Սեղմել Esc փակելու համար:
ՄՍԻ ԵՎ ՄՍԱՄԹԵՐՔԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Չի գործում
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Վավերացման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՄՍԻ ԵՎ ՄՍԱՄԹԵՐՔԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ...

01.01.2023 -ին ուժը կորցրած ակտի տվյալ խմբագրությունը գործել է   05.06.2022  -ից մինչեւ   01.01.2023  -ը:
 

(ուժը կորցրել է 22.12.2022 թիվ 2011-Ն որոշում)

i

040.1560.111106

«ՎԱՎԵՐԱՑՆՈՒՄ ԵՄ»
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ՆԱԽԱԳԱՀ Ռ. ՔՈՉԱՐՅԱՆ

 

«11» նոյեմբերի 2006 թ.

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

19 հոկտեմբերի 2006 թվականի N 1560-Ն

 

ՄՍԻ ԵՎ ՄՍԱՄԹԵՐՔԻ ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

i

Հիմք ընդունելով «Տեխնիկական կանոնակարգման մասին» օրենքի 8-րդ հոդվածի 1-ին մասի 3-րդ կետի «ա» ենթակետը` Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.

1. Հաստատել մսի և մսամթերքի տեխնիկական կանոնակարգը` համաձայն հավելվածի:

2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվանից վեց ամիս հետո:

(նախաբանը փոփ. 26.05.2022 թիվ 765-Ն որոշում)

 

ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ

2006 ԹՎԱԿԱՆԻ ՆՈՅԵՄԲԵՐԻ 8-ԻՆ

 

Հավելված

ՀՀ կառավարության

2006 թվականի հոկտեմբերի 19-ի

N 1560-Ն որոշման

 

ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ԿԱՆՈՆԱԿԱՐԳ ՄՍԻ ԵՎ ՄՍԱՄԹԵՐՔԻ

 

I. ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՈԼՈՐՏԸ

 

i

1. Մսի և մսամթերքի տեխնիկական կանոնակարգի (այսուհետ` տեխնիկական կանոնակարգ) գործողությունը տարածվում է արտաքին տնտեսական գործունեության ապրանքային անվանացանկի ծածկագրերին համապատասխան` մսի և մսամթերքի վրա`

 

    Խոշոր եղջերավոր անասունի միս` թարմ կամ պաղեցված             0201

 

    Խոշոր եղջերավոր անասունի միս` սառեցված                      0202

 

    Խոզի միս` թարմ, պաղեցված կամ սառեցված                       0203

 

    Ոչխարի կամ այծի միս` թարմ, պաղեցված կամ սառեցված            0204

 

    Ձիու, ավանակի, ջորու միս` թարմ, պաղեցված կամ սառեցված       0205 00

 

Խոշոր եղջերավոր անասունի, խոզի, ոչխարի, այծի, ձիու, ավանակի,

    ջորու սննդային ենթամթերք` թարմ, պաղեցված կամ սառեցված       0206

 

Ընտանի թռչնի միս և սննդային ենթամթերք` թարմ, պաղեցված

    կամ սառեցված                                                0207

 

Այլ կենդանիների միս և սննդային մսային ենթամթերք` թարմ,

    պաղեցված կամ սառեցված                                       0208

 

Մսից առանձնացված խոզի ճարպ և թռչնի ճարպ` չհալեցված,

թարմ, պաղեցված, սառեցված, աղի, աղաջրում, չորացված

    կամ ապխտած                                                  0209

 

Այլ կենդանիների միս և սննդային ենթամթերք` աղի, աղաջրում,

չորացված կամ ապխտած, սննդային ալյուր` պատրաստված մսից

    և  սննդային ենթամթերքից                                     0210

 

Մսից, մսային ենթամթերքից կամ արյունից պատրաստված

երշիկեղեն և համանման մթերք, դրանց հիմքով պատրաստված

    պատրաստի սննդամթերք                                         1601 00

 

Մսից, մսային ենթամթերքից կամ արյունից պատրաստված

    այլ պատրաստի կամ պահածոյացված սննդամթերք                    1602    

 

    Մզվածքներ և  հյութեր` մսից                                  1603 00

 

(1-ին կետը փոփ. 16.08.07 թիվ 933-Ն, 25.04.13 թիվ 438-Ն որոշումներ)

 

i

2. Սույն տեխնիկական կանոնակարգով սահմանվում են մսի և մսամթերքի անվտանգությունը բնութագրող ցուցանիշները, դրանց մակնշմանը, փաթեթավորմանը, պահմանը, փոխադրմանը ներկայացվող պահանջները և համապատասխանության գնահատման ընթացակարգերը:

(2-րդ կետը փոփ. 25.09.14 թիվ 1046-Ն որոշում)

i

3. Սույն տեխնիկական կանոնակարգի 1-ին կետում ներկայացված մսի և մսամթերքի արտադրատեսակները ենթակա են համապատասխանության գնահատման` բացառությամբ 0201, 0204, 0205 00, 0206, 0208 ծածկագրերով դասակարգված արտադրատեսակների և 0203, 0209 00 ծածկագրերով դասակարգված թարմ և պաղեցված արտադրատեսակների, որոնք օրենքով սահմանված կարգով ենթակա են անասնաբուժասանիտարական փորձաքննության:

