040.0706.111198
«ՎԱՎԵՐԱՑՆՈՒՄ ԵՄ»
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ՆԱԽԱԳԱՀ Ռ. ՔՈՉԱՐՅԱՆ
«11» նոյեմբերի 1998 թ.
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
ՈՐՈՇՈՒՄ
11 նոյեմբերի 1998 թվականի թիվ 706
i
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՀԱՏՈՒԿ ՍՊԱՌՈՂՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՄԻՋԻՆ ՆՈՐՄԱՆԵՐԻ ՄԱՍԻՆ
Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
i
1. (1-ին կետն ուժը կորցրել է 03.12.15 թիվ 1456-Ն որոշում)
i
(1-ին կետը փոփ. 07.03.07 թիվ 349-Ն որոշում)
i
2. Գաղտնի:
3. (3-րդ կետն ուժը կորցրել է 10.04.03 թիվ 413-Ն որոշում)
i
4. Հաստատել Հայաստանի Հանրապետության ներքին գործերի և ազգային անվտանգության նախարարության քրեական հետախուզության վարչության անչափահասների ընդունիչ-տեղաբաշխման բաժնում գտնվող երեխաների սննդի օրական միջին նորման` համաձայն թիվ 4 հավելվածի:
4.1. (4.1-ին կետն ուժը կորցրել է 03.12.15 թիվ 1456-Ն որոշում)
i
(4.1-րդ կետը լրաց. 07.03.07 թիվ 349-Ն որոշում)
4.2. (4.2-րդ կետն ուժը կորցրել է 03.12.15 թիվ 1456-Ն որոշում)
(4.2-րդ կետը լրաց. 07.03.07 թիվ 349-Ն որոշում)
5. Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության նախարարությանը, Հայաստանի Հանրապետության ներքին գործերի և ազգային անվտանգության նախարարությանն ու Հայաստանի Հանրապետության կառավարությանն առընթեր արտակարգ իրավիճակների վարչությանը` հիմք ընդունելով սույն որոշմամբ հաստատված սննդի օրական միջին նորմաները մեկամսյա ժամկետում հաստատել, ըստ զորատեսակների, իրենց համակարգի համար սննդի ապահովման նորմաները:
6. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում 1998 թվականի նոյեմբերի 11-ից:
i
Հավելված թիվ 1
i
ՀՀ կառավարության 1998 թվականի
նոյեմբերի 11-ի թիվ 706 որոշման
ԽԱՂԱՂ ԺԱՄԱՆԱԿ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԱՅԼ ԶՈՐՔԵՐՈՒՄ ԶԻՆՎՈՐԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՄԵՋ ԳՏՆՎՈՂ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՄԻՋԻՆ ՆՈՐՄԱՆ
(1-ին հավելվածն ուժը կորցրել է 03.12.15 թիվ 1456-Ն որոշում)
(1-ին հավելվածը փոփ. 07.03.07 թիվ 349-Ն որոշում)
i
Հավելված թիվ 3
ՀՀ կառավարության 1998 թվականի
նոյեմբերի 11-ի թիվ 706 որոշման
Ուղղիչ-աշխատանքային հիմնարկներում
դատապարտյալների սննդի օրական
միջին նորման
(3-րդ հավելվածն ուժը կորցրել է 10.04.03 թիվ 413-Ն որոշում)
Հավելված թիվ 4
ՀՀ կառավարության 1998 թվականի
նոյեմբերի 11-ի թիվ 706 որոշման
Հայաստանի Հանրապետության ներքին գործերի
և ազգային անվտանգության նախարարության
քրեական հետախուզության վարչության
անչափահասների ընդունիչ-տեղաբաշխված
բաժնում գտնվող երեխաների սննդի
օրական միջին նորման
._________________________________________________.
| Սննդամթերքի անվանումը | Սննդի նորման |
| |մեկ օրվա համար |
| | (գրամ) |
|_________________________________|_______________|
| 1 | 2 |
|_________________________________|_______________|
|Հաց | 600 |
|_________________________________|_______________|
|Ձավարեղեն | 90 |
|_________________________________|_______________|
|Մակարոնեղեն | 40 |
|_________________________________|_______________|
|Միս, մսամթերք | 150 |
|_________________________________|_______________|
|Ձուկ` առանց գլխի | 100 |
|_________________________________|_______________|
|Կենդանական յուղ, մարգարին | 20 |
|_________________________________|_______________|
|Կարագ | 20 |
|_________________________________|_______________|
|Պանիր | 25 |
|_________________________________|_______________|
|Կաթ (կաթի փոշի) | 200 (28,57) |
|_________________________________|_______________|
|Հավի ձու (շաբաթվա ընթացքում) | 4 հատ |
|_________________________________|_______________|
|Բուսական յուղ | 20 |
|_________________________________|_______________|
|Շաքար, շաքարավազ | 70 |
|_________________________________|_______________|
|Աղ` կերակրի | 10 |
|_________________________________|_______________|
|Թեյ | 1 |
|_________________________________|_______________|
|Տոմատի մածուկ | 3 |
|_________________________________|_______________|
|Դափնետերև | 0,1 |
|_________________________________|_______________|
|Կարտոֆիլ | 600 |
|_________________________________|_______________|
|Բանջարեղեն | 240 |
|_________________________________|_______________|
| այդ թվում` | |
|_________________________________|_______________|
| կաղամբ | 130 |
|_________________________________|_______________|
| գազար | 40 |
|_________________________________|_______________|
| գլուխ սոխ | 40 |
|_________________________________|_______________|
| բազուկ | 30 |
|_________________________________|_______________|
|Հյութ | 150 |
._________________________________________________.
