040.1338.091213
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
ՈՐՈՇՈՒՄ
5 դեկտեմբերի 2013 թվականի N 1338-Ն
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2013 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՊՐԻԼԻ 18-Ի N 441-Ն ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
(1-ին մաս)
Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
i
1. Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2013 թվականի ապրիլի 18-ի «Հայաստանի Հանրապետության Սահմանադրությամբ և Հայաստանի Հանրապետության օրենքներով նախատեսված պետական կառավարման մարմինների և պետության հիմնարկների կողմից ձեռք բերվող որոշ ապրանքատեսակների տեխնիկական բնութագրերը և առավելագույն գները հաստատելու մասին» N 441-Ն որոշման հավելվածը շարադրել նոր խմբագրությամբ` համաձայն հավելվածի:
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակմանը հաջորդող օրվանից:
ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ
2013 ԹՎԱԿԱՆԻ ԴԵԿՏԵՄԲԵՐԻ 9-ԻՆ
Հավելված
ՀՀ կառավարության
2013 թվականի դեկտեմբերի 5-ի
N 1338-Ն որոշման
«Հավելված
ՀՀ կառավարության
2013 թվականի ապրիլի 18-ի
N 441-Ն որոշման
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՍԱՀՄԱՆԱԴՐՈՒԹՅԱՄԲ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՕՐԵՆՔՆԵՐՈՎ ՆԱԽԱՏԵՍՎԱԾ ՊԵՏԱԿԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՄԱՆ ՄԱՐՄԻՆՆԵՐԻ ԵՎ ՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՀԻՄՆԱՐԿՆԵՐԻ ԿՈՂՄԻՑ ՁԵՌՔ ԲԵՐՎՈՂ ՈՐՈՇ ԱՊՐԱՆՔԱՏԵՍԱԿՆԵՐԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԲՆՈՒԹԱԳՐԵՐԸ
._____________________________________________________________________.
|NN |CPV |Ապրանքախմբի|Ապրանքատեսակի|Արտադրողը, ապրանքային |
|ը/կ|ծածկագիրը|անվանումը |անվանումը |անվանումը, քաշը, |
| | | | |յուղայնությունը և այլ |
| | | | |ֆիզիկական նկարագրեր |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|1 |15612160 |Ալյուր |1-ին տեսակի |Ցորենի ալյուրին բնորոշ, առանց|
| | |ցորենի |ցորենի ալյուր|կողմնակի համի և հոտի: Առանց |
| | | | |թթվության և դառնության, |
| | | | |առանց փտահոտի ու բորբոսի: |
| | | | |Խոնավության զանգվածային մասը`|
| | | | |ոչ ավելի 15%-ից, |
| | | | |մետաղամագնիսական |
| | | | |խառնուրդները` ոչ ավելի |
| | | | |3,0%-ից, մոխրի զանգվածային |
| | | | |մասը` չոր նյութի 0.75%, հում |
| | | | |սոսնձանյութի քանակությունը` |
| | | | |առնվազն 30,0%: ՀՍՏ 280-2007: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը |
| | | | |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |
| | | | |նորմատիվների և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|2 |15612170 | |2-րդ տեսակի |Ցորենի ալյուրին բնորոշ, առանց|
| | | |ցորենի ալյուր|կողմնակի համի և հոտի: Առանց |
| | | | |թթվության և դառնության, |
| | | | |առանց փտահոտի ու բորբոսի: |
| | | | |Խոնավության զանգվածային մասը`|
| | | | |ոչ ավելի 15%-ից, |
| | | | |մետաղամագնիսական |
| | | | |խառնուրդները` ոչ ավելի |
| | | | |3,0%-ից, մոխրի զանգվածային |
| | | | |մասը` չոր նյութի 1.25%, |
| | | | |հում սոսնձանյութի |