(3-րդ կետը փոփ. 16.08.07 թիվ 933-Ն, 25.09.14 թիվ 1046-Ն որոշումներ)

 

II. ՀԱՍԿԱՑՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ

 

4. Սույն տեխնիկական կանոնակարգում կիրառվում են հետևյալ հասկացությունները`

միս` սպանդային կենդանիների սպանդից ստացված մթերք` մսեղիքի կամ մսեղիքի մասի տեսքով, որը մկանային, ճարպային, շարակցական և ոսկրային հյուսվածքների ամբողջություն է: Կարող է լինել թարմ` ստացված մորթից անմիջապես հետո, մկանների խորքում 35 օC-ից ոչ պակաս ջերմաստիճանով, պաղեցված` մկանների խորքում 12 օC-ից ոչ բարձր ջերմաստիճանով, սառեցված` մկանների խորքում 0-4 օC-ից ոչ բարձր ջերմաստիճանով, սառնարանային` մկանների խորքում -8 օC-ից ոչ բարձր ջերմաստիճանով, ոսկրազերծված, որոշակի ձևի և չափի, սառեցված-հալեցված.

սպանդի սննդային ենթամթերք` սպանդային կենդանու սպանդից ստացված ներքին օրգաններ, գլուխ, պոչ, վերջույթներ, որոնք կարող են լինել նաև վերամշակված.

մսամթերք` սննդամթերք, որի բաղադրագրում մսային բաղադրիչների զանգվածային բաժինը 60 տոկոսից բարձր է և կարող է պարունակել ոչ մսային բաղադրիչներ.

երշիկային արտադրանք` երշիկային խճողակից պատրաստված մսային կամ միս պարունակող մթերք, որը ձևավորված է երշիկային թաղանթում, փաթեթում, ցանցում և ենթարկված է ջերմային մշակման: Լինում է կիսաապխտած, ապխտած, եփած-ապխտած, հում-ապխտած, հում.

տավարի մսից մթերք` տավարի մսեղիքից սննդի համար անմիջական օգտագործման արտադրանքներ, եփած, եփած-ապխտած, ապխտած, կիսաապխտած վիճակում և այլն.

խոզի մսից մթերք` խոզի մսեղիքից սննդի համար անմիջական օգտագործման արտադրանքներ` աղած, եփած, եփած-ապխտած, ապխտած, տապակած վիճակում և այլն.

ոչխարի մսից մթերք` ոչխարի մսեղիքից սննդի համար անմիջական օգտագործման արտադրանքներ, եփած, եփած-ապխտած, տապակած վիճակում և այլն.

բուժենինա (խոզի միս` խաշած)` մսային արտադրանք` կոնք-ազդրային մսից` առանց ոսկորի, եփած-տապակած վիճակում.

թռչնի մսից մթերք` թռչնի մսեղիքից սննդի համար անմիջական օգտագործման մթերք, եփած, տապակած, եփած-ապխտած վիճակում և այլն.

մսային ռուլետ` գլանաձև մսային արտադրանք` եփած, ապխտած, եփած-ապխտած վիճակում.

բեկոն` խոզի բեկոնային կիսամսեղիք` առանց թիակի, աղը դրած.

մսային կիսապատրաստվածք` մսային կամ միս պարունակող մթերք` կտորների կամ խճողակի տեսքով, որը պատրաստված է ոսկրով կամ անոսկր մսից` ոչ մսային բաղադրիչների ավելացմամբ կամ առանց դրանց ավելացման, և օգտագործումից առաջ պահանջում է ջերմային մշակում: Մսային կիսապատրաստվածքները լինում են անոսկր, մսաոսկրային, անոսկր կամ մսաոսկրային խոշոր` 500-3000 գրամ քաշով, կտորներով, անոսկր կամ մսաոսկրային մանր` 10-200 գրամ քաշով, կտորներով, խճողակային` 8 մմ-ից ոչ ավելի մասնիկների չափերով, ձևավորված` որոշակի երկրաչափական ձև ունեցող, խմորային.

պելմեն, կոլոլակ` մսային ֆարշից պատրաստված` սառեցված կիսաֆաբրիկատներ.

մսային պահածոներ` մետաղյա կամ ապակյա տուփերի (տարաների) մեջ հերմետիկ փաթեթավորված, բարձր ջերմային մշակման ենթարկված մսային պահածոներ, որոնց մեջ ոչնչացված են մանրէները, և ապահովված է մթերքի կայուն պահպանությունը: Լինում են մսաբուսական, տարբեր չափի մսային կտորներով, մսային խճողակի, մսապաշտետային, էմուլգացված մսային.

սննդային արգանակ` սննդամթերք, որն ստացվում է մսի, մսային ենթամթերքի, ոսկրի եփումից, որտեղ ավելացված է ճարպ և այլ համահոտային բաղադրիչներ.

սննդային ժելատին` դոնդողային հատկությամբ` սպիտակուցային նյութի տեսքով սննդամթերք, որի մեջ կոլլագենի զանգվածային բաժինն առնվազն 10 տոկոս է.