Հավելված N 5
i
ՀՀ կառավարության
i
1998 թվականի նոյեմբերի 11-ի
N 706 որոշման
ԿԱՐԳ
ԽԱՂԱՂ ԺԱՄԱՆԱԿ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԶԻՆՎԱԾ ՈՒԺԵՐՈՒՄ ՊԱՐԵՆԱՅԻՆ ԱՊԱՀՈՎՄԱՆ
(5-րդ հավելվածն ուժը կորցրել է 03.12.15 թիվ 1456-Ն որոշում)
(5-րդ հավելվածը լրաց. 07.03.07 թիվ 349-Ն որոշում)
i
Հավելված N 6
ՀՀ կառավարության
1998 թվականի նոյեմբերի 11-ի
N 706 որոշման
N 1 ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐ ԽԱՂԱՂ ԺԱՄԱՆԱԿ ԶԻՆԾԱՌԱՅՈՂՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ
(6-րդ հավելվածն ուժը կորցրել է 03.12.15 թիվ 1456-Ն որոշում)
(6-րդ հավելվածը փոփ. 16.12.10 թիվ 1670-Ն, 08.12.11 թիվ 1730-Ն որոշումներ)
N 2 ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐ
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՊԱՇՏՊԱՆՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱԿԱՐԳՈՒՄ` ՊԱՏԵՐԱԶՄԱԿԱՆ ԳՈՐԾՈՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻՆ ՄԱՍՆԱԿՑՈՂ ՄԱՐՏԻԿՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ
._________________________________________________________________________.
|NN | Սննդամթերքի անվանումը |Մեկ մարդուն օրական|
|ը/կ| |հասանելիք մթերքի |
| | |քանակը (գրամ) |
|___|__________________________________________________|__________________|
|1. |Ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի (հացի փոխարեն) | 568 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|2. |Ձավարեղեն` տարբեր | 260 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|3. |Մակարոնեղեն | 40 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|4. |Մսի պահածո | 202.25 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|5. |Կենդանական յուղ, մարգարին | 40 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|6. |Կարագ | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|7. |Խտացրած կաթ` շաքարով | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|8. |Շաքարավազ | 129 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|9. |Կերակրի աղ | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|10.|Թեյ | 1.6 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|11.|Դափնու տերև | 0,1 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|12.|Տոմատի մածուկ | 6 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|13.|Կարտոֆիլ | 150 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|14.|Գլուխ սոխ | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|15.|Արևածաղկի ձեթ | 1.2 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|16.|Թթխմոր | 3 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|17.|Կերակրի աղ | 10 |
._________________________________________________________________________.
1. Սույն աղյուսակի 15-17-րդ տողերում նշված արևածաղկի ձեթը, թթխմորը և կերակրի աղը (10 գրամ) հատկացվում են զինվորական դաշտային մեխանիզացված հացի գործարաններին հացաթխման համար, իսկ քաղաքացիական հացի գործարաններին հատկացվում է միայն ալյուր:
2. Պետության հաշվին տվյալ նորմայով ապահովվում է պատերազմական գործողությունների մասնակցող մարտիկների ամբողջ անձնակազմը:
N 3 ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐ
ՕԴԱՉՈՒՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ
._________________________________________________________________________.
|NN | Սննդամթերքի անվանումը |Մեկ մարդուն օրական|
|ը/կ| |հասանելիք մթերքի |
| | |քանակը (գրամ) |
|___|__________________________________________________|__________________|
|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի | 750 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|2. |Ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի | 10 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|3. |Ձավարեղեն` տարբեր | 80 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|4. |Բրինձ | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|5. |Մակարոնեղեն | 40 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|6. |Միս (ոսկրոտ) | 300 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|7. |Միս` թռչնի | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|8. |Կիսաապխտած երշիկեղեն | 25 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|9. |Ձուկ (առանց գլխի) | 100 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|10.|Կենդանական ճարպ, մարգարին | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|11.|Բուսական յուղ (ձեթ) | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|12.|Կարագ | 60 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|13.|Հալած պանիր | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|14.|Խտացրած կաթ` շաքարով | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|15.|Թթվասեր | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|16.|Կաթնաշոռ | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|17.|Հավի ձու | 1 հատ (օրական) |
|___|__________________________________________________|__________________|
|18.|Բնական սուրճ | 2.5 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|19.|Կարտոֆիլի օսլա | 5 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|20.|Դոնդող | 0.5 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|21.|Թթխմոր | 0.5 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|22.|Շաքարավազ | 80 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|23.|Կերակրի աղ | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|24.|Թեյ | 1.2 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|25.|Դափնու տերև | 0,1 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|26.|Տաքդեղ | 0,3 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|27.|Քացախ | 1 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|28.|Տոմատի մածուկ | 6 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|29.|Կարտոֆիլ | 630 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|30.|Բանջարեղեն` | |
|___|__________________________________________________|__________________|
|31.|կաղամբ | 140 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|32.|գազար | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|33.|գլուխ սոխ | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|34.|բազուկ | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|35.|Օշարակ` մրգային և պտղային | 31 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|36.|Շոկոլադ | 15 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|37.|Վիտամին C | 1 |
._________________________________________________________________________.
