Սեղմել Esc փակելու համար:
«ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՓԱՍՏԱՑ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Գործում է
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

«ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՓԱՍՏԱՑԻ ՈՌՈԳՎԱԾ ՑԱՆ ...

 

18.11.2023 -

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆ ՎԻՃԱԿԱԳՐՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԽՈՐՀՈՒՐԴ

ՈՐՈՇՈՒՄ

 

12 հուլիսի 2019 թվականի թիվ 38-Ն

 

«ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՓԱՍՏԱՑԻ ՈՌՈԳՎԱԾ ՑԱՆՔԱՅԻՆ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԲԱԶՄԱՄՅԱ ՏՆԿԱՐԿՆԵՐԻ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ, ԴՐԱՆՑԻՑ ՍՏԱՑՎԱԾ ՀԱՄԱԽԱՌՆ ԲԵՐՔԻ ԵՎ ՄԻՋԻՆ ԲԵՐՔԱՏՎՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ ՁԵՎ 29-ԳՏՀ-ՈՌՈԳՎԱԾ (ՏԱՐԵԿԱՆ) ՎԻՃԱԿԱԳՐԱԿԱՆ ԱՄՓՈՓ ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅԱՆ ՁԵՎՆ ՈՒ ԼՐԱՑՄԱՆ ՀՐԱՀԱՆԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԻՃԱԿԱԳՐՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԽՈՐՀՐԴԻ 2014 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈԿՏԵՄԲԵՐԻ 7-Ի ԹԻՎ 40-Ն ՈՐՈՇՈՒՄՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

 

Ղեկավարվելով «Պաշտոնական վիճակագրության մասին» օրենքի 10-րդ հոդվածի 3-րդ մասի 1-ին կետով և 18-րդ հոդվածի 4-րդ մասով, ինչպես նաև «Նորմատիվ իրավական ակտերի մասին» օրենքի 37-րդ հոդվածի 1-ին մասի դրույթներով` Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհուրդը որոշում է.

1. Հաստատել «Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բազմամյա տնկարկների տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին Ձև 29-ԳՏՀ-ոռոգված (տարեկան) վիճակագրական ամփոփ հաշվետվության ձևը` համաձայն հավելված 1-ի:

(1-ին կետը փոփ. 05.05.2021 թիվ 06-Ն որոշում)

2. Հաստատել «Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բազմամյա տնկարկների տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին Ձև 29-ԳՏՀ-ոռոգված (տարեկան) վիճակագրական ամփոփ հաշվետվության լրացման հրահանգը` համաձայն հավելված 2-ի:

(2-րդ կետը փոփ. 05.05.2021 թիվ 06-Ն, 14.11.2023 թիվ 33-Ն որոշումներ)

3. ՈՒժը կորցրած ճանաչել Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհրդի 2014 թվականի հոկտեմբերի 7-ի ««Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունները և բազմամյա տնկարկների տարածությունները, դրանցից ստացված համախառն բերքը և միջին բերքատվությունը» Ձև թիվ 29-ԳՏՀ-ոռոգված (տարեկան) պետական վիճակագրական ամփոփ հաշվետվության ձևն ու լրացման հրահանգը հաստատելու և Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհրդի 2008 թվականի դեկտեմբերի 24-ի թիվ 23-Ն որոշումն ուժը կորցրած ճանաչելու մասին» թիվ 40-Ն որոշումը:

4. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:

(վերնագիրը փոփ. 05.05.2021 թիվ 06-Ն որոշում)

 

    Նախագահ`                     Ս. Մնացականյան

 

Հավելված 1

Հայաստանի Հանրապետության

վիճակագրության պետական խորհրդի

2019 թվականի հուլիսի 12-ի

թիվ 38-Ն որոշման

 

Նկար

 

Բաժին 1. Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին

 

._________________________________________________________________________.

|Ցուցանիշի|Տողի  |Ցանքային|Ընդհանուր|Հավաքված է բերք, |Բերք հավաքված|Միջին|

|անվանում |ծածկա-|տարա-   |բերքահա- |ընդամենը, ցենտներ|ցենտներ      |բերքը|

|         |գիրը  |ծություն|վաքի     |_________________|_____________|մեկ  |

|         |      |հեկտար  |տարածու- |սկզբնա-|մաքրումից|կրկ- |պտղի և |հեկ- |

|         |      |        |թյուն,   |կան քաշ|(զտումից)|նակի |խաղողի |տարից|

|         |      |        |հեկտար   |       |հետո քաշ |ցան- |այգի-  |ց/հա |

|         |      |        |         |       |         |քերից|ների   |(սյ3/|

|         |      |        |         |       |         |     |միջշար-|սյ2) |

|         |      |        |         |       |         |     |քային  |     |

|         |      |        |         |       |         |     |տարա-  |     |

|         |      |        |         |       |         |     |ծու-   |     |

|         |      |        |         |       |         |     |թյու-  |     |

|         |      |        |         |       |         |     |ներից  |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|   Ա     |  Բ   |   1    |    2    |   3   |    4    |  5  |   6   |  7  |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Հացա-    |100   |        |         |       |         |     |       |     |

