103.0876.241013
ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ
«24» 10 2013 Թ.
ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10313409
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈՆՈՄԻԿԱՅԻ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ
19 սեպտեմբերի 2013 թվականի N 876-Ն
i
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՏԵՂԵԿԱՏՎՈՒԹՅԱՆ «ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՍՊԱՌՈՒՄ` ԸՍՏ ՆՊԱՏԱԿՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ» ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈՆՈՄԻԿԱՅԻ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2012 ԹՎԱԿԱՆԻ ՓԵՏՐՎԱՐԻ 21-Ի N 161-Ն ՀՐԱՄԱՆՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
(1-ին մաս)
Ղեկավարվելով «Ստանդարտացման մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 2-րդ հոդվածի 1-ին մասի 9-րդ կետով, 9-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետով և 15.1-րդ հոդվածի 3-րդ կետով.
ՀՐԱՄԱՅՈՒՄ ԵՄ`
1. Հաստատել Հայաստանի Հանրապետության տեխնիկատնտեսական և սոցիալական տեղեկատվության «Անհատական սպառում` ըստ նպատակների դասակարգիչը» (այսուհետ` «Անհատական սպառում` ըստ նպատակների դասակարգիչ») համաձայն հավելվածի:
i
2. ՈՒժը կորցրած ճանաչել ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարի 2012 թվականի փետրվարի 21-ի «Անհատական սպառում` ըստ նպատակների դասակարգիչ հաստատելու մասին» N 161-Ն հրամանը:
3. Սույն հրամանի կատարման հսկողությունը վերապահել Հայաստանի Հանրապետության էկոնոմիկայի նախարարի տեղակալ Գ. Բադալյանին:
Հավելված
i
ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարի
2013 թ. սեպտեմբերի 19-ի
N 876-Ն հրամանի
ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՍՊԱՌՈՒՄ` ԸՍՏ ՆՊԱՏԱԿՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ
ՀԴ-013-2013
ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՍՊԱՌՈՒՄ` ԸՍՏ ՆՊԱՏԱԿՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ (ՀԻՆԳ ՆԻՇ ՄԱԿԱՐԴԱԿ)
1. Կիրառման ոլորտը
«Դասակարգիչ. Անհատական սպառում` ըստ նպատակների» (ԴԱՍԸՆ) (այսուհետև` դասակարգիչ) նախատեսված է վիճակագրական տեղեկատվության հավաքագրման, մշակման և ներկայացման գործընթացների ստանդարտացման համար` ՀՀ ազգային հաշիվների մեթոդաբանության, ինչպես նաև տնային տնտեսությունների հետազոտությունների ներդաշնակեցման վերաբերյալ Եվրամիության վիճակագրական ծառայության որոշումների համաձայն:
Դասակարգիչը հանդիսանում է Հայաստանի Հանրապետության ազգային վիճակագրական ծառայության գերատեսչական նորմատիվ փաստաթուղթ:
Սույն դասակարգիչը պարտադիր է կիրառման համար սպառողական ապրանքների և ծառայությունների գների ու սակագների վերաբերյալ վիճակագրական տեղեկատվության հավաքման և մշակման ոլորտում: Այն ապահովում է տեղեկատվության միօրինակ կոդավորումը ավտոմատացված համակարգերում և տվյալների հիմնապահեստներում, ինչպես նաև վիճակագրական տվյալների համադրելիությունը ազգային և միջազգային մակարդակներում:
2. Ընդհանուր դրույթներ
Սույն դասակարգիչը ընդգրկվում է Հայաստանի Հանրապետության տեխնիկատնտեսական և սոցիալական տեղեկատվական դասակարգման և կոդավորման միասնական համակարգի (ՏՏՍՏ ԴԿ ՄՀ) կազմի մեջ:
Դասակարգման օբյեկտ են հանդիսանում սպառողական շուկայում իրացվող ապրանքները և մատուցվող ծառայությունները, որոնք գնվում են բնակչության կողմից փաստացի գներով և սակագներով, բացառությամբ որոշ կարգի քաղաքացիների համար սահմանված արտոնությունների ու փոխհատուցումների:
Դասակարգիչը ներկայացված է երկու մասով` Մաս 1 Դասակարգիչ, Մաս 2 Պարզաբանումներ:
3. Դասակարգչի կառուցման և կոդավորման սկզբունքները
Դասակարգչի առաջին մասը կառուցված է հնգաստիճան դասակարգման սկզբունքով և բաղկացած է ապրանքի կամ ծառայության ութանիշ և/կամ իննանիշ կոդից ու համապատասխան անվանումից: Ապրանքների համար առանձին սյունակով տրվում է չափման միավորները: Երկրորդ մասում տրված են յուրաքանչյուր խմբավորմանը վերաբերող պարզաբանումները:
Դասակարգումը կատարվում է հիերարխիկ-ֆասետային մեթոդով:
Դասակարգչում ապրանքների և ծառայությունների բազմությունը խմբավորված է ըստ հատվածների (2 նիշ), խմբերի (1 նիշ), դասերի (1 նիշ), ենթադասերի (1 նիշ), կարգ (1 նիշ), ենթակարգ (2 նիշ), որոնք միմյանցից անջատվում են կետով:
Դասակարգչի կոդի կառուցվածքը ներկայացվում է հետևյալ տեսքով XX.X.X.X.X.XX
.__. .__. .__. .__. .__. .__. .___.
|X | |X | |X | |X | |X | |X | |X.X|
.__. .__. .__. .__. .__. .__. .___.
| | | | |
Հատված | | | | |
___________. | | | |
Խումբ | | | |
___________________. | | |
Դաս | | |
________________________. | |
Ենթադաս | |
_____________________________. |
Կարգ, ենթակարգ |
____________________________________.
4. Դասակարգչում օգտագործվող հիմնական տերմիններն ու հասկացությունները
Սպառողական ապրանքներ` ապրանքներ, որոնք ձեռք են բերվում բնակչության կողմից ոչ արտադրական սպառման համար: Սպառողական ապրանքները բաժանվում են կարճատև (Կ), միջին տևողության (Մ) և երկարատև (Ե) օգտագործման ապրանքների: Երկարատև օգտագործման, միջին տևողության օգտագործման (հագուստ, կոշիկ, սպասք և այլն), կարճատև օգտագործման:
Կարճատև օգտագործման ապրանքների (սննդամթերք, ալկոհոլային խմիչքներ, ծխախոտ, օծանելիք, կոսմետիկական ապրանքներ և այլն) և երկարատև օգտագործման ապրանքների (կահույք, հեռուստացույց, սառնարան, լվացքի մեքենա և այլն) միջև տարբերությունը հիմնվում է այն հանգամանքի վրա, որ ապրանքները կարող են օգտագործվել մեկ կամ բազմակի անգամ, իսկ բազմակի օգտագործումը տևում է մեկ և ավելի տարի: Երկարատև օգտագործման ապրանքները ունեն նաև համեմատաբար բարձր արժեք: Միջին տևողության օգտագործման ապրանքները տարբերվում են երկարատև օգտագործման ապրանքներից համեմատաբար կարճատև ծառայության ժամանակամիջոցով և զգալի ցածր արժեքով:
Սպառողական ծառայություններ (Ծ)` ծառայություններ, որոնք բավարարում են բնակչության անձնական պահանջմունքները, բայց չեն ներկայացված ապրանքի տեսքով: Սպառողական ծառայությունները սովորաբար լինում են ոչ նյութական բնույթի, սակայն, որոշ դեպքերում ստանում են նյութական ձև, օրինակ` լուսանկարիչների ծառայությունները:
ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ
ՄԱՍ 1
._________________________________________________________________________.
|Հատ-|Խումբ |Դաս |Ենթադաս |Կարգ, ենթակարգ |Անվանում |Չափ-|
|ված | | | | | |ման |
| | | | | | |միա-|
| | | | | | |վոր |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
|01 | | | | |ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔ ԵՎ ՈՉ | |
| | | | | |ԱԼԿՈՀՈԼԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔՆԵՐ | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| |01.1 | | | |Սննդամթերք | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | |01.1.1 | | |Հացաբուլկեղեն և | |
| | | | | |ձավարեղեն (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.1.1 | |Բրինձ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.1.1 |Բրինձ (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.1.1.00 |Բրինձ (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.1.2 | |Ալյուր և այլ | |
| | | | | |ձավարեղեն (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.1 |Ձավարեղեն (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.1.01 |Ցորեն (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.1.02 |Ձավար (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.1.03 |Աշորա (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.1.04 |Վարսակ (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.1.05 |Բլղուր (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.1.06 |Հաճար (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.1.07 |Հնդկացորեն (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.1.08 |Եգիպտացորեն (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.1.09 |Սպիտակաձավար(Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.1.99 |Այլ ձավարեղեն (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2 |Ալյուր (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.1 |Ալյուր ցորենի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.1.01|Ալյուր ցորենի, |կգ |
| | | | | |առաջին տեսակի (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.1.02|Ալյուր ցորենի, |կգ |
| | | | | |բարձր տեսակի (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.1.03|Ալյուր ցորենի այլ |կգ |
| | | | | |տեսակի (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.2 |Ալյուր աշորայի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.3 |Ալյուր ձավարի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.4 |Ալյուր |կգ |
| | | | | |սպիտակաձավարի (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.5 |Ալյուր բլղուրի |կգ |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.6 |Ալյուր վարսակի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.7 |Ալյուր հաճարի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.8 |Ալյուր |կգ |
| | | | | |հնդկացորենի (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.9 |Ալյուր բրնձի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.10 |Փոխինձ (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.11 |Թեփ (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.2.2.99 |Ալյուր այլ |կգ |
| | | | | |ձավարեղենի (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.1.3 | |Հաց (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.3.1 |Հաց ցորենի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.3.1.02 |Հաց ցորենի, բարձր |կգ |
| | | | | |տեսակի (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.3.1.03 |Հաց ցորենի այլ |կգ |
| | | | | |տեսակի (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.3.1.04 |Հաց ցորենի ոչ թարմ |կգ |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.3.2 |Հաց աշորայի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.3.3 |Լավաշ (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.3.4 |Հաց թխելու համար |կգ |
| | | | | |խմոր (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.3.99 |Հաց այլ |կգ |
| | | | | |ձավարեղենից (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.1.4 | |Այլ հացաբուլկեղեն | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.4.1 |Այլ հացաբուլկեղեն |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.4.1.01 |Տորթ, պիրոժնի, |կգ |
| | | | | |կեքս (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.4.1.02 |Թխվածքաբլիթ, |կգ |
| | | | | |պաքսիմատ, վաֆլու | |
| | | | | |շերտեր (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.4.1.03 |Գաթա, կաթնահունց, |կգ |
| | | | | |անուշահաց (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.4.1.04 |Թարմ բուլկեղեն, |կգ |
| | | | | |կրուասան (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.4.1.05 |Խրթխրթան հաց, |կգ |
| | | | | |չորաբլիթ, տոստերի | |
| | | | | |հաց (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.4.1.06 |Հացաբուլկեղեն |կգ |
| | | | | |թխելու համար խմոր (Կ)| |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.4.1.99 |Այլ հացաբուլկեղեն |կգ |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.1.5 | |Պիցցա և պիրոգներ | |
| | | | | |լցոնով | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.5.1 |Պիցցա և պիրոգներ |կգ |
| | | | | |լցոնով | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.5.1.01 |Պիցցա (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.5.1.02 |Լահմաջո (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.5.1.03 |Կարկանդակներ |կգ |
| | | | | |(պիրոգներ) մրգով, | |
| | | | | |բանջարեղենով, | |
| | | | | |կրեմով, պանրով, | |
| | | | | |ծովամթերքով (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.5.1.99 |Այլ արտադրատեսակներ |կգ |
| | | | | |խմորից (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.1.6 | |Մակարոնեղեն | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.6.1 |Մակարոնեղեն |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.6.1.01 |Մակարոն (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.6.1.02 |Վերմիշել (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.6.1.03 |Սպագետտի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.6.1.04 |Ռավիոլի, կանելոնի |կգ |
| | | | | |և լազանիա (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.6.1.05 |Կուսկուս, խմորե |կգ |
| | | | | |խողովակներ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.6.1.99 |Այլ մակարոնեղեն (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.1.7 | |Շիլաներ նախաճաշի | |
| | | | | |համար | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.7.1 |Շիլաներ նախաճաշի |կգ |
| | | | | |համար | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.7.1.01 |Եգիպտացորենի, |կգ |
| | | | | |բրնձի քաղցր փաթիլներ,| |
| | | | | |ձողիկներ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.7.1.02 |Մուսլի, վարսակի |կգ |
| | | | | |փաթիլներ, այդ թվում` | |
| | | | | |«Հերկուլես» (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.7.1.03 |Ձավարի, սպիտակաձավարի|կգ |
| | | | | |փաթիլներ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.7.1.04 |Հնդկաձավարի |կգ |
| | | | | |փաթիլներ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.7.1.99 |Այլ շիլաներ նախաճաշի |կգ |
| | | | | |համար (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.1.8 | |Այլ արտադրատեսակներ | |
| | | | | |ձավարեղենից | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.8.1 |Այլ արտադրատեսակներ |կգ |
| | | | | |ձավարեղենից | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.8.1.01 |Ածիկ (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.8.1.02 |Օսլա, ինչպես նաև |կգ |
| | | | | |կարտոֆիլի օսլա (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.8.1.03 |Սագոյաձավար (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.1.8.1.99 |Այլ արտադրատեսակներ |կգ |
| | | | | |ձավարեղենից (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | |01.1.2 | | |Միս | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.2.1 | |Միս տավարի և հորթի | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.1.1 |Միս տավարի և |կգ |
| | | | | |հորթի` թարմ կամ | |
| | | | | |պաղեցրած | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.1.1.01 |Միս տավարի և |կգ |
| | | | | |հորթի` ոսկորով` | |
| | | | | |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)| |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.1.1.02 |Միս տավարի և |կգ |
| | | | | |հորթի` անոսկր (ֆիլե)`| |
| | | | | |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)| |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.1.1.03 |Միս տավարի և հորթի` |կգ |
| | | | | |աղացած` թարմ կամ | |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.1.2 |Միս տավարի և հորթի` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.1.2.00 |Միս տավարի և |կգ |
| | | | | |հորթի` սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.2.2 | |Միս խոզի | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.2.1 |Միս խոզի` թարմ կամ |կգ |
| | | | | |պաղեցրած | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.2.1.01 |Միս խոզի` թարմ, |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.2.1.02 |Խոզի բուդ` թարմ, |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.2.2 |Միս խոզի` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.2.2.00 |Միս խոզի` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.2.3 | |Միս գառան, ոչխարի | |
| | | | | |և այծի (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.3.1 |Միս գառան, ոչխարի` |կգ |
| | | | | |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)| |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.3.1.01 |Միս ոչխարի` թարմ, |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.3.1.02 |Միս գառան` թարմ, |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.3.2 |Միս գառան, ոչխարի` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.3.2.00 |Միս գառան, ոչխարի` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.3.3 |Միս այծի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.3.3.00 |Միս այծի` թարմ, |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.3.4 |Միս այծի` սառեցրած |կգ |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.3.4.00 |Միս այծի` սառեցրած |կգ |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.2.4 | |Թռչնամիս (հավ, | |
| | | | | |հնդկահավ և այլ | |
| | | | | |ընտանի թռչուններ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.1 |Թռչնամիս (հավ, |կգ |
| | | | | |հնդկահավ և այլ | |
| | | | | |ընտանի թռչուններ)` | |
| | | | | |թարմ, պաղեցրած(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.1.01 |Հավի միս` |կգ |
| | | | | |(ամբողջական հավ) | |
| | | | | |թարմ, պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.1.02 |Հավի բուդ` թարմ, |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.1.03 |Հավի կրծքամիս` |կգ |
| | | | | |թարմ, պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.1.04 |Հավի թևիկներ` |կգ |
| | | | | |թարմ, պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.1.99 |Թռչնամիս այլ |կգ |
| | | | | |ընտանի թռչունների` | |
| | | | | |թարմ, պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.2 |Թռչնամիս (հավ, |կգ |
| | | | | |հնդկահավ և այլ | |
| | | | | |ընտանի թռչուններ)` | |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.2.01 |Հավի միս` |կգ |
| | | | | |(ամբողջական հավ) | |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.2.02 |Հավի բուդ` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.2.03 |Հավի կրծքամիս` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.2.04 |Հավի թևիկներ` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.4.2.99 |Թռչնամիս այլ |կգ |
| | | | | |ընտանի թռչունների` | |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.2.5 | |Այլ միս | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.5.1 |Այլ միս |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.5.1.01 |Միս ձիու, էշի, ջորու,|կգ |
| | | | | |ուղտի և այլ | |
| | | | | |կեդանիների (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.5.1.02 |Միս նապաստակի, |կգ |
| | | | | |ճագարի, այծեղջյուրի, | |
| | | | | |վարազի, եղնիկի, լորի,| |
| | | | | |փասիանի, աղավնու և | |
| | | | | |այլնի (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.5.1.03 |Միս ծովային |կգ |
| | | | | |կաթնասունների և | |
| | | | | |էկզոտիկ | |
| | | | | |կենդանիների (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.5.1.99 |Այլ միս` կենդանի |կգ |
| | | | | |կենդանիների, | |
| | | | | |օգտագործվող սննդում | |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.2.6 | |Ենթամթերք` թարմ, | |
| | | | | |պաղեցրած կամ | |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.6.1 |Ենթամթերք` թարմ, |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.6.1.01 |Տավարի ենթամթերք` |կգ |
| | | | | |թարմ, պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.6.1.02 |Հավի կամ այլ |կգ |
| | | | | |թռչունի ենթամթերք` | |
| | | | | |սիրտ, թոք, քարաճիկ` | |
| | | | | |թարմ, պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.6.1.03 |Խոզի ենթամթերք` |կգ |
| | | | | |թարմ, պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.6.1.99 |Այլ ենթամթերք` |կգ |
| | | | | |թարմ, պաղեցրած | |
| | | | | |(օր`. խաշ) (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.6.2 |Ենթամթերք` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.6.2.01 |Տավարի ենթամթերք` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.6.2.02 |Հավի ենթամթերք` |կգ |
| | | | | |սիրտ, թոք, քարաճիկ | |
| | | | | |սառեցրած | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.6.2.03 |Խոզի ենթամթերք` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.6.2.99 |Այլ ենթամթերք` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.2.7 | |Մսամթերք` չորացրած, | |
| | | | | |աղը դրած կամ ապխտած | |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.7.1 |Մսամթերք` չորացրած, |կգ |
| | | | | |աղը դրած կամ ապխտած | |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.7.1.01 |Խոզի ճարպ` աղը |կգ |
| | | | | |դրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.7.1.02 |Բաստուրմա (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.7.1.03 |Սուջուխ (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.7.1.04 |Երշիկ եփած (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.7.1.05 |Երշիկ ապխտած, այդ |կգ |
| | | | | |թվում` «սալյամի» (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.7.1.06 |Երշիկ կիսաապխտած (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.7.1.07 |Խոզապուխտ (վետչինա) |կգ |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.7.1.08 |Նրբերշիկ, սարդելկա |կգ |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.7.1.99 |Այլ մսամթերք` |կգ |
| | | | | |չորացրած, աղը դրած | |
| | | | | |կամ ապխտած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.2.8 | |Մսամթերքի այլ | |
| | | | | |կիսաֆաբրիկատներ | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.8.1 |Մսամթերքի այլ | |
| | | | | |կիսաֆաբրիկատներ | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.8.1.01 |Տավարի մսի պահածո (Կ)|կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.8.1.02 |Խոզի մսի պահածո (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.8.1.03 |Այլ պահածոյացված |կգ |
| | | | | |միս (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.8.1.04 |Մսի կոտլետներ (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.8.1.05 |Պելմենի, խինկալի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.8.1.06 |Մսով կարկանդակներ (Կ)|կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.8.1.07 |Տհալ (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.8.1.08 |Չոր ապուր (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.2.8.1.99 |Այլ մշակված |կգ |
| | | | | |մսամթերք և | |
| | | | | |կիսաֆաբրիկատներ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | |01.1.3 | | |Ձուկ և ծովամթերք (Կ)| |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.3.1 | |Ձուկ` թարմ կամ | |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.1.1 |Ձուկ` թարմ կամ |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.1.1.01 |Սիգ` թարմ կամ |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.1.1.02 |Իշխան` թարմ կամ |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.1.1.03 |Ծովատառեխ` թարմ |կգ |
| | | | | |կամ պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.1.1.04 |Թառափ` թարմ կամ |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.1.1.05 |Խեկ` թարմ կամ |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.1.1.99 |Այլ ձուկ` թարմ կամ |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.3.2 | |Ձուկ` սառեցված (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.2.1 |Ձուկ` սառեցված (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.2.1.01 |Սիգ` սառեցրած (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.2.1.02 |Իշխան` սառեցրած (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.2.1.03 |Ծովատառեխ` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.2.1.04 |Թառափ` սառեցրած (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.2.1.05 |Խեկ` սառեցրած (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.2.1.99 |Այլ ձուկ` սառեցրած |կգ |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.3.3 | |Ծովամթերք`թարմ կամ | |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.3.1 |Ծովամթերք` թարմ |կգ |
| | | | | |կամ պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.3.1.01 |Խեցեմորթներ` թարմ |կգ |
| | | | | |կամ պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.3.1.02 |Խեցգետին` թարմ կամ |կգ |
| | | | | |պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.3.1.03 |Կակղամորթներ` թարմ |կգ |
| | | | | |կամ պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.3.1.04 |Ծովախխունջ` թարմ |կգ |
| | | | | |կամ պաղեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.3.1.99 |Այլ ծովամթերք` |կգ |
| | | | | |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)| |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.3.4 | |Ծովամթերք` սառեցված | |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.4.1 |Ծովամթերք` սառեցված |կգ |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.4.1.01 |Խեցեմորթներ` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.4.1.02 |Խեցգետին` սառեցրած |կգ |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.4.1.03 |Կակղամորթներ` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.4.1.04 |Ծովախխունջ` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.4.1.99 |Այլ ծովամթերք` |կգ |
| | | | | |սառեցրած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.3.5 | |Ձուկ և ծովամթերք` | |
| | | | | |չորացրած, աղը դրած | |
| | | | | |կամ ապխտած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.5.1 |Ձուկ և ծովամթերք` |կգ |
| | | | | |չորացրած, աղը դրած | |
| | | | | |կամ ապխտած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.5.1.01 |Ձուկ` չորացրած, աղը |կգ |
| | | | | |դրած կամ ապխտած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.5.1.02 |Ծովատառեխ` |կգ |
| | | | | |չորացրած, աղը դրած | |
| | | | | |կամ ապխտած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.5.1.03 |Թառափ` աղը դրած |կգ |
| | | | | |կամ ապխտած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.5.1.04 |Այլ ձուկ` աղը դրած |կգ |
| | | | | |կամ ապխտած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.5.1.99 |Այլ ծովամթերք` աղը |կգ |
| | | | | |դրած կամ ապխտած (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.3.6 | |Ձուկ և ծովամթերք` | |
| | | | | |այլ եղանակով | |
| | | | | |մշակված (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.6.1 |Ձուկ և ծովամթերք` |կգ |
| | | | | |այլ եղանակով մշակված | |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.6.1.01 |Ձկան կամ |կգ |
| | | | | |ծովամթերքի պահածո | |
| | | | | |յուղով (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.6.1.02 |Ձկան կամ ծովամթերքի |կգ |
| | | | | |պահածո տոմատի սոուսով| |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.6.1.03 |Ձկան կամ ծովամթերքի |կգ |
| | | | | |այլ պահածո (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.6.1.04 |Ձկան կամ ծովամթերքի |կգ |
| | | | | |խավիար, սև (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.6.1.05 |Ձկան կամ ծովամթերքի |կգ |
| | | | | |խավիար, կարմիր (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.6.1.06 |Ձկան կամ ծովամթերքի |կգ |
| | | | | |խավիար, անմշակ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.3.6.1.99 |Ձուկ և ծովամթերք` |կգ |
| | | | | |այլ եղանակով մշակված | |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | |01.1.4 | | |Կաթնամթերք, պանիր | |
| | | | | |և ձու (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.4.1 | |Անարատ կաթ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.1.1 |Անարատ կաթ (Կ) |լիտր|
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.1.1.01 |Չմշակված անարատ |լիտր|
| | | | | |կաթ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.1.1.02 |Պաստերիզացված կամ |լիտր|
| | | | | |մանրէազերծված կաթ (Կ)| |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.1.2 |Այլ կաթ (Կ) |լիտր|
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.1.2.01 |Կաթ սոյայից (Կ) |լիտր|
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.1.2.02 |Կաթի սեր սոյայից (Կ) |լիտր|
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.1.2.03 |Կաթի սեր բուսական (Կ)|լիտր|
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.1.2.04 |Կաթի սեր կենդանական |լիտր|
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.1.2.99 |Այլ կաթ (Կ) |լիտր|
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.4.2 | |Կաթ ցածր |լիտր|
| | | | | |յուղայնությամբ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.2.1 |Կաթ ցածր |լիտր|
| | | | | |յուղայնությամբ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.2.1.01 |Չմշակված կաթ ցածր |լիտր|
| | | | | |յուղայնությամբ (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.2.1.02 |Կաթ ցածր |լիտր|
| | | | | |յուղայնությամբ` | |
| | | | | |պաստերիզացված կամ | |
| | | | | |մանրէազերծված (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | |01.1.4.3 | |Կաթ պահածոյացված (Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.3.1 |Կաթ պահածոյացված (Կ) |լիտր|
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.3.1.01 |Կաթ խտացրած, այդ |կգ |
| | | | | |թվում` շաքարի և | |
| | | | | |կակաոյի հավելումով | |
| | | | | |(Կ) | |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
| | | | |01.1.4.3.1.02 |Կաթի փոշի (Կ) |կգ |
|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|
-----------------------------------------------
ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում