18.11.2023 -
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆ ՎԻՃԱԿԱԳՐՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԽՈՐՀՈՒՐԴ
ՈՐՈՇՈՒՄ
12 հուլիսի 2019 թվականի թիվ 38-Ն
«ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՓԱՍՏԱՑԻ ՈՌՈԳՎԱԾ ՑԱՆՔԱՅԻՆ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԲԱԶՄԱՄՅԱ ՏՆԿԱՐԿՆԵՐԻ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ, ԴՐԱՆՑԻՑ ՍՏԱՑՎԱԾ ՀԱՄԱԽԱՌՆ ԲԵՐՔԻ ԵՎ ՄԻՋԻՆ ԲԵՐՔԱՏՎՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ ՁԵՎ 29-ԳՏՀ-ՈՌՈԳՎԱԾ (ՏԱՐԵԿԱՆ) ՎԻՃԱԿԱԳՐԱԿԱՆ ԱՄՓՈՓ ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅԱՆ ՁԵՎՆ ՈՒ ԼՐԱՑՄԱՆ ՀՐԱՀԱՆԳԸ ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՎԻՃԱԿԱԳՐՈՒԹՅԱՆ ՊԵՏԱԿԱՆ ԽՈՐՀՐԴԻ 2014 ԹՎԱԿԱՆԻ ՀՈԿՏԵՄԲԵՐԻ 7-Ի ԹԻՎ 40-Ն ՈՐՈՇՈՒՄՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ
Ղեկավարվելով «Պաշտոնական վիճակագրության մասին» օրենքի 10-րդ հոդվածի 3-րդ մասի 1-ին կետով և 18-րդ հոդվածի 4-րդ մասով, ինչպես նաև «Նորմատիվ իրավական ակտերի մասին» օրենքի 37-րդ հոդվածի 1-ին մասի դրույթներով` Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհուրդը որոշում է.
1. Հաստատել «Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բազմամյա տնկարկների տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին Ձև 29-ԳՏՀ-ոռոգված (տարեկան) վիճակագրական ամփոփ հաշվետվության ձևը` համաձայն հավելված 1-ի:
(1-ին կետը փոփ. 05.05.2021 թիվ 06-Ն որոշում)
2. Հաստատել «Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բազմամյա տնկարկների տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին Ձև 29-ԳՏՀ-ոռոգված (տարեկան) վիճակագրական ամփոփ հաշվետվության լրացման հրահանգը` համաձայն հավելված 2-ի:
(2-րդ կետը փոփ. 05.05.2021 թիվ 06-Ն, 14.11.2023 թիվ 33-Ն որոշումներ)
3. ՈՒժը կորցրած ճանաչել Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհրդի 2014 թվականի հոկտեմբերի 7-ի ««Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունները և բազմամյա տնկարկների տարածությունները, դրանցից ստացված համախառն բերքը և միջին բերքատվությունը» Ձև թիվ 29-ԳՏՀ-ոռոգված (տարեկան) պետական վիճակագրական ամփոփ հաշվետվության ձևն ու լրացման հրահանգը հաստատելու և Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհրդի 2008 թվականի դեկտեմբերի 24-ի թիվ 23-Ն որոշումն ուժը կորցրած ճանաչելու մասին» թիվ 40-Ն որոշումը:
4. Սույն որոշումն ուժի մեջ է մտնում պաշտոնական հրապարակման օրվան հաջորդող տասներորդ օրը:
(վերնագիրը փոփ. 05.05.2021 թիվ 06-Ն որոշում)
Նախագահ` Ս. Մնացականյան
Հավելված 1
Հայաստանի Հանրապետության
վիճակագրության պետական խորհրդի
2019 թվականի հուլիսի 12-ի
թիվ 38-Ն որոշման
Նկար
Բաժին 1. Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին
._________________________________________________________________________.