|հատիկային|      |        |         |       |         |     |       |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր, |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(100.1+  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|...      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|+100.11) |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Աշնանացան|100.1 |        |         |       |         |     |       |     |

|ցորեն    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Աշնանացան|100.2 |        |         |       |         |     |       |     |

|տարեկան  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Աշնանացան|100.3 |        |         |       |         |     |       |     |

|գարի     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Այլ      |100.4 |        |         |       |         |     |       |     |

|աշնանացան|      |        |         |       |         |     |       |     |

|հացահատի-|      |        |         |       |         |     |       |     |

|կային    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Գարնանա- |100.5 |        |         |       |         |     |       |     |

|ցան ցորեն|      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Գարնանա- |100.6 |        |         |       |         |     |       |     |

|ցան      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տարեկան  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Գարնանա- |100.7 |        |         |       |         |     |       |     |

|ցան գարի |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Վարսակ   |100.8 |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Հաճար    |100.9 |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Եգիպտա-  |100.10|        |         |       |         |     |       |     |

|ցորեն`   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|լրիվ     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|հասունա- |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ցած,     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|հատիկի   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Այլ      |100.11|        |         |       |         |     |       |     |

|գարնանա- |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ցան      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|հացահատի-|      |        |         |       |         |     |       |     |

|կային    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Աշնանա-  |105   |        |X        |X      |X        |X    |X      |X    |

|ցանից    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|լրիվ     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ոչնչացել |      |        |         |       |         |     |       |     |

|է մինչև  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|գարնանա- |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ցան      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսերի |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ցանքի    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ավարտը   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Հատիկա-  |110   |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդեղե-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|նային    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր, |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(110.1+  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|...      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|+110.5)  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Ոլոռ,    |110.1 |        |         |       |         |     |       |     |

|հատիկի   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Լոբի     |110.2 |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Սիսեռ    |110.3 |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Ոսպ      |110.4 |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Այլ      |110.5 |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Տեխնիկա- |115   |        |         |       |         |     |       |     |

|կան      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր, |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(115.1+  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|...      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|+115.5)  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Ծխախոտ   |115.1 |        |         |       |         |     |       |     |

|(հաշվար- |      |        |         |       |         |     |       |     |

|կային    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|քաշով)   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Կտավատ   |115.2 |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Արևա-    |115.3 |        |         |       |         |     |       |     |

|ծաղիկ    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(յուղատու|      |        |         |       |         |     |       |     |

|և        |      |        |         |       |         |     |       |     |

|հրուշա-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|կեղենի)  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Շաքարի   |115.4 |        |         |       |X        |     |       |     |

|ճակնդեղ  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Այլ      |115.5 |        |         |X      |X        |X    |X      |X    |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Կարտոֆիլ |120   |        |         |       |X        |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Բոստա-   |125   |        |         |       |X        |     |       |     |

|նային    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր, |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(125.1+  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|...      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|+125.4)  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Ձմերուկ  |125.1 |        |         |       |X        |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Սեխ      |125.2 |        |         |       |X        |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Այլ      |125.3 |        |         |       |X        |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Սերմա-   |125.4 |        |         |       |X        |X    |X      |     |

|դաշտեր   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Բանջարա- |130   |        |         |       |X        |     |       |     |

|նոցային  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր` |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ներառյալ |      |        |         |       |         |     |       |     |

|աշնանը   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ցանվածը, |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(առանց   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տների և  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմոց-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ների),   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(130.1+  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|...      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|+130.13) |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Կաղամբ   |130.1 |        |         |       |X        |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |130.1.|        |         |       |X        |     |       |     |

|ծաղկա-   |1     |        |         |       |         |     |       |     |

|կաղամբ   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Վարունգ  |130.2 |        |         |       |X        |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Լոլիկ    |130.3 |        |         |       |X        |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Սմբուկ   |130.4 |        |         |       |X        |     |       |     |

|(բադրի-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջան)     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Տաքդեղ   |130.5 |        |         |       |X        |     |       |     |

|(բիբար)  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Սեղանի   |130.6 |        |         |       |X        |     |       |     |