չորացված միս` մսամթերք` ֆիզիկական եղանակով ջրազրկված անոսկր մսի տեսքով, որում խոնավության մնացորդային զանգվածային բաժինը 10 տոկոսից ոչ ավելի է.

մսահյութ` լուծամզման (էքստրակցիա) եղանակով մսային կամ մսային և ոչ մսային բաղադրիչներից ստացված մսային կամ միս պարունակող մթերք.

մսամթերք` դիետիկ սնման համար` մսամթերք` նախատեսված բուժիչ կամ կանխարգելիչ սնման համար` հաշվի առնելով ախտաբանությունը և հասակը.

մսի և մսամթերքի նույնականացում` մսի և մսամթերքի բնութագրերի նմանատիպության հաստատումը` ըստ գոյություն ունեցող ցուցանիշների.

մսի և մսամթերքի շրջանառություն` սննդամթերքի արտադրություն, մշակում, ներմուծում, արտահանում, մակնշում, փաթեթավորում, չափածրարում, մատակարարում, իրացում, պահեստավորում, փոխադրում և այլն:

 

III. ՇՈՒԿԱ ՄՈՒՏՔ ԳՈՐԾԵԼՈՒ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐԸ

 

i

5. Հայաստանի Հանրապետության տարածքում մսի և մսամթերքի իրացման ժամանակ պետք է պահպանվեն համապատասխանության գնահատման ենթակա արտադրանքի նկատմամբ Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրությամբ սահմանված պայմանները:

(5-րդ կետը փոփ. 25.09.14 թիվ 1046-Ն որոշում)

i

6. Հայաստանի Հանրապետության տարածքում համապատասխանության գնահատման ենթակա և շրջանառության մեջ գտնվող միսն ու մսամթերքը պետք է ուղեկցվեն տեխնիկական կանոնակարգերի պահանջներին համապատասխանությունը հավաստող հայտարարագրով կամ ունենան տեխնիկական կանոնակարգերի պահանջներին համապատասխանությունը հավաստող համապատասխանության ազգային նշանի մակնշում:

(6-րդ կետը փոփ. 25.09.14 թիվ 1046-Ն որոշում)

 

IV. ՏԵԽՆԻԿԱԿԱՆ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԸ

 

i

7. Մսի և մսամթերքի անվտանգության ցուցանիշները սահմանված են սույն տեխնիկական կանոնակարգի NN 1-4 աղյուսակներում` բացառությամբ պեստիցիդների և նիտրատների առավելագույն մնացորդային քանակների, որոնք սահմանված են Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2006 թվականի դեկտեմբերի 14-ի «Կենդանական և բուսական ծագում ունեցող սննդամթերքում պեստիցիդների և նիտրատների առավելագույն մնացորդային քանակը հաստատելու մասին» N 1904-Ն որոշմամբ.

 

Աղյուսակ N 1

 

Մսի և մսամթերքի մեջ թունավոր տարրերի, հակաբիոտիկների,

նիտրոզամինների, բենզապիրենի, ռադիոնուկլիդների և միկոտոքսինների

նորմատիվները

 

._________________________________________________________________________.

|Դասիչը, մթերքի     |Ցուցանիշները    |Թույլատրելի    |Լրացումներ          |

|խումբը             |                |մակարդակները,  |                    |

|                   |                |մգ/կգ, ոչ ավելի|                    |

|___________________|________________|_______________|____________________|

|         1         |        2       |       3       |          4         |

|___________________|_____________________________________________________|

|1.1. Բոլոր տեսակի  |թունավոր տարրեր`                                     |

|մորթի, նաև  որսի   |_____________________________________________________|

|ենթակա վայրի       |կապար           |         0,5   |                    |

|կենդանիների միս,   |________________|_______________|____________________|

|այդ թվում`         |արսեն           |         0,1   |                    |

|կիսապատրաստվածքներ`|________________|_______________|____________________|

|թարմ, պաղեցված, քիչ|կադմիում        |         0,05  |                    |

|սառեցված, սառեցված |________________|_______________|____________________|

|                   |սնդիկ           |         0,03  |                    |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |հակաբիոտիկներ`                  |բացի վայրի          |

|                   |                                |կենդանիներից        |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |լևոմիցիտին      |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |տետրացիկլինի    |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |խումբ           |               |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |գրիզին          |չի թույլատրվում|< 0.5 միավ./գ       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|< 0.02 միավ./գ      |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       160     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների         |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       320     |նույնը, ոսկրահանված |

|                   |                |               |վայրի կենդանիների   |

|                   |                |               |միս, ոսկրահանված    |

|                   |                |               |եղջերուի միս        |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       160     |նույնը, բոլոր տեսակի|

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        50     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների         |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       100     |նույնը, ոսկրահանված |

|                   |                |               |վայրի կենդանիների   |

|                   |                |               |միս, ոսկրահանված    |

|                   |                |               |եղջերուի միս        |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       200     |նույնը, բոլոր տեսակի|