| | | | |քանակությունը` առնվազն 25,0%:|
| | | | |ՀՍՏ 280-2007: Անվտանգությունը|
| | | | |և մակնշումը N 2-III-4.9-01- |
| | | | |2010 հիգիենիկ նորմատիվների |
| | | | |և «Սննդամթերքի անվտանգության|
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|3 |15612100 | |բարձր տեսակի |Ցորենի ալյուրին բնորոշ, առանց|
| | | |ցորենի ալյուր|կողմնակի համի և հոտի: Առանց |
| | | | |թթվության և դառնության, |
| | | | |առանց փտահոտի ու բորբոսի: |
| | | | |Խոնավության զանգվածային մասը`|
| | | | |ոչ ավելի 15%-ից, |
| | | | |մետաղամագնիսական |
| | | | |խառնուրդները` ոչ ավելի |
| | | | |3,0%-ից, մոխրի զանգվածային |
| | | | |մասը` չոր նյութի 0.55%, հում |
| | | | |սոսնձանյութի քանակությունը` |
| | | | |առնվազն 28,0%: ՀՍՏ 280-2007: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը |
| | | | |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |
| | | | |նորմատիվների և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|4 |15131630 |Տավարի մսի |տավարի մսի |Պահածոներ տավարի մսի բարձր |
| | |պահածո |պահածո |տեսակի, հերմետիկ փակ |
| | | | |մետաղական տարաներով: Մսի և |
| | | | |ճարպի զանգվածային մասը ոչ |
| | | | |պակաս 54%-ից, այդ թվում` |
| | | | |ճարպի զանգվածային մասը ոչ |
| | | | |ավելի 17%-ից, քլորիդների |
| | | | |զանգվածային մասը 1,2-1,5%: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|5 |15235100 |Ձկան պահածո|ձկան պահածո, |Ձկան զանգվածային մասը 75%, |
| | | |յուղի մեջ |յուղի զանգվածային մասը 10%: |
| | | |տապակած |Հերմետիկ փակ մետաղական |
| | | | |տարաներով, ԳՕՍՏ 10531-89: |
| | | | |Անվտանգությունը` ըստ |
| | | | |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |
| | | | |նորմատիվների, իսկ մակնշումը` |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|6 |15235200 | |ձկան պահածո` |Ձկան զանգվածային մասը 75%, |
| | | |տոմատի |յուղի զանգվածային մասը 10%: |
| | | |սոուսով |Պիտանելիության մնացորդային |
| | | | |ժամկետը ոչ պակաս 70%: |
| | | | |Անվտանգությունը` |
| | | | |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |
| | | | |նորմատիվների և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|7 |15113100 |Խոզի միս |խոզի միս, |30-40 կգ-ոց կիսամսեղիքներով, |
| | | |տեղական, |պաղեցրած, ճարպի շերտի |
| | | |ոսկրոտ 1-ին |հաստությունը ոչ ավել քան |
| | | |կարգի |3 սմ, մնացորդային ժամկետը |
| | | |/չալաղաջ, |մատակարարման պահին ոչ պակաս |
| | | |մատ/ |50%-ից անվտանգությունը և |
| | | | |մակնշումը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|8 |15113200 | |խոզի միս, |Պաղեցրած վիճակում, ոսկորի և |
| | | |տեղական, |մսի հարաբերակցությունը` |
| | | |փափուկ |համապատասխանաբար 50-50%, |
| | | | |մսեղիք: Անվտանգությունը և |
| | | | |մակնշումը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|9 |15113300 | |խոզի միս, |30-40 կգ-ոց կիսամսեղիքներով, |
| | | |ներմուծված |պոլիէթիլենային փաթեթավորմամբ,|
| | | |ոսկրոտ, 1-ին |խորը սառեցրած, ճարպի շերտի |
| | | |կարգի |հաստությունը ոչ ավել քան |
| | | | |3 սմ, մնացորդային ժամկետը |
