100.0032.070714
ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ
«07» 07 2014 Թ.
ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10014264
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ
6 հունիսի 2014 թվականի N 32-Ն
«ՀԱՆՐԱԿՐԹԱԿԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱԿԱՆ ՀԱՍՏԱՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՍՈՎՈՐՈՂՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՄԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐ» N 2.3.1-02-2014 ՍԱՆԻՏԱՐԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆՆԵՐԸ ԵՎ ՆՈՐՄԵՐԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
(2-րդ մաս)
Աղյուսակ 8
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ԽՈՀԱՐԱՐԱԿԱՆ ՍԱՌԸ ՄՇԱԿՄԱՆ ԱՐԴՅՈՒՆՔՈՒՄ ԹԱՓՈՆԻ ԵԼՔԻ ԱՂՅՈՒՍԱԿ
._________________________________________________________.
|Սննդամթերքի անվանումը |Թափոնի (մթերքի ընդհանուր |
| |ուտելու ոչ ենթակա մասի) %|
|_______________________________|_________________________|
|Ձավարեղեն |1 |
|_______________________________|_________________________|
|Ընդեղեն |0,5 |
|_______________________________|_________________________|
|Կարտոֆիլ` | |
|մինչև հունվարի 1-ը |24 |
|հունվարի 1-ից մինչև մարտի 1-ը |30 |
|մարտի 1-ից |40 |
|թարմ կարտոֆիլ |10 |
|_______________________________|_________________________|
|Սմբուկ |10 |
|_______________________________|_________________________|
|Դդմիկ |7 |
|_______________________________|_________________________|
|Կաղամբ |20 |
|_______________________________|_________________________|
|Ծաղկակաղամբ |25 |
|_______________________________|_________________________|
|Կանաչ սոխ |20 |
|_______________________________|_________________________|
|Սոխ |16 |
|_______________________________|_________________________|
|Գազար` | |
|մինչև հունվարի 1-ը |23 |
|հունվարի 1-ից հետո |30 |
|_______________________________|_________________________|
|Վարունգ |7 |
|_______________________________|_________________________|
|Պղպեղ քաղցր |25 |
|_______________________________|_________________________|
|Կանաչի |20 |
|_______________________________|_________________________|
|Բողկ |20 |
|_______________________________|_________________________|
|Ճակնդեղ |20 |
|_______________________________|_________________________|
|Մարոլի տերևներ |20 |
|_______________________________|_________________________|
|Բազուկ |20 |
|_______________________________|_________________________|
|Լոլիկ |5 |
|_______________________________|_________________________|
|Սպանախ |26 |
|_______________________________|_________________________|
|Կանաչ լոբի |10 |
|_______________________________|_________________________|
|Դդում |36 |
|_______________________________|_________________________|
|Ձմերուկ |40 |
|_______________________________|_________________________|
|Սեխ |36 |
|_______________________________|_________________________|
|Մրգեր թարմ |10 |
|_______________________________|_________________________|
|Ձու |10 |
|_______________________________|_________________________|
|Միս տավարի` | |
|1-ին կարգի |25 |
|2-րդ կարգի |29 |
|_______________________________|_________________________|
|Հավ |26 |
|_______________________________|_________________________|
|Ձուկ |30 |
._________________________________________________________.
Աղյուսակ 9
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՀԻՄՆԱԿԱՆ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՆՅՈՒԹԵՐԻ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԱՐԺԵՔԻ ՏՎՅԱԼՆԵՐԸ
.___________________________________________________________________.
