոխարինել                    |100   |        |           |

|   |կարագով                              |      |40      |           |

|   |թթվասերով                            |      |166     |16         |

|   |կաթնաշոռով                           |      |250     |15         |

|   |կաթով                                |      |825     |16         |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      |165     |13.14.15.16|

|   |հավի ձվով                            |      |4 հատ   |8.16       |

|   |հալած պանրով                         |      |150     |           |

|   |մսով` թռչնի                          |      |137.5   |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|14.|Թթվասերը` փոխարինել                  |100   |        |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      |100     |13.15.16   |

|   |չոր կաթով                            |      |75      |           |

|   |կաթով                                |      |500     |16         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|15.|Կաթնաշոռը` փոխարինել                 |100   |        |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      |67      |13.14.16   |

|   |չոր կաթով                            |      |50      |           |

|   |կաթով                                |      |334     |16         |

|   |պանրով                               |      |40      |13         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|16.|Կովի կաթը` փոխարինել                 |100   |        |           |

|   |չորացրած կաթով, չորացրած մածնով, թթու|      |15      |           |

|   |կաթնամթերքով` չորացրած               |      |        |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      |20      |           |

|   |խտացրած կաթով` ստերիլիզացված, առանց  |      |30      |           |

|   |շաքարի                               |      |        |           |

|   |բնական սուրճով և  կակաոյով` խտացրած  |      |20      |13.14.15   |

|   | կաթով և  շաքարով                    |      |        |           |

|   |թթու կաթնամթերքով (մածուն)           |      |100     |           |

|   |կաթի սերով                           |      |20      |           |

|   |թթվասերով                            |      |20      |           |

|   |չոր թթվասերով                        |      |10      |           |

|   |կաթնաշոռով                           |      |30      |           |

|   |կարագով                              |      |5       |           |

|   |հալեցրած կարագով                     |      |5       |           |

|   |գլուխ պանրով` պինդ                   |      |12      |           |

|   |պանրով` հալեցրած                     |      |18      |           |

|   |հավի ձվով                            |      |0,5 հատ |           |

|   |խտացրած կաթի սերով` շաքարով          |      |20      |           |

|   |«Բրինզա» պանրով                      |      |24      |           |

|   |ձկով` առանց գլխի                     |      |60      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|17.|Հավի ձուն` փոխարինել                 |1 հատ |        |8.13.16    |

|   |ձվի փոշիով                           |      |15      |           |

|   |ձվի մելանժով                         |      |50      |           |

|   |պանրով` հալեցրած                     |      |33      |8.13.15.16 |

|   |թռչնի մսով` կիսամաքրած և  չմաքրած    |      |60      |           |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      |36.3    |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|18.|Շաքարավազը` փոխարինել                |100   |        |           |

|   |կարամելով                            |      |50      |           |

|   |մուրաբայով, ջեմով, պովիդլոյով        |      |140     |22         |

|   |մարմելադով                           |      |130     |           |

|   |թխվածքաբլիթով                        |      |100     |20         |

|   |վաֆլիով                              |      |100     |2.20       |

|   |հալվայով                             |      |120     |19         |

|   |խտացրած կաթով` շաքարով               |      |75      |           |

|   |շաքարով                              |      |100     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|19.|Շոկոլադը` փոխարինել                  |100   |        |           |

|   |կարամելով                            |      |100     |           |

|   |բնական սուրճով և  կակաոյով` խտացրած  |      |200     |           |

|   |կաթով և  շաքարով                     |      |        |           |

|   |բնական սուրճով                       |      |150     |26         |

|   |մեղրով                               |      |165     |           |

|   |քաղցր սալիկով                        |      |160     |           |

|   |հալվայով                             |      |150     |18         |

|   |շաքարով                              |      |180     |           |

|   |ջեմով                                |      |40      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|20.|Թխվածքաբլիթը` փոխարինել              |100   |        |           |

|   |հասարակ գալետներով` 1-ին տեսակի      |      |100     |2          |

|   |ցորենի ալյուրից                      |      |        |           |

|   |վաֆլիով                              |      |85      |2          |

|   |շաքարավազով                          |      |100     |18         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|21.|Տոմատի մածուկը` փոխարինել            |100   |        |           |