| | | | |մատակարարման պահին ոչ պակաս |
| | | | |50%-ից, անվտանգությունը և |
| | | | |մակնշումը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|10 |15113400 | |խոզի միս, |30-40 կգ-ոց կիսամսեղիքներով, |
| | | |ներմուծված |պոլիէթիլենային փաթեթավորմամբ,|
| | | |փափուկ |խորը սառեցրած, ճարպի շերտի |
| | | | |հաստությունը ոչ ավել քան |
| | | | |3 սմ, մնացորդային ժամկետը |
| | | | |մատակարարման պահին ոչ |
| | | | |պակաս 50%-ից, անվտանգությունը|
| | | | |և մակնշումը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|11 |15112150 |Հավի միս |հավի մսեղիք, |Բրոյլեռ տիպի, առանց փորոտիքի,|
| | | |պաղեցրած, |մաքուր, արյունազրկված, առանց |
| | | |տեղական, |կողմնակի հոտերի, փաթեթավորված|
| | | |ամբողջական |պոլիէթիլենային թաղանթներով: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|12 |15112160 | |հավի մսեղիք, |Բրոյլեռ տիպի, առանց փորոտիքի,|
| | | |սառեցված, |մաքուր, արյունազրկված, առանց |
| | | |տեղական, |կողմնակի հոտերի, փաթեթավորված|
| | | |ամբողջական |պոլիէթիլենային թաղանթներով: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|13 |15112170 | |հավի մսեղիք, |Առանց փորոտիքի, մաքուր, |
| | | |սառեցված, |արյունազրկված, առանց կողմնակի|
| | | |ներմուծված, |հոտերի, փաթեթավորված |
| | | |ամբողջական |պոլիէթիլենային թաղանթներով: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|14 |15111110 |Տավարի միս |տավարի միս, |Տավարի կիսամսեղիքով, |
| | | |տեղական |պիտակավորված, ընդհանուր |
| | | |ոսկրոտ |քանակի 20%-ից ոչ ավելին 2-րդ |
| | | | |կարգի տավարի միս, |
| | | | |անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|15 |15111120 | |տավարի միս, |Միս տավարի պաղեցրած, փափուկ |
| | | |տեղական |միս առանց ոսկորի, զարգացած |
| | | |փափուկ |մկաններով, պահված 0oC-ից |
| | | | |մինչև 4oC ջերմաստիճանի |
| | | | |պայմաններում` 6 ժ-ից ոչ |
| | | | |ավելի, I պարարտության, |
| | | | |պաղեցրած մսի մակերեսը չպետք է|
| | | | |լինի խոնավ, ոսկորի և մսի |
| | | | |հարաբերակցությունը` |
| | | | |համապատասխանաբար 0% և 100%: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|16 |15111130 | |տավարի միս, |Միս տավարի խորը սառեցրած, |
| | | |ներմուծված |փափուկ միս առանց ոսկորի, |
| | | |փափուկ |զարգացած մկաններով, |
| | | | |փաթեթավորումը` արկղերով, |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|17 |15115200 |Ոչխարի միս |ոչխարի միս, |Միս ոչխարի, ոսկորով, |
| | | |տեղական, |զարգացած մկաններով, պահված |
| | | |ոսկրոտ |0oC-ից մինչև 4oC |
| | | | |ջերմաստիճանի պայմաններում` |
| | | | |6 ժ-ից ոչ ավելի, I |
| | | | |պարարտության, պաղեցրած մսի |
| | | | |մակերեսը չպետք է լինի |
| | | | |խոնավ, փաթեթավորումը` |
| | | | |արկղերով, Անվտանգությունը |
| | | | |և մակնշումը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|18 |15119610 |Ձուկ |ձուկ, տեղական|Թարմ ամբողջական 0.7-ից մինչև |
| | | |իշխան |1 կգ զանգվածով, հայկական |
| | | | |ծագման սև իշխան: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|19 |15221000 | |ձուկ, |Ձուկ խորը սառեցված` առանց |