|ճակնդեղ  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Գազար    |130.7 |        |         |       |X        |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Սոխ      |130.8 |        |         |       |X        |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Սխտոր    |130.9 |        |         |       |X        |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Կանաչ    |130.10|        |         |       |X        |     |       |     |

|ոլոռ     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Կանաչ    |130.11|        |         |       |X        |     |       |     |

|լոբի     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Այլ      |130.12|        |         |       |X        |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Սերմա-   |130.13|        |         |       |X        |X    |X      |     |

|դաշտեր   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Բանջարա- |135   |        |         |       |X        |     |       |     |

|բոստա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|նային    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(առանց   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տների և  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմոց-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ների),   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(125+130)|      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Մշակա-   |140   |        |         |X      |X        |X    |X      |X    |

|բույսեր  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տներում  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|և        |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմոց-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ներում,  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(140.2+  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|140.3+   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|140.4)   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |140.1 |        |         |X      |X        |X    |X      |X    |

|ջերմա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տներում  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Ընդամենը |140.2 |        |         |       |X        |     |X      |     |

|տող      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|140-ից`  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բանջա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|րեղեն    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տներում  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|և        |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմոց-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ներում,  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(140.2.1+|      |        |         |       |         |     |       |     |

|140.2.2+ |      |        |         |       |         |     |       |     |

|140.2.3+ |      |        |         |       |         |     |       |     |

|140.2.4) |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|այդ      |140.2.|        |         |       |X        |     |X      |     |

|թվում`   |1     |        |         |       |         |     |       |     |

|վարունգ  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|լոլիկ    |140.2.|        |         |       |X        |     |X      |     |

|         |2     |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|տաքդեղ   |140.2.|        |         |       |X        |     |X      |     |

|(բիբար)  |3     |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|այլ      |140.2.|        |         |       |X        |     |X      |     |

|         |4     |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|ծաղիկ    |140.3 |        |         |       |X        |X    |X      |X    |

|ջերմա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տներում  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|և        |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմոց-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ներում,  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(սյուն   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|3-ը      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|հատով)   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|այլ      |140.4 |        |         |X      |X        |X    |X      |X    |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տներում  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|և        |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմոց-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ներում,  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Սունկ    |145   |        |         |       |X        |X    |X      |X    |

|(ներառյալ|      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմատան |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ու       |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմոցի),|      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(մ2)     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |145.1 |        |         |       |X        |X    |X      |X    |

|ջերմա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տներում  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|և        |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմոց-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ներում,  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Ծաղիկ    |150   |        |         |       |X        |X    |X      |X    |

|առանց    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմատան |      |        |         |       |         |     |       |     |

|և        |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ջերմոցի, |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(սյուն   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|3-ը      |      |        |         |       |         |     |       |     |

|հատով)   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Կերային  |155   |        |         |X      |X        |X    |X      |X    |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր, |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(155.1+  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|155.2+   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|155.3+   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|155.4+   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|155.5+   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|155.6+   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|155.7)   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Կերի     |155.1 |        |         |       |X        |     |       |     |

|արմատա-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|պտուղներ`|      |        |         |       |         |     |       |     |

|ներառյալ |      |        |         |       |         |     |       |     |

|շաքարի   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ճակնդեղ  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|անասնա-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|կերի     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |155.1.|        |         |       |X        |X    |X      |     |

|սերմա-   |1     |        |         |       |         |     |       |     |

|դաշտեր   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Բոստա-   |155.2 |        |         |       |X        |     |       |     |

|նային    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|անասնա-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|կերի     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Եգիպտա-  |155.3 |        |         |       |X        |     |       |     |

|ցորեն`   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|սիլոսի,  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|կանաչ    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|կերի և   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|սենաժի   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(կանաչ   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|զանգված),|      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |155.3.|X       |         |       |X        |     |       |     |

|սիլոսի   |1     |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Սիլոսային|155.4 |        |         |       |X        |     |       |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(առանց   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|եգիպտա-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ցորենի)  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Միամյա   |155.5 |        |X        |X      |X        |X    |X      |X    |

|խոտեր,   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |155.5.|X       |         |       |X        |     |       |     |

|օգտագործ-|1     |        |         |       |         |     |       |     |

|ված են   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|խոտի     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|օգտագործ-|155.5.|X       |         |       |X        |     |       |     |

|ված են   |2     |        |         |       |         |     |       |     |

|կանաչ    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|կերի,    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|սենաժի և |      |        |         |       |         |     |       |     |

|այլի     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(կանաչ   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|զանգված) |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Բազմամյա |155.6 |        |X        |X      |X        |X    |X      |X    |