1. Սույն աղյուսակի 36-րդ տողում նշված շոկոլադը հատկացվում է միայն թռիչքային ռեակտիվ, տուրբոռեակտիվ, տուրբոպտուտակային մեքենաների թռիչքային անձնակազմերին:
2. Սույն աղյուսակի 37-րդ տողում նշված վիտամինը հատկացվում է ապրիլի 15-ից մինչև հունիսի 15-ը ներառյալ:
3. Պետության հաշվին տվյալ նորմայով ապահովում են օդաչուական կազմի այն զինծառայողներին, ովքեր ընդգրկված են թռիչքային սարքերի հաստիքային անձնակազմերում (այդ թվում` նրանց փոխարինողներին), ինչպես նաև օդաչուներ և շտուրմաններ պատրաստող զինվորական ուսումնական հաստատությունների կուրսանտներին` գործնական թռիչքների սկսման օրից` համաձայն ուսումնական պլանի, մինչև ուսումնական հաստատությունն ավարտելու օրը (այդ թվում` այլ զորամասերում թռիչքային պրակտիկա և ստաժավորում անցկացնելու ընթացքում):
N 4 ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐ
ՀՈՍՊԻՏԱԼԱՅԻՆ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ
._________________________________________________________________________.
|NN | Սննդամթերքի անվանումը |Մեկ մարդուն օրական|
|ը/կ| |հասանելիք մթերքի |
| | |քանակը (գրամ) |
|___|__________________________________________________|__________________|
| 1 | 2 | 3 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի | 750 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|2. |Ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի | 10 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|3. |Ձավարեղեն տարբեր | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|4. |Սպիտակաձավար | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|5. |Բրինձ | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|6. |Մակարոնեղեն | 40 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|7. |Միս (ոսկրոտ) | 175 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|8. |Միս` թռչնի | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|9. |Ձուկ (առանց գլխի) | 100 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|10.|Կենդանական ճարպ, մարգարին | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|11.|Բուսական յուղ (ձեթ) | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|12.|Կարագ | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|13.|Հալած պանիր | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|14.|Խտացրած կաթ` շաքարով | 80 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|15.|Թթվասեր | 80 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|16.|Կաթնաշոռ | 80 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|17.|Հավի ձու | 1 հատ |
|___|__________________________________________________|__________________|
|18.|Բնական սուրճ | 1 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|19.|Մուրաբա | 5 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|20.|Շաքարավազ | 70 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|21.|Կերակրի աղ | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|22.|Թեյ | 1 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|23.|Դափնու տերև | 0,1 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|24.|Տաքդեղ | 0,3 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|25.|Քացախ | 1 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|26.|Տոմատի մածուկ | 6 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|27.|Կարտոֆիլ | 630 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|28.|Բանջարեղեն` | |
|___|__________________________________________________|__________________|
|29.|կաղամբ | 140 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|30.|գազար | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|31.|գլուխ սոխ | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|32.|բազուկ | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|33.|Օշարակ` մրգային և պտղային | 28 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|34.|Վիտամին C | 1 |
._________________________________________________________________________.
1. Սույն աղյուսակի 34-րդ տողում նշված վիտամինը հատկացվում է յուրաքանչյուր տարի` ապրիլի 15-ից մինչև հունիսի 15-ը ներառյալ:
2. Պետության հաշվին տվյալ չափաքանակներով ապահովվում են`
1) զինվորական հոսպիտալներ բուժման մեկնող զինծառայողները (սպաներ, ենթասպաներ, ժամկետային զինծառայողներ), ովքեր պարենային բավարարման համար հաշվառվում են զորամասի տված պարենային վկայականի, արտակարգ դեպքերում` հոսպիտալի պետի հիման վրա, սակայն երկու օրվա ընթացքում պետք է ներկայացնեն պարենային վկայականը: Հիվանդ սպաները, ենթասպաները, շարքային կազմի պայմանագրային զինծառայողները, ծառայողները, զինծառայողների ընտանիքների անդամները (կին, ամուսին, երեխաներ, հայր, մայր), պատերազմի մասնակիցները, հաշմանդամները, զոհված ազատամարտիկների ընտանիքների անդամները (կին, ամուսին, երեխաներ, հայր, մայր), զինված ուժերի թոշակառուները հոսպիտալներում սննդով ապահովվում են պետության հաշվին` անվճար, հոսպիտալային նորմաներով (N 4 չափաքանակներով և հիվանդ զինծառայողներին ըստ հիվանդության հատկացվող լրացուցիչ սննդամթերքով):
2) Ճառագայթահարված և այրվածքային վնասվածքներով հիվանդներին, բացի N 4 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացնել`
միս` տավարի, խոզի` 50 գ, կաթնաշոռ` 120 գ,
կիսաապխտած երշիկեղեն` 20 գ, հալած պանիր` 20 գ,
մսի պահածո` 50 գ, կոմպոտ` 150 գ,
ձուկ` 30 գ, բնական սուրճ` 0,5 գ:
թթվասեր` 10 գ,
3) Երիկամային հիվանդություններով տառապող զինծառայողները, ովքեր գտնվում են հոսպիտալներում, պետք է ապահովվեն սննդամթերքի հետևյալ քանակով`
հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի` 300 գ,
ձավարեղեն և մակարոնեղեն` 100 գ,
միս` տավարի, խոզի` 100 գ,
ձուկ` 100 գ,
կարագ` 60 գ,
կովի կաթ` 400 գ,
հավի ձու` 1 հատ,
շաքարավազ` 100 գ,
թեյ` 1 գ,
կարտոֆիլ` 700 գ,
բանջարեղեն` 300 գ,
արևածաղկի ձեթ` 50 գ,
թթվասեր` 35 գ,
կաթնաշոռ` 100 գ,
հյութ (պտղային)` 100 գ,
չորացրած միրգ` 25 գ,
թարմ միրգ` 375 գ:
4) Թոքախտով հիվանդներին տրվում են`
հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի` 435 գ,
ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի` 75 գ,
կարտոֆիլի օսլա` 10 գ,
ձավարեղեն և մակարոնեղեն` 75 գ,
միս` թռչնի 100 գ,
ձուկ (առանց գլխի)` 100 գ,
կարագ` 60 գ,
կերակրի աղ` 10 գ,
կովի կաթ` 500 գ,
շաքարավազ և հրուշակեղեն` 100 գ,
թեյ` 1 գ,
կարտոֆիլ` 400 գ,
բանջարեղեն և կանաչի` 500 գ,
թթվասեր` 30 գ,
կաթնաշոռ` 70 գ,
տոմատի մածուկ` 6 գ,
չորացրած միրգ` 30 գ,
թարմ միրգ` 200 գ,
հալած պանիր` 15 գ,
արևածաղկի ձեթ` 25 գ,
ծովատառեխ` 5 գ,
երշիկեղեն` 20 գ,
կակաո (փոշի)` 2 գ,
սուրճ` 3 գ,
միս` տավարի, խոզի` 100 գ,
հավի ձու` 1 հատ:
N 5 ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐ
ՌԱԶՄԱՄԱՐԶԱԿԱՆ ՎԱՐԺԱՐԱՆԻ ՍԱՆԵՐԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ
._________________________________________________________________________.
|NN | Սննդամթերքի անվանումը |Մեկ մարդուն օրական|
|ը/կ| |հասանելիք մթերքի |
| | |քանակը (գրամ) |
|___|__________________________________________________|__________________|
| 1 | 2 | 3 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի | 750 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|2. |Թխվածքաբլիթ | 40 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|3. |Ալյուր` ցորենի, 1-ին տեսակի | 10 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|4. |Ձավարեղեն տարբեր | 60 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|5. |Սպիտակաձավար | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|6. |Բրինձ | 40 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|7. |Մակարոնեղեն | 40 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|8. |Միս` տավարի, խոզի | 170 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|9. |Կիսաապխտած երշիկեղեն | 40 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|10.|Ձուկ (առանց գլխի) | 100 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|11.|Կենդանական ճարպ, մարգարին | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|12.|Բուսական յուղ (ձեթ) | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|13.|Կարագ | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|14.|Հալած պանիր | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|15.|Խտացրած կաթ` շաքարով | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|16.|Թթվասեր | 40 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|17.|Կաթնաշոռ | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|18.|Հավի ձու | 4 հատ (շաբաթական)|
|___|__________________________________________________|__________________|
|19.|Միրգ` թարմ | 100 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|20.|Շաքարավազ | 70 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|21.|Կերակրի աղ | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|22.|Թեյ | 1 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|23.|Դափնու տերև | 0,1 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|24.|Տաքդեղ | 0,3 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|25.|Քացախ | 1 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|26.|Տոմատի մածուկ | 6 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|27.|Կարտոֆիլ | 630 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|28.|Բանջարեղեն` | |
|___|__________________________________________________|__________________|
|29.|կաղամբ | 140 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|30.|գազար | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|31.|գլուխ սոխ | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|32.|բազուկ | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|33.|Օշարակ` մրգային և պտղային | 14 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|34.|Հյութ` բնական գազավորված | 200 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|35.|Վիտամին C | 1 |
._________________________________________________________________________.
1. Սույն աղյուսակի 35-րդ տողում նշված վիտամինը հատկացվում է յուրաքանչյուր տարի ապրիլի 15-ից մինչև հունիսի 15-ը ներառյալ:
2. Պետության հաշվին տվյալ նորմայով ապահովվում են Մ. Մելքոնյանի անվան և Ք. Իվանյանի անվան ռազմամարզական վարժարանների սաները:
N 6 ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐ
ԱՌԱՋԻՆ ԳԾՈՒՄ ՄԱՐՏԱԿԱՆ ՀԵՐԹԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐՈՂ ԱՆՁՆԱԿԱԶՄԻ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ
._________________________________________________________________________.
|NN | Սննդամթերքի անվանումը |Մեկ մարդուն օրական|
|ը/կ| |հասանելիք մթերքի |
| | |քանակը (գրամ) |
|___|__________________________________________________|__________________|
|1. |Հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի | 750 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|2. |Թխվածքաբլիթ | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|3. |Արագ պատրաստվող կիսաֆաբրիկատ (1-ին ճաշատեսակի | 60 |
| |համար) | |
|___|__________________________________________________|__________________|
|4. |Մսի պահածո | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|5. |Կիսաապխտած երշիկեղեն | 40 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|6. |Մսաբուսական պահածո` տարբեր | 600 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|7. |Կարագ | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|8. |Հալած պանիր | 30 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|9. |Խտացրած կաթ` շաքարով | 50 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|10.|Հավի ձու | 4 հատ (շաբաթական)|
|___|__________________________________________________|__________________|
|11.|Շաքարավազ | 75 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|12.|Կերակրի աղ | 20 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|13.|Թեյ | 1.5 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|14.|Հյութ` բնական գազավորված | 200 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|15.|Ծխախոտ | 20 գլանակ |
._________________________________________________________________________.