| | | |սառեցված, |գլխի և փորոտիքի, 1-ին |
| | | |ներմուծված |տեսակի, խորը սառեցված |
| | | |/խեկ/ |բլոկներով: Անվտանգությունը` |
| | | | |N 2-III-4.9-01-2010 |
| | | | |հիգիենիկ նորմատիվների և |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|20 |15131121 |Երշիկեղեն |երշիկ, եփած |Երշիկ եփած` պատրաստված տավարի|
| | | | |և խոզի մսից, խոնավությունը |
| | | | |ոչ ավելի քան 68%, փաթեթավորած|
| | | | |վակուումային կամ առանց, |
| | | | |յուրաքանչյուր փաթեթավորման |
| | | | |միավորը համապատասխան |
| | | | |պիտակավորմամբ: |
| | | | |Անվտանգությունը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|21 |15131122 | |երշիկ, |Երշիկ կիսաապխտած` պատրաստված |
| | | |կիսաապխտած |տավարի և խոզի մսից, |
| | | | |խոնավությունը ոչ ավելի քան |
| | | | |45%, փաթեթավորած վակուումային|
| | | | |կամ առանց, յուրաքանչյուր |
| | | | |փաթեթավորման միավորը |
| | | | |համապատասխան պիտակավորմամբ: |
| | | | |Անվտանգությունը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|22 |15131123 | |երշիկ, |Հումապխտած տեսակի` պատրաստված|
| | | |հումապխտած |տավարի և խոզի մսից, |
| | | | |խոնավությունը ոչ ավելի քան |
| | | | |30%, փաթեթավորած վակուումային|
| | | | |կամ առանց, յուրաքանչյուր |
| | | | |փաթեթավորման միավորը |
| | | | |համապատասխան պիտակավորմամբ, |
| | | | |Անվտանգությունը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2006 թ. |
| | | | |հոկտեմբերի 19-ի N 1560-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Մսի և |
| | | | |մսամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|23 |15313000 |Կարտոֆիլ |կարտոֆիլ |Վաղահաս և ուշահաս, I տեսակի,|
| | | | |չցրտահարված, առանց |
| | | | |վնասվածքների, կլոր ձվաձև |
| | | | |4 սմ, 5%, երկարացված 3,5 սմ, |
| | | | |5% կլոր ձվաձև (4-ից 5) սմ |
| | | | |20%, երկարացված (4-ից 4,5) սմ|
| | | | |20%, կլոր ձվաձև (5-ից 6 սմ) |
| | | | |55%, երկարացված (5-ից 5,5) սմ|
| | | | |55%, կլոր ձվաձև (6-ից 7) սմ |
| | | | |20%, երկարացված (6-ից 6,5) սմ|
| | | | |20%: Տեսականու մաքրությունը` |
| | | | |90%-ից ոչ պակաս, |
| | | | |փաթեթավորումը` առանց |
| | | | |չափածրարման: Անվտանգությունը |
| | | | |և մակնշումը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2006 թ. |
| | | | |դեկտեմբերի 21-ի N 1913-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Թարմ |
| | | | |պտուղ-բանջարեղենի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|24 |15541100 |Պանիր |պանիր, լոռի |Պանիր պինդ, կովի կաթից, |
| | | | |աղաջրային, սպիտակից մինչև |
| | | | |բաց դեղին գույնի, տարբեր |
| | | | |մեծության և ձևի աչքերով: |
| | | | |46% յուղայնությամբ, |
| | | | |պիտանելիության ժամկետը ոչ |
| | | | |պակաս քան 90%: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Կաթին, |
| | | | |կաթնամթերքին և դրանց |
| | | | |արտադրությանը ներկայացվող |
| | | | |պահանջների տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|25 |15541200 | |պանիր, չանախ |Սպիտակ աղաջրային պանիր, կովի |
| | | | |կաթից, 36-40% յուղայնությամբ:|