|   |տոմատի պյուրեով                      |      |200     |           |

|   |տոմատի սոուսներով                    |      |100     |           |

|   |տոմատի փոշիով, կծու սոուսներով       |      |33      |           |

|   |տոմատի հյութով, թարմ պոմիդորով       |      |500     |           |

|   |կետչուպով                            |      |150     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|22.|Թարմ միրգը` փոխարինել                |100   |        |           |

|   |թարմ հատապտուղներով, նարինջով,       |      |100     |           |

|   |մանդարինով                           |      |        |           |

|   |ձմերուկով                            |      |300     |           |

|   |սեխով                                |      |300     |           |

|   |չոր մրգով                            |      |20      |24         |

|   |չորացրած մրգով և  հատապտուղով        |      |20      |           |

|   |պահածոյացված կոմպոտով                |      |50      |           |

|   |պտղային և  հատապտղային բնական        |      |100     |23         |

|   |հյութերով                            |      |        |           |

|   |ըմպելիքով` մրգային                   |      |130     |           |

|   |չորացրած հյութերով                   |      |18      |           |

|   |էքստրատներ` մրգապտղային              |      |10      |           |

|   |մուրաբայով, ջեմով, պովիդլոյով        |      |17      |18         |

|   |կիսելի կոնցենտրատով                  |      |30      |25,29      |

|   |հյութով` բնական կամ գազավորված       |      |150     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|23.|Մրգային և  հատապտղային հյութերը`     |100   |        |22         |

|   |փոխարինել                            |      |        |           |

|   |բանջարեղենի պահածոյով` խորտիկային    |      |50      |4,10       |

|   |կիտրոնի թթուով                       |      |0,5     |           |

|   |և  շաքարով                           |      |15      |           |

|   |տոմատի հյութով, բանջարեղենի հյութով  |      |300     |           |

|   |կովի կաթով                           |      |100     |16         |

|   |հյութով` բնական կամ գազավորված       |      |150     |24         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|24.|Օշարակը` փոխարինել                   |28    |        |           |

|   |հյութով                              |      |200     |           |

|   |կոմպոտով                             |      |200     |           |

|   |թեյով                                |      |0,5     |           |

|   |և  շաքարավազով                       |      |10      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|25.|Հյութը` բնական` փոխարինել            |100   |        |           |

|   |կոմպոտով                             |      |100     |           |

|   |օշարակով                             |      |14      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|26.|Չորացրած մրգերը` փոխարինել           |100   |        |22,25      |

|   |շաքարով                              |      |75      |           |

|   |և  թեյով                             |      |3       |           |

|   |ձմերուկով                            |      |1500    |           |

|   |սեխով                                |      |1000    |           |

|   |հյութով` բնական կամ գազավորված       |      |1500    |           |

|   |հյութով` բնական                      |      |1000    |           |

|   |օշարակով                             |      |140     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|27.|Կիսելի կոնցենտրատը` փոխարինել        |100   |        |22,29      |

|   |շաքարով                              |      |50      |           |

|   |և  թեյով                             |      |2       |           |

|   |չորացրած մրգերով                     |      |67      |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|28.|Բնական սուրճը` փոխարինել             |100   |        |19         |

|   |լուծվող սուրճով                      |      |40      |           |

|   |սրճային ըմպելիքով                    |      |200     |           |

|   |կակաոյի փոշիով                       |      |100     |19         |

|   |սև  թեյով` 1-ին տեսակի               |      |25      |27         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|29.|Թեյը` փոխարինել                      |100   |        |26         |

|   |լուծվող թեյով                        |      |80      |           |

|   |սրճային ըմպելիքով                    |      |800     |26         |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|30.|Մանանեխի փոշին` փոխարինել            |100   |        |           |

|   |պատրաստի մանանեխով                   |      |600     |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|31.|Կարտոֆիլի օսլան` փոխարինել           |100   |        |           |

|   |կիսելի կոնցենտրատով                  |      |100     |22,25      |

|   |թարմ կարտոֆիլով                      |      |500     |4,5        |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|32.|Քացախը` սպիրտային, բնական` փոխարինել |100   |        |           |

|   |քացախի էսենցիայով                    |      |5       |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|33.|(33-րդ կետն ուժը կորցրել է 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|34.|(34-րդ կետն ուժը կորցրել է 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|35.|Մսի պահածոն` տարբեր` փոխարինել       |250   |        |           |

|   |մսաբուսական պահածոյով                |      |500     |           |

|   |պահածոյացրած 2-րդ ճաշատեսակներով     |      |500     |           |

|   |(բանջարեղենի ռագու)                  |      |        |           |

|___|_____________________________________|______|________|___________|

|36.|Մսաբուսական պահածոն` փոխարինել       |100   |        |           |

|   |պահածոյացրած 2-րդ ճաշատեսակներով     |      |100     |           |

|   |(բանջարեղենի ռագու)                  |      |        |           |

._____________________________________________________________________.

