040.1904.190107
«ՎԱՎԵՐԱՑՆՈՒՄ ԵՄ»
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ՆԱԽԱԳԱՀ Ռ. ՔՈՉԱՐՅԱՆ
«19» հունվարի 2007 թ.
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
ՈՐՈՇՈՒՄ
14 դեկտեմբերի 2006 թվականի N 1904-Ն
ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ՈՒ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ՊԵՍՏԻՑԻԴՆԵՐԻ ԵՎ ՆԻՏՐԱՏՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2005 թվականի դեկտեմբերի 9-ի N 2200-Ն որոշման N 1 հավելվածի 164-րդ կետին համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
i
1. Հաստատել կենդանական և բուսական ծագում ունեցող սննդամթերքում պեստիցիդների և նիտրատների առավելագույն մնացորդային քանակը` համաձայն NN 1, 2, 3, 4 և 5 հավելվածների:
(1-ին կետը փոփ. 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշում)
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:
ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ
2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈՒՆՎԱՐԻ 13-ԻՆ
Հավելված N 1
i
ՀՀ կառավարության
2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի
N 1904-Ն որոշման
ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ԴԴՏ-Ի ԵՎ ՀՔՑՀ-Ի ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
._________________________________________________________________________.
| Կենդանական ծագման սննդամթերք | Պեստիցիդներ, մգ/կգ |
|__________________________________________________|______________________|
|Միս, այդ թվում` կիսապատրաստվածքներ, թարմ, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|պաղեցված, քիչ սառեցված (բոլոր տեսակի մորթի, որսի |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|ենթակա և վայրի կենդանիների) |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Մորթի ենթակա կենդանիների ենթամթերք, պաղեցված, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|սառեցված (լյարդ, երիկամներ, լեզու, ուղեղ, սիրտ), |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|խոզի կաշի, սննդային արյուն և դրանցից պատրաստված |ԴԴՏ և դրա |
|մթերք |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Երշիկեղեն, մորթի ենթակա կենդանիների մսից, մթերք, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|խոհարարական արտադրանք մսից |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ենթամթերքից պատրաստված մսամթերք (պաշտետներ, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|լիվերային երշիկներ, գելեցներ, դոնդողներ, |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|արյունային երշիկներ) և արյուն: |ԴԴՏ և դրա |
|Եփված արտադրանք ենթամթերքի, երշիկի, արյան, լցոնքի |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|օգտագործմամբ (երշիկներ, արյունային երշիկներ, | |
|լցոնքով ուտեստներ) | |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ ենթամթերքից, այդ թվում` պաշտետային |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|(բոլոր տեսակների մորթի և որսի ենթակա |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|կենդանիներից) |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Միս սուբլիմացիոն և տաք չորացված |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ մսից, մսաբուսային |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Թռչուն, այդ թվում` կիսապատրաստվածքներ, թարմ, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|պաղեցված, սառեցված (բոլոր տեսակի մորթի ենթակա և |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
|վայրի թռչունների) |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ենթամթերք, կիսապատրաստվածքներ ենթամթերքից |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Երշիկեղեն, ապուխտներ, խոհարարական արտադրանք թռչնի |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|մսից |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ենթամթերքից պատրաստված մսամթերք (պաշտետներ, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|լիվերային երշիկներ և այլն) |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ թռչնամսից (մսաբուսային, այդ թվում` |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|պաշտետային և խճողակային) |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Թռչնամիս տաք և սուբլիմացիոն չորացված |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձու և դրա հեղուկ արտադրանքը (սպիտակուց, դեղնուց, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|մելանժ) |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձվի փոշի չոր (ձվի փոշի, սպիտակուց, դեղնուց) |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձվի սպիտակուց (ալբումին) չոր |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Կաթ, սերուցք հում և ջերմային մշակված, շիճուկ, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|շիճուկ կաթնային, հեղուկ կաթնաթթվային ըմպելիքներ, |գամմա-իզոմերներ)-0,05-|
|այդ թվում` յոգուրտ, թթվասեր, ըմպելիքներ` կաթնային |կաթ, շիճուկ, կաթնային |
|հիմքով, մածուն |շիճուկ, հեղուկ |
| |կաթնաթթվային |
| |ըմպելիքներ, |
| |ըմպելիքներ` կաթնային |
| |հիմքով |
| |1,25 - թթվասեր, |
| |կաթնաշոռ` ճարպի |
| |վերահաշվարկով |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,05 - |
| |կաթ, շիճուկ, կաթնային |
| |շիճուկ, հեղուկ |
| |կաթնաթթվային |
| |ըմպելիքներ, |
| |ըմպելիքներ` կաթնային |
| |հիմքով |
| |1,0 - թթվասեր, |
| |կաթնաշոռ` ճարպի |
| |վերահաշվարկով |
|__________________________________________________|______________________|
|Կաթնաշոռ և կաթնաշոռային արտադրանք, մթերք` |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|մածուկանման, կաթնային, սպիտակուցային |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 1,0 |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ կաթնային (կաթ, սերուցք, շիճուկ խտացված |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|շաքարով, կաթ խտացրած, մանրէազերծված) |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 1,0 |
|__________________________________________________|______________________|
|Մթերքներ կաթնային, չոր կաթ, սերուցք, կաթնաթթվային |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|մթերք, ըմպելիքներ, պաղպաղակի խառնուրդներ, շիճուկ |գամմա-իզոմերներ) - |
| |1,25 - ճարպի |
| |վերահաշվարկով |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ-1,0-ճարպի|
| |վերահաշվարկով |
|__________________________________________________|______________________|
|Պանիրներ (պինդ, կիսապինդ, փափուկ, աղ դրած և |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|հալած) |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 1,0 |
|__________________________________________________|______________________|
|Պաղպաղակ` կաթնային հիմքով |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 1,0 |
|__________________________________________________|______________________|
|Սննդային միջավայրեր չոր` կաթնային հիմքով, մերանի |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|և էուբիոտիկ միկրոֆլորաների աճեցման համար |գամմա-իզոմերներ)-1,25 |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 1,0 |
|__________________________________________________|______________________|
|Կաթ պարունակող մթերք` ոչ կաթնային բաղադրամասերով, |Հաստատվում է` հաշվի |
|այդ թվում` պաղեցված |առնելով ոչ կաթնային |
| |բաղադրամասերը և |
| |անվտանգության |
| |պահանջները |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձուկ, կենդանի ձուկ, հում, պաղեցված, սառեցված, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|խճողակ, ֆիլե |գամմա-իզոմերներ) |
| |0,2 - ծովային, ծովային|
| |կենդանիների միս |
| |0,03 - քաղցրահամ ջրերի|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ |
| |0,2 - ծովային |
| |0,3 - քաղցրահամ ջրերի |
| |2,0 - թառափի, սազմոնի |
| |և ծովատառեխի, ճարպոտ |
| |0,2 - ծովային |
| |կենդանիների միս |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձկան պահածոներ և պրեսերվներ |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) |
| |0,2 - ծովային, ծովային|
| |կենդանիների միս |
| |0,03 - քաղցրահամ ջրերի|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ |
| |0,2 - ծովային |
| |0,3 - քաղցրահամ ջրերի |
| |2,0 - թառափի, սազմոնի |
| |և ծովատառեխի, ճարպոտ |
| |0,2 - ծովային |
| |կենդանիների միս |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձուկ չորացրած, ապխտած, աղ դրված, մարինացված և |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|օգտագործման համար պիտանի այլ ձկնային արտադրանք |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ |
| |0,4 - բալիկային |
| |արտադրանք |
| |2,0-ծովատառեխի ճարպով |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձկնկիթ, սերմնագեղձեր և դրանցից մթերք |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 2,0 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձկան լյարդ և դրանից մթերք |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 1,0|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 3,0 |
._________________________________________________________________________.
(1-ին հավելվածը փոփ. 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշում)
Հավելված N 2
i
ՀՀ կառավարության
2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի
N 1904-Ն որոշման
ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ԴԴՏ-Ի, ՀՔՑՀ-Ի, ՀԵՔՍԱՔԼՈՐԲԵՆԶՈԼԻ, ՍՆԴԻԿ ՕՐԳԱՆԱԿԱՆ ՊԵՍՏԻՑԻԴՆԵՐԻ, 2,4-Դ ԹԹՎԻ, ԴՐԱ ԱՂԵՐԻ, ԵԹԵՐՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
._________________________________________________________________________.
| Բուսական ծագման սննդամթերք | Պեստիցիդներ, մգ/կգ |
|__________________________________________________|______________________|
|Հացահատիկ, այդ թվում` ցորեն, տարեկան, վարսակ, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|գարի, հնդկացորեն, սորգո, բրինձ, եգիպտացորեն |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,02 |
| |Հեքսաքլորբենզոլ |
| |0,01 - ցորեն |
| |Սնդիկօրգանական |
| |պեստիցիդներ - չի |
| |թույլատրվում |
| |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
| |եթերները - չի |
| |թույլատրվում |
|__________________________________________________|______________________|
|Սերմեր, լոբազգիներ, ոլոռ, լոբի |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,05 |
| |Սնդիկօրգանական |
| |պեստիցիդներ - չի |
| |թույլատրվում |
| |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
| |եթերները - չի |
| |թույլատրվում |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձավար, վարսակալյուր, փաթիլ |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,02 |
| |Հեքսաքլորբենզոլ |
| |0,01 - ցորեն |
| |Սնդիկօրգանական |
| |պեստիցիդներ - չի |
| |թույլատրվում |
| |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
| |եթերները - չի |
| |թույլատրվում |
|__________________________________________________|______________________|
|Ալյուր ցորենի, այդ թվում` մակարոնային արտադրանքի |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|համար, տարեկանի, վարսակի, եգիպտացորենի, գարու, |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|սորգոյի, բրնձի, հնդկացորենի |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ |
| |0,02 - հատիկայիններից |
| |0,05 - լոբազգիներից |
| |Հեքսաքլորբենզոլ |
| |0,01 - ցորենի |
| |Սնդիկօրգանական |
| |պեստիցիդներ - չի |
| |թույլատրվում |
| |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
| |եթերները - չի |
| |թույլատրվում |
|__________________________________________________|______________________|
|Մակարոնային արտադրանք |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ |
| |0,02 - հատիկայիններից |
| |0,05 - լոբազգիներից |
| |Հեքսաքլորբենզոլ |
| |0,01 - ցորենի |
| |Սնդիկօրգանական |
| |պեստիցիդներ - չի |
| |թույլատրվում |
| |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
| |եթերները - չի |
| |թույլատրվում |
|__________________________________________________|______________________|
|Սննդային թեփ (ցորենից, տարեկանից) |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|Հացահատիկների, լոբազգիների և այլ կուլտուրաների |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
|սերմերի սաղմեր, փաթիլներ և ճարպազատված ալյուր |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,02 |
|__________________________________________________|______________________|
|Հաց, հացաբուլկեղեն և կաթնահունց արտադրանք |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ |
| |0,02 - հատիկայիններից |
| |0,05 - լոբազգիներից |
| |Հեքսաքլորբենզոլ |
| |0,01 - ցորենի |
| |Սնդիկօրգանական |
| |պեստիցիդներ - չի |
| |թույլատրվում |
| |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
| |եթերները - չի |
| |թույլատրվում |
|__________________________________________________|______________________|
|Օղաբլիթային, պաքսիմատային արտադրանք, հացի ձողիկներ|ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|և այլն |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ |
| |0,02 - հատիկայիններից |
| |0,05 - լոբազգիներից |
| |Հեքսաքլորբենզոլ |
| |0,01 - ցորենի |
| |Սնդիկօրգանական |
| |պեստիցիդներ - չի |
| |թույլատրվում |
| |2,4-Դ թթու, դրա աղերը,|
| |եթերները - չի |
| |թույլատրվում |
|__________________________________________________|______________________|
|Շաքար |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ)-0,005|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,005 |
|__________________________________________________|______________________|
|Շաքարային, հրուշակեղենային արտադրանք: Կարամել, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|կոնֆետներ գլազուրապատ և ոչ գլազուրապատ, |գամմա-իզոմերներ)-0,005|
|պոմադային, հարած, գրիլյաժային, մրգաօղային, իրիս, |ԴԴՏ և դրա |
|հալվա, պաստիլա, զեֆիր, մարմելադ, դոնդողային |մետաբոլիտներ - 0,005 |
|արտադրանք | |
|__________________________________________________|______________________|
|Շաքարային հրուշակեղեն, շոկոլադ և արտադրանք նրանից|ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ)-0,005|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,005 |
|__________________________________________________|______________________|
|Կակաո-պտուղ և կակաո-արտադրանք |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,15 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ալրային հրուշակեղեն |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,02 |
|__________________________________________________|______________________|
|Թարմ և թարմ սառեցված բանջարեղեն, կարտոֆիլ` |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|բոստանային, մրգեր, հատապտուղներ, սնկեր |գամմա-իզոմերներ) |
| |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |
| |ոլոռ, բազուկ |
| |0,5 - սնկեր, |
| |բոստանային, բանջարեղեն|
| |0,05 - մրգեր, |
| |հատապտուղներ, խաղող |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Չոր բանջարեղեն, կարտոֆիլ, մրգեր, հատապտուղներ, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|սնկեր |գամմա-իզոմերներ) |
| |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |
| |ոլոռ, բազուկ |
| |0,5 - սնկեր, |
| |բոստանային, բանջարեղեն|
| |0,05 - մրգեր, |
| |հատապտուղներ, խաղող |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ` բանջարեղենային, մրգային, հատապտղային |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) |
| |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |
| |ոլոռ, բազուկ |
| |0,5 - սնկեր, |
| |բոստանային, բանջարեղեն|
| |0,05 - մրգեր, |
| |հատապտուղներ, խաղող |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Պահածոներ սնկային |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Հյութեր, նեկտարներ, ըմպելիք, խտանյութեր, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|բանջարեղենային, մրգային, հատապտղային |գամմա-իզոմերներ) |
|(պահածոյացված), կիսապատրաստվածքներ բանջարեղենային,|0,05 - հյութեր, |
|մրգային, պաղպաղակ մրգային, պտուղ-հատապտղային, |ըմպելիքներ |
|արոմատացված և սննդային սառույց |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ջեմ, մուրաբա, պովիդլո, կոնֆիտյուր, պտուղներ և |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|հատապտուղներ, շաքարով տրորված և այլն, |գամմա-իզոմերներ)-0,05 |
|պտուղ-հատապտղային խտանյութեր` շաքարով |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Բանջարեղեն, մրգեր, սնկեր, աղ դրած, մարինացված, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|թթվեցրած, թրջած |գամմա-իզոմերներ) |
| |0,1 - կարտոֆիլ, կանաչ |
| |ոլոռ, բազուկ |
| |0,5 - սնկեր, |
| |բոստանային, բանջարեղեն|
| |0,05 - մրգեր, |
| |հատապտուղներ, խաղող |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,1 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ընկույզ |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,5|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,15 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձիթատու կուլտուրաների սերմեր (արևածաղիկ, սոյա, |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|բամբակ, եգիպտացորեն, կտավատ, մանանեխ, |գամմա-իզոմերներ) |
|գետնընկույզ) |0,2 - սոյա, բամբակ |
| |0,4 - կտավատ, մանանեխ,|
| |րապս |
| |0,5 - արևածաղիկ, |
| |գետնընկույզ |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ |
| |0,05 - սոյա, բամբակ, |
| |եգիպտացորեն |
| |0,1 - կտավատ, մանանեխ,|
| |րապս |
| |0,15 - արևածաղիկ, |
| |գետնընկույզ |
._________________________________________________________________________.
(2-րդ հավելվածը փոփ. 22.04.10 թիվ 444-Ն, 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշումներ)
Հավելված N 3
i
ՀՀ կառավարության
2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի
N 1904-Ն որոշման
ԲՈՒՍԱԿԱՆ ՅՈՒՂԵՐՈՒՄ ԵՎ ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ՃԱՐՊԵՐՈՒՄ ԴԴՏ-Ի ԵՎ ՀՔՑՀ-Ի ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ԹՈՒՅԼԱՏՐԵԼԻ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
._________________________________________________________________________.
| Բուսական յուղեր և կենդանական ճարպեր | Պեստիցիդներ, մգ/կգ |
|__________________________________________________|______________________|
|Բուսական յուղ (բոլոր տեսակների) |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
| |0,05 - ռաֆինացված, |
| |դեզադորացված |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,2 |
| |0,1 - ռաֆինացված, |
| |դեզադորացված |
|__________________________________________________|______________________|
|Բուսական յուղերի և կենդանական ճարպերի վերամշակման|ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|մթերքը` ներառյալ ձկան ճարպ (մարգարին, խոհարարական |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
|ճարպեր, հրուշակեղենային ճարպեր, մայոնեզ, |0,05 - ռաֆինացված, |
|ֆոսֆատիդային խտանյութեր) |դեզադորացված |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,2 |
| |0,1 - ռաֆինացված, |
| |դեզադորացված |
|__________________________________________________|______________________|
|Ճարպ-հումք` տավարի, խոզի, ոչխարի և այլ մորթի |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|ենթակա կենդանիների (սառեցված-պաղեցված), խոզի ճարպ`|գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
|սառեցված, պաղեցված, աղ դրած, ապխտած |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 1,0 |
|__________________________________________________|______________________|
|Ճարպեր` կենդանական, հալեցրած |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) - 0,2|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 1,0 |
|__________________________________________________|______________________|
|Կարագ կովի |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
| |գամմա-իզոմերներ) |
| |1,25 - ճարպի |
| |վերահաշվարկով |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ |
| |1,0 - ճարպի |
| |վերահաշվարկով |
|__________________________________________________|______________________|
|Ճարպային մթերք` կենդանական` ներառյալ կաթնային |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|ճարպերի և բուսական յուղերի համակցմամբ |գամմա-իզոմերներ) |
| |1,25 - ճարպի |
| |վերահաշվարկով |
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ |
| |1,0 - ճարպի |
| |վերահաշվարկով |
|__________________________________________________|______________________|
|Ձկան և ծովային կաթնասունների ճարպը որպես |ՀՔՑՀ (ալֆա, բետտա, |
|բուժ-կանխարգելիչ միջոց |գամմա-իզոմերներ) - 0,1|
| |ԴԴՏ և դրա |
| |մետաբոլիտներ - 0,2 |
._________________________________________________________________________.
(3-րդ հավելվածը փոփ. 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշում)
Հավելված N 4
ՀՀ կառավարության
2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի
N 1904-Ն որոշման
ԿԵՆԴԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ԾԱԳՈՒՄ ՈՒՆԵՑՈՂ ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔՈՒՄ ՆԻՏՐԱՏՆԵՐԻ ԱՌԱՎԵԼԱԳՈՒՅՆ ՄՆԱՑՈՐԴԱՅԻՆ ՔԱՆԱԿԸ
.________________________________________________.
| Սննդամթերքի անվանումը |Նիտրատների |
| |առավելագույն |
| |(թույլատրելի)|
| |քանակը, մգ/կգ|
|__________________________________|_____________|
|Կարտոֆիլ | 250 |
|__________________________________|_____________|
|Կաղամբ` սպիտակաթելային վաղահաս | 900 |
|__________________________________|_____________|
|Կաղամբ` սպիտակաթելային ուշահաս | 500 |
|__________________________________|_____________|
|Գազար` վաղահաս | 400 |
|__________________________________|_____________|
|Գազար` ուշահաս | 250 |
|__________________________________|_____________|
|Տոմատ | 150 |
|__________________________________|_____________|
|Տոմատ (պաշտպանված գրունտ) | 300 |
|__________________________________|_____________|
|Վարունգ | 150 |
|__________________________________|_____________|
|Վարունգ (պաշտպանված գրունտ) | 400 |
|__________________________________|_____________|
|Սեղանի ճակնդեղ |1400 |
|__________________________________|_____________|
|Գլուխ սոխ | 80 |
|__________________________________|_____________|
|Կանաչ սոխ | 600 |
|__________________________________|_____________|
|Կանաչ սոխ (պաշտպանված գրունտ) | 800 |
|__________________________________|_____________|
|Տերևաբանջարեղեն |2000 |
|__________________________________|_____________|
|Տաքդեղ` քաղցր | 200 |
|__________________________________|_____________|
|Տաքդեղ` քաղցր (պաշտպանված գրունտ) | 400 |
|__________________________________|_____________|
|Դդմիկ | 400 |
|__________________________________|_____________|
|Ձմերուկ | 60 |
|__________________________________|_____________|
|Սեխ | 90 |
|__________________________________|_____________|
|Մրգեր | 60 |
|__________________________________|_____________|
|Բանջարեղեն պարունակող պահածոներ | 150 |
|__________________________________|_____________|
|Մսաբուսային պահածոներ | 200 |
.________________________________________________.
ԻՐՏԵԿ- որոշումը` 03.10.13 թիվ 1082-Ն որոշմամբ լրացվել է 5-րդ
i
հավելվածով, որ առայժմ չի բերվում