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Կաթին, |
| | | | |կաթնամթերքին և դրանց |
| | | | |արտադրությանը ներկայացվող |
| | | | |պահանջների տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|26 |15542100 |Կաթնաշոռ |կաթնաշոռ |Կաթնաշոռ 18 և 9,0% յուղի |
| | | |դասական |պարունակությամբ, |
| | | | |թթվայնությունը` 210-240 oT, |
| | | | |փաթեթավորված սպառողական |
| | | | |տարաներով, անվտանգությունը և |
| | | | |մակնշումը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2006 թ. |
| | | | |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Կաթին, |
| | | | |կաթնամթերքին և դրանց |
| | | | |արտադրությանը ներկայացվող |
| | | | |պահանջների տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|27 |15542110 | |կաթնաշոռ, |Կաթնաշոռ անյուղ, |
| | | |անյուղ |թթվայնությունը` 210-240 oT, |
| | | | |փաթեթավորված սպառողական |
| | | | |տարաներով, 200-500 գ |
| | | | |տուփերով, անվտանգությունը և |
| | | | |մակնշումը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2006 թ. |
| | | | |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Կաթին, |
| | | | |կաթնամթերքին և դրանց |
| | | | |արտադրությանը ներկայացվող |
| | | | |պահանջների տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|28 |15831000 |Շաքարավազ |շաքարավազ |Սպիտակ գույնի, սորուն, քաղցր,|
| | | |սպիտակ |առանց կողմնակի համի և հոտի |
| | | | |(ինչպես չոր վիճակում, այնպես |
| | | | |էլ լուծույթում): Շաքարի |
| | | | |լուծույթը պետք է լինի |
| | | | |թափանցիկ, առանց չլուծված |
| | | | |նստվածքի և կողմնակի |
| | | | |խառնուկների, սախարոզի |
| | | | |զանգվածային մասը` 99,75%-ից |
| | | | |ոչ պակաս (չոր նյութի վրա |
| | | | |հաշված), խոնավության |
| | | | |զանգվածային մասը` 0,14%-ից |
| | | | |ոչ ավել, ֆեռոխառնուկների |
| | | | |զանգվածային մասը` 0,0003%-ից |
| | | | |ոչ ավել, պիտանելիության |
| | | | |մնացորդային ժամկետը` |
| | | | |մատակարարման պահին սահմանված |
| | | | |ժամկետի 50%-ից ոչ պակաս: |
| | | | |Անվտանգությունը` ըստ |
| | | | |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |
| | | | |նորմատիվների, իսկ մակնշումը` |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|29 |15511600 |Խտացրած |Խտացրած կաթ |Խտացրած կաթ շաքարով, |
| | |կաթ |շաքարով |խոնավությունը` 26,5%-ից ոչ |
| | | | |ավելի, սախարոզը 43,5%-ից ոչ |
| | | | |պակաս, կաթնային չոր նյութերի |
| | | | |զանգվածային մասը` 28,5%-ից |
| | | | |ոչ պակաս, թթվայնությունը` |
| | | | |48oT-ից ոչ ավելի, |
| | | | |պիտանելիության մնացորդային |
| | | | |ժամկետը մատակարարման պահից ոչ|
| | | | |պակաս քան 70%: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Կաթին, |
| | | | |կաթնամթերքին և դրանց |
| | | | |արտադրությանը ներկայացվող |
| | | | |պահանջների տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|30 |15811110 |Հաց |հաց, հրազդան |Ցորենի 1-ին տեսակի ալյուրից |
| | | | |պատրաստված: Պիտանելիության |
| | | | |մնացորդային ժամկետը ոչ պակաս |
| | | | |քան 90%: Անվտանգությունը` |
| | | | |ըստ N 2-III-4.9-01-2010 |