|Սննդամթերքի անվանումը |Սպիտակուցներ|Ճարպեր|Ածխաջրեր|Էներգետիկ |
|(100գ) |(գ) |(գ) |(գ) |արժեք (կկալ)|
|___________________________________________________________________|
|Բանջարեղեն |
|___________________________________________________________________|
|Սմբուկ |1,2 |0,1 |5,1 |24 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Դդմիկ |0,6 |0,3 |4,9 |23 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կաղամբ (թարմ) |1,8 |0,1 |4,7 |27 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կաղամբ (աղադրած) |1,8 |0 |2,2 |19 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ծաղկակաղամբ |2,5 |0,3 |4,5 |30 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կարտոֆիլ |2,0 |0,4 |16,3 |80 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սոխ կանաչ |1,3 |0 |3,5 |19 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սոխ գլուխ |1,4 |0 |9,1 |41 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Գազար |1,3 |0,1 |7,2 |30 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Վարունգ |0,8 |0,1 |2,6 |14 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Վարունգ ջերմոցի |0,7 |0,1 |1,9 |11 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Պղպեղ կանաչ քաղցր |1,3 |0 |5,3 |26 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Պղպեղ կարմիր քաղցր |1,3 |0 |5,7 |27 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մաղադանոս |3,7 |0,4 |8,0 |49 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Բողկ |1,2 |0,1 |3,8 |21 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մարոլ |1,5 |0,2 |2,3 |17 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Բազուկ |1,5 |0,1 |9,1 |42 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Լոլիկ |1,1 |0,2 |3,8 |23 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Լոլիկ ջերմոցի |0,6 |0 |2,9 |14 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կանաչ լոբի |4,0 |0 |4,3 |32 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սխտոր |6,5 |0 |5,2 |46 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սպանախ |2,9 |0,3 |2,0 |22 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Թրթնջուկ |1,5 |0 |3,0 |19 |
|___________________________________________________________________|
|Միս |
|___________________________________________________________________|
|Տավարի 1-ին կարգի |18,6 |16,0 |0 |218 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Տավարի 2-րդ կարգի |20,0 |9,8 |0 |168 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Հավի 1-ին կարգի |18,2 |18,4 |0,7 |241 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Հավի 2-րդ կարգի |21,2 |8,2 |0,6 |161 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Հնդկահավի |19,5 |22,0 |0 |276 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Հորթի միս 1-ին կարգի |19,7 |2,0 |0 |97 |
|___________________________________________________________________|
|Ձուկ, ձկնամթերք, ծովամթերք |
|___________________________________________________________________|
|Սիգ |19 |7,5 |0 |144 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ծովային կաղամբ |0,9 |0,2 |3,0 |16 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Պերկես (օկուն) ծովային |18,2 |3,3 |0 |103 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Թառափազգիներ (իշխան) |16,4 |10,9 |0 |164 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ձողաձուկ (տրեսկա) |16,0 |0,6 |0 |69 |
|___________________________________________________________________|
|Ձու |
|___________________________________________________________________|
|Ձու |12,5 |11,5 |0,7 |157 |
|___________________________________________________________________|
|Մրգեր, հատապտուղներ և բոստանային մշակաբույսեր |
|___________________________________________________________________|
|Ծիրան |0,9 |0,1 |9,0 |41 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սերկևիլ |0,6 |0,5 |7,9 |40 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ադամաթուզ |1,5 |0 |22,4 |91 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Բալ |0,8 |0,5 |10,3 |52 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Տանձ |0,4 |0,3 |9,5 |42 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Թուզ |0,7 |0,2 |11,2 |49 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Հոն |1,0 |0 |9,7 |45 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Դեղձ |0,9 |0,1 |9,5 |43 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սալոր |0,08 |0 |9,6 |43 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Խուրմա |0,5 |0 |13,3 |53 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կեռաս |1,1 |0,4 |10,6 |50 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Թութ |0,7 |0 |12,0 |52 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Խնձոր |0,4 |0,4 |9,8 |45 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Նարինջ |0,9 |0,2 |8,1 |40 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Թուրինջ |0,9 |0,2 |6,5 |35 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կիտրոն |0,9 |0,1 |3,0 |16 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մանդարին |0,8 |0,3 |8,1 |40 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Խաղող |0,6 |0,2 |15,0 |65 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մորի |0,8 |0,3 |8,3 |42 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կարմիր հաղարջ |0,6 |0,2 |7,3 |39 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սև հաղարջ |1,0 |0,2 |7,3 |38 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մասուր թարմ |1,6 |0 |10,0 |51 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մասուր չորացրած |3,4 |0 |21,5 |110 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ձմերուկ |0,7 |0,2 |8,8 |38 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սեխ |0,6 |0 |9,1 |38 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Դդում |1,0 |0,1 |4,2 |25 |
|___________________________________________________________________|
|Չրեղեն |
|___________________________________________________________________|
|Ծիրանի չիր |5,2 |0 |55,0 |234 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Չամիչ քիշմիշի |1,8 |0 |66,0 |262 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սև սալորի չիր |2,3 |0 |58,4 |242 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Խնձորի չիր |3,2 |0 |68,0 |273 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Բալի չիր |1,5 |0 |73,0 |292 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Տանձի չիր |2,3 |0 |62,1 |246 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Դեղձի չիր |3,0 |0 |68,5 |275 |
|___________________________________________________________________|
|Կաթ և կաթնամթերք |
|___________________________________________________________________|
|Կաթ պաստերիզացված |2,8 |3,2 |4,7 |58 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կաթի փոշի |26,0 |25,0 |37,5 |476 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կաթ խտացրած |7,0 |8,3 |9,5 |140 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կաթ խտացրած շաքարով |7,2 |8,5 |56,0 |320 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սերուցք 10% |3,0 |10,0 |4,0 |118 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սերուցք 20% |2,8 |20,0 |3,6 |205 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Թթվասեր 10% |3,0 |10,0 |2,9 |116 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Թթվասեր 20% |2,8 |20,0 |3,2 |206 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կեֆիր ցածր յուղայնության |3,0 |0,05 |3,8 |30 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կեֆիր բարձր յուղայնության|2,8 |3,2 |4,1 |56 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Յոգուրտ 1,5 % |5,0 |1,5 |8,5 |70 |
|յուղայնության (քաղցր) | | | | |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Պանրիկներ կաթնաշոռային |9,1 |23,0 |18,5 |315 |
|մանկական (փաթեթավորած) | | | | |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կաթնաշոռ բարձր |14,0 |18,0 |2,8 |232 |
|յուղայնության | | | | |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կաթնաշոռ ցածր |18,0 |0,6 |1,8 |88 |
|յուղայնության | | | | |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Պանիր «Բռինզա» |17,9 |20,1 |0,0 |260 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Պանիր հալած (փաթեթավորած)|24,0 |13,5 |0,0 |226 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Պանիր «Չանախ» |18,5 |24,5 |0 |295 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Պանիր «Լոռի» |23 |27,5 |0 |339 |
|___________________________________________________________________|
|Ճարպեր |
|___________________________________________________________________|
|Կարագ սերուցքային |0,5 |82,5 |0,8 |748 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Յուղ հալած |0,3 |98 |0,6 |887 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Յուղ բուսական |0 |99,9 |0 |899 |
|___________________________________________________________________|
|Ձավարեղեն |
|___________________________________________________________________|
|Հնդկաձավար |9,5 |2,3 |65,9 |329 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սպիտակաձավար |11,3 |0,7 |73,3 |326 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Վարսակաձավար |11,0 |6,1 |49,7 |303 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Գարեձավար |10,0 |1,3 |66,3 |324 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կորկոտ |11,5 |3,3 |66,5 |348 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Բրինձ |7,0 |1,0 |71,4 |330 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Բլղուր |10,0 |1,4 |67 |321 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Հաճար |10,0 |1,4 |67 |321 |
|___________________________________________________________________|
|Ընդեղեն |
|___________________________________________________________________|
|Լոբի հատիկ |21,0 |2,0 |46,6 |292 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ոլոռ |23,0 |1,6 |50,8 |314 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սիսեռ |23,0 |1,2 |53,3 |303 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ոլոռ կանաչ |5,0 |0,2 |12,8 |73 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ոսպ |24,8 |1,1 |53,7 |310 |
|___________________________________________________________________|
|Ընկուզեղեն |
|___________________________________________________________________|
|Նուշ |18,6 |57,7 |13,6 |645 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ընկույզ |13,8 |61,3 |10,2 |648 |
|___________________________________________________________________|
|Հաց, հացամթերք, ալյուր |
|___________________________________________________________________|
|Հաց տարեկանի |6,9 |1,2 |42,4 |214 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Հաց ցորենի` բարձր տեսակի |7,7 |2,4 |53,4 |254 |
|ալյուրից | | | | |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Հաց ցորենի 1-ին տեսակի |7,9 |1 |48,1 |239 |
|ալյուրից | | | | |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Հաց ցորենի 2-րդ տեսակի |8,1 |1,2 |46,6 |220 |
|ալյուրից | | | | |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Հաց ցորենի` թեփով |8,8 |3,4 |43,8 |248 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ալյուր ցորենի` բարձր |10,3 |1,1 |68,9 |334 |
|տեսակի | | | | |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ալյուր ցորենի` 1-ին |10,6 |1,3 |67,6 |331 |
|տեսակի | | | | |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ալյուր ցորենի` 2-րդ |11,7 |1,8 |63,7 |324 |
|տեսակի | | | | |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ալյուր տարեկանի |6,9 |1,1 |76,9 |326 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ալյուր եգիպտացորենի |7,2 |1,5 |72,1 |331 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ալյուր կարտոֆիլի |0,1 |0 |79,6 |327 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մակարոնեղեն` |10,4 |1,1 |69,7 |337 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Բուլկի |7,8 |2,5 |50,5 |261 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Չորաբլիթ |11,0 |1,3 |73,0 |330 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Չորահաց |8,5 |10,8 |66,0 |398 |
|___________________________________________________________________|
|Շաքար, հրուշակեղեն քաղցրավենիք |
|___________________________________________________________________|
|Շաքարավազ |0 |0 |99,8 |379 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մեղր |0,8 |0 |80,3 |314 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|պարբերությունն ուժը կորցրել է 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման) |
|___________________________________________________________________|
|Ջեմեր և մուրաբաներ |
|___________________________________________________________________|
|Մուրաբա տանձի |0,3 |0,2 |70,8 |273 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մուրաբա ելակի |0,3 |0 |70,9 |271 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մուրաբա արքայամորու |0,6 |0,2 |70,4 |273 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մուրաբա դեղձի |0,5 |0 |66,8 |258 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մուրաբա սալորի |0,4 |0,3 |74,2 |288 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ջեմ խնձորի |0,4 |0,3 |65,3 |250 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ջեմ ծիրանի |0,5 |0 |68,8 |265 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ջեմ խնձորի |0,4 |0 |65 |250 |
|___________________________________________________________________|
|Հյութեր և ըմպելիքներ |
|___________________________________________________________________|
|Գազարի հյութ |1,1 |0,1 |12,6 |56 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Տոմատի հյութ |1 |0,1 |2,9 |18 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ծիրանի հյութ |0,5 |0 |13,7 |56 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Արքայախնձորի հյութ |0,3 |0,1 |11,8 |52 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Նարինջի հյութ |0,7 |0,1 |13,2 |60 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Խաղողի հյութ |0,3 |0 |13,8 |54 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Բալի հյութ |0,7 |0,2 |11,4 |51 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Նռան հյութ |0,3 |0 |14,5 |64 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Թուրինջի հյութ |0,3 |0,1 |7,9 |38 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կիտրոնի հյութ |0,6 |0 |3,9 |33 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մանդարինի հյութ |0,8 |0 |9,8 |45 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Դեղձի հյութ |0,3 |0 |16,5 |68 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սալորի հյութ |0,3 |0,1 |15,2 |68 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Սև հաղարջի հյութ |0,5 |0 |7,3 |41 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Մասուրի հյութ |0,1 |0,2 |16,1 |67 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Խնձորի հյութ |0,5 |0,1 |9,1 |38 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Տանձի հյութ |0 |0 |14,4 |59 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Թեյ շաքարով |0,1 |0 |7 |28 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Թեյ կիտրոնով |0,1 |0 |6,8 |28 |
|___________________________________________________________________|
|Հավելանյութեր |
|___________________________________________________________________|
|Թթխմոր չոր |12,7 |8,5 |2,7 |109 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ժելատին |87,2 |0,7 |0,4 |355 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Ցորենի թեփ |16 |16,6 |3,8 |165 |
|_________________________|____________|______|________|____________|
|Կակաո փոշի |24,2 |17,5 |27,9 |380 |
.___________________________________________________________________.
(9-րդ աղյուսակը փոփ. 13.06.16 թիվ 22-Ն, 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրամաններ)
Աղյուսակ 10
ՍՈՎՈՐՈՂՆԵՐԻ ԼՐԱՑՈՒՑԻՉ ՍՆՆԴԻ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՄԱՆ ՀԱՄԱՐ ԹՈՒՅԼԱՏՐՎԱԾ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՑԱՆԿ
._____________________________________________________________________.
|Հ/հ|Սննդամթերքի անվանումը |Քաշը (գ) / | Նշումներ |
| | |Ծավալը (մլ)| |
|___|______________________|___________|______________________________|
|1. |Մրգեր, բանջարեղեն | - |Վաճառվում է նախապես լվացված |
|___|______________________|___________|______________________________|
|2. |Շշալցված խմելու ջուր |Մինչև |Իրացվում է միայն |
| |(չգազավորված) |500 մլ |սննդարդյունաբերության |
| | | |արտադրության` սպառողական |
| | | |փաթեթավորմամբ ապրանքատեսականի |
|___|______________________|___________|______________________________|
|3. |Թեյ, կակաո կաթով և | 200 մլ |Տաք ըմպելիքները պատրաստվում են|
| |շաքարով (կամ առանց | |անմիջապես իրացումից առաջ կամ |
| |շաքարի ավելացման) | |պահվում են մարմիտի վրա |
| | | |պատրաստելու պահից 3 ժամից ոչ |
| | | |ավելի |
|___|______________________|___________|______________________________|
|4. |Հյութեր հատապտուղներից|Մինչև |Իրացվում է միայն |
| |և մրգերից |500 մլ |սննդարդյունաբերության |
| | | |արտադրության` սպառողական |
| | | |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |
| | | |ապրանքատեսականի |
|___|______________________|___________|______________________________|
|5. |Կաթ (2,5-3,5% |Մինչև |Իրացվում է միայն |
| |յուղայնության) |500 մլ |սննդարդյունաբերության |
| | | |արտադրության` սպառողական |
| | | |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |
| | | |ապրանքատեսականի |
|___|______________________|___________|______________________________|
|6. |Կաթնաթթվային |Մինչև |Իրացվում է միայն |
| |ըմպելիքներ (մածուն, |200 մլ |սննդարդյունաբերության |
| |կեֆիր, յոգուրտ) | |արտադրության սպառողական |
| | | |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |
| | | |ապրանքատեսականի` |
| | | |ցուցադրասառնարանի |
| | | |առկայության պայմանով |
|___|______________________|___________|______________________________|
|7. |Կաթնաշոռային արտադրանք|Մինչև |Իրացվում է միայն |
| |մինչև 9 % |125 գ |սննդարդյունաբերության |
| |յուղայնության), բացի | |արտադրության սպառողական |
| |կաթնաշոռային | |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |
| |պանրիկներից | |ապրանքատեսականի` |
| | | |ցուցադրասառնարանի |
| | | |առկայության պայմանով |
|___|______________________|___________|______________________________|
|8. |Բուտերբրոդների համար |Մինչև |Իրացվում է միայն |
| |պանիրներ, բացառությամբ|125 գ |սննդարդյունաբերության |
| |հալեցրած պանիրների | |արտադրության սպառողական |
| | | |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |
| | | |ապրանքատեսականի` |
| | | |ցուցադրասառնարանի |
| | | |առկայության պայմանով |
|___|______________________|___________|______________________________|
|9. |Հանրակրթական |Մինչև |Իրացվում է միայն |
| |ուսումնական |100 գ |սպառողական փաթեթավորմամբ (ըստ |
| |հաստատությունների | |տեսականու) ապրանքատեսականի |
| |սննդի պատրաստման համար| | |
| |նախատեսված | | |
| |կառուցահատվածում | | |
| |պատրաստած կամ | | |
| |արդյունաբերական | | |
| |արտադրության` հաց, | | |
| |բուլկի և | | |
| |հացաբուլկեղեն | | |
| |(ջեռոցում պատրաստված | | |
| |կարկանդակներ, միջուկը`| | |
| |հավ, բանջարեղեն, | | |
| |լոբազգիներ, կանաչի, | | |
| |պանիր), պանրային | | |
| |սենդվիչներ | | |
|___|______________________|___________|______________________________|
|10.|Ընկուզեղեն (բացի |Մինչև 50 գ|Իրացվում է միայն |
| |գետնանուշից և աղի | |սննդարդյունաբերության |
| |պիստակից), չորամիրգ | |արտադրության` սպառողական |
| | | |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |
| | | |ապրանքատեսականի |
|___|______________________|___________|______________________________|
|11.|Հանրակրթական |Մինչև |Իրացվում է միայն |
| |ուսումնական |150 գ |ցուցադրասառնարանի առկայության |
| |հաստատությունների | |պայմանով, սպառողական |
| |սննդի պատրաստման համար| |փաթեթավորմամբ (ըստ տեսականու) |
| |նախատեսված | |ապրանքատեսականի |
| |կառուցահատվածում | | |
| |պատրաստած կամ | | |
| |արդյունաբերական | | |
| |արտադրության | | |
| |աղցաններ` թարմ մրգերից| | |
| |բանջարեղենից, | | |
| |ձավարեղենից, | | |
| |լոբազգիներից | | |
._____________________________________________________________________.
(10-րդ աղյուսակը փոփ. 14.08.2020 թիվ 19-Ն հրաման)
Ձև 1
ՃԱՇԱՑՈՒՑԱԿԻ ԿԱԶՄՄԱՆ ՕՐԻՆԱԿԵԼԻ ՁԵՎԱՉԱՓ
Օր._______________________
Շաբաթ. ___________________
Տարվա եղանակ. ____________
Տարիքային խումբ. _________
.____________________________________________________________________.
|Հ/հ|Կերա- |Չափա-|Սննդային |Էներ- |Վիտամիններ |Միկրոտարրեր |
| |կրատե-|բաժնի|նյութեր (գ) |գետիկ |(մգ) |(մգ) |
| |սակի |քաշը |_________________|արժեք |_____________|____________|
| |անվա- | |Սպիտա-|Ճար-|Ածխա-|(կկալ)|B1 |C |A |E |Ca|P |Mg |Fe|
| |նումը | |կուց- |պեր |ջրեր | | | | | | | | | |
| | | |ներ | | | | | | | | | | | |
|___|______|_____|______|____|_____|______|___|__|__|___|__|__|___|__|
|1 |2 |3 |4 |5 |6 | 7 |8 |9 |10|11 |12|13|14 |15|
|___|______|_____|______|____|_____|______|___|__|__|___|__|__|___|__|
.____________________________________________________________________.
Ձև 2
Տարածաշրջանի անվանումը _____________________________________________
(մարզ, համայնք)
Գտնվելու վայրը _____________________________________________________
Հիմնադրի անվանումը _________________________________________________
Հանրակրթական ուսումնական հաստատության համարը, անվանումը ____________
Կազմակերպության անվանումը __________________________________________
ՀԱՍՏԱՏՈՒՄ ԵՄ
Տնօրեն` ______________________________________
(անուն, ազգանուն)
Կ.Տ. ստորագրություն__________________
ՃԱՇԱՑՈՒՑԱԿ-ԲԱՇԽՈՒՄ
«_____»________________________20 թ.
Սովորողների թիվը ____________________
Էջ -2-
._____________________________________________________________________.
|Ճաշացուցակ |Մեկ երեխայի համար դուրս գրվող սննդամթերքի |
| |անվանումը և քաշը/քանակը |
| |_________________________________________________|
|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Նախաճաշ | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Ճաշ | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Ետճաշիկ | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Ընթրիք | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Երկրորդ ընթրիք | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Մեկ սովորողի համար`| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Ընդամենը տրվել է` | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Մեկ կգ-ի արժեքը` | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|___________________|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
|Ընդամենը գումարը` | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
._____________________________________________________________________.
Լրացվում է ամեն օր դուրս գրված սննդամթերքի համար
Ընդունող`______________(խոհարար) Հանձնող`________________(տնտեսվար)
Բուժաշխատող/դիետոլոգ__________________
Ձև 3
ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ (ԱՐՏԱԴՐԱԿԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑԻ) ՔԱՐՏ
Տեխնոլոգիական քարտի համարը ___________________
Բաղադրատոմսի համարը ___________________
._____________________________________________________________________.
|Հումքի |Մեկ | Սննդային նյութեր |Հանքային |Վիտամիններ |
|անվա- |չափաբաժնի | |նյութեր | |
|նումը |համար դուրս| | | |
| |գրված | | | |
| |սննդամթերքի| | | |
| |քաշը | | | |
| |___________|_______________________|___________|_____________|
| |համա-|զտա- |սպի- |ճար-|ածխա-|էներ- |Ca |Fe |B1 |B2 |C |
| |քաշը |քաշը |տա- |պեր |ջրեր |գետիկ |(կալ- |(եր-|(մգ)|(մգ)|մգ)|
| |(գ) |(գ) |կուց-|(գ) |(գ) |արժեք |ցիում)|կաթ)| | | |
| | | |ներ | | |(կկալ)|(մգ) |(մգ)| | | |
| | | |(գ) | | | | | | | | |
|_______|_____|_____|_____|____|_____|______|______|____|____|____|___|
|_______|_____|_____|_____|____|_____|______|______|____|____|____|___|
|_______|_____|_____|_____|____|_____|______|______|____|____|____|___|
|_______|_____|_____|_____|____|_____|______|______|____|____|____|___|
|Ելքը` | | | | | | | | | | | |
._____________________________________________________________________.
Արտադրական գործընթացի նկարագրումը (նշվում է պատրաստման գործընթացը և ռեժիմը)
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Ձև 4
ՊԱՏՐԱՍՏԻ ԿԵՐԱԿՐԱՏԵՍԱԿԻ, ԽՈՀԱՐԱՐԱԿԱՆ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ԽՈՏԱՆՈՐՈՇՄԱՆ ՄԱՏՅԱՆ
._________________________________________________________________.
|Կերակրա- |Խոտան- |Պատրաստի|Չափա-|Պատրաստի |Պատրաստի |Նշում |
|տեսակի |որոշման|կերակրա-|բաժնի|կերակրա- |կերակրա- |պատրաստի|
|պատրաստ- |ժամը |տեսակի, |քաշը |տեսակի, |տեսակի, |կերակրա-|
|ման | |արտա- | |արտադրանքի |արտա- |տեսակի, |
|ամսաթիվը,| |դրանքի | |պատրաստ- |դրանքի |արտա- |
|ժամը | |անվա- | |վածության |իրացման |դրանքի |
| | |նումը | |նկարագիրը, |թույլտվու-|բաշխման |
| | | | |զգայորոշման |թյուն |արգելման|
| | | | |գնահատման | |փաստի |
| | | | |արդյունքները| |մասին |
|_________|_______|________|_____|____________|__________|________|
|1 |2 |3 |4 |5 |6 |7 |
|_________|_______|________|_____|____________|__________|________|
| | | | | | | |
._________________________________________________________________.
Ստորագրություն`
Տնօրեն___________Բուժ. աշխատող _____________ Խոհարար _______________
Ձև 5
ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԲԱԺՆԻ ՀՍԿՈՂՈՒԹՅԱՆ, ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԱՐԺԵՔԻ ՀԱՇՎԱՐԿԻ ՄԱՏՅԱՆ
._________________________________________________________________________.
|Հ|Մթերքի|Փաստացի |Ընդա- |Միջի- |Սպի- |Ճար-|Ածխա-|Էներ- |Մթերքի|Նորմից|
|/|անվա- |դուրս գրված |մենը |նում |տա- |պեր |ջրեր |գետիկ |նորմը |շեղում|
|հ|նումը |սննդամթերքի |10 |1 օրվա|կուց-|(գ) |(գ) |արժեք |գրամ- |%(+/-)|
| | |քանակը |օրվա |ընթաց-|ներ | | |(կկալ)|ներով | |
| | |(զտաքաշ, գ) |ընթաց-|քում |(գ) | | | |(զտա- | |
| | |մեկ սնվող |քում |դուրս | | | | |քաշ, | |
| | |անձի |դուրս |գրված | | | | |գ) | |
| | |հաշվարկով |գրված |սննդա-| | | | | | |
| | |ըստ օրերի |սննդա-|մթերքի| | | | | | |
| | |____________|մթերքի|քանակը| | | | | | |
| | |1|2|3|...|14|քանակը|(գ) | | | | | | |
| | | | | | | |(գ) | | | | | | | |
|_|______|____________|______|______|_____|____|_____|______|______|______|
| | | | | | | | | | | |
|_|______|____________|______|______|_____|____|_____|______|______|______|
| | | | | | | | | | | |
._________________________________________________________________________.
Ձև 6
ԱՌՈՂՋՈՒԹՅԱՆ ՄԱՏՅԱՆ
.____________________________________________________.
|Հ/հ|Աշխատողի |Պաշտոն | Ամիս/օր |
| |անուն-ազգանուն | |_____________________|
| | | |1 |2 |3 |4 |5 |...|30|
|___|_______________|__________|__|__|__|__|__|___|__|
|1. | | | | | | | | | |
|___|_______________|__________|__|__|__|__|__|___|__|
|2. | | | | | | | | | |
|___|_______________|__________|__|__|__|__|__|___|__|
|3. | | | | | | | | | |
.____________________________________________________.
Ձև 7
ԱՇԽԱՏՈՂՆԵՐԻ ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ՄԱՏՅԱՆ
.___________________________________________________________________.
|Հ/հ|Ամսաթիվ| ՀԻԳԻԵՆԻԿ ՈՒՍՈՒՑՈՒՄ |
| | |_______________________________________________________|
| | |Մասնա- |ՈՒսուցում|ՈՒսուցում |ՈՒսուցման|Ստորագրություն|
| | |կիցների |անցկացնող|անցկացնողի|թեման | |
| | |անունը, |կազմակեր-|անունը, | | |
| | |ազգանունը|պության |ազգանունը | | |
| | | |անվանումը| | | |
|___|_______|_________|_________|__________|_________|______________|
|1 |2 |3 |4 |5 |6 |7 |
|___|_______|_________|_________|__________|_________|______________|
| | | | | | | |
.___________________________________________________________________.