Սեղմել Esc փակելու համար:
ԱՐՅՈՒՆԱՏՎՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ՀԵՏՈ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Չի գործում
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ԱՐՅՈՒՆԱՏՎՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ՀԵՏՈ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ...

10.11.2018 -ին ուժը կորցրած ակտի տվյալ խմբագրությունը գործել է   20.04.2013  -ից մինչեւ   10.11.2018  -ը:
 

(ուժը կորցրել է 25.10.2018 թիվ 1189-Ն որոշում)

i

040.0294.020413

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

28 մարտի 2013 թվականի N 294-Ն

 

i

ԱՐՅՈՒՆԱՏՎՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ՀԵՏՈ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԿԱՐՈՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՎԵՐԱԿԱՆԳՆՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ ԴՈՆՈՐԻՆ ՍՆՈՒՆԴ ՏՐԱՄԱԴՐԵԼՈՒ ԿԱՐԳԸ ՍԱՀՄԱՆԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Հիմք ընդունելով «Մարդու արյան և դրա բաղադրամասերի դոնորության և փոխներարկումային բժշկական օգնության մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 26-րդ հոդվածի 2-րդ մասը` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

1. Սահմանել`

1) արյունատվությունից հետո կենսաբանական և էներգետիկ կարողությունների վերականգնման նպատակով դոնորին սնունդ տրամադրելու կարգը` համաձայն N 1 հավելվածի.

2) կենսաբանական և էներգետիկ կարողությունների վերականգնման նպատակով դոնորին տրվող սննդի միջին չափաբաժինները` համաձայն N 2 հավելվածի:

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2013 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՊՐԻԼԻ 2-ԻՆ

 

Հավելված N 1

ՀՀ կառավարության

2013 թվականի մարտի 28-ի

N 294-Ն որոշման

 

ԿԱՐԳ

ԱՐՅՈՒՆԱՏՎՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ՀԵՏՈ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԿԱՐՈՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՎԵՐԱԿԱՆԳՆՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ ԴՈՆՈՐԻՆ ՍՆՈՒՆԴ ՏՐԱՄԱԴՐԵԼՈՒ

 

1. Սույն կարգը կարգավորում է արյունատվությունից հետո կենսաբանական և էներգետիկ կարողությունների վերականգնման նպատակով դոնորին սնունդ տրամադրելու հետ կապված հարաբերությունները:

2. Արյունատվությունից հետո դոնորի կենսաբանական և էներգետիկ կարողությունների վերականգնման նպատակով բժշկական կազմակերպության կողմից նրան արյունատվությունից 20 րոպե հետո տրամադրվում է սնունդ` 1600-1750 կկալ արժեքայնությամբ:

 

Հավելված N 2

ՀՀ կառավարության

2013 թվականի մարտի 28-ի

N 294-Ն որոշման

 

ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԿԱՐՈՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՎԵՐԱԿԱՆԳՆՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ ԴՈՆՈՐԻՆ ՏՐՎՈՂ ՍՆՆԴԻ ՄԻՋԻՆ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆՆԵՐԸ

 

.______________________________________________________________.

|NN |       Սննդամթերքը           |Քաշը/ծավալը|Էներգետիկ       |

|ը/կ|                             |           |արժեքայնությունը|

|___|_____________________________|___________|________________|

|1. |Ցորենի հաց                   |   100 գրամ|        250 կկալ|

|___|_____________________________|___________|________________|

|2. |Շոկոլադ                      |    15 գրամ|         70 կկալ|

|___|_________________________________________|________________|

|3. |           Առաջին կերակրատեսակ           |    530-580 կկալ|

|___|_________________________________________|________________|

|1) |միս (տավարի կամ հավի)        |   100 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

|2) |կարագ                        |    20 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

|3) |կարտոֆիլ                     |   150 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

|4) |բազուկ                       |    20 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

|5) |տոմատ                        |    20 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

|6) |գազար                        |    20 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

|7) |սոխ                          |    20 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

|8) |համեմունք                    |    2 գրամ |                |

|___|_________________________________________|________________|

|4. |          Երկրորդ կերակրատեսակ           |    400-450 կկալ|

|___|_________________________________________|________________|

|1) |բրինձ կամ ոսպ                |    60 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

|2) |կարագ                        |    50 գրամ|                |

|___|_________________________________________|________________|

|5. |                  Աղցան                  |    250-300 կկալ|

|___|_________________________________________|________________|

| 1)|գազար                        |    50 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

| 2)|թթվասեր                      |    50 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

| 3)|ձեթ                          |    7 գրամ |                |

|___|_________________________________________|________________|

|6. |              Մրգային եփուկ              |        100 կկալ|

|___|_________________________________________|________________|

| 1)|միրգ                         |    50 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

| 2)|շաքարավազ                    |    30 գրամ|                |

|___|_____________________________|___________|________________|

| 3)|ջուր                         |    200 մլ |                |

|_____________________________________________|________________|

|    Ընդամենը                                 |  1600-1750 կկալ|

.______________________________________________________________.

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
28.03.2013
N 294-Ն
Որոշում