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|___________________|_____________________________________________________|

|1.2. Մորթի ենթակա  |թունավոր տարրեր`                                     |

|և  վայրի           |_____________________________________________________|

|կենդանիների        |կապար           |         0,6   |                    |

|սպանդային ենթամթերք|                |_______________|____________________|

|(լյարդ, երիկամներ, |                |         1,0   |երիկամներ           |

|լեզու, ուղեղ, սիրտ)|________________|_______________|____________________|

|պաղեցված, սառեցված,|արսեն           |         1,0   |                    |

|սննդային արյուն և  |________________|_______________|____________________|

|դրանից պատրաստված  |կադմիում        |         0,3   |                    |

|մթերք, խոզի կաշի   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         1,0   |երիկամներ           |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |սնդիկ           |         0,1   |                    |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         0,2   |երիկամներ           |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |հակաբիոտիկներ`                  |բացի վայրի          |

|                   |                                |կենդանիներից        |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |լևոմիցիտին      |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |տետրացիկլինի    |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |խումբ           |               |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |գրիզին          |չի թույլատրվում|< 0.5 միավ./գ       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|< 0.02 միավ./գ      |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       160     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների         |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       320     |նույնը, ոսկրահանված |

|                   |                |               |վայրի կենդանիների   |

|                   |                |               |միս, ոսկրահանված    |

|                   |                |               |եղջերուի միս        |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       160     |նույնը, բոլոր տեսակի|

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        50     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների         |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       100     |նույնը, ոսկրահանված |

|                   |                |               |վայրի կենդանիների   |

|                   |                |               |միս, ոսկրահանված    |

|                   |                |               |եղջերուի միս        |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       200     |նույնը, բոլոր տեսակի|

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|___________________|_____________________________________________________|

|1.3. Բոլոր տեսակի  |թունավոր տարրեր`                                     |

|մորթի ենթակա և     |_____________________________________________________|

|վայրի թռչունների   |կապար           |       0,5     |                    |

|միս, դրանից        |________________|_______________|____________________|

|կիսապատրաստվածքներ`|արսեն           |       0,1     |                    |

|թարմ, պաղեցված,    |________________|_______________|____________________|

|սառեցված           |կադմիում        |       0,05    |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |սնդիկ           |       0,03    |                    |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |հակաբիոտիկներ`                  |բացի վայրի          |

|                   |                                |թռչուններից         |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |լևոմիցիտին      |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |տետրացիկլինի    |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |խումբ           |               |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |գրիզին          |չի թույլատրվում|< 0.5 միավ./գ       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|< 0.02 միավ./գ      |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       180     |բկ/կգ               |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        80     |բկ/կգ               |

|___________________|_____________________________________________________|

|1.4. Տավարի, խոզի, |թունավոր տարրեր`                                     |

|ոչխարի և  մորթի    |_____________________________________________________|

|ենթակա այլ         |կապար           |         0,1   |                    |

|կենդանիների        |________________|_______________|____________________|

|ճարպային հումք, այդ|արսեն           |         0,1   |                    |

|թվում` խոզի ճարպ`  |________________|_______________|____________________|

|պաղեցված, սառեցված,|կադմիում        |         0,03  |                    |

|աղ դրած, ապխտած    |________________|_______________|____________________|

|                   |սնդիկ           |         0,03  |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բենզապիրեն      |         0,001 |խոզի ճարպ` ապխտած   |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |հակաբիոտիկներ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |լևոմիցիտին      |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |տետրացիկլինի    |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |խումբ           |               |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |գրիզին          |չի թույլատրվում|< 0.5 միավ./գ       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|< 0.02 միավ./գ      |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |նիտրոզամիններ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ՆԴՄԱ-ի և  ՆԴԷԱ-ի|         0.002 |                    |

|                   |գումարը         |_______________|____________________|

|                   |                |         0.004 |խոզի ճարպ` ապխտած   |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       100     |բկ/կգ               |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        50     |բկ/կգ               |

|___________________|_____________________________________________________|

|1.5. Կենդանական    |օքսիդացման-փչացման ցուցանիշ`                         |

|ծագում ունեցող     |_____________________________________________________|

|հալեցված ճարպեր    |թթվայնության թիվ|         4,0   |մգ/գ                |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |գերօքսիդացման   |        10,0   |մմոլ ակտիվ թթվածին/ |

|                   |թիվ             |               |կգ ճարպային ֆազայում|

|                   |_____________________________________________________|

|                   |թունավոր տարրեր`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |կապար           |         0,1   |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |արսեն           |         0,1   |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |կադմիում        |         0,03  |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |սնդիկ           |         0,03  |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |պղինձ           |         0,4   |որոնք ենթակա են     |

|                   |                |               |պահպանման           |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |երկաթ           |         1,5   |որոնք ենթակա են     |

|                   |                |               |պահպանման           |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |հակաբիոտիկներ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |լևոմիցիտին      |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |տետրացիկլինի    |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |խումբ           |               |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |գրիզին          |չի թույլատրվում|< 0.5 միավ./գ       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|< 0.02 միավ./գ      |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |նիտրոզամիններ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ՆԴՄԱ-ի և  ՆԴԷԱ-ի|         0.002 |                    |

|                   |գումարը         |_______________|____________________|

|                   |                |         0.004 |խոզի ճարպ` ապխտած   |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       100     |բկ/կգ               |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        50     |բկ/կգ               |