| | | | |հիգիենիկ նորմատիվների և |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|31 |15811120 | |հաց, |Ցորենի 1-ին տեսակի ալյուրից |
| | | |մատնաքաշ |պատրաստված: Անվտանգությունը` |
| | | | |ըստ N 2-III-4.9-01-2010 |
| | | | |հիգիենիկ նորմատիվների և |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: Պիտանելիության |
| | | | |մնացորդային ժամկետը ոչ պակաս |
| | | | |քան 90% |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|32 |15616000 |Հնդկաձավար |հնդկաձավար |Հնդկաձավար I կամ II |
| | | | |տեսակների, խոնավությունը` |
| | | | |14,0%-ից ոչ ավելի, հատիկները`|
| | | | |97,5%-ից ոչ պակաս: |
| | | | |Պիտանելիության մնացորդային |
| | | | |ժամկետը ոչ պակաս քան 70%: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2007 թ. |
| | | | |հունվարի 11-ի N 22-Ն որոշմամբ|
| | | | |հաստատված «Հացահատիկին, դրա |
| | | | |արտադրմանը, պահմանը, |
| | | | |վերամշակմանը և օգտահանմանը |
| | | | |ներկայացվող պահանջների |
| | | | |տեխնիկական կանոնակարգի» և |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|33 |03142510 |Հավի ձու |ձու, 01 կարգ |Ձու սեղանի կամ դիետիկ, 1-ին |
| | | | |կարգի, տեսակավորված ըստ մեկ |
| | | | |ձվի զանգվածի, դիետիկ ձվի |
| | | | |պահման ժամկետը` 7 օր, սեղանի |
| | | | |ձվինը` 25 օր, սառնարանային |
| | | | |պայմաններում` 120 օր: |
| | | | |Պիտանելիության մնացորդային |
| | | | |ժամկետը ոչ պակաս քան 90%: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2011 |
| | | | |թվականի սեպտեմբերի 29-ի «Ձվի |
| | | | |և ձվամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգը հաստատելու |
| | | | |մասին» N 1438-Ն որոշմանը և |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|34 |03142520 | |ձու, 02 կարգ |Ձու սեղանի կամ դիետիկ, 2-րդ |
| | | | |կարգի, տեսակավորված ըստ մեկ |
| | | | |ձվի զանգվածի, դիետիկ ձվի |
| | | | |պահպանման ժամկետը` 7 օր, |
| | | | |սեղանի ձվինը` 25 օր, |
| | | | |սառնարանային պայմաններում` |
| | | | |90 օր, ՀՍՏ 182-2012 |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ N 2-III-4.9-01-2010 |
| | | | |սանիտարահամաճարակային |
| | | | |կանոնների և նորմերի, |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|35 |15421100 |Բուսական |արևածաղկի |Պատրաստված արևածաղկի |
| | |յուղ, ձեթ |ձեթ, |սերմերի լուծամզման և ճզմման |
| | | |ռաֆինացված, |եղանակով, բարձր տեսակի, |
| | | |(զտած) |զտված, հոտազերծված: |
| | | | |Անվտանգությունը` |
| | | | |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |
| | | | |նորմատիվների, մակնշումը` |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|36 |15411150 | |արևածաղկի |Պատրաստված արևածաղկի սերմերի|
| | | |ձեթ, |լուծամզման և ճզմման |
| | | |չռաֆինացված, |եղանակով, բարձր և 1 |
| | | |(չզտված) |տեսակների, չզտված, |
| | | | |չհոտազերծված: |
| | | | |Անվտանգությունը` ըստ |
| | | | |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |
| | | | |նորմատիվների, մակնշումը` |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________| |_____________|_____________________________|