(10-րդ չափաքնակը փոփ. 23.02.17 թիվ 218-Ն, 22.02.18 թիվ 161-Ն որոշումներ)

 

1. Սույն չափաքանակների 12-րդ տողում նշված կարագի փոխարինումը թույլատրվում է միայն դիետիկ սնունդը կազմակերպելու ժամանակ:

 

N 11. ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆ ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔԱՅԻՆ ՍՏՈՐԱԲԱԺԱՆՄԱՆ ԹՈՒՅԼՏՎՈՒԹՅԱՄԲ ՀԱՏՈՒԿ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐՈՒՄ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՓՈԽԱՐԻՆՄԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

._________________________________________________________.

|NN |Անվանումը                            |Փոխա- |Փոխարին-|

|ը/կ|                                     |րինվող|վող     |

|   |                                     |սննդա-|սննդա-  |

|   |                                     |մթերքի|մթերքի  |

|   |                                     |քանակը|քանակը  |

|   |                                     |(գրամ)|(գրամ)  |

|___|_____________________________________|______|________|

|1. |Կարագը` փոխարինել                    |100   |        |

|   |սալով                                |      |100     |

|___|_____________________________________|______|________|

|2. |Հավի ձուն` փոխարինել                 |1 հատ |        |

|   |հացով` 1-ին տեսակի ալյուրից          |      |120     |

|___|_____________________________________|______|________|

|3. |Տոմատի մածուկը` փոխարինել            |100   |        |

|   |սոխով                                |      |250     |

|   |գազարով                              |      |350     |

|___|_____________________________________|______|________|

|4. |Մրգային և  հատապտղային հյութերը`     |100   |        |

|   |փոխարինել                            |      |        |

|   |թարմ, թթու դրած, աղ դրած բանջարեղենով|      |200     |

._________________________________________________________.

 

N 12. ԾԱԽՍՎԱԾ ՄԵԿ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆ ՃԱՇԱՏԵՍԱԿԻ ԴԻՄԱՑ ՊԱՀՎՈՂ ՄԹԵՐՔՆԵՐԻ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ

 

1. Պահածոյացված ճաշատեսակներ, կիսաֆաբրիկատներ.

.____________________________________________________________________.

|NN |Պահածոներ, կիսաֆաբրիկատներ |Պահվող մթերքների քանակը   |Բացի     |

|ը/կ|                           |      (գրամ)              |դրանից`  |

|   |                           |__________________________|փոխարինել|

|   |                           |միս|ձավարեղեն, |կենդանական|հետևյալ  |

|   |                           |   |ալյուր և   |յուղ,     |կետերով  |

|   |                           |   |բանջարեղեն`|մարգարին  |         |

|   |                           |   |ձավարեղենի |          |         |

|   |                           |   |հաշվարկով  |          |         |

|___|___________________________|___|___________|__________|_________|

|1. |Մսաբուսական պահածո` տարբեր,|100|    86     |   12.5   |         |

|   |265 գրամ                   |   |           |          |         |

|___|___________________________|___|___________|__________|_________|

|2. |Արագ պատրաստվող            |-  |    60     |     -    |   3,4   |

|   |կիսաֆաբրիկատ, 60 գրամ      |   |           |          |         |

|___|___________________________|___|___________|__________|_________|

|3. |Պահածոյացրած 1-ին          |65 |    86     |   12.5   |   2,4   |

|   |ճաշատեսակներ, 550 գրամ     |   |           |          |         |

|___|___________________________|___|___________|__________|_________|

|4. |Արագ պատրաստվող սուպեր,    |-  |    60     |     -    |   2,3   |

|   |150 գրամ                   |   |           |          |         |

.____________________________________________________________________.

 

2. Հաստիքային ծառայողական շների համար չոր կեր.

 

.___________________________________________________________________.

|Չոր կերի անվանումը |Պահվող մթերքների քանակը  (գրամ)                |

|և  քանակը          |_______________________________________________|

|                   |միս|վարսակաձավար,|կենդանական|կարտոֆիլ  |կերակրի|

|                   |   |կորեկաձավար  |յուղ,     |   և      |աղ     |

|                   |   |             |մարգարին  |բանջարեղեն|       |

|                   |   |             |          |          |       |

|___________________________________________________________________|

|         1. Հասունացած շների համար (քաշը` սկսած 24 կգ)             |

|___________________________________________________________________|

|«Պեդիգրի», «Չապպի»,|400|    600      |   13     |   300    |   15  |

|«Բեսթ ին Շոու»,    |   |             |          |          |       |

|600 գրամ           |   |             |          |          |       |

|___________________________________________________________________|

|          2. Ցեղական շների համար (քաշը` սկսած 24 կգ)               |

|___________________________________________________________________|

|«Պեդիգրի», «Չապպի»,|450|    600      |   13     |   300    |  15   |

|«Բեսթ ին Շոու»,    |   |             |          |          |       |

|600 գրամ           |   |             |          |          |       |

.___________________________________________________________________.

 

3. Յուրաքանչյուր շան քաշը մեկ կգ ավելանալու դեպքում լրացուցիչ հատկացնել 25 գրամ չոր կեր:

(1-ին հավելվածը փոփ. 01.07.17թ` 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)

 

Հավելված N 2

i

ՀՀ կառավարության

2015 թվականի դեկտեմբերի 3-ի

N 1456-Ն որոշման

 

ԿԱՐԳ

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆՆ ԱՌԸՆԹԵՐ ԱԶԳԱՅԻՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳԻ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒԹՅԱՆ

 

.________________________________________________.

|          Անվանումը                  |Սննդի     |

|                                     |չափաքանակը|

|                                     |մեկ օրվա  |

|                                     |համար     |

|                                     |(գրամ)    |

|_____________________________________|__________|

|Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի    |750       |

|_____________________________________|__________|

|Ձավարեղեն                            |120       |

|_____________________________________|__________|

|Մակարոնեղեն                          | 40       |

|_____________________________________|__________|

|Միս, մսամթերք                        |175       |

|_____________________________________|__________|

|Ձուկ` առանց գլխի                     |100       |

|_____________________________________|__________|

|Կենդանական յուղ, մարգարին            | 20       |

|_____________________________________|__________|

|Կարագ                                | 20       |

|_____________________________________|__________|

|Պանիր                                | 25       |

|_____________________________________|__________|

|Կաթ                                  |100       |

|_____________________________________|__________|

|Հավի ձու (շաբաթվա ընթացքում)         |4 հատ     |

|_____________________________________|__________|

|Բուսական յուղ                        |20        |

|_____________________________________|__________|

|Շաքար, շաքարավազ                     |70        |

|_____________________________________|__________|

|Աղ` կերակրի                          |20        |

|_____________________________________|__________|

|Թեյ                                  |1         |

|_____________________________________|__________|

|Տոմատի մածուկ                        |6         |

|_____________________________________|__________|

|Դափնու տերև                          |0.2       |

|_____________________________________|__________|

|Կարտոֆիլ                             |600       |

|_____________________________________|__________|

|Բանջարեղեն, այդ թվում`               |260       |

|_____________________________________|__________|

|կաղամբ                               |130       |

|_____________________________________|__________|

|գազար                                |50        |

|_____________________________________|__________|

|գլուխ սոխ                            |50        |

|_____________________________________|__________|

|բազուկ                               |30        |

|_____________________________________|__________|

|Մանանեխի փոշի                        |0.3       |

|_____________________________________|__________|

|Տաքդեղ                               |0.3       |

|_____________________________________|__________|

|Քացախ                                |2         |

|_____________________________________|__________|

|Հյութ                                |200       |

|_____________________________________|__________|

|(պարբերությունն ուժը կորցնելու է 01.07.17թ` 23.02.17 թիվ 218-Ն

| որոշում)                                       |

|_____________________________________|__________|

|(պարբերությունն ուժը կորցնելու է 01.07.17թ` 23.02.17 թիվ 218-Ն

| որոշում)                                       |

.________________________________________________.