|___________________|_____________________________________________________|

|1.6. Ճարպային      |օքսիդացման-փչացման ցուցանիշ`                         |

|մթերք` կենդանականի |_____________________________________________________|

|(ներառյալ կաթնային |ճարպային ֆազայի |         2,5   |կետտստոֆերի         |

|ճարպը) և  բուսական |թթվայնություն   |               |                    |

|յուղերի համակցմամբ |________________|_______________|____________________|

|                   |գերօքսիդացման   |        10,0   |մմոլ ակտիվ թթվածին/ |

|                   |թիվ             |               |կգ ճարպային ֆազայում|

|                   |_____________________________________________________|

|                   |թունավոր տարրեր`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |կապար           |         0,1   |                    |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         0,3   |շոկոլադե            |

|                   |                |               |բաղադրիչներով       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |արսեն           |         0,1   |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |կադմիում        |         0,03  |                    |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         0,2   |շոկոլադե            |

|                   |                |               |բաղադրիչներով       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |սնդիկ           |         0,03  |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |պղինձ           |         0,4   |որոնք ենթակա են     |

|                   |                |               |պահպանման           |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |երկաթ           |         1,5   |որոնք ենթակա են     |

|                   |                |               |պահպանման           |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |նիկել           |         0,7   |հիդրոգենացված ճարպով|

|                   |                |               |մթերքի համար        |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |միկոտոքսիններ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |աֆլատոքսին M1   |         0,0005|                    |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |հակաբիոտիկներ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |լևոմիցիտին      |չի թույլատրվում|< 0.01              |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |տետրացիկլինի    |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |խումբ           |               |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրեպտոմիցին    |չի թույլատրվում|< 0.5 միավ./գ       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |պենիցիլին       |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       100     |բկ/կգ               |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        80     |բկ/կգ               |

|___________________|_____________________________________________________|

|1.7. Երշիկեղեն,    |թունավոր տարրեր`                                     |

|ապուխտներ,         |_____________________________________________________|

|խոհարարական        |կապար           |         0,5   |                    |

|արտադրանք թռչնի,   |________________|_______________|____________________|

|կենդանիների մսից   |արսեն           |         0,1   |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |կադմիում        |         0,05  |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |սնդիկ           |         0,03  |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բենզապիրեն      |         0,001 |ապխտած մթերքի համար |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |հակաբիոտիկներ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |լևոմիցիտին      |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |տետրացիկլինի    |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |խումբ           |               |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |գրիզին          |չի թույլատրվում|< 0.5 միավ./գ       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|< 0.02 միավ./գ      |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |նիտրոզամիններ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ՆԴՄԱ-ի և  ՆԴԷԱ-ի|         0.002 |                    |

|                   |գումարը         |_______________|____________________|

|                   |                |         0.004 |ապխտած մթերքի համար |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ` թռչնի մսի դեպքում`                  |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       180     |բկ/կգ               |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        80     |բկ/կգ               |

|___________________|_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ` կենդանիների մսի դեպքում`            |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       160     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների         |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       320     |նույնը, ոսկրահանված |

|                   |                |               |վայրի կենդանիների   |

|                   |                |               |միս, ոսկրահանված    |

|                   |                |               |եղջերուի միս        |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       160     |նույնը, բոլոր տեսակի|

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        50     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների         |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       100     |նույնը, ոսկրահանված |

|                   |                |               |վայրի կենդանիների   |

|                   |                |               |միս, ոսկրահանված    |

|                   |                |               |եղջերուի միս        |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       200     |նույնը, բոլոր տեսակի|

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|___________________|_____________________________________________________|

|1.8. Ենթամթերքից   |թունավոր տարրեր`                                     |

|պատրաստված մսամթերք|_____________________________________________________|

|(պաշտետներ,        |կապար           |         0,6   |                    |

|լիվերային երշիկներ,|                |_______________|____________________|

|զելցներ, դոնդողներ,|                |         1,0   |երիկամներ           |

|արյունային         |________________|_______________|____________________|

|երշիկներ) և        |արսեն           |         1,0   |                    |

|արյուն: Ենթամթերքի,|________________|_______________|____________________|

|երշիկի արյան,      |կադմիում        |         0,3   |                    |

|լցոնքի օգտագործմամբ|                |_______________|____________________|

|եփված արտադրանք    |                |         1,0   |երիկամներ           |

|(երշիկներ,         |________________|_______________|____________________|

|արյունային         |սնդիկ           |         0,1   |                    |

|երշիկներ, լցոնքով  |                |_______________|____________________|

|ուտեստներ)         |                |         0,2   |երիկամներ           |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |հակաբիոտիկներ`                  |բացի վայրի          |

|                   |                                |կենդանիներից        |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |լևոմիցիտին      |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |տետրացիկլինի    |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |խումբ           |               |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |գրիզին          |չի թույլատրվում|< 0.5 միավ./գ       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|< 0.02 միավ./գ      |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բենզապիրեն      |         0,001 |ապխտած մթերքի համար |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |նիտրոզամիններ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ՆԴՄԱ-ի և  ՆԴԷԱ-ի|         0,002 |                    |

|                   |գումարը         |_______________|____________________|

|                   |                |         0,004 |ապխտած մթերքի համար |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       160     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների         |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       320     |նույնը, ոսկրահանված |

|                   |                |               |վայրի կենդանիների   |

|                   |                |               |միս, ոսկրահանված    |

|                   |                |               |եղջերուի միս        |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       160     |նույնը, բոլոր տեսակի|

