040.0019.230117
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆ
ՈՐՈՇՈՒՄ
19 հունվարի 2017 թվականի N 19-Ն
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԿԱՌԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ 2011 ԹՎԱԿԱՆԻ ՄԱՅԻՍԻ 26-Ի N 711-Ն ՈՐՈՇՄԱՆ ՄԵՋ ՓՈՓՈԽՈՒԹՅՈՒՆ ԿԱՏԱՐԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Հայաստանի Հանրապետության կառավարությունը որոշում է.
i
1. Հայաստանի Հանրապետության կառավարության 2011 թվականի մայիսի 26-ի «Հոգեբուժական կազմակերպություններում պահվող անձանց սննդի օրական միջին չափաբաժինները, հանդերձանքի չափաբաժինները և դրանց շահագործման ժամկետները, անկողնային ու հիգիենիկ պարագաների չափաբաժինները և դրանց շահագործման ժամկետները սահմանելու մասին» N 711-Ն որոշման N 1 հավելվածը շարադրել նոր խմբագրությամբ` համաձայն հավելվածի:
2. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:
ՍՏՈՐԱԳՐՎԵԼ Է ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԱՐՉԱՊԵՏԻ ԿՈՂՄԻՑ
2017 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈՒՆՎԱՐԻ 23-ԻՆ
Հավելված
ՀՀ կառավարության
2017 թվականի հունվարի 19-ի
N 19-Ն որոշման
«Հավելված N 1
ՀՀ կառավարության
2011 թվականի մայիսի 26-ի
N 711-Ն որոշման
ՀՈԳԵԲՈՒԺԱԿԱՆ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ՊԱՀՎՈՂ ԱՆՁԱՆՑ ՍՆՆԴԻ ՕՐԱԿԱՆ ՆՎԱԶԱԳՈՒՅՆ ՉԱՓԱԲԱԺԻՆՆԵՐԸ
._____________________________________________________________________.
|Սննդամթերքի անվանումը |Չափի |Մեկ մարդու համար, |
| |միա- |օրական (զտաքաշ) |
| |վորը |___________________________|
| | |երեխաների |մեծահասակների|
|_____________________________________________________________________|
| 1. Հաց և հացամթերք |
|_____________________________________________________________________|
|Ցորենի հաց |գրամ |450 |500 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Ցորենի ալյուր |գրամ |10 |10 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Կարտոֆիլի ալյուր |գրամ |8 |5 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Մակարոնեղեն |գրամ |30 |40 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Ձավարեղեն, ընդեղեն |գրամ |70 |80 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Չորահաց (սուխարի) |գրամ |2 |6 |
|_____________________________________________________________________|
| 2. Կարտոֆիլ |
|_____________________________________________________________________|
|Կարտոֆիլ |գրամ |300 |300 |
|_____________________________________________________________________|
| 3. Բանջարաբոստանային մշակաբույսեր |
|_____________________________________________________________________|
|Բանջարեղեն |գրամ |400 |400 |
|_____________________________________________________________________|
| 4. Մրգեր, հատապտուղներ, ընկուզազգիներ և խաղող |
|_____________________________________________________________________|
|Թարմ մրգեր |գրամ |200 |250 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Չորացրած մրգեր |գրամ |20 |25 |
|_____________________________________________________________________|
| 5. Շաքար և հրուշակեղեն |
|_____________________________________________________________________|
|Շաքար, մուրաբա, ջեմ, մեղր, |գրամ |70 |70 |
|հրուշակեղեն | | | |
|_____________________________________________________________________|
| 6. Կաթ և կաթնամթերք |
|_____________________________________________________________________|
|Կաթնաշոռ |գրամ |60 |35 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Կաթ |գրամ |200 |200 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Մածուն, կեֆիր |գրամ |200 |200 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Թթվասեր |գրամ |30 |30 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Պանիր |գրամ |10 |15 |
|_____________________________________________________________________|
| 7. Միս և մսամթերք |
|_____________________________________________________________________|
|Միս |գրամ |120 |125 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Թռչնամիս |գրամ |30 |30 |
|_____________________________________________________________________|
| 8. Ձուկ և ձկնամթերք |
|_____________________________________________________________________|
|Ձուկ, ծովամթերք |գրամ |30 |42 |
|_____________________________________________________________________|
| 9. Ձու |
|_____________________________________________________________________|
|Ձու |հատ |2 (շաբաթական)|2 (շաբաթական)|
|_____________________________________________________________________|
| 10. Կարագ և բուսական յուղեր |
|_____________________________________________________________________|
|Կարագ |գրամ |30 |30 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Բուսական յուղ |գրամ |25 |30 |
|_____________________________________________________________________|
| 11. Ոչ ալկոհոլային խմիչքներ |
|_____________________________________________________________________|
|Կակաո, սուրճ |գրամ |3 |2 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Թեյ |գրամ |1 |2 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Մրգային հյութեր |մլ |200 |200 |
|_____________________________________________________________________|
| 12. Այլ մթերք |
|_____________________________________________________________________|
|Տոմատի մածուկ |գրամ |5 |5 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Խմորիչ |գրամ |1 |1 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Աղ` յոդացված |գրամ |5 |5 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Համեմունք |գրամ |1 |1 |
|___________________________________|_____|_____________|_____________|
|Մասուր |գրամ |20 |20 |
._____________________________________________________________________.