1. Սույն աղյուսակի 15-րդ տողում նշված ծխախոտը հատկացվում է միայն պետական սահմանի պաշտպանության գործում ընդգրկված շարքային կազմի պայմանագրային զինծառայողներին:
2. Պետության հաշվին տվյալ նորմայով ապահովվում են`
1) Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի այն անձնակազմերը, որոնք ջոկի հենակետերում ներգրավված են Հայաստանի Հանրապետության և Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետության, պետական սահմանի պահպանության գործում,
2) սպայական կազմը, ենթասպաները և շարքային կազմի պայմանագրային զինծառայողները, ոչ ավելի, քան համաձայն ստորև նշված զորամասերի և մարդկանց թվի`
N 21127 զորամաս` 70 մարդ, N 59703 զորամաս` 52 մարդ,
N 51191 զորամաս` 44 մարդ, N 58831 զորամաս` 22 մարդ,
N 51036 զորամաս` 71 մարդ, N 2236 զորամաս` 31 մարդ,
N 27229 զորամաս` 28 մարդ, N 83117 զորամաս` 28 մարդ,
N 60913 զորամաս` 33 մարդ, N 43755 զորամաս` 13 մարդ,
N 75937 զորամաս` 71 մարդ, N 31549 զորամաս` 19 մարդ,
N 52258 զորամաս` 210 մարդ, N 12798 զորամաս` 40 մարդ,
N 84682 զորամաս` 382 մարդ, N 70719 զորամաս` 19 մարդ:
N 50869 զորամաս` 28 մարդ,
ՀՕՊՀԿ` 2 մարդ,
N 38862 զորամաս` 238 մարդ,
N 37221 զորամաս` 30 մարդ,
N 38401 զորամաս` 47 մարդ,
N 36534 զորամաս` 49 մարդ,
N 35383 զորամաս` 40 մարդ,
N 43153 զորամաս` 52 մարդ,
N 49971 զորամաս` 46 մարդ,
N 33651 զորամաս` 53 մարդ,
N 38636 զորամաս` 46 մարդ,
N 33968 զորամաս` 2 մարդ,
3. Անձնակազմին տվյալ նորմայով սննդի անընդմեջ հատկացումը չի կարող գերազանցել 15 օրը:
4. Ծովի մակերևույթից 2000 մետր և ավելի բարձր տեղաբաշխված ջոկի հենակետերի անձնակազմին, բացի N 6 չափաքանակներից, լրացուցիչ հատկացնել`
կիսաապխտած երշիկեղեն` 40 գ,
խտացրած կաթ` 20.4 գ:
N 7 ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐ
ԶՈՐՔԵՐԻ ԱՄԵՆՕՐՅԱ ԳՈՐԾՈՒՆԵՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ ՍՆՆԴԻ ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ
._________________________________________________________________________.
|NN | Սննդամթերքի անվանումը |Մեկ մարդուն օրական|
|ը/կ| |հասանելիք մթերքի |
| | |քանակը (գրամ) |
|___|__________________________________________________|__________________|
|1. |Պաքսիմատ` բանակային կամ | 300 |
| |__________________________________________________|__________________|
| |հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին տեսակի | 470 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|2. |Մսի պահածո | 350 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|3. |Մսաբուսական պահածո` տարբեր | 600 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|4. |Շաքարավազ | 90 |
|___|__________________________________________________|__________________|
|5. |Թեյ | 3 |
._________________________________________________________________________.
1. Պետության հաշվին տվյալ չափաքանակներով ապահովում են`
1) Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի անձնակազմին` ամենօրյա գործունեության ժամանակ, երբ տաք սննդի պատրաստումը NN 1, 2, 3, 5 չափաքանակներով անհնարին է:
2) զինվորական բեռների պահպանման, պաշտպանության և ուղեկցման խնդիրներ իրականացնող անձնակազմին,
3) հատուկ նշանակության ստորաբաժանումների զինծառայողներին, ովքեր հատուկ ուսումնական կենտրոններում անցնում են կենսակայունության գործնական պարապմունքներ:
2. Նշված բոլոր դեպքերում անձնակազմին տվյալ նորմայով սննդի անընդմեջ հատկացումը չի կարող գերազանցել 3 օրը:
ԾԱՌԱՅՈՂԱԿԱՆ ՇՆԵՐԻ ԿԵՐԱԿՐՄԱՆ ՕՐԱԿԱՆ ՉԱՓԱՔԱՆԱԿՆԵՐԸ
.________________________________________________________________________.
|NN | Սննդամթերքի անվանումը |1 օրում 1 շան համար նախատեսված|
|ը/կ| | կերի քանակը (գրամ) |
| | |______________________________|
| | | հասունացած |մինչև 4 ամսական|
| | | շների համար | շների համար |
|___|_____________________________________|_____________|________________|
|1. |Վարսակաձավար, կորեկաձավար | 600 | 40-300 |
|___|_____________________________________|_____________|________________|
|2. |Միս` 2-րդ կարգի, կամ | 400 | 20-200 |
| |ենթամթերք` 2-րդ կարգի | 1000 | 40-500 |
|___|_____________________________________|_____________|________________|
|3. |Կենդանական յուղ | 13 | 10 |
|___|_____________________________________|_____________|________________|
|4. |Կաթ` կովի | - | 150-500 |
|___|_____________________________________|_____________|________________|
|5. |Կարտոֆիլ, բանջարեղեն | 300 | 100 |
|___|_____________________________________|_____________|________________|
|6. |Կերակրի աղ | 15 | 3-10 |
.________________________________________________________________________.
1. Մինչև 4 ամսական շներին ամենօրյա հավասարաչափ ավելացմամբ հատկացնել`
վարսակաձավար, կորեկաձավար` սկսած 40 գ-ից` 3 շաբաթական հասակից,
միս` 2-րդ կարգի, կամ ենթամթերք`
2-րդ կարգի սկսած 20 գ-ից` 1 ամսական հասակից,
կաթ` սկսած 150 գ-ից` 2 շաբաթական հասակից:
2. Ցեղական շների համար տվյալ չափաքանակներով լրացուցիչ հատկացնել 50 գրամ միս` 2-րդ կարգի, կամ 125 գրամ ենթամթերք` 2-րդ կարգի` 1 օրում 1 շան համար:
3. Հիվանդ շներին անասնաբուժական ծառայության մասնագետների եզրակացության հիման վրա թույլատրվում է 200 գրամ վարսակաձավարի կամ կորեկաձավարի փոխարեն հատկացնել նույն քանակությամբ բրինձ:
4. Անասնաբուժական ծառայության մասնագետների եզրակացության հիման վրա թույլատրվում է լրացուցիչ հատկացնել 1 օրում 1 շան համար`
հիվանդ շների համար` կաթ` 500 գ,
հղիացած շների համար` միս` 2-րդ կարգի` 100 գ,
կամ ենթամթերք` 2-րդ կարգի` 250 գ,
կերակրող էգ շների համար` միս` 2-րդ կարգի` 100 գ,
կամ ենթամթերք` 2-րդ կարգի` 250 գ,
կաթ` 500 գ:
ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔԻ ՓՈԽԱՐԻՆՄԱՆ ՆՈՐՄԱՆԵՐԸ
._________________________________________________________________________.
|NN | Սննդամթերքի անվանումը |Փոխարինվող | Փոխարինող |Բացի դրանից`|
|ը/կ| |սննդամթերքի|սննդամթերքի|փոխարինել |
| | | քանակը | քանակը |հետևյալ |
| | | (գրամ) | (գրամ) |կետերով |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|1. |Հաց` թեփահան աշորայի ալյուրից` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | պաքսիմատ` 1-ին տեսակի | | 60 | |
| | հաց` ցորենի ալյուրից, 1-ին | | 90 | |
| |տեսակի | | | |
| | հաց` ցորենի 2-րդ տեսակի | | 95 | 2 |
| | ցորենի ալյուր` 1-ին տեսակի | | 28 | 2 |
| | թեփահան աշորայի ալյուր | | 42 | |
| | չոր հաց | | 80 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|2. |Հաց` սպիտակ ցորենի ալյուրից, | | | |
| |1-ին տեսակի` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | պաքսիմատ` ցորենի 1-ին տեսակի | | | |
| |ալյուրից | | 65 | |
| | ալյուր` 1-ին տեսակի ցորենից | | 75 | |
| | հասարակ բատոններ` ցորենից 1-ին | | | |
| |տեսակի ալյուրից | | 95 | |
| | հաց` ցորենի բարձր տեսակի | | | |
| |ալյուրից | | 85 | 1 |
| | հաց` ցորենի 2-րդ տեսակի | | | |
| |ալյուրից | |105 | |
| | հասարակ գալետներ` 1-ին տեսակի | | | |
| |ցորենի ալյուրից | | 65 |20 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|3. |Ցորենի ալյուր` 1-ին տեսակի` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | բրինձ | |100 | 4 |
| | մակարոնեղեն | |100 | 4 |
| | սպիտակաձավար | |100 | |
| | ալյուր` ցորենի բարձր տեսակի | | 85 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|4. |Տարբեր ձավարեղեն` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | եփման կարիք չզգացող ձավարեղեն | |100 | |
| | բրինձ | |100 | 3 |
| | մակարոնեղեն | |100 | 3 |
| | կոնցենտրացված ձավարեղեն | |100 | |
| | ցորենի ալյուր` 2-րդ տեսակի | |100 | |
| | թարմ կարտոֆիլ | |500 | 5 |
| | բնական կարտոֆիլ-կիսաֆաբրիկատ, | | | |
| |պահածոյացված | |500 | |
| | թարմ բանջարեղեն | |500 | 5 |
| | թթու կամ աղ դրած բանջարեղեն | |500 | 5 |
| | կարտոֆիլ և բանջարեղեն` | | | |
| |չորացրած, կարտոֆիլի պյուրե` | | | |
| |չորացրած | |100 | |
| |բանջարեղենի պահածո և մարինացված| | | |
| |պահածո | |500 | |
| |1-ին տեսակի բանջարեղենի պահածո` | | | |
| |առանց մսի | |375 | |
| |բանջարեղենի պահածոներ` | | | |
| |լիցքավորող | |250 | |
| |խորտիկային | |375 |10.23 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|5. |Կարտոֆիլ, թարմ բանջարեղեն, թթու | | | |
| |կամ աղ դրած բանջարեղեն` |100 | |4 |
| |փոխարինել` | | | |
| | գլուխ սոխ | | 50 | |
| | չորացրած սոխ | | 5 | |
| | կանաչ սոխ | |100 | |
| | սխտոր | | 25 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|6. |Սոխ` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | սխտոր | | 50 |5 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|7. |Խտացրած թթխմոր` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | չորացրած թթխմոր | | 50 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|8. |Միս` խոզի, տավարի, ոչխարի` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | միս` ոսկորով | |100 | |
| | միս` առանց ոսկորի | | 80 | |
| | մսամթերք` 1-ին կարգի | |100 | |
| | մսամթերք` 2-րդ կարգի | |300 | |
| | թռչնի միս` մաքրած | |100 | |
| | թռչնի միս` կիսամաքրած և | |120 | |
| |չմաքրած | | | |
| | չորացրած միս | | 33 |9 |
| | երշիկ` եփած, և նրբերշիկ | | 80 |9 |
| | ծխացրած միս | | 60 | |
| | տարբեր տեսակի մսի պահածո | | 75 | |
| | պահածո` թռչնի մսից` ոսկորներով | |100 |10.16 |
| | ձուկ` առանց գլխի (սառեցրած և | | | |
| |աղ դրած) | |150 |10 |
| | տարբեր տեսակի ձկան պահածո | |120 |9.16 |
| | գլուխ պանիր` պինդ | | 48 |16 |
| | պանիր` հալեցրած | | 72 |13.16 |
| | հավի ձու | | 2 հատ | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|9. |Երշիկ` հում, ապխտած, կիսաապխտած`|100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | եփած երշիկ | |265 |8 |
| | ծխացրած միս | |200 |8 |
| | գլուխ պանիր` պինդ | |160 |8.16 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|10.|Ձուկ` մաքրած, առանց գլխի |100 | | |
| |(սառեցրած և աղ դրած)` | | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | սելդ` աղ դրած և ապխտած գլխով | |100 | |
| | բոլոր տեսակի ձկներ` գլխով | |130 | |
| | ձկան ֆիլե | | 70 | |
| | չորացրած ձուկ | | 33 | |
| | տարբեր տեսակի ձկան պահածոներ | | 80 | |
| | բանջարեղենի պահածո` խորտիկային | |120 |4.23 |
| | ապխտած ձուկ | | 75 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|11.|Կարագ` |100 | |12.13.16 |
| |փոխարինել` | | | |
| | ստերիլիզացված, պահածոյացված | |100 | |
| |կարագ | | | |
| | չոր կարագի կոնցենտրատ | | 70 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|12.|Կենդանական յուղ` հալեցրած, |100 | | |
| |մարգարին` | | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | կարագ | | 67 |16 |
| | բուսական յուղ | |100 | |
| | ճարպ` հումք | |130 | |
| | սալ | |100 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|13.|Պանիր` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | կարագ | | 50 | |
| | թթվասեր | |123 |16 |
| | կաթնաշոռ | |250 |15 |
| | կաթ | |825 |16 |
| | խտացրած կաթ` շաքարով | |165 |13.14.15.16 |
| | հավի ձու | | 3 հատ | |
| | հալած պանիր | | 67 |8.16 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|14.|Թթվասեր` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | խտացրած կաթ` շաքարով | |133 |13.15.16 |
| | չոր կաթ | |100 | |
| | կաթ | |667 |16 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|15.|Կաթնաշոռ` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | խտացրած կաթ` շաքարով | | 66 |13.14.16 |
| | չոր կաթ | | 50 | |
| | կաթ | |333 |16 |
| | պանիր | | 40 |13 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|16.|Կովի կաթ` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | չորացրած կաթ, չորացրած մածուն, | | 15 | |
| |թթու կաթնամթերք` չորացրած | | | |
| | խտացրած կաթ` շաքարով | | 20 |13.14.15 |
| | խտացրած կաթ` ստերիլիզացված, | | 30 | |
| |առանց շաքարի | | | |
| | բնական սուրճ և կակաո` խտացրած | | 20 | |
| |կաթով և շաքարով | | | |
| | թթու կաթնամթերք (մածուն) | |100 | |
| | կաթի սեր | | 20 |13 |
| | թթվասեր | | 20 | |
| | չոր թթվասեր | | 10 |13.16 |
| | կաթնաշոռ | | 30 |12.13 |
| | կարագ | | 5 | |
| | հալեցրած կարագ | | 5 |8.9.13 |
| | գլուխ պանիր` պինդ պանիր` | | | |
| |հալեցրած | | 18 |8.13 |
| | հավի ձու | | 0.5 հատ | |
| | խտացրած կաթի սեր` շաքարով | | 20 | |
| | պանիր «Բրինզա» | | 24 |8.10 |
| | ձուկ` առանց գլխի | | 60 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|17.|Հավի ձու` |1 հատ | |8.13.16 |
| |փոխարինել` | | | |
| | ձվի փոշի | | 15 | |
| | ձվի մելանժ | | 50 | |
| | պանիր | | 33 |8.13.15.16 |
| | թռչնի միս | | 60 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|18.|Շաքարավազ` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | կարամել | | 50 | |
| | մուրաբա, ջեմ պովիդլո | |140 |22 |
| | մարմելադ | |130 | |
| | թխվածքաբլիթ | |100 |20 |
| | վաֆլի | |100 | 2.20 |
| | հալվա | |120 |19 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|19.|Շոկոլադ` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | փոշի կակաո | |150 |26 |
| | բնական սուրճ և կակաո` խտացրած | | | |
| |կաթով և շաքարով | |200 | |
| | բնական սուրճ | |150 |26 |
| | մեղր | |165 | |
| | քաղցր սալիկ | |160 | |
| | հալվա | |150 |18 |
| | շաքար | |300 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|20.|Թխվածքաբլիթ` |100 | |18 |
| |փոխարինել` | | | |
| | հասարակ գալետներ` 1-ին տեսակի | | | |
| |ցորենի ալյուրից | |100 | 2 |
| | վաֆլի | | 85 | 2 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|21.|Տոմատի մածուկ` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | տոմատի պյուրե | |200 | |
| | տոմատի սոուսներ | |100 | |
| | տոմատի փոշի, կծու սոուսներ | | 33 | |
| | տոմատի հյութ, թարմ պոմիդոր | |500 | |
| | կետչուպ | |150 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|22.|Թարմ միրգ` |100 | | |
| |փոխարինել | | | |
| | թարմ հատապտուղներ, նարինջ, | |100 | |
| |մանդարին | | | |
| | ձմերուկ | |300 | |
| | սեխ | |300 | |
| | չոր միրգ | | 20 |24 |
| | չորացրած միրգ և հատապտուղ | | 20 | |
| | պահածոյացված կոմպոտ | | 50 | |
| | պտղային և հատապտղային բնական | |100 |23 |
| |հյութեր | | | |
| | ըմպելիք` մրգային | |130 | |
| | չորացրած հյութեր | | 18 | |
| | էքստրատներ` մրգապտղային | | 10 | |
| | մուրաբա, ջեմ, պովիդլո | | 17 |18 |
| | կիսելի կոնցենտրատ | | 30 |25,29 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|23.|Մրգային և հատապտղային հյութեր` |100 | |22 |
| |փոխարինել` | | | |
| | բանջարեղենի պահածո` խորտիկային | | 50 |4,10 |
| | կիտրոնի թթու | | 0,5 | |
| | շաքար | | 15 | |
| | տոմատի հյութ, բանջարեղենի հյութ| |300 | |
| | կովի կաթ | |100 |16 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|24.|Չորացրած մրգեր` |100 | |22 |
| |փոխարինել` | | | |
| | շաքար | | 75 | |
| | թեյ | | 3 | |
| | ձմերուկ | |1500 | |
| | սեխ | |1000 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|25.|Կիսելի կոնցենտրատ` |100 | |22,29 |
| |փոխարինել` | | | |
| | շաքար | | 50 | |
| | թեյ | | 2 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|26.|Բնական սուրճ` |100 | |19 |
| |փոխարինել` | | | |
| | լուծվող սուրճ | | 40 | |
| | սրճային ըմպելիք | |200 | |
| | կակաոյի փոշի | |100 |19 |
| | սև թեյ` 1-ին տեսակի | | 25 |27 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|27.|Թեյ` |100 | |26 |
| |փոխարինել` | | | |
| | լուծվող թեյ | | 80 | |
| | սրճային ըմպելիք | |800 |26 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|28.|Մանանեխի փոշի` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | պատրաստի մանանեխ | |600 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|29.|Կարտոֆիլի օսլա` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| |կիսելի կոնցենտրատ | |100 |22,25 |
| |թարմ կարտոֆիլ | |500 |4,5 |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|30.|Քացախ` սպիրտային, բնական` |100 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | քացախի էսենցիա | |5 | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|31.|Սիգարետ` 5, 6, 7-րդ կարգի` |20 հատ | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | 5-րդ կարգի ծխախոտ | |20 հատ | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|32.|Ծխախոտ` առանց ֆիլտրի` |20 հատ | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | ծխախոտ` ֆիլտրով | |20 հատ | |
|___|________________________________|___________|___________|____________|
|33.|Մսի պահածո` տարբեր` |250 | | |
| |փոխարինել` | | | |
| | մսաբուսական պահածո | |500 | |
._________________________________________________________________________.
Հայաստանի Հանրապետության զինված ուժերի թիկունքի վարչության
թույլտվությամբ հատուկ պայմաններում սննդամթերքի
փոխարինման չափաքանակներ
.___________________________________________________________________.
|NN | Սննդամթերքի անվանումը |Փոխարինվող |Փոխարինող |
|ը/կ| |սննդամթերքի|սննդամթերքի|
| | | քանակը | քանակը |
| | | (գրամ) | (գրամ) |
|___|_______________________________________|___________|___________|
|1. |Կարագ` |100 | |
| |փոխարինել` | | |
| | սալ | |100 |
|___|_______________________________________|___________|___________|
|2. |Հացի ձու` |1 հատ | |
| |փոխարինել` | | |
| | հաց 1-ին տեսակի ալյուրից |- |120 |
|___|_______________________________________|___________|___________|
|3. |Տոմատի մածուկ` |100 | |
| |փոխարինել` | | |
| | սոխ |- |250 |
| | գազար |- |350 |
|___|_______________________________________|___________|___________|
|4. |Մրգային և հատապտղային հյութեր` |100 | |
| |փոխարինել` | | |
| | թարմ, թթու դրած, աղ դրած բանջարեղեն |- |200 |
.___________________________________________________________________.
Ծախսված մեկ չափաբաժին ճաշատեսակի դիմաց պահվող մթերքների քանակը
1. Պահածոյացված ճաշատեսակներ, կիսաֆաբրիկատներ
._____________________________________________________________________.
|NN |Պահածոներ, կիսաֆաբրիկատներ |Պահվող մթերքների քանակը (գրամ) |
|ը/կ| |__________________________________|
| | |միս |ձավարեղեն, ալյուր |կենդանական|
| | | |և բանջարեղեն` |յուղ, |
| | | |ձավարեղենի |մարգարին |
| | | |հաշվարկով | |
|___|______________________________|____|__________________|__________|
|1. |Մսաբուսական պահածո` տարբեր, |100 | 86 |12.5 |
| |265 գրամ | | | |
|___|______________________________|____|__________________|__________|
|2. |Արագ պատրաստվող կիսաֆաբրիկատ, |- | 60 |- |
| |60 գրամ | | | |
._____________________________________________________________________.
2. Հաստիքային ծառայողական շների համար չոր կեր
.________________________________________________________________________.
|Չոր կերի | Պահվող մթերքների քանակը (գրամ) |
|անվանումը |___________________________________________________________|
| |միս |վարսակաձավար, | կենդանական |կարտոֆիլ և |կերակրի աղ|
| | |կորեկաձավար |յուղ, մարգարին |բանջարեղեն | |
|________________________________________________________________________|
| 1. Հասունացած շների համար (քաշը` սկսած 24 կգ-ից) |
|________________________________________________________________________|
|«Պեդիգրի», | | | | | |
|«Չապպի», |400 | 600 | 13 | 300 | 15 |
|600 գրամ | | | | | |
|________________________________________________________________________|
| 2. Ցեղական շների համար (քաշը` սկսած 24 կգ-ից) |
|________________________________________________________________________|
|«Պեդիգրի», | | | | | |
|«Չապպի», |450 | 600 | 13 | 300 | 15 |
|600 գրամ | | | | | |
.________________________________________________________________________.
Յուրաքանչյուր շան քաշին մեկ կգ ավելանալու դեպքում լրացուցիչ հատկացնել 25 գրամ չոր կեր:
(6-րդ հավելվածը լրաց. 07.03.07 թիվ 349-Ն որոշում)