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        50     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների         |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       100     |նույնը, ոսկրահանված |

|                   |                |               |վայրի կենդանիների   |

|                   |                |               |միս, ոսկրահանված    |

|                   |                |               |եղջերուի միս        |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       200     |նույնը, բոլոր տեսակի|

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|___________________|_____________________________________________________|

|1.9. Պահածոներ`    |թունավոր տարրեր`                                     |

|մսից, մսաբուսային  |_____________________________________________________|

|                   |կապար           |         0,5   |                    |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         1,0   |թիթեղյա տարայով     |

|                   |                |               |պահածոների համար    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |արսեն           |         0,1   |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |կադմիում        |         0,05  |                    |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         0,1   |թիթեղյա տարայով     |

|                   |                |               |պահածոների համար    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |սնդիկ           |         0,03  |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |քրոմ            |         0,5   |թիթեղյա տարայով     |

|                   |                |               |պահածոների համար    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |անագ            |       200     |թիթեղյա տարայով     |

|                   |                |               |պահածոների համար    |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |նիտրոզամիններ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ՆԴՄԱ-ի և  ՆԴԷԱ-ի|         0,002 |նատրիումի նիտրիտի   |

|                   |գումարը         |               |ավելացմամբ          |

|                   |                |               |պահածոների համար    |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       160     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների         |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       320     |նույնը, ոսկրահանված |

|                   |                |               |վայրի կենդանիների   |

|                   |                |               |միս, ոսկրահանված    |

|                   |                |               |եղջերուի միս        |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       160     |նույնը, բոլոր տեսակի|

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        50     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների         |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       100     |նույնը, ոսկրահանված |

|                   |                |               |վայրի կենդանիների   |

|                   |                |               |միս, ոսկրահանված    |

|                   |                |               |եղջերուի միս        |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       200     |նույնը, բոլոր տեսակի|

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|___________________|_____________________________________________________|

|1.10. Պահածոներ`   |թունավոր տարրեր`                                     |

|ենթամթերքից, այդ   |_____________________________________________________|

|թվում` պաշտետային  |կապար           |         0,6   |                    |

|(բոլոր տեսակների   |                |_______________|____________________|

|մորթի և  որսի      |                |         1,0   |թիթեղյա տարայով     |

|ենթակա             |                |               |պահածոների համար    |

|կենդանիներից)      |________________|_______________|____________________|

|                   |արսեն           |         1,0   |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |կադմիում        |         0,3   |                    |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         0,6   |երիկամներ           |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |սնդիկ           |         0,1   |                    |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         0,2   |երիկամներ           |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |քրոմ            |         0,5   |քրոմապատ տարայով    |

|                   |                |               |պահածոների համար    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |անագ            |       200     |թիթեղյա տարայով     |

|                   |                |               |պահածոների համար    |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |հակաբիոտիկներ`                  |բացի վայրի          |

|                   |                                |կենդանիներից        |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |լևոմիցիտին      |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |տետրացիկլինի    |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |խումբ           |               |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |գրիզին          |չի թույլատրվում|< 0.5 միավ./գ       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|< 0.02 միավ./գ      |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |նիտրոզամիններ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ՆԴՄԱ-ի և  ՆԴԷԱ-ի|         0.002 |                    |

|                   |գումարը         |               |                    |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       160     |բկ/կգ,              |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       320     |բկ/կգ, ոսկրահանված  |

|                   |                |               |կենդանիների միս,    |

|                   |                |               |ոսկրահանված եղջերուի|

|                   |                |               |միս                 |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       160     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        50     |բկ/կգ,              |

|                   |                |               |ոսկրահանված միս     |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       100     |բկ/կգ, ոսկրահանված  |

|                   |                |               |կենդանիների միս,    |

|                   |                |               |ոսկրահանված եղջերուի|

|                   |                |               |միս                 |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |       200     |բկ/կգ, բոլոր տեսակի |

|                   |                |               |կենդանիների ոսկորներ|

|___________________|_____________________________________________________|

|1.11. Պահածոներ`   |թունավոր տարրեր`                                     |

|թռչնամսից          |_____________________________________________________|

|(մսաբուսային, այդ  |կապար           |         0,5   |                    |

|թվում` պաշտետային  |                |_______________|____________________|

|և  խճողակային):    |                |         0,6   |պաշտետային          |

|Թռչնամիս` տաք և    |                |_______________|____________________|

|սուբլիմացված,      |                |         1,0   |թիթեղյա տարայով     |

|չորացված           |                |               |պահածոների համար    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |արսեն           |         0,1   |                    |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         1,0   |պաշտետային          |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |կադմիում        |         0,05  |                    |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         0,3   |պաշտետային          |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         0,1   |թիթեղյա տարայով     |

|                   |                |               |պահածոների համար    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |սնդիկ           |         0,03  |                    |

|                   |                |_______________|____________________|

|                   |                |         0,1   |պաշտետային          |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |անագ            |       200     |պաշտետային թիթեղյա  |

