Սեղմել Esc փակելու համար:
ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՏԵՂ...
Քարտային տվյալներ

Տեսակ
Չի գործում
Ընդունող մարմին
Ընդունման ամսաթիվ
Համար

Գրանցման ամսաթիվ
ՈՒժի մեջ մտնելու ամսաթիվ
ՈՒժը կորցնելու ամսաթիվ
Ընդունման վայր
Սկզբնաղբյուր

Ժամանակագրական տարբերակ Փոփոխություն կատարող ակտ

Որոնում:
Բովանդակություն

Հղում իրավական ակտի ընտրված դրույթին X
irtek_logo
 

ՀՀ ՏԵԽՆԻԿԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՏԵՂԵԿԱՏՎՈՒԹՅԱՆ «ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՍՊԱՌՈՒՄ` ԸՍՏ ՆՊԱՏԱԿՆ ...

21.03.2025 -ին ուժը կորցրած ակտի տվյալ խմբագրությունը գործել է   11.07.2014  -ից մինչեւ   21.03.2025  -ը:
 

(ուժը կորցրել է 21.03.2025 թվականից` 28.02.25 թիվ 701-Ն հրաման)

103.0876.241013

ԳՐԱՆՑՎԱԾ Է
ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ
ԱՐԴԱՐԱԴԱՏՈՒԹՅԱՆ ՆԱԽԱՐԱՐՈՒԹՅԱՆ ԿՈՂՄԻՑ

                                      «24»        10            2013 Թ.

                                        ՊԵՏԱԿԱՆ ԳՐԱՆՑՄԱՆ ԹԻՎ 10313409

 

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈՆՈՄԻԿԱՅԻ ՆԱԽԱՐԱՐ ՀՐԱՄԱՆ

 

19 սեպտեմբերի 2013 թվականի N 876-Ն

 

i

ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆԻԿԱՏՆՏԵՍԱԿԱՆ ԵՎ ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ՏԵՂԵԿԱՏՎՈՒԹՅԱՆ «ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՍՊԱՌՈՒՄ` ԸՍՏ ՆՊԱՏԱԿՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ» ՀԱՍՏԱՏԵԼՈՒ ԵՎ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅԱՆ ԷԿՈՆՈՄԻԿԱՅԻ ՆԱԽԱՐԱՐԻ 2012 ԹՎԱԿԱՆԻ ՓԵՏՐՎԱՐԻ 21-Ի N 161-Ն ՀՐԱՄԱՆՆ ՈՒԺԸ ԿՈՐՑՐԱԾ ՃԱՆԱՉԵԼՈՒ ՄԱՍԻՆ

(1-ին մաս)

 

Ղեկավարվելով «Ստանդարտացման մասին» Հայաստանի Հանրապետության օրենքի 2-րդ հոդվածի 1-ին մասի 9-րդ կետով, 9-րդ հոդվածի 1-ին մասի 4-րդ կետով և 15.1-րդ հոդվածի 3-րդ կետով.

 

ՀՐԱՄԱՅՈՒՄ ԵՄ`

 

1. Հաստատել Հայաստանի Հանրապետության տեխնիկատնտեսական և սոցիալական տեղեկատվության «Անհատական սպառում` ըստ նպատակների դասակարգիչը» (այսուհետ` «Անհատական սպառում` ըստ նպատակների դասակարգիչ») համաձայն հավելվածի:

i

2. ՈՒժը կորցրած ճանաչել ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարի 2012 թվականի փետրվարի 21-ի «Անհատական սպառում` ըստ նպատակների դասակարգիչ հաստատելու մասին» N 161-Ն հրամանը:

3. Սույն հրամանի կատարման հսկողությունը վերապահել Հայաստանի Հանրապետության էկոնոմիկայի նախարարի տեղակալ Գ. Բադալյանին:

 

Հավելված

i

ՀՀ էկոնոմիկայի նախարարի

2013 թ. սեպտեմբերի 19-ի

N 876-Ն հրամանի

 

ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՍՊԱՌՈՒՄ` ԸՍՏ ՆՊԱՏԱԿՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ

 

ՀԴ-013-2013

 

ԱՆՀԱՏԱԿԱՆ ՍՊԱՌՈՒՄ` ԸՍՏ ՆՊԱՏԱԿՆԵՐԻ ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ (ՀԻՆԳ ՆԻՇ ՄԱԿԱՐԴԱԿ)

 

1. Կիրառման ոլորտը

«Դասակարգիչ. Անհատական սպառում` ըստ նպատակների» (ԴԱՍԸՆ) (այսուհետև` դասակարգիչ) նախատեսված է վիճակագրական տեղեկատվության հավաքագրման, մշակման և ներկայացման գործընթացների ստանդարտացման համար` ՀՀ ազգային հաշիվների մեթոդաբանության, ինչպես նաև տնային տնտեսությունների հետազոտությունների ներդաշնակեցման վերաբերյալ Եվրամիության վիճակագրական ծառայության որոշումների համաձայն:

Դասակարգիչը հանդիսանում է Հայաստանի Հանրապետության ազգային վիճակագրական ծառայության գերատեսչական նորմատիվ փաստաթուղթ:

Սույն դասակարգիչը պարտադիր է կիրառման համար սպառողական ապրանքների և ծառայությունների գների ու սակագների վերաբերյալ վիճակագրական տեղեկատվության հավաքման և մշակման ոլորտում: Այն ապահովում է տեղեկատվության միօրինակ կոդավորումը ավտոմատացված համակարգերում և տվյալների հիմնապահեստներում, ինչպես նաև վիճակագրական տվյալների համադրելիությունը ազգային և միջազգային մակարդակներում:

 

2. Ընդհանուր դրույթներ

Սույն դասակարգիչը ընդգրկվում է Հայաստանի Հանրապետության տեխնիկատնտեսական և սոցիալական տեղեկատվական դասակարգման և կոդավորման միասնական համակարգի (ՏՏՍՏ ԴԿ ՄՀ) կազմի մեջ:

Դասակարգման օբյեկտ են հանդիսանում սպառողական շուկայում իրացվող ապրանքները և մատուցվող ծառայությունները, որոնք գնվում են բնակչության կողմից փաստացի գներով և սակագներով, բացառությամբ որոշ կարգի քաղաքացիների համար սահմանված արտոնությունների ու փոխհատուցումների:

Դասակարգիչը ներկայացված է երկու մասով` Մաս 1 Դասակարգիչ, Մաս 2 Պարզաբանումներ:

 

3. Դասակարգչի կառուցման և կոդավորման սկզբունքները

Դասակարգչի առաջին մասը կառուցված է հնգաստիճան դասակարգման սկզբունքով և բաղկացած է ապրանքի կամ ծառայության ութանիշ և/կամ իննանիշ կոդից ու համապատասխան անվանումից: Ապրանքների համար առանձին սյունակով տրվում է չափման միավորները: Երկրորդ մասում տրված են յուրաքանչյուր խմբավորմանը վերաբերող պարզաբանումները:

Դասակարգումը կատարվում է հիերարխիկ-ֆասետային մեթոդով:

Դասակարգչում ապրանքների և ծառայությունների բազմությունը խմբավորված է ըստ հատվածների (2 նիշ), խմբերի (1 նիշ), դասերի (1 նիշ), ենթադասերի (1 նիշ), կարգ (1 նիշ), ենթակարգ (2 նիշ), որոնք միմյանցից անջատվում են կետով:

Դասակարգչի կոդի կառուցվածքը ներկայացվում է հետևյալ տեսքով XX.X.X.X.X.XX

 

.__. .__. .__. .__. .__. .__. .___.

|X | |X | |X | |X | |X | |X | |X.X|

.__. .__. .__. .__. .__. .__. .___.

|       |    |    |      |

Հատված  |  | | | |

___________.       |    |    |      |

Խումբ              |    |    |      |

___________________.    |    |      |

Դաս                     |    |      |

________________________.    |      |

Ենթադաս                      |      |

_____________________________.      |

Կարգ, ենթակարգ                      |

____________________________________.

 

4. Դասակարգչում օգտագործվող հիմնական տերմիններն ու հասկացությունները

Սպառողական ապրանքներ` ապրանքներ, որոնք ձեռք են բերվում բնակչության կողմից ոչ արտադրական սպառման համար: Սպառողական ապրանքները բաժանվում են կարճատև (Կ), միջին տևողության (Մ) և երկարատև (Ե) օգտագործման ապրանքների: Երկարատև օգտագործման, միջին տևողության օգտագործման (հագուստ, կոշիկ, սպասք և այլն), կարճատև օգտագործման:

Կարճատև օգտագործման ապրանքների (սննդամթերք, ալկոհոլային խմիչքներ, ծխախոտ, օծանելիք, կոսմետիկական ապրանքներ և այլն) և երկարատև օգտագործման ապրանքների (կահույք, հեռուստացույց, սառնարան, լվացքի մեքենա և այլն) միջև տարբերությունը հիմնվում է այն հանգամանքի վրա, որ ապրանքները կարող են օգտագործվել մեկ կամ բազմակի անգամ, իսկ բազմակի օգտագործումը տևում է մեկ և ավելի տարի: Երկարատև օգտագործման ապրանքները ունեն նաև համեմատաբար բարձր արժեք: Միջին տևողության օգտագործման ապրանքները տարբերվում են երկարատև օգտագործման ապրանքներից համեմատաբար կարճատև ծառայության ժամանակամիջոցով և զգալի ցածր արժեքով:

Սպառողական ծառայություններ (Ծ)` ծառայություններ, որոնք բավարարում են բնակչության անձնական պահանջմունքները, բայց չեն ներկայացված ապրանքի տեսքով: Սպառողական ծառայությունները սովորաբար լինում են ոչ նյութական բնույթի, սակայն, որոշ դեպքերում ստանում են նյութական ձև, օրինակ` լուսանկարիչների ծառայությունները:

 

ԴԱՍԱԿԱՐԳԻՉ

 

ՄԱՍ 1

 

._________________________________________________________________________.

|Հատ-|Խումբ |Դաս     |Ենթադաս  |Կարգ, ենթակարգ |Անվանում             |Չափ-|

|ված |      |        |         |               |                     |ման |

|    |      |        |         |               |                     |միա-|

|    |      |        |         |               |                     |վոր |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|01  |      |        |         |               |ՍՆՆԴԱՄԹԵՐՔ ԵՎ ՈՉ     |    |

|    |      |        |         |               |ԱԼԿՈՀՈԼԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔՆԵՐ |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |01.1  |        |         |               |Սննդամթերք           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |01.1.1  |         |               |Հացաբուլկեղեն և      |    |

|    |      |        |         |               |ձավարեղեն (Կ)        |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.1 |               |Բրինձ (Կ)            |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.1.1     |Բրինձ (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.1.1.00  |Բրինձ (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.2 |               |Ալյուր և  այլ        |    |

|    |      |        |         |               |ձավարեղեն (Կ)        |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1     |Ձավարեղեն (Կ)        |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.01  |Ցորեն (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.02  |Ձավար (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.03  |Աշորա (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.04  |Վարսակ (Կ)           |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.05  |Բլղուր (Կ)           |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.06  |Հաճար (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.07  |Հնդկացորեն (Կ)       |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.08  |Եգիպտացորեն (Կ)      |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.09  |Սպիտակաձավար(Կ)      |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.1.99  |Այլ ձավարեղեն (Կ)    |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2     |Ալյուր (Կ)           |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.1   |Ալյուր ցորենի (Կ)    |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.1.01|Ալյուր ցորենի,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |առաջին տեսակի (Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.1.02|Ալյուր ցորենի,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |բարձր տեսակի (Կ)     |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.1.03|Ալյուր ցորենի այլ    |կգ  |

|    |      |        |         |               |տեսակի (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.2   |Ալյուր աշորայի (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.3   |Ալյուր  ձավարի (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.4   |Ալյուր               |կգ  |

|    |      |        |         |               |սպիտակաձավարի (Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.5   |Ալյուր բլղուրի       |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.6   |Ալյուր վարսակի (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.7   |Ալյուր  հաճարի (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.8   |Ալյուր               |կգ  |

|    |      |        |         |               |հնդկացորենի (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.9   |Ալյուր բրնձի (Կ)     |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.10  |Փոխինձ (Կ)           |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.11  |Թեփ (Կ)              |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.2.2.99  |Ալյուր այլ           |կգ  |

|    |      |        |         |               |ձավարեղենի (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.3 |               |Հաց (Կ)              |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.1     |Հաց ցորենի (Կ)       |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.1.02  |Հաց ցորենի, բարձր    |կգ  |

|    |      |        |         |               |տեսակի (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.1.03  |Հաց ցորենի այլ       |կգ  |

|    |      |        |         |               |տեսակի (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.1.04  |Հաց ցորենի ոչ թարմ   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.2     |Հաց աշորայի (Կ)      |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.3     |Լավաշ (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.4     |Հաց թխելու համար     |կգ  |

|    |      |        |         |               |խմոր (Կ)             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.3.99    |Հաց այլ              |կգ  |

|    |      |        |         |               |ձավարեղենից (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.4 |               |Այլ հացաբուլկեղեն    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1     |Այլ հացաբուլկեղեն    |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.01  |Տորթ, պիրոժնի,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |կեքս (Կ)             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.02  |Թխվածքաբլիթ,         |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաքսիմատ, վաֆլու     |    |

|    |      |        |         |               |շերտեր (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.03  |Գաթա, կաթնահունց,    |կգ  |

|    |      |        |         |               |անուշահաց (Կ)        |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.04  |Թարմ բուլկեղեն,      |կգ  |

|    |      |        |         |               |կրուասան (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.05  |Խրթխրթան հաց,        |կգ  |

|    |      |        |         |               |չորաբլիթ, տոստերի    |    |

|    |      |        |         |               |հաց (Կ)              |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.06  |Հացաբուլկեղեն        |կգ  |

|    |      |        |         |               |թխելու համար խմոր (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.4.1.99  |Այլ հացաբուլկեղեն    |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.5 |               |Պիցցա և  պիրոգներ    |    |

|    |      |        |         |               |լցոնով               |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.5.1     |Պիցցա և  պիրոգներ    |կգ  |

|    |      |        |         |               |լցոնով               |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.5.1.01  |Պիցցա (Կ)            |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.5.1.02  |Լահմաջո  (Կ)         |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.5.1.03  |Կարկանդակներ         |կգ  |

|    |      |        |         |               |(պիրոգներ) մրգով,    |    |

|    |      |        |         |               |բանջարեղենով,        |    |

|    |      |        |         |               |կրեմով, պանրով,      |    |

|    |      |        |         |               |ծովամթերքով  (Կ)     |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.5.1.99  |Այլ արտադրատեսակներ  |կգ  |

|    |      |        |         |               |խմորից (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.6 |               |Մակարոնեղեն          |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1     |Մակարոնեղեն          |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.01  |Մակարոն (Կ)          |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.02  |Վերմիշել (Կ)         |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.03  |Սպագետտի (Կ)         |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.04  |Ռավիոլի, կանելոնի    |կգ  |

|    |      |        |         |               |և  լազանիա (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.05  |Կուսկուս, խմորե      |կգ  |

|    |      |        |         |               |խողովակներ (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.6.1.99  |Այլ մակարոնեղեն (Կ)  |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.7 |               |Շիլաներ նախաճաշի     |    |

|    |      |        |         |               |համար                |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1     |Շիլաներ նախաճաշի     |կգ  |

|    |      |        |         |               |համար                |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1.01  |Եգիպտացորենի,        |կգ  |

|    |      |        |         |               |բրնձի քաղցր փաթիլներ,|    |

|    |      |        |         |               |ձողիկներ (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1.02  |Մուսլի, վարսակի      |կգ  |

|    |      |        |         |               |փաթիլներ, այդ թվում` |    |

|    |      |        |         |               |«Հերկուլես» (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1.03  |Ձավարի, սպիտակաձավարի|կգ  |

|    |      |        |         |               |փաթիլներ (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1.04  |Հնդկաձավարի          |կգ  |

|    |      |        |         |               |փաթիլներ (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.7.1.99  |Այլ շիլաներ նախաճաշի |կգ  |

|    |      |        |         |               |համար (Կ)            |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.1.8 |               |Այլ արտադրատեսակներ  |    |

|    |      |        |         |               |ձավարեղենից          |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.8.1     |Այլ արտադրատեսակներ  |կգ  |

|    |      |        |         |               |ձավարեղենից          |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.8.1.01  |Ածիկ (Կ)             |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.8.1.02  |Օսլա, ինչպես նաև     |կգ  |

|    |      |        |         |               |կարտոֆիլի օսլա (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.8.1.03  |Սագոյաձավար (Կ)      |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.1.8.1.99  |Այլ  արտադրատեսակներ |կգ  |

|    |      |        |         |               |ձավարեղենից (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |01.1.2  |         |               |Միս                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.1 |               |Միս տավարի և  հորթի  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.1     |Միս տավարի և         |կգ  |

|    |      |        |         |               |հորթի` թարմ կամ      |    |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.1.01  |Միս տավարի և         |կգ  |

|    |      |        |         |               |հորթի` ոսկորով`      |    |

|    |      |        |         |               |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.1.02  |Միս տավարի և         |կգ  |

|    |      |        |         |               |հորթի` անոսկր (ֆիլե)`|    |

|    |      |        |         |               |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.1.03  |Միս տավարի և  հորթի` |կգ  |

|    |      |        |         |               |աղացած` թարմ կամ     |    |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.2     |Միս տավարի և  հորթի` |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.1.2.00  |Միս տավարի և         |կգ  |

|    |      |        |         |               |հորթի` սառեցրած (Կ)  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.2 |               |Միս խոզի             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.2.1     |Միս խոզի` թարմ կամ   |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.2.1.01  |Միս խոզի` թարմ,      |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.2.1.02  |Խոզի բուդ` թարմ,     |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.2.2     |Միս խոզի`            |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.2.2.00  |Միս խոզի`            |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.3 |               |Միս գառան, ոչխարի    |    |

|    |      |        |         |               |և  այծի (Կ)          |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.1     |Միս գառան, ոչխարի`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.1.01  |Միս ոչխարի` թարմ,    |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.1.02  |Միս գառան` թարմ,     |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.2     |Միս գառան, ոչխարի`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.2.00  |Միս գառան, ոչխարի`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.3     |Միս այծի (Կ)         |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.3.00  |Միս այծի` թարմ,      |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.4     |Միս այծի` սառեցրած   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.3.4.00  |Միս այծի` սառեցրած   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.4 |               |Թռչնամիս (հավ,       |    |

|    |      |        |         |               |հնդկահավ և  այլ      |    |

|    |      |        |         |               |ընտանի թռչուններ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1     |Թռչնամիս (հավ,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |հնդկահավ և  այլ      |    |

|    |      |        |         |               |ընտանի թռչուններ)`   |    |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած(Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1.01  |Հավի միս`            |կգ  |

|    |      |        |         |               |(ամբողջական հավ)     |    |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1.02  |Հավի բուդ` թարմ,     |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1.03  |Հավի կրծքամիս`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1.04  |Հավի թևիկներ`        |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.1.99  |Թռչնամիս այլ         |կգ  |

|    |      |        |         |               |ընտանի թռչունների`   |    |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2     |Թռչնամիս (հավ,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |հնդկահավ և  այլ      |    |

|    |      |        |         |               |ընտանի թռչուններ)`   |    |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2.01  |Հավի միս`            |կգ  |

|    |      |        |         |               |(ամբողջական հավ)     |    |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2.02  |Հավի բուդ`           |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2.03  |Հավի կրծքամիս`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2.04  |Հավի թևիկներ`        |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.4.2.99  |Թռչնամիս այլ         |կգ  |

|    |      |        |         |               |ընտանի թռչունների`   |    |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.5 |               |Այլ միս              |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.5.1     |Այլ միս              |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.5.1.01  |Միս ձիու, էշի, ջորու,|կգ  |

|    |      |        |         |               |ուղտի և  այլ         |    |

|    |      |        |         |               |կեդանիների (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.5.1.02  |Միս նապաստակի,       |կգ  |

|    |      |        |         |               |ճագարի, այծեղջյուրի, |    |

|    |      |        |         |               |վարազի, եղնիկի, լորի,|    |

|    |      |        |         |               |փասիանի, աղավնու և   |    |

|    |      |        |         |               |այլնի (Կ)            |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.5.1.03  |Միս ծովային          |կգ  |

|    |      |        |         |               |կաթնասունների և      |    |

|    |      |        |         |               |էկզոտիկ              |    |

|    |      |        |         |               |կենդանիների (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.5.1.99  |Այլ միս` կենդանի     |կգ  |

|    |      |        |         |               |կենդանիների,         |    |

|    |      |        |         |               |օգտագործվող սննդում  |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.6 |               |Ենթամթերք` թարմ,     |    |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած կամ         |    |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.1     |Ենթամթերք` թարմ,     |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.1.01  |Տավարի ենթամթերք`    |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.1.02  |Հավի կամ այլ         |կգ  |

|    |      |        |         |               |թռչունի ենթամթերք`   |    |

|    |      |        |         |               |սիրտ, թոք, քարաճիկ`  |    |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.1.03  |Խոզի ենթամթերք`      |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.1.99  |Այլ ենթամթերք`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ, պաղեցրած       |    |

|    |      |        |         |               |(օր`. խաշ) (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.2     |Ենթամթերք`           |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.2.01  |Տավարի ենթամթերք`    |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.2.02  |Հավի ենթամթերք`      |կգ  |

|    |      |        |         |               |սիրտ, թոք, քարաճիկ   |    |

|    |      |        |         |               |սառեցրած             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.2.03  |Խոզի ենթամթերք`      |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.6.2.99  |Այլ ենթամթերք`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.7 |               |Մսամթերք` չորացրած,  |    |

|    |      |        |         |               |աղը դրած կամ ապխտած  |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1     |Մսամթերք` չորացրած,  |կգ  |

|    |      |        |         |               |աղը դրած կամ ապխտած  |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.01  |Խոզի ճարպ` աղը       |կգ  |

|    |      |        |         |               |դրած (Կ)             |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.02  |Բաստուրմա (Կ)        |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.03  |Սուջուխ (Կ)          |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.04  |Երշիկ եփած (Կ)       |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.05  |Երշիկ ապխտած, այդ    |կգ  |

|    |      |        |         |               |թվում` «սալյամի» (Կ) |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.06  |Երշիկ կիսաապխտած (Կ) |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.07  |Խոզապուխտ (վետչինա)  |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.08  |Նրբերշիկ, սարդելկա   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.7.1.99  |Այլ մսամթերք`        |կգ  |

|    |      |        |         |               |չորացրած, աղը դրած   |    |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.2.8 |               |Մսամթերքի այլ        |    |

|    |      |        |         |               |կիսաֆաբրիկատներ      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1     |Մսամթերքի այլ        |    |

|    |      |        |         |               |կիսաֆաբրիկատներ      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.01  |Տավարի մսի պահածո (Կ)|կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.02  |Խոզի մսի պահածո (Կ)  |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.03  |Այլ պահածոյացված     |կգ  |

|    |      |        |         |               |միս (Կ)              |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.04  |Մսի կոտլետներ (Կ)    |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.05  |Պելմենի, խինկալի (Կ) |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.06  |Մսով կարկանդակներ (Կ)|կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.07  |Տհալ (Կ)             |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.08  |Չոր ապուր (Կ)        |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.2.8.1.99  |Այլ մշակված          |կգ  |

|    |      |        |         |               |մսամթերք և           |    |

|    |      |        |         |               |կիսաֆաբրիկատներ (Կ)  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |01.1.3  |         |               |Ձուկ և  ծովամթերք (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.1 |               |Ձուկ` թարմ կամ       |    |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1     |Ձուկ` թարմ կամ       |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.01  |Սիգ` թարմ կամ        |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.02  |Իշխան` թարմ կամ      |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.03  |Ծովատառեխ` թարմ      |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ պաղեցրած (Կ)     |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.04  |Թառափ` թարմ կամ      |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.05  |Խեկ` թարմ կամ        |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.1.1.99  |Այլ ձուկ` թարմ կամ   |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.2 |               |Ձուկ` սառեցված (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1     |Ձուկ` սառեցված (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.01  |Սիգ` սառեցրած  (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.02  |Իշխան` սառեցրած (Կ)  |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.03  |Ծովատառեխ`           |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.04  |Թառափ` սառեցրած (Կ)  |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.05  |Խեկ` սառեցրած  (Կ)   |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.2.1.99  |Այլ ձուկ` սառեցրած   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.3 |               |Ծովամթերք`թարմ կամ   |    |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1     |Ծովամթերք` թարմ      |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ պաղեցրած (Կ)     |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1.01  |Խեցեմորթներ` թարմ    |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ պաղեցրած (Կ)     |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1.02  |Խեցգետին` թարմ կամ   |կգ  |

|    |      |        |         |               |պաղեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1.03  |Կակղամորթներ` թարմ   |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ պաղեցրած  (Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1.04  |Ծովախխունջ` թարմ     |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ պաղեցրած  (Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.3.1.99  |Այլ ծովամթերք`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |թարմ կամ պաղեցրած (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.4 |               |Ծովամթերք` սառեցված  |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1     |Ծովամթերք` սառեցված  |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1.01  |Խեցեմորթներ`         |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1.02  |Խեցգետին` սառեցրած   |կգ  |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1.03  |Կակղամորթներ`        |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1.04  |Ծովախխունջ`          |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.4.1.99  |Այլ ծովամթերք`       |կգ  |

|    |      |        |         |               |սառեցրած (Կ)         |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.5 |               |Ձուկ և  ծովամթերք`   |    |

|    |      |        |         |               |չորացրած, աղը դրած   |    |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1     |Ձուկ և  ծովամթերք`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |չորացրած, աղը դրած   |    |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1.01  |Ձուկ` չորացրած, աղը  |կգ  |

|    |      |        |         |               |դրած կամ ապխտած (Կ)  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1.02  |Ծովատառեխ`           |կգ  |

|    |      |        |         |               |չորացրած, աղը դրած   |    |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1.03  |Թառափ` աղը դրած      |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1.04  |Այլ ձուկ` աղը դրած   |կգ  |

|    |      |        |         |               |կամ ապխտած (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.5.1.99  |Այլ ծովամթերք` աղը   |կգ  |

|    |      |        |         |               |դրած կամ ապխտած (Կ)  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.3.6 |               |Ձուկ և  ծովամթերք`   |    |

|    |      |        |         |               |այլ եղանակով         |    |

|    |      |        |         |               |մշակված (Կ)          |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1     |Ձուկ և  ծովամթերք`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |այլ եղանակով մշակված |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.01  |Ձկան կամ             |կգ  |

|    |      |        |         |               |ծովամթերքի պահածո    |    |

|    |      |        |         |               |յուղով (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.02  |Ձկան կամ ծովամթերքի  |կգ  |

|    |      |        |         |               |պահածո տոմատի սոուսով|    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.03  |Ձկան կամ ծովամթերքի  |կգ  |

|    |      |        |         |               |այլ պահածո (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.04  |Ձկան կամ ծովամթերքի  |կգ  |

|    |      |        |         |               |խավիար, սև  (Կ)      |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.05  |Ձկան կամ ծովամթերքի  |կգ  |

|    |      |        |         |               |խավիար, կարմիր (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.06  |Ձկան կամ ծովամթերքի  |կգ  |

|    |      |        |         |               |խավիար, անմշակ (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.3.6.1.99  |Ձուկ և  ծովամթերք`   |կգ  |

|    |      |        |         |               |այլ եղանակով մշակված |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |01.1.4  |         |               |Կաթնամթերք, պանիր    |    |

|    |      |        |         |               |և  ձու (Կ)           |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.4.1 |               |Անարատ կաթ (Կ)       |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.1     |Անարատ կաթ (Կ)       |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.1.01  |Չմշակված անարատ      |լիտր|

|    |      |        |         |               |կաթ (Կ)              |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.1.02  |Պաստերիզացված կամ    |լիտր|

|    |      |        |         |               |մանրէազերծված կաթ (Կ)|    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2     |Այլ կաթ (Կ)          |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2.01  |Կաթ սոյայից (Կ)      |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2.02  |Կաթի սեր սոյայից (Կ) |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2.03  |Կաթի սեր բուսական (Կ)|լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2.04  |Կաթի սեր կենդանական  |լիտր|

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.1.2.99  |Այլ կաթ (Կ)          |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.4.2 |               |Կաթ ցածր             |լիտր|

|    |      |        |         |               |յուղայնությամբ (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.2.1     |Կաթ ցածր             |լիտր|

|    |      |        |         |               |յուղայնությամբ (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.2.1.01  |Չմշակված  կաթ ցածր   |լիտր|

|    |      |        |         |               |յուղայնությամբ (Կ)   |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.2.1.02  |Կաթ ցածր             |լիտր|

|    |      |        |         |               |յուղայնությամբ`      |    |

|    |      |        |         |               |պաստերիզացված կամ    |    |

|    |      |        |         |               |մանրէազերծված (Կ)    |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |01.1.4.3 |               |Կաթ պահածոյացված (Կ) |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.3.1     |Կաթ պահածոյացված (Կ) |լիտր|

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.3.1.01  |Կաթ խտացրած, այդ     |կգ  |

|    |      |        |         |               |թվում` շաքարի և      |    |

|    |      |        |         |               |կակաոյի հավելումով   |    |

|    |      |        |         |               |(Կ)                  |    |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

|    |      |        |         |01.1.4.3.1.02  |Կաթի փոշի (Կ)        |կգ  |

|____|______|________|_________|_______________|_____________________|____|

 

-----------------------------------------------

ԻՐՏԵԿ - շարունակությունը հաջորդ մասերում

 

 

pin
Էկոնոմիկայի / Տնտեսական զարգ. եւ նե
19.09.2013
N 876-Ն
Հրաման