|37 |15421200 | |եգիպտացորենի |Պատրաստված եգիպտացորենից, |
| | | |ձեթ, |զտված, հոտազերծված: |
| | | |ռաֆինացված |Անվտանգությունը` ըստ |
| | | |(զտած) |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |
| | | | |նորմատիվների, մակնշումը` |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|38 |15431100 |Հալած յուղ,|մարգարին, |Բուտերբրոդային տեսակի: |
| | |մարգարին |ներմուծված |Անվտանգությունը` ըստ |
| | | | |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |
| | | | |նորմատիվների, իսկ մակնշումը` |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|39 |15530000 |Կարագ |կարագ, |Սերուցքային, յուղայնությունը`|
| | | |սերուցքային |71,5-82,5%, բարձր որակի, թարմ|
| | | | |վիճակում, պրոտեինի |
| | | | |պարունակությունը 0,7 գ, |
| | | | |ածխաջուր 0,7 գ, 740 կկալ |
| | | | |200-250 գ կամ 20-25 կգ |
| | | | |գործարանային փաթեթներով: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Կաթին, |
| | | | |կաթնամթերքին և դրանց |
| | | | |արտադրությանը ներկայացվող |
| | | | |պահանջների տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդված |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|40 |15431200 |Սփրեդ |սփրեդ, |Արտադրողի տեխնիկական |
| | | |բուսասերուց- |պայմանների համաձայն սփրեդ |
| | | |քային |(յուղածո)` յուղային էմուլսիոն|
| | | | |մթերք, որի մեջ ընդհանուր |
| | | | |յուղի զանգվածային մասը |
| | | | |կազմում է 39-95%, կաթնայուղի |
| | | | |զանգվածային մասը կազմում է |
| | | | |15-50%, օժտված է պլաստիկ, |
| | | | |հեշտ քսվող թանձրությամբ, |
| | | | |պատրաստված է կաթնայուղից և |
| | | | |(կամ) սերուցքից, և (կամ) |
| | | | |թորազտված, և (կամ) |
| | | | |գերեթերացված, և (կամ) |
| | | | |հիդրոգենացված բուսական |
| | | | |յուղերից կամ դրանց |
| | | | |բաղադրությունից: |
| | | | |Անվտանգությունը և մակնշումը`|
| | | | |ըստ ՀՀ կառավարության 2006 թ. |
| | | | |դեկտեմբերի 21-ի N 1925-Ն |
| | | | |որոշմամբ հաստատված «Կաթի և |
| | | | |կաթնամթերքի տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի» և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|41 |15321000 |Մրգահյութ |մրգահյութ, |Մրգահյութեր` պատրաստված թարմ |
| | | |պատրաստի |մրգերից և պտուղներից, |
| | | |օգտագործման |պտղամսով, շաքարի օշարակի |
| | | |բնական հյութ |հավելումով կամ առանց դրա, |
| | | | |արտաքին տեսքով պարզ` նստվածքի|
| | | | |զանգվածային մասը 0,2% ոչ |
| | | | |ավելի և ոչ պարզ` 0,8% ոչ |
| | | | |պակաս: Անվտանգությունը և |
| | | | |մակնշումը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2009 թ. հունիսի|
| | | | |26-ի թիվ 744-Ն որոշմամբ |
| | | | |հաստատված «Հյութերին և |
| | | | |հյութամթերքներին ներկայացվող |
| | | | |պահանջների տեխնիկական |
| | | | |կանոնակարգի», «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|42 |15871230 |Կետչուպ |տոմատի |Արտադրողի տեխնիկական |
| | | |կետչուպ |պայմանների համաձայն, լուծվող |
| | | |տեղական |չոր նյութերի զանգվածային մասը|
| | | |արտադրության |ոչ պակաս 21%, ընդհանուր |
| | | | |խմբաքանակի 70%-ը կծու, 30%-ը`|
| | | | |քաղցր տեսակի, բաղադրությունը`|
| | | | |տոմատի մածուկ, շաքարավազ, աղ,|
| | | | |սոխ, սխտոր, պղպեղ (կծու |
| | | | |տեսակի դեպքում) համեմունքներ:|
| | | | |Պահպանման ժամկետը ոչ պակաս 12|
| | | | |ամիս: Պարունակությունը` 100 |
| | | | |գրամում ածխաջրեր 10-18, |
| | | | |սպիտակուցներ 1.5, էներգետիկ |
| | | | |արժեքը 56-88 կկալ: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|43 |15333100 |Տոմատի |տոմատի |Բարձր կամ առաջին տեսակների, |
| | |մածուկ |մածուկ |ապակե կամ մետաղյա տարաներով, |
| | | | |փաթեթավորումը` մինչև 10 դմ3 |
| | | | |տարողությամբ: |
| | | | |Անվտանգությունը` |
| | | | |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |
| | | | |նորմատիվների և «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|44 |15851100 |Մակարոնեղեն|մակարոն |Մակարոնեղեն անդրոժ խմորից, |
| | | | |կախված ալյուրի տեսակից և |
| | | | |որակից` Ա (պինդ ցորենի |
| | | | |ալյուրից), Բ (փափուկ |
| | | | |ապակենման ցորենի ալյուրից), |
| | | | |Վ (հացաթխման ցորենի |
| | | | |ալյուրից), չափածրարված և |
| | | | |առանց չափածրարման: |
| | | | |Անվտանգությունը` ըստ |
| | | | |N 2-III-4.9-01-2010 հիգիենիկ |
| | | | |նորմատիվների, իսկ մակնշումը` |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|45 |15617000 |Ցորենաձավար|ցորենաձավար |Ստացված ցորենի թեփահան |
| | | | |հատիկների հղկմամբ, կամ հետագա|
| | | | |կոտրատմամբ, ցորենի հատիկները |
| | | | |լինում են հղկված ծայրերով կամ|
| | | | |հղկված կլոր հատիկների ձևով, |
| | | | |խոնավությունը 14%-ից ոչ |
| | | | |ավելի, աղբային խառնուկները |
| | | | |0,3%-ից ոչ ավելի, պատրաստված |
| | | | |բարձր և առաջին տեսակի |
| | | | |ցորենից, անվտանգությունը և |
| | | | |մակնշումը` ըստ ՀՀ |
| | | | |կառավարության 2007 թ. |
| | | | |հունվարի 11-ի N 22-Ն որոշմամբ|
| | | | |հաստատված «Հացահատիկին, դրա |
| | | | |արտադրմանը, պահմանը, |
| | | | |վերամշակմանը և օգտահանմանը |
| | | | |ներկայացվող պահանջների |
| | | | |տեխնիկական կանոնակարգի» և |
| | | | |«Սննդամթերքի անվտանգության |
| | | | |մասին» ՀՀ օրենքի 8-րդ |
| | | | |հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
|46 |15618000 |Բլղուր |բլղուր |Ձավար ցորենի I, II և III |
| | | | |տեսակի, ստացված ցորենի |
| | | | |թեփահան հատիկների հղկմամբ, |
| | | | |կամ հետագա կոտրատմամբ, |
| | | | |ցորենի հատիկները լինում են |
| | | | |հղկված ծայրերով կամ հղկված |
| | | | |կլոր հատիկների ձևով, |
| | | | |խոնավությունը 14%-ից ոչ |
| | | | |ավելի, աղբային խառնուկները |
| | | | |0,3%-ից ոչ ավելի, պատրաստված |
| | | | |բարձր և առաջին տեսակի |
| | | | |ցորենից: Անվտանգությունը` |
| | | | |ըստ N 2-III-4.9-01-2010 |
| | | | |հիգիենիկ նորմատիվների, իսկ |
| | | | |մակնշումը` «Սննդամթերքի |
| | | | |անվտանգության մասին» ՀՀ |
| | | | |օրենքի 8-րդ հոդվածի: |
|___|_________|___________|_____________|_____________________________|
-------------------------------------------------------------
ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում