Սեղմել Esc փակելու համար:
«ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՓԱՍՏԱՑ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

«ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՓԱՍՏԱՑԻ ՈՌՈԳՎԱԾ ՑԱՆ ...

 

18.11.2023 -

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆ ՎԻՃԱԿԱԳՐՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԽՈՐՀՈՒՐԴ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

12 հուլիսի 2019 թվականի թիվ 36-Ն

 

«ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՓԱՍՏԱՑԻ ՈՌՈԳՎԱԾ ՑԱՆՔԱՅԻՆ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԲԱԶՄԱՄՅԱ ՏՆԿԱՐԿՆԵՐԻ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ, ԴՐԱՆՑԻՑ ՍՏԱՑՎԱԾ ՀԱՄԱԽԱՌՆ ԲԵՐՔԻ ԵՎ ՄԻՋԻՆ ԲԵՐՔԱՏՎՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՁԵՎ 29-ԳՏ-ՈՌՈԳՎԱԾ (ՏԱՐԵԿԱՆ) ՎԻՃԱԿԱԳՐԱԿԱՆ ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅԱՆ ՁԵՎՆ ՈՒ ԼՐԱՑՄԱՆ ՀՐԱՀԱՆԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԻՃԱԿԱԳՐՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԽՈՐՀՐԴԻ 2014 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈԿՏԵՄԲԵՐԻ 7-Ի ԹԻՎ 38-Ն ՈՐՈՇՈՒՄՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Ղեկավարվելով «Պաշտոնական վիճակագրության մասին» օրենքի 10-րդ հոդվածի 3-րդ մասի 1-ին կետով և 18-րդ հոդվածի 4-րդ մասով, ինչպես նաև «Նորմատիվ իրավական ակտերի մասին» օրենքի 37-րդ հոդվածի 1-ին մասի դրույթներով` Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհուրդը որոշում է.

1. Հաստատել «Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բազմամյա տնկարկների տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին» Ձև 29-ԳՏ-ոռոգված (տարեկան) վիճակագրական հաշվետվության ձևը` համաձայն հավելված 1-ի:

(1-ին կետը փոփ. 05.05.2021 թիվ 04-Ն որոշում)

2. Հաստատել «Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բազմամյա տնկարկների տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին» Ձև 29-ԳՏ-ոռոգված (տարեկան) վիճակագրական հաշվետվության լրացման հրահանգը` համաձայն հավելված 2-ի:

(2-րդ կետը փոփ. 05.05.2021 թիվ 04-Ն, 14.11.2023 թիվ 34-Ն որոշումներ)

3. ՈՒժը կորցրած ճանաչել Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհրդի 2014 թվականի հոկտեմբերի 7-ի ««Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունները և բազմամյա տնկարկների տարածությունները, դրանցից ստացված համախառն բերքը և միջին բերքատվությունը» Ձև թիվ 29-ԳՏ-ոռոգված (տարեկան) պետական վիճակագրական հաշվետվության ձևն ու լրացման հրահանգը հաստատելու և Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհրդի 2004 թվականի հոկտեմբերի 26-ի թիվ 20-Ն որոշումն ուժը կորցրած ճանաչելու մասին» թիվ 38-Ն որոշումը:

4. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:

(վերնագիրը փոփ. 05.05.2021 թիվ 04-Ն որոշում)

 

    Նախագահ`                     Ս. Մնացականյան

 

Հավելված 1

Հայաստանի Հանրապետության

վիճակագրության պետական խորհրդի

2019 թվականի հուլիսի 12-ի

թիվ 36-Ն որոշման

 

նկար

 

Բաժին 1. Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին

 

._________________________________________________________________________.

|Ցուցանիշի           |Տողի   |Ցան-  |Ընդհա-|Հավաքված է  |Բերք հավաք-|Միջին|

|անվանում            |ծածկա- |քային |նուր  |բերք,       |ված,       |բերքը|

|                    |գիրը   |տարա- |բերքա-|ընդամենը,   |ցենտներ    |մեկ  |

|                    |       |ծու-  |հավաքի|ցենտներ     |           |հեկ- |

|                    |       |թյուն,|տարա- |____________|___________|տա-  |

|                    |       |հեկտար|ծու-  |սկզբ-|մաք-  |կրկ- |պտղի |րից, |

|                    |       |      |թյուն,|նական|րու-  |նակի |և    |ց/հա |

|                    |       |      |հեկտար|քաշ  |մից   |ցան- |խա-  |(սյ3/|

|                    |       |      |      |     |(զտու-|քերից|ղողի |սյ2) |

|                    |       |      |      |     |մից)  |     |այգի-|     |

|                    |       |      |      |     |հետո  |     |ների |     |

|                    |       |      |      |     |քաշ   |     |միջ- |     |

|                    |       |      |      |     |      |     |շար- |     |

|                    |       |      |      |     |      |     |քային|     |

|                    |       |      |      |     |      |     |տարա-|     |

|                    |       |      |      |     |      |     |ծու- |     |

|                    |       |      |      |     |      |     |թյուն|     |

|                    |       |      |      |     |      |     |ներից|     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|       Ա            |  Բ    |  1   |   2  |   3 |  4   |  5  |   6 |   7 |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Հացահատիկային       |100    |      |      |     |      |     |     |     |

|մշակաբույսեր,       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը (100.1+...+|       |      |      |     |      |     |     |     |

|100.11)             |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Աշնանացան ցորեն     |100.1  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Աշնանացան տարեկան   |100.2  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Աշնանացան գարի      |100.3  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Այլ աշնանացան       |100.4  |      |      |     |      |     |     |     |

|հացահատիկային       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|մշակաբույսեր        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Գարնանացան ցորեն    |100.5  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Գարնանացան տարեկան  |100.6  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Գարնանացան գարի     |100.7  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Վարսակ              |100.8  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Հաճար               |100.9  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Եգիպտացորեն` լրիվ   |100.10 |      |      |     |      |     |     |     |

|հասունացած, հատիկի  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|համար               |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Այլ գարնանացան      |100.11 |      |      |     |      |     |     |     |

|հացահատիկային       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|մշակաբույսեր        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Աշնանացանից լրիվ    |105    |      |X     |X    |X     |X    |X    | X   |

|ոչնչացել է մինչև    |       |      |      |     |      |     |     |     |

|գարնանացան մշակա-   |       |      |      |     |      |     |     |     |

|բույսերի ցանքի      |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ավարտը              |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Հատիկաընդեղենային   |110    |      |      |     |      |     |     |     |

|մշակաբույսեր,       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը (110.1+...+|       |      |      |     |      |     |     |     |

|110.5)              |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Ոլոռ                |110.1  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Լոբի                |110.2  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Սիսեռ               |110.3  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Ոսպ                 |110.4  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Այլ հատիկաընդեղե-   |110.5  |      |      |     |      |     |     |     |

|նային մշակաբույսեր  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Տեխնիկական մշակա-   |115    |      |      |     |      |     |     |     |

|բույսեր, ընդամենը   |       |      |      |     |      |     |     |     |

|(115.1+...+115.5)   |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Ծխախոտ (հաշվարկային`|115.1  |      |      |     |      |     |     |     |

|չոր քաշով)          |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Կտավատ              |115.2  |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Արևածաղիկ  (յուղատու|115.3  |      |      |     |      |     |     |     |

|և  հրուշակեղենի)    |       |      |      |     |      |     |     |     |

|Շաքարի ճակնդեղ      |115.4  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Այլ տեխնիկական      |115.5  |      |      |X    |X     |X    |X    | X   |

|մշակաբույսեր        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Կարտոֆիլ            |120    |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Բոստանային          |125    |      |      |     |X     |     |     |     |

|մշակաբույսեր,       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը (125.1+...+|       |      |      |     |      |     |     |     |

|125.4)              |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Ձմերուկ             |125.1  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Սեխ                 |125.2  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Այլ բոստանային      |125.3  |      |      |     |X     |     |     |     |

|մշակաբույսեր        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Սերմադաշտեր         |125.4  |      |      |     |X     |X    |X    |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Բանջարանոցային      |130    |      |      |     |X     |     |     |     |

|մշակաբույսեր`       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ներառյալ աշնանը     |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ցանվածը, (առանց     |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ջերմատների և        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ջերմոցների),        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը            |       |      |      |     |      |     |     |     |

|(130.1+...+130.13)  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Կաղամբ              |130.1  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` ծաղկակաղամբ   |130.1.1|      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Վարունգ             |130.2  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Լոլիկ               |130.3  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Սմբուկ (բադրիջան)   |130.4  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Տաքդեղ (բիբար)      |130.5  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Սեղանի ճակնդեղ      |130.6  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Գազար               |130.7  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Սոխ                 |130.8  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Սխտոր               |130.9  |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Կանաչ ոլոռ          |130.10 |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Կանաչ լոբի          |130.11 |      |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Այլ բանջարանոցային  |130.12 |      |      |     |X     |     |     |     |

|մշակաբույսեր        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Սերմադաշտեր         |130.13 |      |      |     |X     |X    |X    |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Բանջարաբոստանային   |135    |      |      |     |X     |     |     |     |

|մշակաբույսեր (առանց |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ջերմատների և        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ջերմոցների),        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը (125+130)  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Մշակաբույսեր        |140    |      |      |X    |X     |X    |X    | X   |

|ջերմատներում և      |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ջերմոցներում,       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը (140.2+    |       |      |      |     |      |     |     |     |

|140.3+140.4)        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` ջերմատներում  |140.1  |      |      |X    |X     |X    |X    | X   |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Ընդամենը տող 140-ից`|140.2  |      |      |     |X     |     |X    |     |

|բանջարեղեն          |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ջերմատներում և      |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ջերմոցներում,       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը (140.2.1+  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|140.2.2+140.2.3+    |       |      |      |     |      |     |     |     |

|140.2.4)            |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|այդ թվում` վարունգ  |140.2.1|      |      |     |X     |     |X    |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|լոլիկ               |140.2.2|      |      |     |X     |     |X    |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|տաքդեղ (բիբար)      |140.2.3|      |      |     |X     |     |X    |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|այլ բանջարեղեն      |140.2.4|      |      |     |X     |     |X    |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|ծաղիկ ջերմատներում  |140.3  |      |      |     |X     |X    |X    |X    |

|և  ջերմոցներում,    |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը (սյուն 3-ը |       |      |      |     |      |     |     |     |

|հատով)              |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|այլ մշակաբույսեր    |140.4  |      |      |     |X     |X    |X    |X    |

|ջերմատներում և      |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ջերմոցներում,       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը            |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Սունկ (ներառյալ     |145    |      |      |     |X     |X    |X    |X    |

|ջերմատան ու         |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ջերմոցի), ընդամենը  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|(մ2)                |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` ջերմատներում  |145.1  |      |      |     |X     |X    |X    |X    |

|և  ջերմոցներում,    |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը            |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Ծաղիկ առանց ջերմատան|150    |      |      |     |X     |X    |X    |X    |

|և  ջերմոցի, ընդամենը|       |      |      |     |      |     |     |     |

|(սյուն 3-ը հատով)   |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Կերային             |155    |      |      |     |X     |X    |X    |X    |

|մշակաբույսեր,       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը (155.1+    |       |      |      |     |      |     |     |     |

|155.2+155.3+        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|155.4+155.5+        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|155.6+155.7)        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Կերի արմատապտուղներ`|155.1  |      |      |     |X     |     |     |     |

|ներառյալ շաքարի     |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ճակնդեղ անասնակերի  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|համար               |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` սերմադաշտեր   |155.1.1|      |      |     |X     |X    |X    |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Բոստանային          |155.2  |      |      |     |X     |     |     |     |

|մշակաբույսեր        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|անասնակերի համար    |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Եգիպտացորեն` սիլոսի,|155.3  |      |      |     |X     |     |     |     |

|կանաչ կերի և  սենաժի|       |      |      |     |      |     |     |     |

|համար (կանաչ        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|զանգված), ընդամենը  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` սիլոսի համար  |155.3.1|X     |      |     |X     |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Սիլոսային մշակա-    |155.4  |      |      |     |X     |     |     |     |

|բույսեր (առանց      |       |      |      |     |      |     |     |     |

|եգիպտացորենի)       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Միամյա խոտեր,       |155.5  |      |X     |X    |X     |X    |X    |X    |

|ընդամենը            |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` օգտագործված են|155.5.1|X     |      |     |X     |     |     |     |

|խոտի համար          |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|օգտագործված են կանաչ|155.5.2|X     |      |     |X     |     |     |     |

|կերի, սենաժի և  այլի|       |      |      |     |      |     |     |     |

|համար (կանաչ        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|զանգված)            |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Բազմամյա խոտերի     |155.6  |      |X     |X    |X     |X    |X    |X    |

|ընթացիկ տարվա ցանք  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|(ներառյալ անցած     |       |      |      |     |      |     |     |     |

|տարվա աշնան ցանածը) |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` օգտագործված են|155.6.1|X     |      |     |X     |     |     |     |

|խոտի համար          |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|օգտագործված են կանաչ|155.6.2|X     |      |     |X     |     |     |     |

|կերի, սենաժի և  այլի|       |      |      |     |      |     |     |     |

|համար (կանաչ        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|զանգված)            |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Բազմամյա խոտերի     |155.7  |      |X     |X    |X     |X    |X    |X    |

|անցյալ տարիների     |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ցանք, ընդամենը      |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` օգտագործված են|155.7.1|X     |      |     |X     |     |     |     |

|խոտի համար          |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|օգտագործված են կանաչ|155.7.2|X     |      |     |X     |     |     |     |

|կերի, սենաժի և  այլի|       |      |      |     |      |     |     |     |

|համար (կանաչ        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|զանգված)            |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Բազմամյա խոտեր      |155.8  |X     |      |X    |      |X    |X    |     |

|սերմերի համար,      |       |      |      |     |      |     |     |     |

|ընդամենը            |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` առվույտ       |155.8.1|X     |      |X    |      |X    |X    |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|կորնգան             |155.8.2|X     |      |X    |      |X    |X    |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Թելատու մշակա-      |160    |      |      |     |      |X    |X    |     |

|բույսեր, ընդամենը   |       |      |      |     |      |     |     |     |

|(160.1+160.2)       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Բամբակ              |160.1  |      |      |     |      |X    |X    |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Այլ թելատու         |160.2  |      |      |     |      |X    |X    |     |

|մշակաբույսեր        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Ընդամենը ցանքային   |165    |      |X     |X    |X     |X    |X    |X    |

|տարածություն        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|20 թ. բերքի տակ     |       |      |      |     |      |     |     |     |

|(100+110+115+120+   |       |      |      |     |      |     |     |     |

|135+140+150+155+160)|       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` ցանված է      |165.1  |      |X     |X    |X     |X    |X    |X    |

|պտղատու այգիների և  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|խաղողի այգիների     |       |      |      |     |      |     |     |     |

|միջշարքային         |       |      |      |     |      |     |     |     |

|տարածություններում  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Կատարվել է կրկնակի  |170    |      |X     |X    |X     |X    |X    |X    |

|ցանք                |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Կատարվել է ենթացանք,|175    |      |X     |X    |X     |X    |X    |X    |

|ներառյալ աշնանը     |       |      |      |     |      |     |     |     |

|կատարվածը           |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` բազմամյա      |175.1  |      |      |     |X     |X    |X    |     |

|խոտերի              |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Բնական խոտհարքներ,  |180    |X     |      |     |X     |X    |X    |     |

|ընդամենը            |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|որից` օգտագործված են|180.1  |X     |      |     |X     |X    |X    |     |

|խոտի համար          |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Հավաքված է խոտ      |185    |X     |      |     |X     |X    |X    |     |

|չօգտագործված        |       |      |      |     |      |     |     |     |

|վարելահողերից       |       |      |      |     |      |     |     |     |

|____________________|_______|______|______|_____|______|_____|_____|_____|

|Ցելերի տարածությունը|190    |      |X     |X    |X     |X    |X    |X    |

|(ներառյալ սիդերալ և |       |      |      |     |      |     |     |     |

|կուլիսային, ինչպես  |       |      |      |     |      |     |     |     |

|նաև  սև  ցելեր)     |       |      |      |     |      |     |     |     |

._________________________________________________________________________.

 

Բաժին 2. Բազմամյա տնկարկների փաստացի ոռոգված տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին

 

._________________________________________________________________________.

|Ցուցանիշի անվանում     |Տողի   |Ընդա-  |որից`  |Փաստացի հավաքված|Միջին   |

|                       |ծածկա- |մենը   |տնկարկ-|բերքը, ցենտներ  |բերքը   |

|                       |գիրը   |տնկարկ-|ներ    |________________|մեկ հեկ-|

|                       |       |ներ,   |պտղատու|Ընդա- |որից`    |տարից,  |

|                       |       |հեկտար |հասակի,|մենը  |պտղատու  |ց/հա    |

|                       |       |       |հեկտար |      |հասակի   |(սյ 4/  |

|                       |       |       |       |      |տնկարկ-  |սյ 2)   |

|                       |       |       |       |      |ներից    |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|         Ա             |   Բ   |   1   |    2  |   3  |     4   |    5   |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|Պտուղ և  հատապտուղ     |200    |       |       |      |         |        |

|(առանց ջերմատների և    |       |       |       |      |         |        |

|ջերմոցների), ընդամենը  |       |       |       |      |         |        |

|(200.1+.....+200.7)    |       |       |       |      |         |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|այդ թվում` հնդավոր,    |200.1  |       |       |      |         |        |

|ընդամենը               |       |       |       |      |         |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|կորիզավոր, ընդամենը    |200.2  |       |       |      |         |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|ընկուզապտուղ, ընդամենը |200.3  |       |       |      |         |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|մերձարևադարձային,      |200.4  |       |       |      |         |        |

|ընդամենը               |       |       |       |      |         |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|այլ, ընդամենը          |200.5  |       |       |      |         |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|պտղի տնկարան           |200.6  |       |X      |X     |X        |X       |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|հատապտուղ բաց դաշտում, |200.7  |       |       |      |         |        |

|ներառյալ պտղատու       |       |       |       |      |         |        |

|տնկարկների միջշարքային |       |       |       |      |         |        |

|տարածություններում     |       |       |       |      |         |        |

|տնկվածը և  տնկարանները,|       |       |       |      |         |        |

|ընդամենը               |       |       |       |      |         |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|որից` ելակ             |200.7.1|       |       |      |         |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|Հատապտուղ ջերմատներում |205    |       |       |      |         |        |

|և  ջերմոցներում,       |       |       |       |      |         |        |

|ընդամենը               |       |       |       |      |         |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|որից` ելակ             |205.1  |       |       |      |         |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|Խաղող (ներառյալ        |210    |       |       |      |         |        |

|տնկարանները), ընդամենը |       |       |       |      |         |        |

|_______________________|_______|_______|_______|______|_________|________|

|որից` խաղողի տնկարան   |210.1  |       |X      |X     |X        |X       |

._________________________________________________________________________.

 

Ղեկավար / Անհատ ձեռնարկատեր` __________________  __________________

                                  (Ազգանուն, անուն)     (Ստորագրություն)

    Լրացնող (գլխավոր հաշվապահ     __________________   __________________

    կամ այլ լիազորված անձ)`       (Ազգանուն, անուն)     (Ստորագրություն)

 

«__»____________ 20___թ.

 

(1-ին հավելվածը խմբ. 05.05.2021 թիվ 04-Ն, 14.11.2023 թիվ 34-Ն որոշումներ)

 

Հավելված 2

Հայաստանի Հանրապետության

վիճակագրության պետական խորհրդի

2019 թվականի հուլիսի 12-ի

թիվ 36-Ն որոշման

 

ՀՐԱՀԱՆԳ «ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՓԱՍՏԱՑԻ ՈՌՈԳՎԱԾ ՑԱՆՔԱՅԻՆ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԲԱԶՄԱՄՅԱ ՏՆԿԱՐԿՆԵՐԻ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ, ԴՐԱՆՑԻՑ ՍՏԱՑՎԱԾ ՀԱՄԱԽԱՌՆ ԲԵՐՔԻ ԵՎ ՄԻՋԻՆ ԲԵՐՔԱՏՎՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՁԵՎ 29-ԳՏ-ՈՌՈԳՎԱԾ (ՏԱՐԵԿԱՆ)

 

ՎԻՃԱԿԱԳՐԱԿԱՆ ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅԱՆ ԼՐԱՑՄԱՆ

 

1. ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ԴՐՈՒՅԹՆԵՐ

 

1. Սույն հրահանգը կարգավորում է «Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բազմամյա տնկարկների տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին» Ձև 29-ԳՏ ոռոգված (տարեկան) վիճակագրական հաշվետվության (այսուհետ` Հաշվետվություն) լրացման կարգի հետ կապված հարաբերությունները:

2. Հաշվետվությունը ներկայացնում են իրավաբանական անձինք և անհատ ձեռնարկատերերը, որոնք այդ մասին իրազեկվում են Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհրդի` 2016 թվականի հունիսի 20-ի թիվ 05-Ն որոշմամբ հաստատված կարգի դրույթներին համապատասխան:

3. Հաշվետվության դիմային էջի «Փաստացի գործունեության հիմնական տեսակի» ծածկագիրը լրացվում է` համաձայն ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարի 2013 թվականի սեպտեմբերի 19-ի N 874-Ն հրամանով հաստատված «Տնտեսական գործունեության տեսակների դասակարգչի» 5-նիշ խմբավորման (տես` http://www.arlis.am/Annexes/4/GT30.1-13page1730-2124ink1392.doc հղումը):

4. Հաշվետվությունը ներկայացվում է Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրական կոմիտե` հաշվետվության ձևի վրա նշված ժամկետում և պարբերականությամբ` հաշվետու տարվա դեկտեմբերի 1-ի դրությամբ, աճողական` տարվա սկզբից:

5. Հաշվետվության ներկայացման հետ կապված այլ հարաբերությունները կարգավորվում են Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրությամբ սահմանված կարգով:

 

2. ՄԵԹՈԴԱԲԱՆԱԿԱՆ ՊԱՐԶԱԲԱՆՈՒՄՆԵՐ

 

6. Սույն հրահանգում օգտագործվող հիմնական հասկացություններն են`

1) փաստացի ոռոգված տարածություններ` տարածություններ, որոնք, անկախ նրանից` համարվում են ոռոգվող (ՀՀ կադաստրի կոմիտեի կողմից հաշվառվել են որպես ոռոգվող հողեր), թե` ոչ, փաստացի ոռոգվել են ցանկացած աղբյուրից (ոռոգման ցանցերից, արտեզյան ջրերով, տարածքին մոտ գտնվող գետերի, լճերի ջրերից և այլն) ու եղանակով (արհեստական անձրևացման, կաթիլային, ակոսային և այլ), որոնց մեջ չեն ընդգրկվում միայն բնական եղանակով` անձրևներով և այլ բնական տեղումներով ոռոգվող հողերը.

2) գյուղատնտեսական մշակաբույսերի ցանքային տարածություն` գյուղատնտեսական նշանակության հողերի` վարելահողի, խոտհարքների, արոտավայրերի, պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններում և այլ հողերի վրա բոլոր տեսակի գյուղատնտեսական մշակաբույսերի աճեցման նպատակով փաստացի կատարված ցանքի, ներառյալ կրկնակի ցանքի և ենթացանքի տարածություններ` հաշվետու ժամանակահատվածում,

3) միջին բերքատվություն` հաշվարկվում է` հավաքված բերքի ցուցանիշը (առանց պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններից և կրկնակի ցանքի տարածություններից հավաքված բերքի) հարաբերելով բերքահավաքի տարածության ցուցանիշի վրա,

4) կրկնակի ցանք` հիմնական մշակաբույսի բերքահավաքից հետո միևնույն տարածության վրա մեկ այլ մշակաբույսի ցանք, որի նպատակն է միևնույն տարածությունից մեկից ավելի անգամ ստանալ բերք,

5) ենթացանք` միևնույն հողակտորում միաժամանակ մեկից ավելի գյուղատնտեսական մշակաբույսերի խառը ցանք,

6) ջերմատներ` տարբեր չափերի կառույցներ, որոնք հագեցած են ջերմատնային կոնստրուկցիաներով, սարքավորումներով, ջեռուցվում են և հնարավորություն են տալիս ողջ տարվա ընթացքում զբաղվել բուսաբուծական արտադրանքի արտադրությամբ (մշակել բանջարանոցային մշակաբույսեր, աճեցնել ծաղիկներ, սածիլներ, հատապտուղներ և այլն),

7) ջերմոցներ` կառույցներ, որոնք կարող են ունենալ շարժական ծածկոցներ (շրջանակներ` ապակեպատ կամ թաղանթապատ), որոնց շահագործումը հնարավորություն է տալիս աճեցնել սածիլներ, ծաղիկներ և մշակել բանջարեղեն, հատապտուղներ և այլն (ջերմատներից տարբերվում են նրանով, որ չունեն ջեռուցման համակարգ),

8) ցել` գյուղատնտեսական հողատեսք, ցանքաշրջանառության դաշտ, վարած հող, որն ամբողջ վեգետացիայի (կամ դրա մի մասի) ընթացքում չի զբաղեցվում ցանքերով և համարվում է հողի բերրիության բարձրացման, խոնավության և սննդանյութերի կուտակման, մոլախոտերի ոչնչացման, բերքատվության բարձրացման արդյունավետ ագրոտեխնիկական միջոցառում,

9) սև ցելեր` հողատարածություններ, որոնք հերկվել են նախորդ տարվա աշնանը և ցանքերի եզրափակիչ հաշվառում կատարելու պահին զբաղեցրած չեն գարնանացան մշակաբույսերի ցանքերով,

10) մաքուր ցելեր` հողատարածություններ, որոնք հերկվել են գարնանը և մինչև աշնանացան պահպանվել են մաքուր վիճակում,

11) սիդերալ ցելեր` հողատարածություններ, որոնց վրա ցանվել է հատիկաընդեղեն մշակաբույսեր, որը կանաչ վիճակում հերկվում է, որպեսզի հողը հարստացվի օրգանական նյութերով,

12) կուլիսային ցելեր` հողատարածություններ, որոնց վրա կատարվել է բարձրացողուն մշակաբույսերի ցանք` նպատակ ունենալով դաշտում ձմռանը ձյուն կուտակել:

 

3. ԼՐԱՑՄԱՆ ԿԱՐԳԸ

 

7. «Բաժին 1. Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին» բաժնում.

1) «Ցանքային տարածությունը» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են (ընթացիկ տարվա դեկտեմբերի 1-ի դրությամբ) ճշտված գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների վերաբերյալ ցուցանիշներ:

2) «Ընդհանուր բերքահավաքի տարածությունը» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են ցուցանիշներ գյուղատնտեսական մշակաբույսերի այն փաստացի ոռոգված տարածությունների վերաբերյալ, որոնցից հաշվետու ժամանակահատվածում բերք է հավաքվել: Այս ցուցանիշների մեջ չեն ներառվում պտղատու այգիների և խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններում կատարված, ինչպես նաև կրկնակի և ենթացանքի` հիմնական չհամարվող մշակաբույսերի, փաստացի ոռոգված ցանքերի տարածությունները:

3) «Հավաքված է բերք, ընդամենը» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են փաստացի ոռոգված բերքահավաքի ամբողջ տարածությունից հավաքված բերքի վերաբերյալ ցուցանիշներ (համախառն բերքը): Ցուցանիշները չեն ներառում փաստացի ոռոգված հիմնական չհամարվող կրկնակի ցանքերից, ենթացանքից և պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների փաստացի ոռոգված միջշարքային տարածություններից հավաքված բերքը:

4) «Բերք հավաքված կրկնակի ցանքերից, պտղատու այգիների և խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններից» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են փաստացի ոռոգված կրկնակի ցանքերից և պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների փաստացի ոռոգված միջշարքային տարածություններից հավաքված բերքի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

5) «Միջին բերքը մեկ հեկտարից» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են մշակաբույսերի միջին բերքատվության (սյունակ 3 հարաբերած սյունակ 2) վերաբերյալ ցուցանիշներ:

6) «100»-»100.11» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված աշնանացան (ցորեն, տարեկան, գարի և այլ) և գարնանացան (ցորեն, տարեկան, գարի, վարսակ, հաճար, եգիպտացորեն հատիկի համար և այլ) հացահատիկային մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

7) «105» ծածկագրով տողում լրացվում է բոլոր տեսակի փաստացի ոռոգված աշնանացան հացահատիկային մշակաբույսերի (ցորեն, տարեկան, գարի և այլ) և այլ աշնանացան մշակաբույսերի այն տարածությունների հանրագումարը, որոնց վրա անցած աշնանը կատարված ցանքերը լրիվ ոչնչացել են:

8) «110»- «110.5» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված հատիկաընդեղենային (ոլոռ, լոբի, սիսեռ, ոսպ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

9) «115»-»115.5» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված տեխնիկական (ծխախոտ` հաշվարկային (չոր քաշով), կտավատ, արևածաղիկ, շաքարի ճակնդեղ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

10) «120» ծածկագրով տողում լրացվում են կարտոֆիլի փաստացի ոռոգված վաղահաս, միջահաս և ուշահաս տեսակների վերաբերյալ ցուցանիշներ:

11) «125»-»125.4» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված բոստանային (ձմերուկ, սեխ, այլ և սերմադաշտեր) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

12) «130»-»130.13» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված բանջարանոցային (կաղամբ, ծաղկակաղամբ, վարունգ, լոլիկ, սմբուկ (բադրիջան), տաքդեղ (բիբար), սեղանի ճակնդեղ, գազար, սոխ, սխտոր, կանաչ ոլոռ, կանաչ լոբի, այլ և սերմադաշտեր) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ (առանց ջերմատների և ջերմոցների):

13) «140» ծածկագրով տողում լրացվում են միայն պաշտպանված գրունտում աճեցված մշակաբույսերի (ներառյալ սածիլների, ծաղկի տնկանյութի և այլնի) փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բերքահավաքի տարածությունների վերաբերյալ ցուցանիշներ:

14) «140.2»-»140.4» ծածկագրերով տողերում լրացվում են միայն ջերմատներում և ջերմոցներում աճեցված փաստացի ոռոգված բանջարեղենի, դրանից վարունգի, լոլիկի, տաքդեղի (բիբարի) և այլնի (չթվարկված մյուս բոլոր բանջարանոցային մշակաբույսերը` ներառյալ կանաչեղենը), ինչպես նաև ծաղկի ու այլ (կարտոֆիլ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

15) «155»-»155.8.2» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված կերային մշակաբույսերի (կերի արմատապտուղներ` ներառյալ շաքարի ճակնդեղ անասնակերի համար, բոստանային մշակաբույսեր անասնակերի համար, եգիպտացորեն` սիլոսի, կանաչ կերի և սենաժի համար, սիլոսային մշակաբույսեր, միամյա ու բազմամյա խոտեր և այլ) վերաբերյալ ցուցանիշներ:

16) «160»-»160.2» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված թելատու (բամբակ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

17) «190» ծածկագրով տողում լրացվում է բոլոր տեսակի ցելերի տարածությունների հանրագումարը:

8. «Բաժին 2. Բազմամյա տնկարկների փաստացի ոռոգված տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին» բաժնում.

1) «200»-»200.7.1» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված հնդավոր (խնձոր, տանձ, սերկևիլ և այլ), կորիզավոր (ծիրան, դեղձ, կեռաս, սալոր, բալ, հոն և այլ), ընկուզապտուղ (ընկույզ, տխիլ և այլ), մերձարևադարձային (թուզ, նուռ, արքայանարինջ և այլ), այլ (վերը նշված պտղաընտանիքներում չներառված պտղատեսակներ) պտղաընտանիքների, պտղի տնկարանների և բաց դաշտում աճեցված հատապտուղների (թութ, ելակ, մոշ, ազնվամորի, կիվի և այլ) ու դրանից ելակի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

2) «205» ծածկագրով տողում լրացվում են միայն պաշտպանված գրունտում աճեցված փաստացի ոռոգված հատապտուղների (ելակ, մոշ, ազնվամորի, կիվի և այլ) վերաբերյալ ցուցանիշներ, իսկ «205.1» ծածկագրով տողում լրացվում են միայն ջերմատներում և ջերմոցներում աճեցված փաստացի ոռոգված ելակի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

3) «210»-»210.1» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված խաղողի տեխնիկական, սեղանի, ունիվերսալ սորտերի և խաղողի տնկարանների վերաբերյալ ցուցանիշներ:

 

(2-րդ հավելվածը խմբ. 05.05.2021 թիվ 04-Ն, 14.11.2023 թիվ 34-Ն որոշումներ)

 

 

pin
Վիճակագրության պետական խորհուրդ
12.07.2019
N 36-Ն
Որոշում