 

1. Պետության հաշվին սննդի նշված չափաքանակներով ապահովվում են նաև սպայական կազմը և ենթասպաները, որոնք ծառայում են անմիջապես սահմանի վրա կամ կատարում են հատուկ նշանակության գործողություններ:

2. Սննդի լրացուցիչ չափաքանակներով ապահովվում են`

1) այն զինծառայողները, ովքեր ծառայությունն անցնում են ծովի մակերևույթից 1500 մ բարձրության վրա տեղաբաշխված զորամասերում. նշված չափաքանակներից բացի, նրանց լրացուցիչ տրվում են`

 

._____________________.

|Երշիկ     |50 գ      |

|__________|__________|

|Կարագ     |10 գ      |

|__________|__________|

|Պանիր     |10 գ      |

|__________|__________|

|Հյութ     |100 գ     |

._____________________.

 

2) այն զինծառայողները, ովքեր ծառայությունն անցնում են ծովի մակերևույթից 2000 մ բարձրության վրա տեղաբաշխված զորամասերում և ներգրավված են Հայաստանի Հանրապետության պետական սահմանի պաշտպանության գործում. նշված չափաքանակներից բացի, նրանց լրացուցիչ տրվում են`

 

.________________________.

|Երշիկ        |70 գ      |

|_____________|__________|

|Կարագ        |15 գ      |

|_____________|__________|

|Մեղր         |15 գ      |

|_____________|__________|

|Թխվածքաբլիթ  |20 գ      |

|_____________|__________|

|Շաքար        |15 գ      |

.________________________.

 

3) այն զինծառայողները (շարքային), ովքեր ներգրավված են գիշերային մարտական հերթապահությունում (ժամը 00-ից մինչև առավոտյան ժամը 6:00-ն). նշված չափաքանակներից բացի, նրանց լրացուցիչ տրվում են`

 

.________________________.

|Հաց          |100 գ     |

|_____________|__________|

|Թեյ          |0.5 գ     |

|_____________|__________|

|Շաքար        |15 գ      |

.________________________.

 

4) այն զինծառայողները (շարքային), ովքեր ծառայությունն անցնում են Հայաստանի Հանրապետության հյուսիսային ուղղությամբ գտնվող զորամասերում` հոկտեմբեր ամսվանից մինչև ապրիլ ամիսը ներառյալ. նշված չափաքանակներից բացի, նրանց լրացուցիչ տրվում են`

 

.________________________.

|Սխտոր        |10 գ      |

|_____________|__________|

|Սալ          |50 գ      |

|_____________|__________|

|Սպիրտ        |50 գ      |

|_____________|__________|

|Վիտամին C    |0.1 գ     |

|_____________|__________|

|Թեյ          |1 գ       |

|_____________|__________|

|Պովիդլո      |30 գ      |

|_____________|__________|

|Խտացրած կաթ  |30 գ      |

|_____________|__________|

|Մեղր         |15 գ      |

.________________________.

 

5) այն զինծառայողները (շարքային), ովքեր ծառայությունն անցնում են Հայաստանի Հանրապետության հարավային ուղղությամբ գտնվող զորամասերում. նշված չափաքանակներից բացի, նրանց լրացուցիչ տրվում են`

 

.________________________.

|Շաքար        |10 գ      |

|_____________|__________|

|Թեյ          |0.5 գ     |

|_____________|__________|

|Թխվածքաբլիթ  |40 գ      |

.________________________.

 

6) երբ հնարավոր չէ տաք ճաշ պատրաստել հիմնական մթերաբաժնի մթերքով, ապա այդ դեպքում ամբողջ մթերաբաժնի փոխարեն մեկ մարդու համար մեկ օրվա ընթացքում տրվում են`

 

.______________________________.

|Պաքսիմատ` բանակային|300 գ     |

|___________________|__________|

|Մսի պահածո         |350 գ     |

|___________________|__________|

|Մսաբուսական պահածո |530 գ     |

|___________________|__________|

|Շաքար              |90 գ      |

|___________________|__________|

|Թեյ                |3 գ       |

.______________________________.

 

3. Նշված չոր մթերաբաժինն անընդմեջ 3 օրվանից ավելի չպետք է տրվի:

 

(2-րդ հավելվածը փոփոխվելու է 01.07.17թ` 23.02.17 թիվ 218-Ն որոշում)

 

--------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
03.12.2015
N 1456-Ն
Որոշում