|Ցուցանիշի|Տողի |Ցանքային|Ընդհանուր|Հավաքված է բերք, |Բերք հավաքված|Միջին|
|անվանում |ծածկա-|տարա- |բերքահա- |ընդամենը, ցենտներ|ցենտներ |բերքը|
| |գիրը |ծություն|վաքի |_________________|_____________|մեկ |
| | |հեկտար |տարածու- |սկզբնա-|մաքրումից|կրկ- |պտղի և |հեկ- |
| | | |թյուն, |կան քաշ|(զտումից)|նակի |խաղողի |տարից|
| | | |հեկտար | |հետո քաշ |ցան- |այգի- |ց/հա |
| | | | | | |քերից|ների |(սյ3/|
| | | | | | | |միջշար-|սյ2) |
| | | | | | | |քային | |
| | | | | | | |տարա- | |
| | | | | | | |ծու- | |
| | | | | | | |թյու- | |
| | | | | | | |ներից | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
| Ա | Բ | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Հացա- |100 | | | | | | | |
|հատիկային| | | | | | | | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(100.1+ | | | | | | | | |
|... | | | | | | | | |
|+100.11) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Աշնանացան|100.1 | | | | | | | |
|ցորեն | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Աշնանացան|100.2 | | | | | | | |
|տարեկան | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Աշնանացան|100.3 | | | | | | | |
|գարի | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Այլ |100.4 | | | | | | | |
|աշնանացան| | | | | | | | |
|հացահատի-| | | | | | | | |
|կային | | | | | | | | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Գարնանա- |100.5 | | | | | | | |
|ցան ցորեն| | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Գարնանա- |100.6 | | | | | | | |
|ցան | | | | | | | | |
|տարեկան | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Գարնանա- |100.7 | | | | | | | |
|ցան գարի | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Վարսակ |100.8 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Հաճար |100.9 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Եգիպտա- |100.10| | | | | | | |
|ցորեն` | | | | | | | | |
|լրիվ | | | | | | | | |
|հասունա- | | | | | | | | |
|ցած, | | | | | | | | |
|հատիկի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Այլ |100.11| | | | | | | |
|գարնանա- | | | | | | | | |
|ցան | | | | | | | | |
|հացահատի-| | | | | | | | |
|կային | | | | | | | | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Աշնանա- |105 | |X |X |X |X |X |X |
|ցանից | | | | | | | | |
|լրիվ | | | | | | | | |
|ոչնչացել | | | | | | | | |
|է մինչև | | | | | | | | |
|գարնանա- | | | | | | | | |
|ցան | | | | | | | | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսերի | | | | | | | | |
|ցանքի | | | | | | | | |
|ավարտը | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Հատիկա- |110 | | | | | | | |
|ընդեղե- | | | | | | | | |
|նային | | | | | | | | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(110.1+ | | | | | | | | |
|... | | | | | | | | |
|+110.5) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Ոլոռ, |110.1 | | | | | | | |
|հատիկի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Լոբի |110.2 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Սիսեռ |110.3 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Ոսպ |110.4 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Այլ |110.5 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Տեխնիկա- |115 | | | | | | | |
|կան | | | | | | | | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(115.1+ | | | | | | | | |
|... | | | | | | | | |
|+115.5) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Ծխախոտ |115.1 | | | | | | | |
|(հաշվար- | | | | | | | | |
|կային | | | | | | | | |
|քաշով) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Կտավատ |115.2 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Արևա- |115.3 | | | | | | | |
|ծաղիկ | | | | | | | | |
|(յուղատու| | | | | | | | |
|և | | | | | | | | |
|հրուշա- | | | | | | | | |
|կեղենի) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Շաքարի |115.4 | | | |X | | | |
|ճակնդեղ | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Այլ |115.5 | | |X |X |X |X |X |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Կարտոֆիլ |120 | | | |X | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Բոստա- |125 | | | |X | | | |
|նային | | | | | | | | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(125.1+ | | | | | | | | |
|... | | | | | | | | |
|+125.4) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Ձմերուկ |125.1 | | | |X | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Սեխ |125.2 | | | |X | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Այլ |125.3 | | | |X | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Սերմա- |125.4 | | | |X |X |X | |
|դաշտեր | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Բանջարա- |130 | | | |X | | | |
|նոցային | | | | | | | | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր` | | | | | | | | |
|ներառյալ | | | | | | | | |
|աշնանը | | | | | | | | |
|ցանվածը, | | | | | | | | |
|(առանց | | | | | | | | |
|ջերմա- | | | | | | | | |
|տների և | | | | | | | | |
|ջերմոց- | | | | | | | | |
|ների), | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(130.1+ | | | | | | | | |
|... | | | | | | | | |
|+130.13) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Կաղամբ |130.1 | | | |X | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |130.1.| | | |X | | | |