|                   |                |               |տարայով պահածոների  |

|                   |                |               |համար               |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |քրոմ            |         0,5   |նույնը              |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |հակաբիոտիկներ`                  |բացի վայրի          |

|                   |                                |թռչուններից         |

|                   |________________________________|____________________|

|                   |լևոմիցիտին      |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |տետրացիկլինի    |չի թույլատրվում|< 0.01 միավ./գ      |

|                   |խումբ           |               |                    |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |գրիզին          |չի թույլատրվում|< 0.5 միավ./գ       |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |բացիտրացին      |չի թույլատրվում|< 0.02 միավ./գ      |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |նիտրոզամիններ`                                       |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ՆԴՄԱ-ի և  ՆԴԷԱ-ի|         0,002 |                    |

|                   |գումարը         |               |                    |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ռադիոնուկլիդներ`                                     |

|                   |_____________________________________________________|

|                   |ցեզիում-137     |       180     |բկ/կգ               |

|                   |________________|_______________|____________________|

|                   |ստրոնցիում-90   |        80     |բկ/կգ               |

._________________________________________________________________________.

 

Աղյուսակ N 2

 

Մսի և մսամթերքի մանրէաբանական ցուցանիշները

 

._________________________________________________________________________.

|Դասիչը,          |ՄԱՖԱՄ,  |Մթերքի զանգված, որում չի  |Բոր-  |Լրացումներ  |

|մթերքի խումբը    |ԳԱՄ/գ,  |թույլատրվում (գ)          |բոս,  |            |

|                 |ոչ ավելի|__________________________|(գա-  |            |

|                 |(մեզոֆի-|աղիքա-|սուլ-|ոսկե- |ախտա- |ղութ  |            |

|                 |լային   |յին   |ֆիտ  |գույն |ծին,  |առա-  |            |

|                 |աերոբ և |ցու-  |վերա-|ստաֆի-|մանրէ-|ջացնող|            |

|                 |ֆակուլ- |պիկի  |կանգ-|լակոկ |ներ,  |միավոր|            |

|                 |տատիվ   |խմբի  |նող  |S.    |այդ   |ների  |            |

|                 |անաերոբ |ախտա- |կլոս-|aսreսs|թվում`|քանա- |            |

|                 |մանրէ-  |ծին   |տրի- |      |սալմո-|կը)   |            |

|                 |ների    |մանրէ-|դիա- |      |նելա- |ԳԱՄ/գ,|            |

|                 |գաղութ  |ներ`  |ներ  |      |ներ   |ոչ    |            |

|                 |առաջաց- |ԱՑԽՄ  |     |      |      |ավելի |            |

|                 |նող միա-|(կոլի |     |      |      |      |            |

|                 |վորների |ձևեր) |     |      |      |      |            |

|                 |քանակը) |      |     |      |      |      |            |

|_________________|________|______|_____|______|______|______|____________|

|        1        |    2   |   3  |  4  |   5  |   6  |   7  |      8     |

|_________________________________________________________________________|

|1.1. Բոլոր տեսակի մորթի, նաև  որսի ենթակա վայրի կենդանիների միս` թարմ,   |

|պաղեցված, քիչ սառեցված, սառեցված                                         |

|_________________________________________________________________________|

|1.1.1. Մորթի ենթակա բոլոր կենդանիների թարմ, պաղեցված միս    |նմուշառումը`|

|                                                            |խոր շերտից  |

|____________________________________________________________|____________|

|1.1.1.1. թարմ    |      10|1,0   |    -|     -|    25|     -|L. mօnօ-    |

|մսեղիք,          |        |      |     |      |      |      |cytօgenes   |

|կիսամսեղիք`      |        |      |     |      |      |      |25 գ չի     |

|քառորդված և      |        |      |     |      |      |      |թույլատրվում|

|կտրատված         |        |      |     |      |      |      |            |

|_________________|________|______|_____|______|______|______|____________|

|1.1.1.2. պաղեցված|  1x10.3|0,1   |    -|     -|    25|     -|L. mօnօ-    |

|և  թեթև  պաղեցված|        |      |     |      |      |      |cytօgenes   |

|մսեղիք,          |        |      |     |      |      |      |25 գ չի     |

|կիսամսեղիք`      |        |      |     |      |      |      |թույլատրվում|

|քառորդված և      |        |      |     |      |      |      |            |

|կտրատված         |        |      |     |      |      |      |            |

|_________________________________________________________________________|

|1.1.2. Մորթի ենթակա կենդանիների սառեցված միս                             |

|_________________________________________________________________________|

|1.1.2.1. մսեղիք, |  1x10.4|0,01  |    -|     -|    25|     -|L. mօnօ-    |

|կիսամսեղիք`      |        |      |     |      |      |      |cytօgenes   |

|քառորդված և      |        |      |     |      |      |      |25 գ չի     |

|կտրատված         |        |      |     |      |      |      |թույլատրվում|

|_________________|________|______|_____|______|______|______|____________|

|1.1.2.2. ոսկրով, |  5x10.5|0,001 |    -|     -|    25|     -|L. mօnօ-    |

|ոսկրահանված      |        |      |     |      |      |      |cytօgenes   |

|ջլային մսի       |        |      |     |      |      |      |25 գ չի     |

|զանգված          |        |      |     |      |      |      |թույլատրվում|

|_________________|________|______|_____|______|______|______|____________|

|1.1.2.3. մսային  |  5x10.6|0,0001|    -|     -|    25|     -|L. mօnօ-    |

|զանգված` մինչև   |        |      |     |      |      |      |cytօgenes   |

|ոսկրահանումը     |        |      |     |      |      |      |25 գ չի     |

|                 |        |      |     |      |      |      |թույլատրվում|

|                 |        |      |     |      |      |      |նմուշապատ-  |

|                 |        |      |     |      |      |      |րաստումը`   |

|                 |        |      |     |      |      |      |առանց       |

|                 |        |      |     |      |      |      |մակերեսի    |

|                 |        |      |     |      |      |      |ֆլամբիացման |

|_________________________________________________________________________|

|1.1.3. Բոլոր տեսակի մորթի, նաև  որսի ենթակա վայրի կենդանիների մսից       |

|կիսապատրաստվածքներ                                                       |

|_________________________________________________________________________|

|1.1.3.1. Մսային կիսապատրաստվածքներ` ոչ ոսկրային (պաղեցված, թերպաղեցված,  |

|սառեցված), այդ թվում` մարինացված                                         |

|_________________________________________________________________________|

|1.1.3.1.1. խոշոր |  5x10.5|0,001 |    -|     -|    25|     -|L. mօnօ-    |

|կտորներով        |        |      |     |      |      |      |cytօgenes   |

|                 |        |      |     |      |      |      |25 գ չի     |

|                 |        |      |     |      |      |      |թույլատրվում|

|_________________|________|______|_____|______|______|______|____________|

|1.1.3.1.2. մանր  |  1x10.6|0,001 |    -|     -|    25|     -|L. mօnօ-    |

|կտորներով        |        |      |     |      |      |      |cytօgenes   |

|                 |        |      |     |      |      |      |25 գ չի     |

|                 |        |      |     |      |      |      |թույլատրվում|

|_________________________________________________________________________|

|1.1.3.2. Մսի կտրտված կիսապատրաստվածքներ (պաղեցված և  սառեցված)           |

|_________________________________________________________________________|

|1.1.3.2.1. ձև    |  5x10.6|0,0001|    -|     -|    25|  500*|L. mօnօ-    |

|տված, այդ թվում` |        |      |     |      |      |      |cytօgenes   |

|թաթախած          |        |      |     |      |      |      |25 գ չի     |

|                 |        |      |     |      |      |      |թույլատրվում|

|                 |        |      |     |      |      |      |բորբոսի     |

|                 |        |      |     |      |      |      |դեպքում`    |

|                 |        |      |     |      |      |      |500` 1 ամսից|

|                 |        |      |     |      |      |      |ավելի պահման|

|                 |        |      |     |      |      |      |ժամկետ      |

|                 |        |      |     |      |      |      |ունեցող     |

|                 |        |      |     |      |      |      |կիսապատրաստ-|

|                 |        |      |     |      |      |      |վածքների    |

|                 |        |      |     |      |      |      |համար       |

|_________________|________|______|_____|______|______|______|____________|

|1.1.3.2.2. կիսա- |  2x10.6|0,0001|    -|     -|    25|  500*|L. mօnօ-    |

|պատրաստվածքներ   |        |      |     |      |      |      |cytօgenes   |

|խմորի մեջ,       |        |      |     |      |      |      |25 գ չի     |

|լցոնքային        |        |      |     |      |      |      |թույլատրվում|

|(դդմիկներ, դոլմա)|        |      |     |      |      |      |բորբոսի     |

|                 |        |      |     |      |      |      |դեպքում`    |

|                 |        |      |     |      |      |      |500` 1 ամսից|

|                 |        |      |     |      |      |      |ավելի պահման|

|                 |        |      |     |      |      |      |ժամկետ      |

|                 |        |      |     |      |      |      |ունեցող     |

|                 |        |      |     |      |      |      |կիսապատրաստ-|

|                 |        |      |     |      |      |      |վածքների    |

|                 |        |      |     |      |      |      |համար       |

|_________________|________|______|_____|______|______|______|____________|

|1.1.3.2.3. խոզի, |  5x10.6|0,0001|    -|     -|    25|     -|L. mօnօ-    |

|տավարի և  այլ    |        |      |     |      |      |      |cytօgenes   |

|մորթի ենթակա     |        |      |     |      |      |      |25 գ չի     |

|կենդանիների լցոնք|        |      |     |      |      |      |թույլատրվում|

|_________________________________________________________________________|

|1.1.3.3. Մսաոսկրային կիսապատրաստվածքներ                                  |

|_________________________________________________________________________|

|1.1.3.3.1. մանր, |  5x10.6|0,0001|    -|     -|    25|     -|L. mօnօ-    |

|խոշոր կտորներով  |        |      |     |      |      |      |cytօgenes   |

|(մասնաբաժիններով)|        |      |     |      |      |      |25 գ չի     |

|                 |        |      |     |      |      |      |թույլատրվում|

|_________________________________________________________________________|

 

 

 

--------------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասում

 

 

pin
ՀՀ կառավարություն
19.10.2006
N 1560-Ն
Որոշում