Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՊՐԻԼԻ ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Ստորագրման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՀՀ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՊՐԻԼԻ 19-Ի N 598-Ն ...

 

 

040.0225.100309

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

5 մարտի 2009 թվականի N 225-Ն

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2007 ԹՎԱԿԱՆԻ ԱՊՐԻԼԻ 19-Ի N 598-Ն ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ԵՎ ԼՐԱՑՈՒՄՆԵՐ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

«Իրավական ակտերի մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 70-րդ հոդվածի 5-րդ մասին համապատասխան` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

1. Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2007 թվականի ապրիլի 19-ի «Սննդամթերքի և սննդային հավելումների փորձաքննության նմուշառման կարգը հաստատելու մասին» N 598-Ն որոշման կատարել հետևյալ փոփոխությունները և լրացումները`

i

1) վերնագրում և ամբողջ տեքստում «սննդամթերքի և սննդային հավելումների», «սննդամթերքի կամ սննդային հավելումների» բառերը և դրանց հոլովաձևերը համապատասխանաբար փոխարինել «սննդամթերքի, անասնակերի, սննդային և կերային հավելումների», «սննդամթերքի, անասնակերի, սննդային կամ կերային հավելումների» բառերով և դրանց հոլովաձևերով.

2) նախաբանում «կետի» բառը փոխարինել «և «Անասնակերի մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 5-րդ հոդվածի 1-ին մասի 8-րդ կետերի» բառերով.

3) որոշման հավելվածում`

ա. երրորդ բաժնի վերնագիրը «ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ» բառից հետո լրացնել «, ԱՆԱՍՆԱԿԵՐԻ, ՍՆՆԴԱՅԻՆ ԵՎ ԿԵՐԱՅԻՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄՆԵՐԻ» բառերով,

բ. 34-րդ կետը «մարդու» բառից հետո լրացնել «կամ կենդանու» բառերով,

i

գ. 37-րդ կետի ստանդարտացման նորմատիվ փաստաթղթերի ցանկի 32-րդ տողում «ժմեխ» բառը փոխարինել «քուսպ» բառով, իսկ «շրոտ» բառը` «աղացած քուսպ» բառերով,

դ. 37-րդ կետի ստանդարտացման նորմատիվ փաստաթղթերի ցանկը 43-րդ տողից հետո լրացնել հետևյալ նոր տողերով`

 

 

._________________________________________________________________________.

|44.|ԳՕՍՏ 13496.0 |Համակցված կերեր, հումք.    |համակցված կերեր,           |

|   |             |Նմուշառման մեթոդներ        |պրեմիքսներ,                |

|   |             |                           |սպիտակուցավիտամինային և    |

|   |             |                           |ամիդովիտամինային           |

|   |             |                           |հավելումներ, կարբամիդային  |

|   |             |                           |խտանյութ և  հումք` դրանց   |

|   |             |                           |արտադրության համար`        |

|   |             |                           |կարբամիդ, կենդանական ծագման|

|   |             |                           |ալյուր, ձկնային և  ծովային |

|   |             |                           |կաթնասուններից և           |

|   |             |                           |խեցգետնակերպերից ստացվող   |

|   |             |                           |ալյուր, կերային դրոժներ,   |

|   |             |                           |շաքարի արտադրության        |

|   |             |                           |մնացուկներ, խոտալյուր,     |

|   |             |                           |վիտամինային կանաչ ալյուր,  |

|   |             |                           |կերային ալյուր, խաղողի     |

|   |             |                           |մզուկից ստացված կերային    |

|   |             |                           |ալյուր, չոր եգիպտացորենային|

|   |             |                           |կերեր                      |

|___|_____________|___________________________|___________________________|

|45.|ԳՕՍՏ 27262   |Բուսական ծագման կերեր.     |կանաչ կերեր, խոտ, ծղոտ,    |

|   |             |Նմուշառման մեթոդներ        |սիլոս, սենաժ, արհեստական   |

|   |             |                           |չորացրած կերեր` խոտից      |

|___|_____________|___________________________|___________________________|

|46.|ԳՕՍՏ 20083   |Կերային դրոժներ.           |կերային դրոժներ            |

|   |             |Տեխնիկական պայմաններ       |                           |

|___|_____________|___________________________|___________________________|

|47.|ԳՕՍՏ 20438   |Ջրիմուռներ, ծովային խոտեր  |ջրիմուռներ, ծովային խոտեր  |

|   |             |և  դրանց վերամշակումից     |և  դրանց վերամշակումից     |

|   |             |ստացված արտադրանք.         |ստացված արտադրանք          |

|   |             |Ընդունման կանոններ.        |                           |

|   |             |Որակի գնահատման            |                           |

|   |             |զգայորոշման մեթոդ.         |                           |

|   |             |Լաբորատոր փորձաքննության   |                           |

|   |             |համար նմուշառման մեթոդներ  |                           |

|___|_____________|___________________________|___________________________|

|48.|ԳՕՍՏ 28736   |Կերային արմատապտուղներ.    |կերային, շաքարային և       |

|   |             |Տեխնիկական պայմաններ       |կիսաշաքարային ճակնդեղ,     |

|   |             |                           |գոնգեղ, գազար և  շաղգամ    |

|___|_____________|___________________________|___________________________|

|49.|ԳՕՍՏ 17536   |Կենդանական ծագման ալյուր.  |կենդանական ծագման          |

|   |             |Տեխնիկական պայմաններ       |ալյուրներ` նախատեսված      |

|   |             |                           |համակցված կերերի           |

|   |             |                           |արտադրության և  թռչունների |

|   |             |                           |ու անասունների կերակրման   |

|   |             |                           |համար                      |

|___|_____________|___________________________|___________________________|

|50.|ԳՕՍՏ 28189   |Ոսկրային կիսաֆաբրիկատ.     |ոսկրալյուրի կիսաֆաբրիկատ`  |

|   |             |Տեխնիկական պայմաններ       |նախատեսված չոր կենդանական  |

|   |             |                           |ու համակցված կերերի        |

|   |             |                           |արտադրության և  թռչունների |

|   |             |                           |ու անասունների կերակրման   |

|   |             |                           |համար                      |

._________________________________________________________________________.

«:

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2009 ԹՎԱԿԱՆԻ ՄԱՐՏԻ 10-ԻՆ

 

-------------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - Որոշման բնագրի 1-ին կետում «որոշման» բառից հետո բաց է թողնված

«մեջ» բառը:

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
05.03.2009
N 225-Ն
Որոշում