(ուժը կորցրել է 25.10.2018 թիվ 1189-Ն որոշում)
i
040.0294.020413
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
ՈՐՈՇՈՒՄ
28 մարտի 2013 թվականի N 294-Ն
i
ԱՐՅՈՒՆԱՏՎՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ՀԵՏՈ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԿԱՐՈՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՎԵՐԱԿԱՆԳՆՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ ԴՈՆՈՐԻՆ ՍՆՈՒՆԴ ՏՐԱՄԱԴՐԵԼՈՒ ԿԱՐԳԸ ՍԱՀՄԱՆԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Հիմք ընդունելով «Մարդու արյան և դրա բաղադրամասերի դոնորության և փոխներարկումային բժշկական օգնության մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 26-րդ հոդվածի 2-րդ մասը` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
1. Սահմանել`
1) արյունատվությունից հետո կենսաբանական և էներգետիկ կարողությունների վերականգնման նպատակով դոնորին սնունդ տրամադրելու կարգը` համաձայն N 1 հավելվածի.
2) կենսաբանական և էներգետիկ կարողությունների վերականգնման նպատակով դոնորին տրվող սննդի միջին չափաբաժինները` համաձայն N 2 հավելվածի:
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:
ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ
2013 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՊՐԻԼԻ 2-ԻՆ
Հավելված N 1
ՀՀ կառավարության
2013 թվականի մարտի 28-ի
N 294-Ն որոշման
ԿԱՐԳ
ԱՐՅՈՒՆԱՏՎՈՒԹՅՈՒՆԻՑ ՀԵՏՈ ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԿԱՐՈՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՎԵՐԱԿԱՆԳՆՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ ԴՈՆՈՐԻՆ ՍՆՈՒՆԴ ՏՐԱՄԱԴՐԵԼՈՒ
1. Սույն կարգը կարգավորում է արյունատվությունից հետո կենսաբանական և էներգետիկ կարողությունների վերականգնման նպատակով դոնորին սնունդ տրամադրելու հետ կապված հարաբերությունները:
2. Արյունատվությունից հետո դոնորի կենսաբանական և էներգետիկ կարողությունների վերականգնման նպատակով բժշկական կազմակերպության կողմից նրան արյունատվությունից 20 րոպե հետո տրամադրվում է սնունդ` 1600-1750 կկալ արժեքայնությամբ:
Հավելված N 2
ՀՀ կառավարության
2013 թվականի մարտի 28-ի
N 294-Ն որոշման
ԿԵՆՍԱԲԱՆԱԿԱՆ ԵՎ ԷՆԵՐԳԵՏԻԿ ԿԱՐՈՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՎԵՐԱԿԱՆԳՆՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ ԴՈՆՈՐԻՆ ՏՐՎՈՂ ՍՆՆԴԻ ՄԻՋԻՆ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆՆԵՐԸ
.______________________________________________________________.
|NN | Սննդամթերքը |Քաշը/ծավալը|Էներգետիկ |
|ը/կ| | |արժեքայնությունը|
|___|_____________________________|___________|________________|
|1. |Ցորենի հաց | 100 գրամ| 250 կկալ|
|___|_____________________________|___________|________________|
|2. |Շոկոլադ | 15 գրամ| 70 կկալ|
|___|_________________________________________|________________|
|3. | Առաջին կերակրատեսակ | 530-580 կկալ|
|___|_________________________________________|________________|
|1) |միս (տավարի կամ հավի) | 100 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
|2) |կարագ | 20 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
|3) |կարտոֆիլ | 150 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
|4) |բազուկ | 20 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
|5) |տոմատ | 20 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
|6) |գազար | 20 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
|7) |սոխ | 20 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
|8) |համեմունք | 2 գրամ | |
|___|_________________________________________|________________|
|4. | Երկրորդ կերակրատեսակ | 400-450 կկալ|
|___|_________________________________________|________________|
|1) |բրինձ կամ ոսպ | 60 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
|2) |կարագ | 50 գրամ| |
|___|_________________________________________|________________|
|5. | Աղցան | 250-300 կկալ|
|___|_________________________________________|________________|
| 1)|գազար | 50 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
| 2)|թթվասեր | 50 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
| 3)|ձեթ | 7 գրամ | |
|___|_________________________________________|________________|
|6. | Մրգային եփուկ | 100 կկալ|
|___|_________________________________________|________________|
| 1)|միրգ | 50 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
| 2)|շաքարավազ | 30 գրամ| |
|___|_____________________________|___________|________________|
| 3)|ջուր | 200 մլ | |
|_____________________________________________|________________|
| Ընդամենը | 1600-1750 կկալ|
.______________________________________________________________.