|ծաղկա- |1 | | | | | | | |
|կաղամբ | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Վարունգ |130.2 | | | |X | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Լոլիկ |130.3 | | | |X | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Սմբուկ |130.4 | | | |X | | | |
|(բադրի- | | | | | | | | |
|ջան) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Տաքդեղ |130.5 | | | |X | | | |
|(բիբար) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Սեղանի |130.6 | | | |X | | | |
|ճակնդեղ | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Գազար |130.7 | | | |X | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Սոխ |130.8 | | | |X | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Սխտոր |130.9 | | | |X | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Կանաչ |130.10| | | |X | | | |
|ոլոռ | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Կանաչ |130.11| | | |X | | | |
|լոբի | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Այլ |130.12| | | |X | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Սերմա- |130.13| | | |X |X |X | |
|դաշտեր | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Բանջարա- |135 | | | |X | | | |
|բոստա- | | | | | | | | |
|նային | | | | | | | | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր | | | | | | | | |
|(առանց | | | | | | | | |
|ջերմա- | | | | | | | | |
|տների և | | | | | | | | |
|ջերմոց- | | | | | | | | |
|ների), | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(125+130)| | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Մշակա- |140 | | |X |X |X |X |X |
|բույսեր | | | | | | | | |
|ջերմա- | | | | | | | | |
|տներում | | | | | | | | |
|և | | | | | | | | |
|ջերմոց- | | | | | | | | |
|ներում, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(140.2+ | | | | | | | | |
|140.3+ | | | | | | | | |
|140.4) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |140.1 | | |X |X |X |X |X |
|ջերմա- | | | | | | | | |
|տներում | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Ընդամենը |140.2 | | | |X | |X | |
|տող | | | | | | | | |
|140-ից` | | | | | | | | |
|բանջա- | | | | | | | | |
|րեղեն | | | | | | | | |
|ջերմա- | | | | | | | | |
|տներում | | | | | | | | |
|և | | | | | | | | |
|ջերմոց- | | | | | | | | |
|ներում, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(140.2.1+| | | | | | | | |
|140.2.2+ | | | | | | | | |
|140.2.3+ | | | | | | | | |
|140.2.4) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|այդ |140.2.| | | |X | |X | |
|թվում` |1 | | | | | | | |
|վարունգ | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|լոլիկ |140.2.| | | |X | |X | |
| |2 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|տաքդեղ |140.2.| | | |X | |X | |
|(բիբար) |3 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|այլ |140.2.| | | |X | |X | |
| |4 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|ծաղիկ |140.3 | | | |X |X |X |X |
|ջերմա- | | | | | | | | |
|տներում | | | | | | | | |
|և | | | | | | | | |
|ջերմոց- | | | | | | | | |
|ներում, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(սյուն | | | | | | | | |
|3-ը | | | | | | | | |
|հատով) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|այլ |140.4 | | |X |X |X |X |X |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր | | | | | | | | |
|ջերմա- | | | | | | | | |
|տներում | | | | | | | | |
|և | | | | | | | | |
|ջերմոց- | | | | | | | | |
|ներում, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Սունկ |145 | | | |X |X |X |X |
|(ներառյալ| | | | | | | | |
|ջերմատան | | | | | | | | |
|ու | | | | | | | | |
|ջերմոցի),| | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(մ2) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |145.1 | | | |X |X |X |X |
|ջերմա- | | | | | | | | |
|տներում | | | | | | | | |
|և | | | | | | | | |
|ջերմոց- | | | | | | | | |
|ներում, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Ծաղիկ |150 | | | |X |X |X |X |
|առանց | | | | | | | | |
|ջերմատան | | | | | | | | |
|և | | | | | | | | |
|ջերմոցի, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(սյուն | | | | | | | | |
|3-ը | | | | | | | | |
|հատով) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Կերային |155 | | |X |X |X |X |X |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(155.1+ | | | | | | | | |
|155.2+ | | | | | | | | |
|155.3+ | | | | | | | | |
|155.4+ | | | | | | | | |
|155.5+ | | | | | | | | |
|155.6+ | | | | | | | | |
|155.7) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Կերի |155.1 | | | |X | | | |
|արմատա- | | | | | | | | |
|պտուղներ`| | | | | | | | |
|ներառյալ | | | | | | | | |
|շաքարի | | | | | | | | |
|ճակնդեղ | | | | | | | | |
|անասնա- | | | | | | | | |
|կերի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |155.1.| | | |X |X |X | |
|սերմա- |1 | | | | | | | |
|դաշտեր | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Բոստա- |155.2 | | | |X | | | |
|նային | | | | | | | | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր | | | | | | | | |
|անասնա- | | | | | | | | |
|կերի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Եգիպտա- |155.3 | | | |X | | | |
|ցորեն` | | | | | | | | |
|սիլոսի, | | | | | | | | |
|կանաչ | | | | | | | | |
|կերի և | | | | | | | | |
|սենաժի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|(կանաչ | | | | | | | | |
|զանգված),| | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |155.3.|X | | |X | | | |
|սիլոսի |1 | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Սիլոսային|155.4 | | | |X | | | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր | | | | | | | | |
|(առանց | | | | | | | | |
|եգիպտա- | | | | | | | | |
|ցորենի) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Միամյա |155.5 | |X |X |X |X |X |X |
|խոտեր, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |155.5.|X | | |X | | | |
|օգտագործ-|1 | | | | | | | |
|ված են | | | | | | | | |
|խոտի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|օգտագործ-|155.5.|X | | |X | | | |
|ված են |2 | | | | | | | |
|կանաչ | | | | | | | | |
|կերի, | | | | | | | | |
|սենաժի և | | | | | | | | |
|այլի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|(կանաչ | | | | | | | | |
|զանգված) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Բազմամյա |155.6 | |X |X |X |X |X |X |
|խոտերի | | | | | | | | |
|ընթացիկ | | | | | | | | |
|տարվա | | | | | | | | |
|ցանք | | | | | | | | |
|(ներառյալ| | | | | | | | |
|անցած | | | | | | | | |
|տարվա | | | | | | | | |
|աշնան | | | | | | | | |
|ցանածը) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |155.6.|X | | |X | | | |
|օգտագործ-|1 | | | | | | | |
|ված են | | | | | | | | |
|խոտի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|օգտագործ-|155.6.|X | | |X | | | |
|ված են |2 | | | | | | | |
|կանաչ | | | | | | | | |
|կերի, | | | | | | | | |
|սենաժի և | | | | | | | | |
|այլի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|(կանաչ | | | | | | | | |
|զանգված) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Բազմամյա |155.7 | |X |X |X |X |X |X |
|խոտերի | | | | | | | | |
|անցյալ | | | | | | | | |
|տարիների | | | | | | | | |
|ցանք, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |155.7.|X | | |X | | | |
|օգտագործ-|1 | | | | | | | |
|ված են | | | | | | | | |
|խոտի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|օգտագործ-|155.7.|X | | |X | | | |
|ված են |2 | | | | | | | |
|կանաչ | | | | | | | | |
|կերի, | | | | | | | | |
|սենաժի և | | | | | | | | |
|այլի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|(կանաչ | | | | | | | | |
|զանգված) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Բազմամյա |155.8 |X | |X | |X |X | |
|խոտեր | | | | | | | | |
|սերմերի | | | | | | | | |
|համար, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |155.8.|X | |X | |X |X | |
|առվույտ |1 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|կորնգան |155.8.|X | |X | |X |X | |
| |2 | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Թելատու |160 | | | | |X |X | |
|մշակա- | | | | | | | | |
|բույսեր, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|(160.1+ | | | | | | | | |
|160.2) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Բամբակ |160.1 | | | | |X |X | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Այլ |160.2 | | | | |X |X | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Ընդամենը |165 | |X |X |X |X |X |X |
|ցանքային | | | | | | | | |
|տարածու- | | | | | | | | |
|թյուն | | | | | | | | |
|20 թ. | | | | | | | | |
|բերքի տակ| | | | | | | | |
|(100+110+| | | | | | | | |
|115+120+ | | | | | | | | |
|135+140+ | | | | | | | | |
|150+155+ | | | | | | | | |
|160) | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |165.1 | |X |X |X |X |X |X |
|ցանված է | | | | | | | | |
|պտղատու | | | | | | | | |
|այգիների | | | | | | | | |
|և խաղողի| | | | | | | | |
|այգիների | | | | | | | | |
|միջշար- | | | | | | | | |
|քային | | | | | | | | |
|տարածու- | | | | | | | | |
|թյուն- | | | | | | | | |
|ներում | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Կատարվել |170 | |X |X |X |X |X |X |
|է կրկնակի| | | | | | | | |
|ցանք | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Կատարվել |175 | |X |X |X |X |X |X |
|է | | | | | | | | |
|ենթացանք,| | | | | | | | |
|ներառյալ | | | | | | | | |
|աշնանը | | | | | | | | |
|կատարվածը| | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |175.1 | | | |X |X |X | |
|բազմամյա | | | | | | | | |
|խոտերի | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Բնական |180 |X | | |X |X |X | |
|խոտ- | | | | | | | | |
|հարքներ, | | | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|որից` |180.1 |X | | |X |X |X | |
|օգտագործ-| | | | | | | | |
|ված են | | | | | | | | |
|խոտի | | | | | | | | |
|համար | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Հավաքված |185 |X | | |X |X |X | |
|է խոտ | | | | | | | | |
|չօգտա- | | | | | | | | |
|գործված | | | | | | | | |
|վարելա- | | | | | | | | |
|հողերից | | | | | | | | |
|_________|______|________|_________|_______|_________|_____|_______|_____|
|Ցելերի |190 | |X |X |X |X |X |X |
|տարածու- | | | | | | | | |
|թյունը | | | | | | | | |
|(ներառյալ| | | | | | | | |
|սիդերալ | | | | | | | | |
|և | | | | | | | | |
|կուլի- | | | | | | | | |
|սային, | | | | | | | | |
|ինչպես | | | | | | | | |
|նաև սև | | | | | | | | |
|ցելեր) | | | | | | | | |
._________________________________________________________________________.
Բաժին 2. Բազմամյա տնկարկների փաստացի ոռոգված տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին
._________________________________________________________________________.
|Ցուցանիշի|Տողի |Ընդամենը |որից` |Փաստացի հավաքված բերքը|Միջին բերքը |
|անվանում |ծածկա-|տնկարկներ|տնկարկներ|ցենտներ |մեկ հեկտարից,|
| |գիրը |հեկտար |պտղատու |______________________|ց/հա |
| | | |հասակի, |Ընդամենը |որից` |(սյ 4/սյ 2) |
| | | |հեկտար |բացի |պտղատու | |
| | | | |200.6 |հասակի | |
| | | | |տողից |տնկարկներից| |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
| Ա | Բ | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|Պտուղ և |200 | | | | | |
|հատապտուղ| | | | | | |
|(առանց | | | | | | |
|ջերմա- | | | | | | |
|տների և | | | | | | |
|ջերմոց- | | | | | | |
|ների), | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | |
|(200.1+ | | | | | | |
|..... | | | | | | |
|+200.7) | | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|այդ |200.1 | | | | | |
|թվում` | | | | | | |
|հնդավոր, | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|կորիզավոր|200.2 | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|ընկուզա- |200.3 | | | | | |
|պտուղ, | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|մերձարևա |200.4 | | | | | |
|դարձային | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|այլ, |200.5 | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|պտղի |200.6 | |X | |X |X |
|տնկարան | | | | | | |
|(սյուն | | | | | | |
|3-ը | | | | | | |
|հատով) | | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|հատապտուղ|200.7 | | | | | |
|բաց | | | | | | |
|դաշտում, | | | | | | |
|ներառյալ | | | | | | |
|պտղատու | | | | | | |
|տնկարկ- | | | | | | |
|ների | | | | | | |
|միջ- | | | | | | |
|շարքային | | | | | | |
|տարածու- | | | | | | |
|թյուն- | | | | | | |
|ներում | | | | | | |
|տնկվածը | | | | | | |
|և | | | | | | |
|տնկարան- | | | | | | |
|ները, | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|որից` |200.7.| | | | | |
|ելակ |1 | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|Հատապտուղ|205 | | | | | |
|ջերմա- | | | | | | |
|տներում | | | | | | |
|և | | | | | | |
|ջերմոց- | | | | | | |
|ներում, | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|որից` |205.1 | | | | | |
|ելակ | | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|Խաղող |210 | | | | | |
|(ներառյալ| | | | | | |
|տնկարան- | | | | | | |
|ները), | | | | | | |
|ընդամենը | | | | | | |
|_________|______|_________|_________|__________|___________|_____________|
|որից` |210.1 | |X | |X |X |
|խաղողի | | | | | | |
|տնկարան | | | | | | |
|(սյուն | | | | | | |
|3-ը | | | | | | |
|հատով) | | | | | | |
._________________________________________________________________________.
Ղեկավար` _____________________________ ________________________
(Ազգանուն, անուն) (Ստորագրություն)
Լրացնող (լիազորված անձ)` _____________________ ____________________
(Ազգանուն, անուն) (Ստորագրություն)
«___»______ _____20___թ.
(1-ին հավելվածը փոփ. 05.05.2021 թիվ 06-Ն, 14.11.2023 թիվ 33-Ն որոշումներ)
Հավելված 2
Հայաստանի Հանրապետության
վիճակագրության պետական խորհրդի
2019 թվականի հուլիսի 12-ի
թիվ 38-Ն որոշման
ՀՐԱՀԱՆԳ «ԳՅՈՒՂԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ՄՇԱԿԱԲՈՒՅՍԵՐԻ ՓԱՍՏԱՑԻ ՈՌՈԳՎԱԾ ՑԱՆՔԱՅԻՆ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ԲԱԶՄԱՄՅԱ ՏՆԿԱՐԿՆԵՐԻ ՏԱՐԱԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ, ԴՐԱՆՑԻՑ ՍՏԱՑՎԱԾ ՀԱՄԱԽԱՌՆ ԲԵՐՔԻ ԵՎ ՄԻՋԻՆ ԲԵՐՔԱՏՎՈՒԹՅԱՆ ՄԱՍԻՆ» ՁԵՎ 29-ԳՏՀ - ՈՌՈԳՎԱԾ (ՏԱՐԵԿԱՆ) ՎԻՃԱԿԱԳՐԱԿԱՆ ԱՄՓՈՓ ՀԱՇՎԵՏՎՈՒԹՅԱՆ ԼՐԱՑՄԱՆ
1. ԸՆԴՀԱՆՈՒՐ ԴՐՈՒՅԹՆԵՐ
1. Սույն հրահանգը կարգավորում է «Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բազմամյա տնկարկների տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին» Ձև 29-ԳՏՀ ոռոգված (տարեկան) վիճակագրական ամփոփ հաշվետվության (այսուհետ` Հաշվետվություն) լրացման կարգի հետ կապված հարաբերությունները:
2. Հաշվետվությունը ներկայացնում են համայնքապետարանները, որոնք այդ մասին իրազեկվում են Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրության պետական խորհրդի` 2016 թվականի հունիսի 20-ի թիվ 05-Ն որոշմամբ հաստատված կարգի դրույթներին համապատասխան:
3. Հաշվետվությունը ներկայացվում է Հայաստանի Հանրապետության վիճակագրական կոմիտե` Հաշվետվության ձևի վրա նշված ժամկետում և պարբերականությամբ` հաշվետու տարվա դեկտեմբերի 1-ի դրությամբ, աճողական` տարվա սկզբից:
4. Հաշվետվության ներկայացման հետ կապված այլ հարաբերությունները կարգավորվում են Հայաստանի Հանրապետության օրենսդրությամբ սահմանված կարգով:
2. ՄԵԹՈԴԱԲԱՆԱԿԱՆ ՊԱՐԶԱԲԱՆՈՒՄՆԵՐ
5. Հաշվետվության ցուցանիշները ներառում են միայն տվյալ համայնքի անհատական (գյուղացիական) տնային տնտեսություններին (անկախ նրանից, թե տնտեսություն վարողը տվյալ համայնքի մշտական բնակիչ է, թե` ոչ) վերաբերող ամփոփ տվյալներ:
6. Սույն հրահանգում օգտագործվող հիմնական հասկացություններն են`
1) փաստացի ոռոգված տարածություններ` տարածություններ, որոնք, անկախ նրանից` համարվում են ոռոգվող (ՀՀ կադաստրի կոմիտեի կողմից հաշվառվել են որպես ոռոգվող հողեր), թե` ոչ, փաստացի ոռոգվել են ցանկացած աղբյուրից (ոռոգման ցանցերից, արտեզյան ջրերով, տարածքին մոտ գտնվող գետերի, լճերի ջրերից և այլն) ու եղանակով (արհեստական անձրևացման, կաթիլային, ակոսային և այլ), որոնց մեջ չեն ընդգրկվում միայն բնական եղանակով` անձրևներով և այլ բնական տեղումներով ոռոգվող հողերը.
2) գյուղատնտեսական մշակաբույսերի ցանքային տարածություն` գյուղատնտեսական նշանակության հողերի` վարելահողի, խոտհարքների, արոտավայրերի, պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններում և այլ հողերի վրա բոլոր տեսակի գյուղատնտեսական մշակաբույսերի աճեցման նպատակով փաստացի կատարված ցանքի, ներառյալ կրկնակի ցանքի և ենթացանքի տարածություններ` հաշվետու ժամանակահատվածում,
3) միջին բերքատվություն` հաշվարկվում է` հավաքված բերքի ցուցանիշը (առանց պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններից և կրկնակի ցանքի տարածություններից հավաքված բերքի) հարաբերելով բերքահավաքի տարածության ցուցանիշի վրա,
4) կրկնակի ցանք` հիմնական մշակաբույսի բերքահավաքից հետո միևնույն տարածության վրա մեկ այլ մշակաբույսի ցանք, որի նպատակն է միևնույն տարածությունից մեկից ավելի անգամ ստանալ բերք,
5) ենթացանք` միևնույն հողակտորում միաժամանակ մեկից ավելի գյուղատնտեսական մշակաբույսերի խառը ցանք,
6) ջերմատներ` տարբեր չափերի կառույցներ, որոնք հագեցած են ջերմատնային կոնստրուկցիաներով, սարքավորումներով, ջեռուցվում են և հնարավորություն են տալիս ողջ տարվա ընթացքում զբաղվել բուսաբուծական արտադրանքի արտադրությամբ (մշակել բանջարանոցային մշակաբույսեր, աճեցնել ծաղիկներ, սածիլներ, հատապտուղներ և այլն),
7) ջերմոցներ` կառույցներ, որոնք կարող են ունենալ շարժական ծածկոցներ (շրջանակներ` ապակեպատ կամ թաղանթապատ), որոնց շահագործումը հնարավորություն է տալիս աճեցնել սածիլներ, ծաղիկներ և մշակել բանջարեղեն, հատապտուղներ և այլն (ջերմատներից տարբերվում են նրանով, որ չունեն ջեռուցման համակարգ),
8) ցել` գյուղատնտեսական հողատեսք, ցանքաշրջանառության դաշտ, վարած հող, որն ամբողջ վեգետացիայի (կամ դրա մի մասի) ընթացքում չի զբաղեցվում ցանքերով և համարվում է հողի բերրիության բարձրացման, խոնավության և սննդանյութերի կուտակման, մոլախոտերի ոչնչացման, բերքատվության բարձրացման արդյունավետ ագրոտեխնիկական միջոցառում,
9) սև ցելեր` հողատարածություններ, որոնք հերկվել են նախորդ տարվա աշնանը և ցանքերի եզրափակիչ հաշվառում կատարելու պահին զբաղեցրած չեն գարնանացան մշակաբույսերի ցանքերով,
10) մաքուր ցելեր` հողատարածություններ, որոնք հերկվել են գարնանը և մինչև աշնանացան պահպանվել են մաքուր վիճակում,
11) սիդերալ ցելեր` հողատարածություններ, որոնց վրա ցանվել է հատիկաընդեղեն մշակաբույսեր, որը կանաչ վիճակում հերկվում է, որպեսզի հողը հարստացվի օրգանական նյութերով,
12) կուլիսային ցելեր` հողատարածություններ, որոնց վրա կատարվել է բարձրացողուն մշակաբույսերի ցանք` նպատակ ունենալով դաշտում ձմռանը ձյուն կուտակել:
3. ԼՐԱՑՄԱՆ ԿԱՐԳԸ
7. «Բաժին 1. Գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին» բաժնում.
1) «Ցանքային տարածությունը» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են (ընթացիկ տարվա դեկտեմբերի 1-ի դրությամբ) ճշտված գյուղատնտեսական մշակաբույսերի փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների վերաբերյալ ցուցանիշներ:
2) «Ընդհանուր բերքահավաքի տարածությունը» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են ցուցանիշներ գյուղատնտեսական մշակաբույսերի այն փաստացի ոռոգված տարածությունների վերաբերյալ, որոնցից հաշվետու ժամանակահատվածում բերք է հավաքվել: Այս ցուցանիշների մեջ չեն ներառվում պտղատու այգիների և խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններում կատարված, ինչպես նաև կրկնակի և ենթացանքի` հիմնական չհամարվող մշակաբույսերի, փաստացի ոռոգված ցանքերի տարածությունները:
3) «Հավաքված է բերք, ընդամենը» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են փաստացի ոռոգված բերքահավաքի ամբողջ տարածությունից հավաքված բերքի վերաբերյալ ցուցանիշներ (համախառն բերքը): Ցուցանիշները չեն ներառում փաստացի ոռոգված հիմնական չհամարվող կրկնակի ցանքերից, ենթացանքից և պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների փաստացի ոռոգված միջշարքային տարածություններից հավաքված բերքը:
4) «Բերք հավաքված կրկնակի ցանքերից, պտղատու այգիների և խաղողի այգիների միջշարքային տարածություններից» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են փաստացի ոռոգված կրկնակի ցանքերից և պտղատու այգիների ու խաղողի այգիների փաստացի ոռոգված միջշարքային տարածություններից հավաքված բերքի վերաբերյալ ցուցանիշներ:
5) «Միջին բերքը մեկ հեկտարից» սյունակում («100»-»190» ծածկագրերով տողեր) լրացվում են մշակաբույսերի միջին բերքատվության (սյունակ 3 հարաբերած սյունակ 2) վերաբերյալ ցուցանիշներ:
6) «100»-»100.11» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված աշնանացան (ցորեն, տարեկան, գարի և այլ) և գարնանացան (ցորեն, տարեկան, գարի, վարսակ, հաճար, եգիպտացորեն հատիկի համար և այլ) հացահատիկային մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:
7) «105» ծածկագրով տողում լրացվում է բոլոր տեսակի փաստացի ոռոգված աշնանացան հացահատիկային մշակաբույսերի (ցորեն, տարեկան, գարի և այլ) և այլ աշնանացան մշակաբույսերի այն տարածությունների հանրագումարը, որոնց վրա անցած աշնանը կատարված ցանքերը լրիվ ոչնչացել են:
8) «110»- «110.5» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված հատիկաընդեղենային (ոլոռ, լոբի, սիսեռ, ոսպ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:
9) «115»-»115.5» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված տեխնիկական (ծխախոտ` հաշվարկային (չոր քաշով), կտավատ, արևածաղիկ, շաքարի ճակնդեղ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:
10) «120» ծածկագրով տողում լրացվում են կարտոֆիլի փաստացի ոռոգված վաղահաս, միջահաս և ուշահաս տեսակների վերաբերյալ ցուցանիշներ:
11) «125»-»125.4» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված բոստանային (ձմերուկ, սեխ, այլ և սերմադաշտեր) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:
12) «130»-»130.13» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված բանջարանոցային (կաղամբ, ծաղկակաղամբ, վարունգ, լոլիկ, սմբուկ (բադրիջան), տաքդեղ (բիբար), սեղանի ճակընդեղ, գազար, սոխ, սխտոր, կանաչ ոլոռ, կանաչ լոբի, այլ և սերմադաշտեր) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ (առանց ջերմատների և ջերմոցների):
13) «140» ծածկագրով տողում լրացվում են միայն պաշտպանված գրունտում աճեցված մշակաբույսերի (ներառյալ սածիլների, ծաղկի տնկանյութի և այլնի) փաստացի ոռոգված ցանքային տարածությունների և բերքահավաքի տարածությունների վերաբերյալ ցուցանիշներ:
14) «140.2»-»140.4» ծածկագրերով տողերում լրացվում են միայն ջերմատներում և ջերմոցներում աճեցված փաստացի ոռոգված բանջարեղենի, դրանից վարունգի, լոլիկի, տաքդեղի (բիբարի) և այլնի (չթվարկված մյուս բոլոր բանջարանոցային մշակաբույսերը` ներառյալ կանաչեղենը), ինչպես նաև ծաղկի ու այլ (կարտոֆիլ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:
15) «155»-»155.8.2» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված կերային մշակաբույսերի (կերի արմատապտուղներ` ներառյալ շաքարի ճակնդեղ անասնակերի համար, բոստանային մշակաբույսեր անասնակերի համար, եգիպտացորեն` սիլոսի, կանաչ կերի և սենաժի համար, սիլոսային մշակաբույսեր, միամյա ու բազմամյա խոտեր և այլ) վերաբերյալ ցուցանիշներ:
16) «160»-»160.2» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված թելատու (բամբակ և այլ) մշակաբույսերի վերաբերյալ ցուցանիշներ:
17) «190» ծածկագրով տողում լրացվում է բոլոր տեսակի ցելերի տարածությունների հանրագումարը:
8. «Բաժին 2. Բազմամյա տնկարկների փաստացի ոռոգված տարածությունների, դրանցից ստացված համախառն բերքի և միջին բերքատվության մասին» բաժնում.
1) «200»-»200.7.1» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված հնդավոր (խնձոր, տանձ, սերկևիլ և այլ), կորիզավոր (ծիրան, դեղձ, կեռաս, սալոր, բալ, հոն և այլ), ընկուզապտուղ (ընկույզ, տխիլ և այլ), մերձարևադարձային (թուզ, նուռ, արքայանարինջ և այլ), այլ (վերը նշված պտղաընտանիքներում չներառված պտղատեսակներ) պտղաընտանիքների, պտղի տնկարանների և բաց դաշտում աճեցված հատապտուղների (թութ, ելակ, մոշ, ազնվամորի, կիվի և այլ) ու դրանից ելակի վերաբերյալ ցուցանիշներ:
2) «205» ծածկագրով տողում լրացվում են միայն պաշտպանված գրունտում աճեցված փաստացի ոռոգված հատապտուղների (ելակ, մոշ, ազնվամորի, կիվի և այլ) վերաբերյալ ցուցանիշներ, իսկ «205.1» ծածկագրով տողում լրացվում են միայն ջերմատներում և ջերմոցներում աճեցված փաստացի ոռոգված ելակի վերաբերյալ ցուցանիշներ:
3) «210»-»210.1» ծածկագրերով տողերում լրացվում են փաստացի ոռոգված խաղողի տեխնիկական, սեղանի, ունիվերսալ սորտերի և խաղողի տնկարանների վերաբերյալ ցուցանիշներ:
(2-րդ հավելվածը փոփ. 05.05.2021 թիվ 06-Ն, 14.11.2023 թիվ 33-Ն որոշումներ)