|խոտերի   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընթացիկ  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տարվա    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ցանք     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(ներառյալ|      |        |         |       |         |     |       |     |

|անցած    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տարվա    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|աշնան    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ցանածը)  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |155.6.|X       |         |       |X        |     |       |     |

|օգտագործ-|1     |        |         |       |         |     |       |     |

|ված են   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|խոտի     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|օգտագործ-|155.6.|X       |         |       |X        |     |       |     |

|ված են   |2     |        |         |       |         |     |       |     |

|կանաչ    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|կերի,    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|սենաժի և |      |        |         |       |         |     |       |     |

|այլի     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(կանաչ   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|զանգված) |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Բազմամյա |155.7 |        |X        |X      |X        |X    |X      |X    |

|խոտերի   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|անցյալ   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տարիների |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ցանք,    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |155.7.|X       |         |       |X        |     |       |     |

|օգտագործ-|1     |        |         |       |         |     |       |     |

|ված են   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|խոտի     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|օգտագործ-|155.7.|X       |         |       |X        |     |       |     |

|ված են   |2     |        |         |       |         |     |       |     |

|կանաչ    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|կերի,    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|սենաժի և |      |        |         |       |         |     |       |     |

|այլի     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(կանաչ   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|զանգված) |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Բազմամյա |155.8 |X       |         |X      |         |X    |X      |     |

|խոտեր    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|սերմերի  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար,   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |155.8.|X       |         |X      |         |X    |X      |     |

|առվույտ  |1     |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|կորնգան  |155.8.|X       |         |X      |         |X    |X      |     |

|         |2     |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Թելատու  |160   |        |         |       |         |X    |X      |     |

|մշակա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բույսեր, |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(160.1+  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|160.2)   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Բամբակ   |160.1 |        |         |       |         |X    |X      |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Այլ      |160.2 |        |         |       |         |X    |X      |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Ընդամենը |165   |        |X        |X      |X        |X    |X      |X    |

|ցանքային |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տարածու- |      |        |         |       |         |     |       |     |

|թյուն    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|20 թ.    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|բերքի տակ|      |        |         |       |         |     |       |     |

|(100+110+|      |        |         |       |         |     |       |     |

|115+120+ |      |        |         |       |         |     |       |     |

|135+140+ |      |        |         |       |         |     |       |     |

|150+155+ |      |        |         |       |         |     |       |     |

|160)     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |165.1 |        |X        |X      |X        |X    |X      |X    |

|ցանված է |      |        |         |       |         |     |       |     |

|պտղատու  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|այգիների |      |        |         |       |         |     |       |     |

|և  խաղողի|      |        |         |       |         |     |       |     |

|այգիների |      |        |         |       |         |     |       |     |

|միջշար-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|քային    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|տարածու- |      |        |         |       |         |     |       |     |

|թյուն-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ներում   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Կատարվել |170   |        |X        |X      |X        |X    |X      |X    |

|է կրկնակի|      |        |         |       |         |     |       |     |

|ցանք     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Կատարվել |175   |        |X        |X      |X        |X    |X      |X    |

|է        |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ենթացանք,|      |        |         |       |         |     |       |     |

|ներառյալ |      |        |         |       |         |     |       |     |

|աշնանը   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|կատարվածը|      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |175.1 |        |         |       |X        |X    |X      |     |

|բազմամյա |      |        |         |       |         |     |       |     |

|խոտերի   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Բնական   |180   |X       |         |       |X        |X    |X      |     |

|խոտ-     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|հարքներ, |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ընդամենը |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|որից`    |180.1 |X       |         |       |X        |X    |X      |     |

|օգտագործ-|      |        |         |       |         |     |       |     |

|ված են   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|խոտի     |      |        |         |       |         |     |       |     |

|համար    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Հավաքված |185   |X       |         |       |X        |X    |X      |     |

|է խոտ    |      |        |         |       |         |     |       |     |

|չօգտա-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|գործված  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|վարելա-  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|հողերից  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|

|Ցելերի   |190   |        |X        |X      |X        |X    |X      |X    |

|տարածու- |      |        |         |       |         |     |       |     |

|թյունը   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|(ներառյալ|      |        |         |       |         |     |       |     |

|սիդերալ  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|և        |      |        |         |       |         |     |       |     |

|կուլի-   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|սային,   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ինչպես   |      |        |         |       |         |     |       |     |

|նաև  սև  |      |        |         |       |         |     |       |     |

|ցելեր)   |      |        |         |       |         |     |       |     |

._________________________________________________________________________.

 

Բաժին 2. Բազմամյա տնկարկների փաստացի ոռոգված տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին

 

._________________________________________________________________________.

|Ցուցանիշի|Տողի  |Ընդամենը |որից`    |Փաստացի հավաքված բերքը|Միջին բերքը  |

|անվանում |ծածկա-|տնկարկներ|տնկարկներ|ցենտներ               |մեկ հեկտարից,|

|         |գիրը  |հեկտար   |պտղատու  |______________________|ց/հա         |

|         |      |         |հասակի,  |Ընդամենը  |որից`      |(սյ 4/սյ 2)  |

|         |      |         |հեկտար   |բացի      |պտղատու    |             |

|         |      |         |         |200.6     |հասակի     |             |

|         |      |         |         |տողից     |տնկարկներից|             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|   Ա     |  Բ   |    1    |   2     |    3     |     4     |      5      |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|Պտուղ և  |200   |         |         |          |           |             |

|հատապտուղ|      |         |         |          |           |             |

|(առանց   |      |         |         |          |           |             |

|ջերմա-   |      |         |         |          |           |             |

|տների և  |      |         |         |          |           |             |

|ջերմոց-  |      |         |         |          |           |             |

|ների),   |      |         |         |          |           |             |

|ընդամենը |      |         |         |          |           |             |

|(200.1+  |      |         |         |          |           |             |

|.....    |      |         |         |          |           |             |

|+200.7)  |      |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|այդ      |200.1 |         |         |          |           |             |

|թվում`   |      |         |         |          |           |             |

|հնդավոր, |      |         |         |          |           |             |

|ընդամենը |      |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|կորիզավոր|200.2 |         |         |          |           |             |

|ընդամենը |      |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|ընկուզա- |200.3 |         |         |          |           |             |

|պտուղ,   |      |         |         |          |           |             |

|ընդամենը |      |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|մերձարևա |200.4 |         |         |          |           |             |

|դարձային |      |         |         |          |           |             |

|ընդամենը |      |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|այլ,     |200.5 |         |         |          |           |             |

|ընդամենը |      |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|պտղի     |200.6 |         |X        |          |X          |X            |

|տնկարան  |      |         |         |          |           |             |

|(սյուն   |      |         |         |          |           |             |

|3-ը      |      |         |         |          |           |             |

|հատով)   |      |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|հատապտուղ|200.7 |         |         |          |           |             |

|բաց      |      |         |         |          |           |             |

|դաշտում, |      |         |         |          |           |             |

|ներառյալ |      |         |         |          |           |             |

|պտղատու  |      |         |         |          |           |             |

|տնկարկ-  |      |         |         |          |           |             |

|ների     |      |         |         |          |           |             |

|միջ-     |      |         |         |          |           |             |

|շարքային |      |         |         |          |           |             |

|տարածու- |      |         |         |          |           |             |

|թյուն-   |      |         |         |          |           |             |

|ներում   |      |         |         |          |           |             |

|տնկվածը  |      |         |         |          |           |             |

|և        |      |         |         |          |           |             |

|տնկարան- |      |         |         |          |           |             |

|ները,    |      |         |         |          |           |             |

|ընդամենը |      |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|որից`    |200.7.|         |         |          |           |             |

|ելակ     |1     |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|Հատապտուղ|205   |         |         |          |           |             |

|ջերմա-   |      |         |         |          |           |             |

|տներում  |      |         |         |          |           |             |

|և        |      |         |         |          |           |             |

|ջերմոց-  |      |         |         |          |           |             |

|ներում,  |      |         |         |          |           |             |

|ընդամենը |      |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|որից`    |205.1 |         |         |          |           |             |

|ելակ     |      |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|Խաղող    |210   |         |         |          |           |             |

|(ներառյալ|      |         |         |          |           |             |

|տնկարան- |      |         |         |          |           |             |

|ները),   |      |         |         |          |           |             |

|ընդամենը |      |         |         |          |           |             |

|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|

|որից`    |210.1 |         |X        |          |X          |X            |

|խաղողի   |      |         |         |          |           |             |

|տնկարան  |      |         |         |          |           |             |

|(սյուն   |      |         |         |          |           |             |

|3-ը      |      |         |         |          |           |             |

|հատով)   |      |         |         |          |           |             |

._________________________________________________________________________.

 

    Ղեկավար` _____________________________     ________________________

                (Ազգանուն, անուն)                  (Ստորագրություն)

 

Լրացնող (լիազորված անձ)` _____________________ ____________________

                               (Ազգանուն, անուն)     (Ստորագրություն)

 

«___»______ _____20___թ.

 

(1-ին հավելվածը փոփ. 05.05.2021 թիվ 06-Ն, 14.11.2023 թիվ 33-Ն որոշումներ)

 

Հավելված 2

Հայաստանի Հանրապետության

վիճակագրության պետական խորհրդի

2019 թվականի հուլիսի 12-ի

թիվ 38-Ն որոշման

 

ՀՐԱՀԱՆԳ «ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՓԱՍՏԱՑԻ ՈՌՈԳՎԱԾ ՑԱՆՔԱՅԻՆ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԲԱԶՄԱՄՅԱ ՏՆԿԱՐԿՆԵՐԻ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ, ԴՐԱՆՑԻՑ ՍՏԱՑՎԱԾ ՀԱՄԱԽԱՌՆ ԲԵՐՔԻ ԵՎ ՄԻՋԻՆ ԲԵՐՔԱՏՎՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՁԵՎ 29-ԳՏՀ - ՈՌՈԳՎԱԾ (ՏԱՐԵԿԱՆ) ՎԻՃԱԿԱԳՐԱԿԱՆ ԱՄՓՈՓ ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅԱՆ ԼՐԱՑՄԱՆ

 

1. ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ԴՐՈՒՅԹՆԵՐ

 

1. Սույն հրահանգը կարգավորում է «Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բազմամյա տնկարկների տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին» Ձև 29-ԳՏՀ ոռոգված (տարեկան) վիճակագրական ամփոփ հաշվետվության (այսուհետ` Հաշվետվություն) լրացման կարգի հետ կապված հարաբերությունները:

2. Հաշվետվությունը ներկայացնում են համայնքապետարանները, որոնք այդ մասին իրազեկվում են Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհրդի` 2016 թվականի հունիսի 20-ի թիվ 05-Ն որոշմամբ հաստատված կարգի դրույթներին համապատասխան:

3. Հաշվետվությունը ներկայացվում է Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրական կոմիտե` Հաշվետվության ձևի վրա նշված ժամկետում և պարբերականությամբ` հաշվետու տարվա դեկտեմբերի 1-ի դրությամբ, աճողական` տարվա սկզբից:

4. Հաշվետվության ներկայացման հետ կապված այլ հարաբերությունները կարգավորվում են Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրությամբ սահմանված կարգով:

 

2. ՄԵԹՈԴԱԲԱՆԱԿԱՆ ՊԱՐԶԱԲԱՆՈՒՄՆԵՐ

 

5. Հաշվետվության ցուցանիշները ներառում են միայն տվյալ համայնքի անհատական (գյուղացիական) տնային տնտեսություններին (անկախ նրանից, թե տնտեսություն վարողը տվյալ համայնքի մշտական բնակիչ է, թե` ոչ) վերաբերող ամփոփ տվյալներ:

6. Սույն հրահանգում օգտագործվող հիմնական հասկացություններն են`

1) փաստացի ոռոգված տարածություններ` տարածություններ, որոնք, անկախ նրանից` համարվում են ոռոգվող (ՀՀ կադաստրի կոմիտեի կողմից հաշվառվել են որպես ոռոգվող հողեր), թե` ոչ, փաստացի ոռոգվել են ցանկացած աղբյուրից (ոռոգման ցանցերից, արտեզյան ջրերով, տարածքին մոտ գտնվող գետերի, լճերի ջրերից և այլն) ու եղանակով (արհեստական անձրևացման, կաթիլային, ակոսային և այլ), որոնց մեջ չեն ընդգրկվում միայն բնական եղանակով` անձրևներով և այլ բնական տեղումներով ոռոգվող հողերը.

2) գյուղատնտեսական մշակաբույսերի ցանքային տարածություն` գյուղատնտեսական նշանակության հողերի` վարելահողի, խոտհարքների, արոտավայրերի, պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններում և այլ հողերի վրա բոլոր տեսակի գյուղատնտեսական մշակաբույսերի աճեցման նպատակով փաստացի կատարված ցանքի, ներառյալ կրկնակի ցանքի և ենթացանքի տարածություններ` հաշվետու ժամանակահատվածում,

3) միջին բերքատվություն` հաշվարկվում է` հավաքված բերքի ցուցանիշը (առանց պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններից և կրկնակի ցանքի տարածություններից հավաքված բերքի) հարաբերելով բերքահավաքի տարածության ցուցանիշի վրա,

4) կրկնակի ցանք` հիմնական մշակաբույսի բերքահավաքից հետո միևնույն տարածության վրա մեկ այլ մշակաբույսի ցանք, որի նպատակն է միևնույն տարածությունից մեկից ավելի անգամ ստանալ բերք,

5) ենթացանք` միևնույն հողակտորում միաժամանակ մեկից ավելի գյուղատնտեսական մշակաբույսերի խառը ցանք,

6) ջերմատներ` տարբեր չափերի կառույցներ, որոնք հագեցած են ջերմատնային կոնստրուկցիաներով, սարքավորումներով, ջեռուցվում են և հնարավորություն են տալիս ողջ տարվա ընթացքում զբաղվել բուսաբուծական արտադրանքի արտադրությամբ (մշակել բանջարանոցային մշակաբույսեր, աճեցնել ծաղիկներ, սածիլներ, հատապտուղներ և այլն),

7) ջերմոցներ` կառույցներ, որոնք կարող են ունենալ շարժական ծածկոցներ (շրջանակներ` ապակեպատ կամ թաղանթապատ), որոնց շահագործումը հնարավորություն է տալիս աճեցնել սածիլներ, ծաղիկներ և մշակել բանջարեղեն, հատապտուղներ և այլն (ջերմատներից տարբերվում են նրանով, որ չունեն ջեռուցման համակարգ),

8) ցել` գյուղատնտեսական հողատեսք, ցանքաշրջանառության դաշտ, վարած հող, որն ամբողջ վեգետացիայի (կամ դրա մի մասի) ընթացքում չի զբաղեցվում ցանքերով և համարվում է հողի բերրիության բարձրացման, խոնավության և սննդանյութերի կուտակման, մոլախոտերի ոչնչացման, բերքատվության բարձրացման արդյունավետ ագրոտեխնիկական միջոցառում,

9) սև ցելեր` հողատարածություններ, որոնք հերկվել են նախորդ տարվա աշնանը և ցանքերի եզրափակիչ հաշվառում կատարելու պահին զբաղեցրած չեն գարնանացան մշակաբույսերի ցանքերով,

10) մաքուր ցելեր` հողատարածություններ, որոնք հերկվել են գարնանը և մինչև աշնանացան պահպանվել են մաքուր վիճակում,

11) սիդերալ ցելեր` հողատարածություններ, որոնց վրա ցանվել է հատիկաընդեղեն մշակաբույսեր, որը կանաչ վիճակում հերկվում է, որպեսզի հողը հարստացվի օրգանական նյութերով,

12) կուլիսային ցելեր` հողատարածություններ, որոնց վրա կատարվել է բարձրացողուն մշակաբույսերի ցանք` նպատակ ունենալով դաշտում ձմռանը ձյուն կուտակել:

 

3. ԼՐԱՑՄԱՆ ԿԱՐԳԸ

 

7. «Բաժին 1. Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին» բաժնում.

1) «Ցանքային տարածությունը» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են (ընթացիկ տարվա դեկտեմբերի 1-ի դրությամբ) ճշտված գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների վերաբերյալ ցուցանիշներ:

2) «Ընդհանուր բերքահավաքի տարածությունը» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են ցուցանիշներ գյուղատնտեսական մշակաբույսերի այն փաստացի ոռոգված տարածությունների վերաբերյալ, որոնցից հաշվետու ժամանակահատվածում բերք է հավաքվել: Այս ցուցանիշների մեջ չեն ներառվում պտղատու այգիների և խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններում կատարված, ինչպես նաև կրկնակի և ենթացանքի` հիմնական չհամարվող մշակաբույսերի, փաստացի ոռոգված ցանքերի տարածությունները:

3) «Հավաքված է բերք, ընդամենը» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են փաստացի ոռոգված բերքահավաքի ամբողջ տարածությունից հավաքված բերքի վերաբերյալ ցուցանիշներ (համախառն բերքը): Ցուցանիշները չեն ներառում փաստացի ոռոգված հիմնական չհամարվող կրկնակի ցանքերից, ենթացանքից և պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների փաստացի ոռոգված միջշարքային տարածություններից հավաքված բերքը:

4) «Բերք հավաքված կրկնակի ցանքերից, պտղատու այգիների և խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններից» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են փաստացի ոռոգված կրկնակի ցանքերից և պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների փաստացի ոռոգված միջշարքային տարածություններից հավաքված բերքի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

5) «Միջին բերքը մեկ հեկտարից» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են մշակաբույսերի միջին բերքատվության (սյունակ 3 հարաբերած սյունակ 2) վերաբերյալ ցուցանիշներ:

6) «100»-»100.11» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված աշնանացան (ցորեն, տարեկան, գարի և այլ) և գարնանացան (ցորեն, տարեկան, գարի, վարսակ, հաճար, եգիպտացորեն հատիկի համար և այլ) հացահատիկային մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

7) «105» ծածկագրով տողում լրացվում է բոլոր տեսակի փաստացի ոռոգված աշնանացան հացահատիկային մշակաբույսերի (ցորեն, տարեկան, գարի և այլ) և այլ աշնանացան մշակաբույսերի այն տարածությունների հանրագումարը, որոնց վրա անցած աշնանը կատարված ցանքերը լրիվ ոչնչացել են:

8) «110»- «110.5» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված հատիկաընդեղենային (ոլոռ, լոբի, սիսեռ, ոսպ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

9) «115»-»115.5» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված տեխնիկական (ծխախոտ` հաշվարկային (չոր քաշով), կտավատ, արևածաղիկ, շաքարի ճակնդեղ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

10) «120» ծածկագրով տողում լրացվում են կարտոֆիլի փաստացի ոռոգված վաղահաս, միջահաս և ուշահաս տեսակների վերաբերյալ ցուցանիշներ:

11) «125»-»125.4» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված բոստանային (ձմերուկ, սեխ, այլ և սերմադաշտեր) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

12) «130»-»130.13» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված բանջարանոցային (կաղամբ, ծաղկակաղամբ, վարունգ, լոլիկ, սմբուկ (բադրիջան), տաքդեղ (բիբար), սեղանի ճակընդեղ, գազար, սոխ, սխտոր, կանաչ ոլոռ, կանաչ լոբի, այլ և սերմադաշտեր) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ (առանց ջերմատների և ջերմոցների):

13) «140» ծածկագրով տողում լրացվում են միայն պաշտպանված գրունտում աճեցված մշակաբույսերի (ներառյալ սածիլների, ծաղկի տնկանյութի և այլնի) փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բերքահավաքի տարածությունների վերաբերյալ ցուցանիշներ:

14) «140.2»-»140.4» ծածկագրերով տողերում լրացվում են միայն ջերմատներում և ջերմոցներում աճեցված փաստացի ոռոգված բանջարեղենի, դրանից վարունգի, լոլիկի, տաքդեղի (բիբարի) և այլնի (չթվարկված մյուս բոլոր բանջարանոցային մշակաբույսերը` ներառյալ կանաչեղենը), ինչպես նաև ծաղկի ու այլ (կարտոֆիլ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

15) «155»-»155.8.2» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված կերային մշակաբույսերի (կերի արմատապտուղներ` ներառյալ շաքարի ճակնդեղ անասնակերի համար, բոստանային մշակաբույսեր անասնակերի համար, եգիպտացորեն` սիլոսի, կանաչ կերի և սենաժի համար, սիլոսային մշակաբույսեր, միամյա ու բազմամյա խոտեր և այլ) վերաբերյալ ցուցանիշներ:

16) «160»-»160.2» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված թելատու (բամբակ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

17) «190» ծածկագրով տողում լրացվում է բոլոր տեսակի ցելերի տարածությունների հանրագումարը:

8. «Բաժին 2. Բազմամյա տնկարկների փաստացի ոռոգված տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին» բաժնում.

1) «200»-»200.7.1» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված հնդավոր (խնձոր, տանձ, սերկևիլ և այլ), կորիզավոր (ծիրան, դեղձ, կեռաս, սալոր, բալ, հոն և այլ), ընկուզապտուղ (ընկույզ, տխիլ և այլ), մերձարևադարձային (թուզ, նուռ, արքայանարինջ և այլ), այլ (վերը նշված պտղաընտանիքներում չներառված պտղատեսակներ) պտղաընտանիքների, պտղի տնկարանների և բաց դաշտում աճեցված հատապտուղների (թութ, ելակ, մոշ, ազնվամորի, կիվի և այլ) ու դրանից ելակի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

2) «205» ծածկագրով տողում լրացվում են միայն պաշտպանված գրունտում աճեցված փաստացի ոռոգված հատապտուղների (ելակ, մոշ, ազնվամորի, կիվի և այլ) վերաբերյալ ցուցանիշներ, իսկ «205.1» ծածկագրով տողում լրացվում են միայն ջերմատներում և ջերմոցներում աճեցված փաստացի ոռոգված ելակի վերաբերյալ ցուցանիշներ:

3) «210»-»210.1» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված խաղողի տեխնիկական, սեղանի, ունիվերսալ սորտերի և խաղողի տնկարանների վերաբերյալ ցուցանիշներ:

 

(2-րդ հավելվածը փոփ. 05.05.2021 թիվ 06-Ն, 14.11.2023 թիվ 33-Ն որոշումներ)

 

 

pin
Վիճակագրության պետական խորհուրդ
12.07.2019
N 38-Ն
Որոշում