Սեղմել Esc փակելու համար:
ԿԱԹԻՆ, ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻՆ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ԱՐՏԱԴՐՈՒ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Չի գործում
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Վավերացման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ԿԱԹԻՆ, ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻՆ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱ ...

23.03.2023 -ին ուժը կորցրած ակտի տվյալ խմբագրությունը գործել է   18.10.2014  -ից մինչեւ   23.03.2023  -ը:
 

(ուժը կորցրել է 23.03.2023 թվականից` 22.12.2022 թիվ 2011-Ն որոշում)

040.1925.030207

«ՎԱՎԵՐԱՑՆՈՒՄ ԵՄ»
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ՆԱԽԱԳԱՀ Ռ. ՔՈՉԱՐՅԱՆ

 

«3» փետրվարի 2007 թ.

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

21 դեկտեմբերի 2006 թվականի N 1925-Ն

 

ԿԱԹԻՆ, ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻՆ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(5-րդ մաս)

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ԿԱԹԻՆ, ԿԱԹՆԱՄԹԵՐՔԻՆ ԵՎ ԴՐԱՆՑ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆԸ ՆԵՐԿԱՅԱՑՎՈՂ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ

(5-րդ մաս)

 

Աղյուսակ N 36. Սփրեդի (յուղածոյի), հալած խառնուրդի ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշները

 

._________________________________________________________________________.

|Մթերքի     |          Ցուցանիշի անվանումը, նորմը                         |

|անվանումը  |_____________________________________________________________|

|           |ընդհանուր|խոնավու|աղի  |յուղա- |թթվայնու- |գերօք- |պահածոյաց-|

|           |յուղի մեջ|թյան   |զանգ-|յին    |թյունը օK,|սիդային|նող       |

|           |կաթնային |զանգվա-|վածա-|ֆազում |ոչ ավելի  |թիվը,  |նյութերի  |

|           |յուղի    |ծային  |յին  |լինոլա-|          |յուղա- |պարունա-  |

|           |զանգվածա-|մասը, %|մասը,|թթվի   |          |յին    |կությունը,|

|           |յին մասը,|       |%    |զանգվա-|          |ֆազում,|մգ/կգ, ոչ |

|           |%        |       |     |ծային  |          |մոլ    |ավելի     |

|           |         |       |     |մասը,  |          |0/կգ   |          |

|           |         |       |     |ոչ     |          |(պիտանի|          |

|           |         |       |     |պակաս, |          |ության |          |

|           |         |       |     |%      |          |ժամկետի|          |

|           |         |       |     |       |          |վեր-   |          |

|           |         |       |     |       |          |ջում), |          |

|           |         |       |     |       |          |ոչ     |          |

|           |         |       |     |       |          |ավելի  |          |

|___________|_________|_______|_____|_______|__________|_______|__________|

|Սփրեդ      |         |       |     |       |          |       |բենզոյական|

|(յուղածո), |         |       |     |       |          |       |թթու` 500,|

|այդ թվում` |         |       |     |       |          |       |սորբինա-  |

|հալած      |         |       |     |       |          |       |թթու` 100,|

|խառնուրդ`. |         |       |     |       |          |       |բենզոյական|

|           |         |       |     |       |          |       |թթվի և    |

|սփրեդ      |         |30,0-  |     |       |          |       |սորբինա-  |

|(յուղածո)` |         |61,0   |     |       |          |       |թթվի կամ  |

|           |         |       |     |       |          |       |դրանց     |

|սերուցքա-  |50,0-95,0|       |0-1,5|5,0    |2,5, սննդա|10,0   |աղերի     |

|բուսական   |15,0-49,9|       |     |       |համային   |       |համատեղ   |

|բուսա-     |         |       |     |       |հավելում- |       |օգտագործ- |

|սերուցքային|         |       |     |       |ներով     |       |ման       |

|           |         |       |     |       |յուղածո-  |       |դեպքում`  |

|           |         |       |     |       |ների      |       |1000      |

|հալած      |         |1,0-ից |     |       |համար` 3,5|       |մգ/կգ-ից  |

|խառնուրդ`  |         |ոչ     |     |       |          |       |ոչ ավելի, |

|           |         |ավելի  |     |       |          |       |այդ թվում`|

|           |         |       |     |       |          |       |բենզոյական|

|սերուցքա-  |50,0-95,0|       |     |       |          |       |թթուն կամ |

|բուսական   |15,0-49,9|       |     |       |          |       |նատրիումի |

|բուսա-     |         |       |     |       |          |       |բենզոատը` |

|սերուցքային|         |       |     |       |          |       |500       |

|           |         |       |     |       |          |       |մգ/կգ-ից  |

|           |         |       |     |       |          |       |ոչ ավելի  |

._________________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ N 37. Պանրի նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշները

 

._________________________________________________________________________.

|Մթերքի անվանումը |                    Զանգվածային մասը, %                |

|                 |_______________________________________________________|

|                 |խոնավության |յուղազերծ    |չոր նյութում|     աղի       |

|                 |            |նյութում     |   յուղի    |               |

|                 |            |խոնավության  |            |               |

|_________________|____________|_____________|____________|_______________|

|Պանիր` չոր       |2,0-10,0    |             |4,0-40,0    |2,0-6,0        |

|                 |            |             |ներառյալ    |               |

|_________________|____________|51,0-ից պակաս|____________|_______________|

|Պանիր` գերպինդ   |30,0-35,0   |             |            |1,0-3,0        |

|                 |            |             |            |ներառյալ       |

|_________________|____________|_____________|____________|_______________|

|Պանիր` պինդ      |40,0-42,0   |49,0-56,0    |            |0,5-2,5        |

|                 |            |ներառյալ     |            |ներառյալ       |

|_________________|____________|_____________| 1,0-60,0   |_______________|

|Պանիր` կիսապինդ  |36,0-55,0   |54,0-69,0    | և  ավելի   |0,5-4,0        |

|                 |            |ներառյալ     |            |ներառյալ       |

|_________________|____________|_____________|            |_______________|

|Պանիր` փափուկ,   |30,0-80,0   |67,0-ից ավելի|            |0,4-5,0        |

|այդ թվում`       |            |             |            |ներառյալ,      |

|պանիր` թարմ,     |            |             |            |աղաջրային      |

|պանիր`           |            |             |            |պանրի համար`   |

|կաթնաշոռային     |            |             |            |5,0-7,0        |

|                 |            |             |            |ներառյալ, թարմ |

|                 |            |             |            |և  կաթնաշոռային|

|                 |            |             |            |պանրի համար`   |

|                 |            |             |            |0-5,0          |

._________________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ N 38. Հալած պանրի նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշները

 

._________________________________________________________________________.

|Մթերքի անվանումը |                    Զանգվածային մասը, %                |

|                 |_______________________________________________________|

|                 |չոր նյութում|խոնավության |կերակրի աղի  |սախարոզի (քաղցր|

|                 |   յուղի    |            |(բացի քաղցր  |պանիրների      |

|                 |            |            |պանիրներից)  |համար)         |

|_________________|____________|____________|_____________|_______________|

|Պանիր` հալած,    |51,0-ից     |35,0-60,0   |0,5-4,0      |մինչև  30,0    |

|կտորներով        |պակաս       |ներառյալ    |ներառյալ     |ներառյալ       |

|_________________|____________|____________|_____________|_______________|

|Պանիր` հալած,    |մինչև  70,0 |35,0-67,0   |0,2-4,0      |               |

|մածուկանման      |ներառյալ    |ներառյալ    |ներառյալ     |               |

|_________________|____________|____________|_____________|_______________|

|Պանիր` հալած,    |51,0-ից     |3,0-7,0     |2,0-5,0      |               |

|չոր              |պակաս       |ներառյալ    |ներառյալ     |               |

._________________________________________________________________________.

 

80. Սույն տեխնիկական կանոնակարգի NN 37 և 38 աղյուսակներով սահմանված 36,0 տոկոսից ավելի յուղի զանգվածային մասով պանիրների մեջ սպիտակուցի զանգվածային մասը պետք է կազմի 16,0 տոկոսից ոչ պակաս:

 

Աղյուսակ N 39. Պաղպաղակի նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշները

 

._________________________________________________________________________.

|Պաղպաղակի   |                     Ցուցանիշի անվանումը                    |

|տեսակը      |____________________________________________________________|

|            |      զանգվածային մասը      |զանգվածային |թթվայ-|հարումը, % |

|            |                            |մասը, %, ոչ |նութ- |           |

|            |                            |պակաս       |յունը,|           |

|            |____________________________|____________|օT, ոչ|           |

|            |      յուղի        |ԿՉՅՄ    |սախա- |չոր  |ավելի |           |

|            |___________________|        |րոզի  |նյու-|      |           |

|            | կաթնային|բուսական,|        |կամ   |թերի |      |           |

|            |         |կամ      |        |ընդհա-|     |      |           |

|            |         |կաթնային |        |նուր  |     |      |           |

|            |         |և        |        |շաքարի|     |      |           |

|            |         |բուսական |        |      |     |      |           |

|____________|_________|_________|________|______|_____|______|___________|

|Պլոմբիր     |12,0-20,0|   -     |7,0-10,0|14,0  |36,0 |21,0  |40,0-130,0 |

|____________|_________|_________|________|______|_____|______|___________|

|Սերուցքային | 8,0-10,0|   -     |7,0-11,0|14,0  |32,0 |22,0  |40,0-110,0 |

|____________|_________|_________|________|______|_____|______|___________|

|Կաթնային    | 0-6,0   |   -     |7,0-11,5|14,5  |28,0 |23,0  |40,0-90,0  |

|____________|_________|_________|________|______|_____|______|___________|

|Կաթնաթթվային| 0-6,0   |   -     |7,0-11,5|17,0  |28,0 |90,0  |40,0-90,0  |

|____________|_________|_________|________|______|_____|______|___________|

|Բուսական    |  -      |6,0-12,0 |7,0-11,0|14,0  |30,0 |22,0  |40,0-110,0 |

|յուղով      |         |         |        |      |     |      |           |

._________________________________________________________________________.

 

81. Սույն տեխնիկական կանոնակարգի N 39 աղյուսակով սահմանված ԿՉՅՄ նվազագույն զանգվածային մասը (7,0 տոկոս) սահմանված է պաղպաղակից չանջատվող կամ պաղպաղակի հետ միասնական զանգված կազմող սննդահամային մթերքով պաղպաղակի համար: Կրեմ բրյուլե, շոկոլադային, ձվային, ձվասպիտակուցային, ձվադեղնուցային սննդահամային մթերքով պաղպաղակի թթվայնությունը պետք է լինի`

պլոմբիրի համար` 24 օT-ից ոչ ավելի,

սերուցքայինի համար` 25 օT-ից ոչ ավելի,

կաթնայինի համար` 26 օT-ից ոչ ավելի:

82. Սույն տեխնիկական կանոնակարգի N 39 աղյուսակով սահմանված կաթնաթթվային պաղպաղակի մեջ կաթնաթթվային մանրէների պարունակության մակարդակը պետք է լինի 1.10(6) ԳԱՄ-ից ոչ պակաս:

83. Շաքարապատված և գեղազարդված արտադրատեսակների նույնականացման ժամանակ մթերքի նույնականացման ցուցանիշներում շաքարաշերտի և գեղազարդող մթերքի ցուցանիշները չպետք է հաշվի առնել:

84. Հարստացված կաթնամթերքի նույնականացման ժամանակ պետք է որոշել մթերքի մեջ ավելացված անփոխարինելի սննդանյութերի պարունակության մակարդակի համապատասխանությունը պիտակի վրայի տեղեկատվությանը:

 

Վաղ հասակի երեխաների սնման համար նախատեսված կաթնամթերքի

նույնականացման ցուցանիշները

 

85. Վաղ հասակի երեխաների սնման համար նախատեսված կոնկրետ տեսակի կաթնամթերքի նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշները պետք է նախատեսված լինեն ստանդարտացման նորմատիվ փաստաթղթերով` հաշվի առնելով սույն տեխնիկական կանոնակարգի NN 40, 41 և 42 աղյուսակներով սահմանված ցուցանիշները:

 

Աղյուսակ N 40. Հարմարեցված խառնուրդի նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշները (100 գ պատրաստի մթերքի համար)

 

.________________________________________________________________________.

|              Ցուցանիշները                     |Թույլատրելի մակարդակները|

|                                               |________________________|

|                                               |նորմավորվող| մակնշվող   |

|_______________________________________________|___________|____________|

|Սպիտակուց, գ                                   |1,2 - 2,0  |     +      |

|_______________________________________________|___________|____________|

|Կաթնային շիճուկի սպիտակուցներ, %, սպիտակուցի   |50,0 - 60,0|     +      |

|ընդհանուր քանակությունից                       |           |            |

|_______________________________________________|___________|____________|

|Կազեին, %, սպիտակուցի ընդհանուր քանակությունից |40,0-50,0  |     +      |

|_______________________________________________|___________|____________|

|Տաուրին, մգ                                    |4,0-5,0    |     +      |

|_______________________________________________|___________|____________|

|Էներգիական արժեքը, կկալ                        |2,0-3,0    |     +      |

|_______________________________________________|___________|____________|

|Յուղ, գ                                        |2,8-4,0    |     +      |

|_______________________________________________|___________|____________|

|Լինոլիաթթու, % ճարպաթթուների ընդհանուր քանակի  |14,0-20,0  |     +      |

|_______________________________________________|___________|____________|

|Լինոլիաթթու, գ                                 |0,4-0,8    |     -      |

|_______________________________________________|___________|____________|

|Ածխաջրեր, գ                                    |6,5-8,0    |     +      |

|_______________________________________________|___________|____________|

|Լակտոզ, %, ոչ պակաս                            |70,0       |     -      |

.________________________________________________________________________.

 

86. Սույն տեխնիկական կանոնակարգի N 40 աղյուսակով սահմանված սպիտակուցի նվազագույն նորմը (1,2 գ) թույլատրվում է հարմարեցված խառնուրդի սպիտակուցների բաղադրությունը մայրական կաթի սպիտակուցների բաղադրությանն առավելագույն մոտեցումն ապահովելու պայմանով:

87. Չի թույլատրվում կիրառել քունջութի և բամբակի յուղ` մանկական սննդամթերքում յուղի պարունակության ավելացման նպատակով: Ընդհանուր յուղի մեջ տրանսիզոմերների պարունակությունը չպետք է գերազանցի 3 տոկոսը, իսկ միրիստինաթթվի և լաուրինաթթվի պարունակությունը` 20 տոկոսը:

 

Աղյուսակ N 41. Հաջորդող խառնուրդների նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշները (100 գ պատրաստի մթերքի համար)

 

._______________________________________________________________________.

|              Ցուցանիշները                    |Թույլատրելի մակարդակները|

|                                              |________________________|

|                                              |նորմավորվող| մակնշվող   |

|______________________________________________|___________|____________|

|Սպիտակուց, գ                                  |1,5-2,4    |     +      |

|______________________________________________|___________|____________|

|Էներգիական արժեքը, կկալ                       |52,0-82,0  |            |

|______________________________________________|___________|____________|

|Յուղ, գ                                       |2,5-4,0    |     +      |

|______________________________________________|___________|____________|

|Լինոլիաթթու, % ճարպաթթուների ընդհանուր քանակի |14,0-20,0  |     +      |

|______________________________________________|___________|____________|

|Լինոլիաթթու, գ                                |0,35-0,8   |     -      |

|______________________________________________|___________|____________|

|Ածխաջրեր, գ                                   |6,0-9,0    |     +      |

._______________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ N 42. Լրացուցիչ մանկական սննդի նույնականացման ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշները (100 գ պատրաստի մթերքի համար)

 

.________________________________________________________________________.

|              Ցուցանիշները                  |Թույլատրելի մակարդակները   |

|                                            |___________________________|

|                                            |նորմավորվող     | մակնշվող |

|____________________________________________|________________|__________|

|                     1                      |     2          |       3  |

|________________________________________________________________________|

|Մանրէազերծված կաթ (այդ թվում` վիտամինացված)                             |

|________________________________________________________________________|

|Սպիտակուց, գ                                |2,8-3,2         |  +       |

|____________________________________________|________________|__________|

|Յուղ, գ                                     |2,5-4,0         |  +       |

|________________________________________________________________________|

|Հանքային նյութեր`                                                       |

|________________________________________________________________________|

|կալցիում, մգ                                |115-140         |          |

|________________________________________________________________________|

|Հեղուկ կաթնաթթվային մթերք (այդ թվում` մրգահատապտղային լցոններով)        |

|________________________________________________________________________|

|Սպիտակուց, գ                                |2,0-3,2         |  +       |

|____________________________________________|________________|__________|

|Յուղ, գ                                     |2,5-4,0         |  +       |

|________________________________________________________________________|

|Հանքային նյութեր`                                                       |

|________________________________________________________________________|

|կալցիում, մգ                                |60-140          |  +       |

|____________________________________________|________________|__________|

|թթվայնություն, օT, ոչ ավելի                 |100             |  -       |

|________________________________________________________________________|

|Կաթնաշոռ և  կաթնաշոռային մթերք (այդ թվում` մրգային կամ բանջարեղենային   |

|լցոններով)                                                              |

|________________________________________________________________________|

|Սպիտակուց, գ                                |7,0-14,0        |  +       |

|____________________________________________|________________|__________|

|Յուղ, գ                                     |0,5-10,0        |  +       |

|________________________________________________________________________|

|Հանքային նյութեր`                                                       |

|________________________________________________________________________|

|կալցիում, մգ                                |160-200         |  +       |

|____________________________________________|________________|__________|

|թթվայնություն, օT, ոչ ավելի                 |150             |  -       |

|________________________________________________________________________|

|Չոր կաթ (պատրաստի մթերք)                                                |

|________________________________________________________________________|

|Սպիտակուց` կաթնային, գ                      |2,8-3,2         |  +       |

|____________________________________________|________________|__________|

|Յուղ, գ                                     |2,5-4,0         |  +       |

|________________________________________________________________________|

|Հանքային նյութեր`                                                       |

|________________________________________________________________________|

|կալցիում, մգ                                |115-140         |  -       |

|________________________________________________________________________|

|Չոր և  հեղուկ կաթնային ըմպելիքներ (պատրաստի մթերք)                      |

|________________________________________________________________________|

|Սպիտակուց, գ                                |2,0-5,2         |  +       |

|____________________________________________|________________|__________|

|Յուղ, գ                                     |1,0-4,0         |  +       |

|________________________________________________________________________|

|Հանքային նյութեր`                                                       |

|________________________________________________________________________|

|կալցիում, մգ                                |105-240         |  +       |

|________________________________________________________________________|

|Կաթնային հիմքով չոր շիլաներ, եփման ենթակա                               |

|________________________________________________________________________|

|Խոնավություն, գ, ոչ ավելի                   |8,0             |  +       |

|____________________________________________|________________|__________|

|Սպիտակուց, գ                                |12,0-80,0       |  +       |

|____________________________________________|________________|__________|

|Յուղ, գ                                     |10,0-18,0       |  +       |

|____________________________________________|________________|__________|

|Ածխաջրեր, գ, ոչ ավելի                       |60,0-70,0       |  -       |

|________________________________________________________________________|

|Արագ պատրաստվող կաթնային չոր շիլաներ                                    |

|________________________________________________________________________|

|Սպիտակուց`                                  |12,0-20,0       |  +       |

|  գ                                         |7 (անարատ կամ   |          |

|  գ, ոչ պակաս                               |մասնակի         |          |

|                                            |նոսրացված կովի  |  +       |

|                                            |կաթի մեջ եփման  |          |

|                                            |ենթակա շիլայի   |          |

|                                            |համար)          |          |

|____________________________________________|________________|__________|

|Յուղ`                                       |10,0-18,0       |          |

|  գ                                         |5,0 (25 %-ից    |          |

|  գ, ոչ պակաս                               |պակաս           |          |

|                                            |զանգվածային     |          |

|                                            |մասով անարատ կաթ|          |

|                                            |պարունակող      |          |

|                                            |շիլաների համար` |  +       |

|                                            |վերականգնված    |          |

|                                            |շիլայի մեջ      |          |

|                                            |սերուցքային կամ |          |

|                                            |բուսական յուղի  |          |

|                                            |ավելացման       |          |

|                                            |պայմանով) 0,5   |          |

|                                            |(յուղազերծ կաթով|          |

|                                            |շիլաների համար` |          |

|                                            |դրանք անարատ    |          |

|                                            |կաթով           |          |

|                                            |վերականգնման կամ|          |

|                                            |վերականգնված    |          |

|                                            |շիլայի մեջ      |          |

|                                            |սերուցքային կամ |          |

|                                            |բուսական յուղի  |          |

|                                            |ավելացման       |          |

|                                            |պայմանով)       |          |

|____________________________________________|________________|__________|

|Ածխաջրեր, գ                                 |60,0-70,0       |  +       |

.________________________________________________________________________.

 

88. Ֆերմենտային պատրաստուկները նույնականացվում են ըստ հետևյալ ցուցանիշների`

սուբստրատ (հիմնական սննդային միջավայրի) առանձնահատկությունները,

ակտիվությունը,

ծագման բնույթը:

89. Մերանների և պրոբիոտիկ մանրէները նույնականացվում են ըստ հետևյալ ցուցանիշների`

ծագման բնույթը,

միկրոմարմինների տեսակային կազմը,

1 գ մթերքում կենսունակ բջիջների քանակությունը:

 

VIII. ՀԱՄԱՊԱՏԱՍԽԱՆՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՄԱՆ ԸՆԹԱՑԱԿԱՐԳԵՐԸ

 

i

90. Սույն տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին կաթնամթերքի համապատասխանությունը գնահատելու համար արտադրողը, մատակարարը կամ նրա լիազոր ներկայացուցիչը պետք է ունենա Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2014 թվականի հունվարի 16-ի N 56-Ն որոշմամբ սահմանված` համապատասխանության հայտարարագրման սխեմաներից որևէ մեկով հավաստված համապատասխանության հայտարարագիր:

(90-րդ կետը փոփ. 25.09.14 թիվ 1046-Ն որոշում)

91-100. (91-100-րդ կետերն ուժը կորցրել են 25.09.14 թիվ 1046-Ն որոշում)

 

i

IX. ՉԱՓՈՒՄՆԵՐԻ ՄԻԱՍՆԱԿԱՆՈՒԹՅԱՆ ԱՊԱՀՈՎՈՒՄԸ

 

101. Կաթի և կաթնամթերքի ցուցանիշների չափումների միասնականությունը պետք է ապահովվի «Չափումների միասնականության ապահովման մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքով սահմանված կարգով:

 

X. ՊԵՏԱԿԱՆ ՎԵՐԱՀՍԿՈՂՈՒԹՅՈՒՆԸ

 

102. Սույն տեխնիկական կանոնակարգի պահանջներին կաթի և կաթնամթերքի համապատասխանության նկատմամբ պետական վերահսկողությունը պետք է իրականացվի օրենքով սահմանված կարգով:

 

XI. ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐՈՒՄՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՍՏԱՆԴԱՐՏՆԵՐԻ ՑԱՆԿԸ

 

._________________________________________________________________________.

|Ստանդարտների  |        Նմուշառման և  փորձարկման մեթոդներ սահմանող        |

|  նշագիրը     |                     ստանդարտի անվանումը                  |

|(բաժինը, կետը)|                                                          |

|______________|__________________________________________________________|

|     1        |                          2                               |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 3622     |Կաթ և  կաթնամթերք. Նմուշառում և  նմուշների նախապատրաստումը|

|              |փորձարկման                                                |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 3623     |Կաթ և  կաթնամթերք. Պաստերացման որոշման մեթոդներ           |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 3624     |Կաթ և  կաթնամթերք. Թթվայնության որոշման տիտրաչափական      |

|              |մեթոդներ                                                  |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 3626     |Կաթ և  կաթնամթերք. Խոնավության և  չոր նյութերի որոշման    |

|              |մեթոդներ                                                  |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 3627     |Կաթ և  կաթնամթերք. Կերակրի աղի որոշման մեթոդներ           |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 3628     |Կաթնամթերք. Շաքարի որոշման մեթոդներ                       |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 9225     |Կաթ և  կաթնամթերք. Մանրէաբանական վերլուծության մեթոդներ   |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 10444.2  |Սննդամթերք. Staphylococcus aureus-ի հայտնաբերման և        |

|              |քանակության որոշման մեթոդներ                              |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 10444.12 |Սննդամթերք. Խմորիչների և  բորբոսասնկերի որոշման մեթոդ     |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 10444.15 |Սննդամթերք. Մեզոֆիլ աերոբ և  ֆակուլտատիվ անաերոբ մանրէների|

|              |որոշման մեթոդներ                                          |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 22760    |Կաթնամթերք. Յուղի որոշման գրավիմետրական մեթոդ             |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 23327    |Կաթ և  կաթնամթերք. Ըստ Կելդալի ընդհանուր ազոտի զանգվածային|

|              |մասի չափման մեթոդ և  սպիտակուցի զանգվածային մասի որոշում  |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 23452    |Կաթ և  կաթնամթերք. Քլորօրգանական պեստիցիդների մնացորդային |

|              |քանակության որոշման մեթոդներ                              |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 23453    |Կաթ. սոմատիկ բջիջների քանակության որոշման մեթոդներ        |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 23454    |Կաթ. Ինհիբիրացնող նյութերի որոշման մեթոդներ               |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 25101    |Կաթ. Սառեցման կետի որոշման մեթոդ                          |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 25102    |Կաթ և  կաթնամթերք. Մեզոֆիլ անաերոբ մանրէների սպորների     |

|              |պարունակության որոշման մեթոդներ                           |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 25179    |Կաթ. Սպիտակուցի որոշման մեթոդներ                          |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 26181    |Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերք.            |

|              |Սորբինաթթվի որոշման մեթոդներ                              |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 26593    |Բուսական յուղեր. Գերօքսիդային թվի որոշման մեթոդ           |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 26754    |Կաթ. Ջերմաստիճանի որոշման մեթոդներ                        |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 26781    |Կաթ. pH-ի որոշման մեթոդ                                   |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 26809    |Կաթ և  կաթնամթերք. Ընդունման կանոններ, նմուշառման և       |

|              |վերլուծության համար նմուշների նախապատրաստման մեթոդներ     |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 26927    |Պարենային հումք և  սննդամթերք. Սնդիկի որոշման մեթոդ       |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 26929    |Պարենային հումք և  սննդամթերք. Նմուշների նախապատրաստում.  |

|              |Հանքայնացում թունավոր տարրերի պարունակության որոշման համար|

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 26930    |Պարենային հումք և  սննդամթերք. Արսենի որոշման մեթոդ       |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 26932    |Պարենային հումք և  սննդամթերք. Կապարի որոշման մեթոդներ    |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 26933    |Պարենային հումք և  սննդամթերք. Կադմիումի որոշման մեթոդներ |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 28283    |Կաթ կովի. Հոտի և  համի զգայորոշման գնահատման մեթոդ        |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 28467    |Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերք. Բենզոյական |

|              |թթվի որոշման մեթոդ                                        |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 29185    |Սննդամթերք. Սուլֆիտ վերականգնող կլոստրիդիաների            |

|              |հայտնաբերման և  քանակության որոշման մեթոդներ              |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 29245    |Պահածոներ կաթնային. Ֆիզիկական և  զգայորոշման ցուցանիշների |

|              |որոշման մեթոդներ                                          |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 29246    |Պահածոներ կաթնային չոր. Խոնավության որոշման մեթոդներ      |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 29247    |Պահածոներ կաթնային. Յուղի որոշման մեթոդներ                |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 29248    |Պահածոներ կաթնային. Շաքարների որոշման յոդաչափական մեթոդ   |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30178    |Պարենային հումք և  սննդամթերք. Թունավոր տարրերի որոշման   |

|              |ատոմաաբսորբման մեթոդ                                      |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30305.1  |Խտացրած կաթնային պահածոներ. Խոնավության զանգվածային մասի  |

|              |չափումների կատարման մեթոդիկաներ                           |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30305.2  |Խտացրած կաթնային պահածոներ և  չոր կաթնամթերք. Սախարոզի    |

|              |զանգվածային մասի չափումների կատարման մեթոդիկաներ          |

|              |(բևեռաչափական  մեթոդ)                                     |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30305.3  |Խտացրած կաթնային պահածոներ և  չոր կաթնամթերք. Թթվայնության|

|              |չափումների կատարման տիտրաչափական մեթոդիկաներ              |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30418    |Բուսական յուղեր. Յուղաթթվային կազմի որոշման մեթոդ         |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30518    |Սննդամթերք. Աղիքային ցուպիկների (կոլիձևային  բակտերիաներ) |

|              |խմբի բակտերիաների հայտնաբերման և  քանակի որոշման մեթոդներ |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30538    |Սննդամթերք. Ատոմաէմիսիոն մեթոդով թունավոր տարրերի որոշման |

|              |մեթոդիկա                                                  |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30562    |Կաթ. Սառեցման կետի որոշում. Սառնադիտման թերմիստոր մեթոդ   |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30623    |Բուսական յուղեր և  մարգարինային արտադրանք. Կեղծման        |

|              |հայտնաբերման մեթոդ                                        |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30627.1  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. A վիտամինի (ռետինոլի)          |

|              |զանգվածային մասի չափման մեթոդ                             |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30627.2  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. C վիտամինի (ասկորբինաթթու)     |

|              |զանգվածային մասի չափման մեթոդներ                          |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30627.3  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. E վիտամինի (տոկոֆերոլի)        |

|              |զանգվածային մասի չափման մեթոդ                             |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30627.4  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. PP վիտամինի (նիացինի)          |

|              |զանգվածային մասի չափման մեթոդ                             |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30627.5  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. B1 վիտամինի (թիամինի)          |

|              |զանգվածային մասի չափման մեթոդ                             |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30627.6  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. B2 վիտամինի (ռիբոֆլավինի)      |

|              |զանգվածային մասի չափման մեթոդներ                          |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30648.1  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. Յուղի որոշման մեթոդներ         |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30648.2  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. Ընդհանուր սպիտակուցի որոշման   |

|              |մեթոդներ                                                  |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30648.3  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. Խոնավության և  չոր նյութերի    |

|              |որոշման մեթոդներ                                          |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30648.4  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. Թթվայնության որոշման           |

|              |տիտրաչափական մեթոդներ                                     |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30648.5  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. Ակտիվ թթվայնության որոշման     |

|              |մեթոդ                                                     |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ 30648.7  |Կաթնամթերք մանկական սննդի. Սախարոզի որոշման մեթոդներ      |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 50476  |Պտուղ-բանջարեղենի վերամշակումից ստացվող մթերք. Սորբինաթթվի|

|              |և  բենզոյական թթվի որոշման մեթոդ դրանց համատեղ առկայության|

|              |դեպքում                                                   |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 51196  |Չոր կաթ. Կաթնաթթվի և  լակտատների որոշման մեթոդ            |

|(ԻՍՕ 8069-86) |                                                          |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 51258  |Կաթ և  կաթնամթերք. Սախարոզի և  գլյուկոզի որոշման մեթոդ    |

|(ԴԻՆ 10326-86)|                                                          |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 51259  |Կաթ և  կաթնամթերք. Լակտոզի և  գալակտոզի որոշման մեթոդ     |

|(ԴԻՆ 10326-86)|                                                          |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 51453  |Կաթնային յուղ. Անջուր յուղի մեջ գերօքսիդային թվի որոշման  |

|              |մեթոդ                                                     |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 51456  |Կարագ. Պլազմայի ակտիվ թթվայնության որոշման պոտենցաչափական |

|              |մեթոդ                                                     |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 51463  |Շրդանային կազեիններ և  կազեինատներ. Մոխրի զանգվածային մասի|

|              |որոշման մեթոդ                                             |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 51470  |Կազեիններ և  կազեինատներ. Սպիտակուցի զանգվածային մասի     |

|              |որոշման մեթոդ                                             |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 51600  |Կաթ. Հակաբիոտիկների որոշման մեթոդներ                      |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 51650  |Սննդամթերք. Բենզ(ա)պիրենի զանգվածային մասի որոշման        |

|              |մեթոդներ                                                  |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 52100  |Սփրեդներ և  խառնուրդներ հալած. Ընդհանուր տեխնիկական       |

|(7-րդ բաժին)  |պայմաններ                                                 |

|______________|__________________________________________________________|

|ԳՕՍՏ Ռ 52179  |Մարգարին, յուղեր խոհարարական, հրուշակեղենի և  հացաթխման և |

|(5-րդ բաժին)  |կաթնային արդյունաբերության համար. Ընդունման կանոններ և    |

|              |վերահսկման մեթոդներ                                       |

._________________________________________________________________________.

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
21.12.2006
N 1925-Ն
Որոշում